Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

ΠΑΟΚ 2018-2019

More
18 Dec 2018 11:46 #221690 by Giorgos Tsolaridis
Βέρνμπλουμ: «Κομμάτι του ποδοσφαίρου οι τραυματισμοί, ας μη γινόμαστε δραματικοί»
Ψύχραιμος παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, που θα τον κρατήσει αρκετούς μήνες εκτός δράσης, εμφανίστηκε ο μέσος του ΠΑΟΚ, Πόντους Βέρνμπλουμ.

Ο Πόντους Βέρνμπλουμ στάθηκε άτυχος στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, καθώς υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και θα μείνει αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Παρ’ όλα αυτά, ο Σουηδός μέσος έδειξε μεγάλη ψυχραιμία, μέσω μηνύματος στον λογαριασμό του στο instagram.
«Οι τραυματισμοί είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό ας μην γινόμαστε δραματικοί! Θα επιστρέψω πριν το καταλάβετε ακόμη πιο δυνατός! Σας ευχαριστώ για την στήριξη. Εξαιρετική νίκη απόψε... », έγραψε χαρακτηριστικά.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Dec 2018 11:47 #221691 by Giorgos Tsolaridis
Ουάρντα: «Τέτοιες νίκες δίνουν τίτλους»
Για τη σπουδαιότητα της νίκης του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, τον χρόνο συμμετοχής του, αλλά και τη στήριξη του κόσμου, μίλησε ο Αμρ Ουάρντα.

Χαρούμενος για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού, αλλά και για το γεγονός ότι αγωνίστηκε βασικός, εμφανίστηκε ο Αμρ Ουάρντα, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

Αναλυτικά, ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός μίλησε:

-Για τη σπουδαιότητα της νίκης του ΠΑΟΚ:
«Τέτοιες νίκες δίνουν τίτλους. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, θέλαμε να δώσουμε τις απαντήσεις μας μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη. Έχουμε μια διαφορά 8 βαθμών από τον Ολυμπιακό. Δώσαμε χαρά στον κόσμο και τον πρόεδρο και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Για τον χρόνο συμμετοχής του: «Είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κλείσουμε με νίκη τον πρώτο γύρο. Δεν είναι δουλειά μου το πόσο θα παίζω. Είναι δουλειά του προπονητή και εγώ χαίρομαι να αγωνίζομαι για τον ΠΑΟΚ».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:«Μας υποστηρίζει ο κόσμος, είναι υποχρέωσή μας να τους χαρίσουμε τον τίτλο του φετινού πρωταθλήματος».

More
18 Dec 2018 11:50 #221692 by Giorgos Tsolaridis
Πρίγιοβιτς: «Νικήσαμε σε μία έδρα που πέρυσι χάσαμε βαθμούς, δεν περίμενα να πάει εκεί το σουτ»
Στη σημασία που έχει για την εξέλιξη της Σούπερ Λίγκας η νίκη του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά στάθηκε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μετά τη λήξη του αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Ο Σέρβος επιθετικός του «Δικεφάλου» τόνισε πως συνήθως δε σουτάρει τόσο ψηλά στη γωνία, στάθηκε στις συμπαγείς άμυνες που συναντούν στα περισσότερα ματς και πως οι περισσότερες ομάδες που αντιμετωπίζουν χρειάζονται βαθμούς και παίζουν πιο σκληρά απέναντί τους. Στάθηκε στον καλό αγωνιστικό χώρο, θεωρεί πως έχασαν ευκαιρίες και ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη γ διάρκεια της αναμέτρησης, πως έχει δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα, ενώ συμπαραστάθηκε στον Πόντους Βέρνμπλουμ.

Αναλυτικά: «Συνήθως, δεν προτιμώ να σουτάρω με τόση δύναμη για να μην ενοχλήσω τους θεατές (σ.σ. γέλια). Δεν περίμενα να πάει σε εκείνη τη γωνία, είδα ότι στρώθηκε καλά η μπάλα, δοκίμασα το δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα».

Για το αν το γκολ του έβγαλε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι: «Δεν έχει να κάνει τόσο με εμάς. Επηρεάζουν οι συμπαγές άμυνες που συναντάμε στα παιχνίδια. Ήταν θέμα χρόνου να μπει το γκολ μας, είχα και εγώ ευκαιρίες με τις κεφαλιές, αλλά ήταν μάλλον η μέρα για το πόδι μου...».

Πρόσθεσε πως:
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, όλοι ξέρουν ότι εδώ και στη Λαμία, ήταν τα πιο σημαντικά παιχνίδια του πρωταθλήματος τώρα, καθώς στη Λιβαδειά χάσαμε βαθμούς πέρυσι. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ανάγκη τους βαθμούς και δίνουν μεγάλο αγώνα, γα αυτό γίνεται πιο δύσκολη η προσπάθεια μας.

Περιμέναμε να συναντήσουμε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, όμως ήταν αρκετά καλός. Στο τέλος, τα πάντα έδειχναν ανοιχτά, αλλά θεωρώ ότι ελέγχαμε τον αγώνα, κάναμε τις ευκαιρίες μας, σκοράραμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς, που είναι το πιο σημαντικό».

Για το γεγονός ότι ήταν το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα μακριά από τη Θεσσαλονίκη:
«Είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί, δεν είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία. Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να κάνω το καλύτερο, να σκοράρω. Το πιο σημαντικό είναι ότι φεύγουμε νικητές και αυτό με ικανοποιεί».

Για το ποιος έχει την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, είπε ότι: «Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Θα φανεί στο τέλος ποιος είναι ο καλύτερος. Εμείς πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν κοιτάω αυτά που λένε αριστερά και δεξιά, προσπαθώ να είμαι πάντα συγκεντρωμένος στον στόχο μας».

Τέλος, ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ: «Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και είχε σήμερα έναν άσχημο τραυματισμό. Του εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα και πάλι κοντά μας. Είμαστε όλοι μαζί του, του στεκόμαστε, είναι δύσκολη στιγμή για εμάς».

More
18 Dec 2018 11:51 #221693 by Giorgos Tsolaridis
Ουάρντα: «Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό»
Άλλη η διάθεση του Αμρ Ουάρντα μετά τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του ως βασικός στον ΠΑΟΚ.

Το δικό του μήνυμα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού έστειλε ο Αμρ Ουάρντα.

Μέσω Facebook ο Αιγύπτιος άσος ζήτησε «Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό», δείχνοντας αν μη τι άλλο, άλλος άνθρωπος μετά τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του στη βασική ενδεκάδα του Δικεφάλου.

Δείτε την ανάρτηση του Ουάρντα:
www.facebook.com/Amr.warda10/photos/a.613071105445204/2037202776365356/?type=3

More
18 Dec 2018 11:53 #221694 by Giorgos Tsolaridis
Μπίσεσβαρ: «Θέλαμε να δείξουμε πως είμαστε εν δυνάμει πρωταθλητές»
Στην προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ σε κάθε ματς να αποδείξει πως είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος στάθηκε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μετά τη νίκη στη Λιβαδειά.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός τόνισε πως σε κάθε αγώνα προσπαθούν για το καλύτερο και δεν ανταποκρίνεται η εικόνα της ομάδας από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League. Δήλωσε υπερήφανος που παίζει στον ΠΑΟΚ και αισθάνεται πιο απελευθερωμένος όταν παίζει πιο πίσω στο κέντρο, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στον Πόντους Βέρνμπλουμ.

Αναλυτικά:

Για το αν ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από την ΜΠΑΤΕ: «Δεν ήταν αντιπροσωπευτικό τα όσα έγιναν μεσοβδόμαδα. Θέλαμε σήμερα να δείξουμε πως είμαστε εν δυνάμει πρωταθλητές και προσεγγίζουμε το στόχο μας βήμα βήμα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε και να απολαύσουμε το παιχνίδι και αποχωρούμε νικητές».

Για τη χρησιμοποίησή του στο χώρο του άξονα: «Είμαι περήφανος να παίζω για αυτήν ή την ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ χαρούμενο και τον θέλουμε κοντά μας. Νιώθω πιο απελευθερωμένος παίζοντας στο κέντρο, όμως είμαι ποδοσφαιριστής που παίζει όπου θέλει ο προπονητής μου και όπου με χρειάζεται η ομάδα».

Για τον τραυματισμό του Πόντους Βέρνμπλουμ: «Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη και στον Πόντους. Να του ευχηθούμε τα καλύτερα, όμως έδωσε την ευκαιρία να μπει ο Σάκχοφ. Δείξαμε ότι έχουμε "βάθος" στον πάγκο και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όποιον μπαίνει στην ομάδα».

Για το συμβόλαιό του: «Δεν θέλω να πω κάτι πάνω σε αυτό. Απολαμβάνω να αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ. Την κατάλληλη στιγμή θα καθίσουμε και θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους της ομάδας».

More
18 Dec 2018 11:54 #221695 by Giorgos Tsolaridis
Πασχαλάκης: «Έχει γίνει έμμονη ιδέα το νταμπλ»
Διαβάστε τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στην Nova...

Στην πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στη σεζόν αλλά και τη συνέχεια αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στη Nova.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι:

«Από την αρχή είχα την αίσθηση πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα, με κατοχή και ευκαιρίες. Το πλάνο του προπονητή βγήκε. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. Τα ματς κόντρα στα φαβορί είναι έξι βαθμοί, αλλά στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Πρέπει να είσαι σοβαρός και πειθαρχημένος. Σήμερα το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό».

Για το μυστικό της επιτυχίας:

«Έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια, είμαστε μια οικογένεια. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί δεν είχαμε μαζί μας Βιεϊρίνια και Πέλκα, τους αφιερώνουμε τη νίκη όπως και στον Πόντους που είχε σήμερα αυτή την ατυχία. Προχωράμε ενωμένοι».

Για τη συνέχεια:

«Η σοβαρότητα φαίνεται στα παιχνίδια, που δίνουμε βάση και που όχι. Έχει γίνει έμμονη ιδέα το νταμπλ. Στο Γιουρόπα Λιγκ φτάσαμε μέχρι τους ομίλους, είναι μια αποτυχία αλλά δεν θέλω να σταθώ εκεί. Έχουμε ποδοσφαιρικό εγωισμό σε κάθε παιχνίδι».

Για την Εθνική ομάδα:

«Υποστηρίζω την Εθνική είτε ως παίκτης είτε ως φίλαθλος. Θέλω ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να μας δώσει κίνητρο για να προκριθούμε. Ο κύριος Άγγελος είναι έμπειρος, θα προσπαθήσει να δώσει το δικό του στίγμα και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

More
18 Dec 2018 11:55 #221696 by Giorgos Tsolaridis
Σαββίδης σε Βέρνμπλουμ: «Σε περιμένω πίσω πιο δυνατό»
Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη

Μήνυμα συμπαράστασης στον Βέρνμπλουμ από τον Γιώργο Σαββίδη.
«Σε περιμένω φίλε μου. Να επιστρέψεις πιο δυνατός», του έγραψε ο γιος του Ιβάν Σαββίδη σε μια ανάρτησή του στο instagram.

More
01 Feb 2019 19:55 #222801 by Giorgos Tsolaridis
Βιεϊρίνια: «Στόχος μας μόνο η νίκη με ΑΕΚ»
Μήνυμα νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έστειλε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ενόψει του ματς της Κυριακής, με τον Πορτογάλο να τονίζει πως ότι έγινε την περσινή χρονιά αποτελεί παρελθόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βιεϊρίνια στην κάμερα της Nova

Για το αν πρόλαβε να ξεκουραστεί από το παιχνίδι που έμεινε εκτός με τον ΠΑΣ: «Ξεκούραστος είμαι, ακολουθεί ένα ντέρμπι, οπότε σε τέτοια παιχνίδια η κούραση δεν σε επηρεάζει».

Για το πως έζησε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ από την κερκίδα: «Ηθελα να παίξω, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να είσαι εκτός αγωνιστικού χώρου όταν ο αγώνας πάει έτσι. Ευτυχώς η δουλειά μας είχε ένα καλό τέλος και συνεχίζουμε έτσι για να πετυχαίνουμε μόνο νίκες».

Για τι θέση που θέλει να αγωνίζεται: «Εγώ θέλω να παίζω συνέχεια να βοηθήσω την ομάδα. Παίζω όπου με πει ο προπονητής. Η ομάδα είναι πάνω από όλα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει είτε παίζει ο Βιεϊρίνια, είτε ο Πρίγιοβιτς που έφυγε».

Για τον Γιαννούλη και την εικόνα του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ: «Εκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Ολοι ξέρουν τι ποιότητα έχει. Γι' αυτό τον λόγο ήρθε από τώρα πίσω. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Είναι πολύ σημαντικός όπως και όλοι οι παίκτες που ήρθανε. Μακάρι να παίζει καλά για να πάω και γω πιο μπροστά (γέλια). Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Γιαννούλη δίπλα μας. Ολοι είναι εδώ για έναν στόχο. Μας νοιάζει μόνο να κερδίζουμε. Είχαμε 80% κατοχή της μπάλας, αυτό τα λέει όλα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά, βοήθησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές».

Για τον Σέρτζιο Ολιβέιρα και το τι γνωρίζει γι αυτόν: «Ο Σέρτζιο ήταν στις ακαδημίες της Πόρτο όταν εγώ ήμουν στην πρώτη ομάδα. Είχαμε επαφή σε προπονήσεις και σε μερικά παιχνίδια. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που έρχεται να μας βοηθήσει. Εχει κάνει πολλά παιχνίδια στη Πόρτο, έπαιξε στο Champions League παίζουμε ίδιο σύστημα, παίζει στα χαφ, του αρέσει να έχει την μπάλα, πατάει περιοχή, είναι ένας box to box μέσος. Εχει καλά στημένα, καλό σουτ. Είχαμε επαφή πριν έρθει, με πήρε τηλέφωνο ο Πέπε, που είναι φίλος μου και με ρώτησε αν έχει την άδειά μου να του δώσει το τηλεφώνό μου. Του μίλησε και ο Κονσεϊσάο για την ομάδα, τον κόσμο, την πόλη. Θα μιλήσω μαζί του και θα του πω ότι χρειάζεται να ξέρει».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Δεν είναι ένα ακόμα παιχνίδι της σειράς. Είναι ένα ντέρμπι. Είμαστε σε καλή κατάσταση, το ίδιο και η ΑΕΚ παίζει καλά, παίζουμε στην έδρα της, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη, αυτός είναι ο στόχος μας. Εμείς πάμε για να κερδίσουμε. Το παιχνίδι θα κριθεί σε λεπτομέρειες».

Για το αν επηρεάζουν την έκβαση του αγώνα όσα έγιναν πέρυσι: «Οτι έγινε,έγινε είναι άλλη χρονιά, άλλο πρωτάθλημα, άλλα δεδομένα. Είναι ντέρμπι και θα ναι δύσκολο. Ολα τα ντέρμπι είναι δύσκολα, είτε με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, τον Αρη. Αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας πρέπει να κερδίσουμε παντού και αυτό θέλουμε να κάνουμε και στο ΟΑΚΑ».

Για το τι θα κρίνει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ: «Θα φανεί μετά τι θα κρίνει η νίκη. Στην ουσία είναι τρεις βαθμοί. Δεν σκεφτόμαστε πως θα είμαστε αν χάσουμε, σκεφτόμαστε μόνο πως θα κερδίσουμε».

Για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ και το κατά πόσο ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα: «Οι μεταγραφές είναι δουλειά του προπονητή, της διοίκησης, έχουμε δείξει πως από πέρυσι μέχρι φέτος έχουμε μεγάλη αλλαγή σε νοοτροπία. Μακάρι να μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε έτσι».

More
24 Apr 2019 21:53 #224812 by Giorgos Tsolaridis
Βιεϊρίνια: «Στόχος μας να έχουμε μια κυριαρχία σαν αυτή του Ολυμπιακού»
Ένα σερί πρωταθλημάτων σαν αυτό που είχε πετύχει ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια έθεσε ως στόχο του ΠΑΟΚ για το μέλλον ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Μεγάλη συνέντευξη στο maisfutebol παραχώρησε ο Αντελίνο Βιεϊρινια.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μίλησε για την κατάκτηση του τίτλου και έθεσε ως στόχο για το μέλλον μια κυριαρχία σαν αυτή του Ολυμπιακού τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης μίλησε για το περσινό πρωτάθλημα, για τα συναισθήματά τουόταν μπήκε τραυματίας στο ματς-φιέστα, αλλά και γιατί θα μείνει για πάντα στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βιεϊρίνια στο maisfutebol:

Ξεκουράστηκες από τη φιέστα;

«Ναι, ήταν μέχρι τις 6 το πρωί, αλλά την επόμενη μέρα συνέχισα την αποθεραπεία μου».

Τι είναι πιο κουραστικό; Να τρέχεις 90 λεπτά σε ένα παιχνίδι ή να γιορτάζεις έναν τίτλο μετά από 34 χρόνια;

«Η φιέστα δεν είναι τόσο κουραστική. Νομίζω ότι πιο κουραστική είναι η αναμονή. Για να είμαι ειλικρινής αυτό το περιμέναμε εδώ και κάποιο καιρό. Η διαφορά των πόντων που είχαμε από τον Ολυμπιακό μας έδινε το περιθώριο να περιμένουμε για αυτή τη μέρα. Όμως έπρεπε να σκεφτόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι μέχρι να κατακτήσουμε μαθηματικά τον τίτλο»

Έχεις κατακτήσει σχεδόν μια ντουζίνα τίτλους. Είναι αυτός ο πιο ξεχωριστός;

«Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι πάντα το πιο σημαντικό σημείο της καριέρας μου γιατί εκπροσωπούσα τη χώρα μου. Αλλά σε συλλογικό επίπεδο, αυτός είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο σημαντικός τίτλος. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που με βοήθησε να εκφραστώ στο ποδόσφαιρο, η ομάδα που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω την καριέρα μου αφότου έφυγα από την Πορτογαλία».

Έχεις επίγνωση του αντίκτυπου που έχει το βίντεο της εισόδου σου στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Λεβαδειακό;

«Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου που ένας παίκτης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ρήξη χιαστών. Επίσης δείχνει μόνο την ευγνωμοσύνη και την αγάπη που αισθάνονται οι άνθρωποι για μένα. Το έκανα, αλλά δεν μου κοστίζει τίποτα και είναι πάντα καλό να το κάνω και πάλι: Να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την αγάπη του προπονητή και των συμπαικτών μου για την ευκαιρία να βγω στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού-φιέστα. Αυτές ήταν στιγμές που θα με σημαδέψουν για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Τι σου πέρασε από το μυαλό εκείνα τα λεπτά;

«Ήταν η εκπλήρωση ενός ονείρου. Από την πρώτη μέρα που έφτασα σε αυτό το σύλλογο ένιωθα την αγάπη των οπαδών. Όπως είπα, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Όλα πέρασαν από το μυαλό μου σε αυτά τα λεπτά: η αδικία που έζησε αυτός ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια, πώς χάσαμε το πρωτάθλημα πέρυσι ...

Η αφαίρεση βαθμών και ο τρόπος με τον οποίο δεν κερδίσαμε την ΑΕΚ. Λόγω αυτού του δυσάρεστου γεγονότος, στο οποίο επικύρωσαν ένα γκολ μας και έπειτα το ακύρωσαν, ο πρόεδρός μας μπήκε στο γήπεδο. Και μπήκε επειδή συνέβαινε κάτι: δεν μπήκε επειδή είναι τρελός. Αλλά για αυτό έχουμε ήδη μιλήσει πολύ και δεν αξίζει να το ξαναλέμε.

Όπως είπα, πολλά πέρασαν από το μυαλό μου. Ήταν κυρίως η εκπλήρωση του ονείρου να κερδίσω ένα πρωτάθλημα με αυτόν το σύλλογο που είναι τα πάντα για μένα. Σκέφτηκα την οικογένειά μου και την κόρη μου, που εμφανίζεται στο βίντεο για να μου δώσει ένα φιλί όταν είμαι στον πάγκο. Γι 'αυτό δεν μπορούσα να κρατήσω τα δάκρυα πριν και μετά την είσοδό μου στο γήπεδο».

Ξέρατε ότι θα μπείτε στο παιχνίδι τραυματίας;

«Δεν είχε ιδέα ότι θα γινόταν. Άρχισα να το σκέφτομαι μόνο όταν οι δύο τελευταίοι παίκτες που προθερμαίνονταν κάθισαν στον πάγκο, γιατί έπρεπε να γίνει μια αλλαγή. Τότε άρχισα να συνειδητοποιώ ότι κάτι θα συνέβαινε. Ο προπονητής μου είχε μιλήσει την προηγούμενη εβδομάδα για να βρεθώ στον πάγκο για να δώσω στους συμπαίκτες μου δύναμη. Το κατανόησα γιατί είμαι και ο αρχηγός της ομάδα. Ήταν μια χειρονομία ευγνωμοσύνης».

Και αυτό ήταν αρκετό για σένα;

«Ήταν, αλλά δεν χρειαζόταν. Έλαβα επίσης μηνύματα και τηλεφωνήματα από συμπαίκτες και παίκτες από αντίπαλες ομάδες. Αυτό ήταν ήδη μια μορφή ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης για το έργο που έκανα σε αυτό το σύλλογο και σε αυτή τη χώρα».

Ξέρεις ποιανού ήταν η ιδέα;

«Όπως ξέρω, της συζύγου μου. Οι πρώτες λέξεις ήταν δικές της και τότε νομίζω ότι ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας μας, ο οποίος είναι φίλος μου, που είπε στο τεχνικό τιμ ότι θα ήταν μια ωραία αφιέρωση για μένα το να μπω στο γήπεδο».

Το είχες σχολιάσει αυτό πριν με τη γυναίκα σου;

«Σχολίασα μόνο μαζί της, τους φίλους μου και τους συμπαίκτες μου ότι μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια και θυσίες ήταν κρίμα να μην είναι παρών στο σημαντικότερο παιχνίδι του πρωταθλήματος».

Θεωρείς ότι είσαι ξεχωριστό κομμάτι στην ιστορία του ΠΑΟΚ;

«Περισσότερο από μένα, πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει μια ξεχωριστή θέση. Όχι μόνο για την κατάκτηση του τίτλου επειδή υπήρχαν πολλά χρόνια αναμονής, αλλά και επειδή αν κερδίσουμε ή δεν χάσουμε στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε η πρώτη ομάδα τα τελευταία 50 ή 60 χρόνια που θα τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς ήττες. Αν δεν κάνω λάθος, ο μόνος που το πήρε ήταν ο Παναθηναϊκός και νομίζω ότι ήταν με έξι ισοπαλίες. Αυτή η ομάδα θα είναι για πάντα στην ιστορία του συλλόγου».

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα τα τελευταία δύο χρόνια αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στυλ; Είναι δύσκολο το να ξαναδούμε περιόδους μακράς κυριαρχίας μιας ομάδας;

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να κυριαρχούμε. Το μεγάλο έργο αυτού του προέδρου δεν είναι να κερδίσει ένα πρωτάθλημα από τύχη, αλλά να συνεχίσει το έργο που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι έκανε ο Ολυμπιακός τις τελευταίες δεκαετίες. Γνωρίζουμε όμως ότι ο μεγάλος στόχος των ομάδων της Αθήνας είναι να μας πάρουν το πρωτάθλημα».

Πιστεύετε όμως ότι το πρωτάθλημα είναι πιο «δημοκρατικό»;

«Φυσικά! Τα πράγματα αλλάζουν. Φέτος τα ντέρμπι άρχισαν να έχουν ξένους διαιτητές και είμαστε πρωταθλητές. Θα μπορούσε ή και όχι να είναι σύμπτωση. Αλλά το περιμέναμε αυτό από τότε που ο πρόεδρος πήρε τον έλεγχο του συλλόγου. Πήρε τα χρέη του συλλόγου, κάτι που άλλοι σύλλογοι δεν έκαναν, όπως η ΑΕΚ, που προτίμησε να πέσει στη Γ' Εθνική. Από τότε που επέστρεψα - από την επένδυση που έκανε ο πρόεδρος, τη νέα οργάνωση του συλλόγου και τους παίκτες που έφερε - περίμενα να είναι πρωταθλητής. Δεν συνέβη πέρυσι, συνέβη φέτος».

Στο προηγούμενο πέρασμα σου από τον ΠΑΟΚ, ήταν άλλη η διοίκηση;

«Ήταν η διοίκηση του Ζαγοράκη, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα που τελικά υπαγόρευαν την έξοδό μου. Εάν δεν μπορούσαν να βρουν το ποσό για το οποίο πωλήθηκα μέχρι το τέλος του έτους ή τον Ιανουάριο, δεν θα μπορούσαν να πάνε στους ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που έφυγα για τη Βόλφσμπουργκ».

Θεωρείς πιθανό να μείνει ο Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ;

«Θέλω να μένει εδώ. Είναι ένας φανταστικός παίκτης, αλλά η ρήτρα του είναι 12 εκατ. ευρώ. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Πόρτο, όπως συνέβη όταν ήρθα εδώ».

Ποια είναι τα πλάνα του Βιεϊρίνια;

«Από την αποχώρηση έλεγα πάντα ότι ήθελα να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ και να τελειώσω την καριέρα μου. Είμαι 33 ετών και δεν σκέφτομαι να φύγω από αυτή την ομάδα. Όπως είπα, είναι μια ομάδα που μου έδωσε τα πάντα και τώρα είναι η σειρά μου να συνεισφέρω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Θέλω να συνεχίσω να ζω στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της καριέρας μου. Η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό που έχτισα για να μπορώ να συνεχίσω τη ζωή μου μετά το ποδόσφαιρο ήταν σε αυτή τη χώρα».

Και το χειρουργείο στο γόνατο είναι προγραμματισμένο;

«Είναι προγραμματισμένο για τις 6 Μαΐου, αλλά εξαρτάται πολύ από τον τρόπο με τον οποίο το γόνατο θα εξελιχθεί μέχρι εκείνη την ημέρα όσον αφορά την κινητικότητα και την ευελιξία. Έχω ήδη περάσει από αυτό και θα κάνω τα πάντα για να μπορέσω να παίξω και πάλι μέσα σε έξι μήνες».