Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Παναθηναϊκός 2016/2017

More
28 Jun 2016 17:48 - 28 Jun 2016 17:51 #183192 by Blood Prince
Ιβάνοφ για τρία χρόνια

Ο Ιβάν Ιβάνοφ υπέγραψε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και έγινε η πρώτη μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν.

Ο 28χρονος Βούλγαρος, που χθες πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και υπέγραψε το συμβόλαιο του με το «τριφύλλι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Βούλγαρο στόπερ, για τριετές συμβόλαιο.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιβάν Ιβανόφ. Ο Βούλγαρος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και τον καλωσορίζουμε στην «πράσινη» οικογένεια μας.

Ο Ιβανόφ γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 1988 στην πόλη Ζλάτιτσα της Βουλγαρίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 2004 στην Πιρίν, ενώ την επόμενη χρονιά «μετακόμισε» στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Εκεί, παρέμεινε για μια πενταετία -με ένα διάλλειμα την περίοδο 2007-08 όταν και δόθηκε δανεικός στη Λοκομοτίβ Πλοβντίβ- έχοντας 53 εμφανίσεις και έξι τέρματα, πανηγυρίζοντας και την κατάκτηση του βουλγάρικου Κυπέλλου στην πρώτη του σεζόν.

Το 2010 εντάχθηκε στο ρόστερ της Αλάνια Βλαντικαφκάζ κάνοντας 24 ματς και σημειώνοντας δύο γκολ, για να ακολουθήσουν μια διετία στην Παρτιζάν Βελιγραδίου -με 59 συμμετοχές, οκτώ τέρματα και δυο κατακτήσεις του σέρβικου Πρωταθλήματος- καθώς και μια ακόμα στη Βασιλεία, με 11 παρουσίες και δυο ακόμα τίτλους Πρωταθλήματος στην Ελβετία. Ενώ τον Γενάρη του 2016 επέστρεψε στη Λοκομοτίβ Πλοβντίβ.

Παράλληλα, ο Ιβανόφ είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του 40 φορές, σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών, κι ενώ έχει περάσει προηγουμένως από τα περισσότερα ηλικιακά κλιμάκια της Βουλγαρίας.

Ο ύψους 1,86μ. αριστεροπόδαρος αμυντικός έχει κερδίσει δυο φορές τον τίτλο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς, σε Σερβία το 2012 και Βουλγαρία το 2013, όντας μάλιστα ο πρώτος παίκτης που τα καταφέρνει αγωνιζόμενος στα μετόπισθεν μετά τον Τρίφον Ιβανόφ, το 1996».

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 28 Jun 2016 17:51 by Blood Prince.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Jul 2016 20:16 - 26 Jul 2016 20:24 #185326 by Blood Prince
Η νέα φανέλα του Παναθηναϊκού και η παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων

Τις νέες φανέλες για την ποδοσφαιρική σεζόν 2016-2017 παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας ο Παναθηναϊκός. Στην πρώτη, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο προ τριετίας σχέδιο (τη χρονιά που κατέκτησε το κύπελλο) με οριζόντιες ρίγες. Η δεύτερη είναι άσπρη και η τρίτη μπλε, όπως και πέρυσι.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κριστιάν Λεντέσμα, Μουμπάρακ Γουακάσο, Βίκτορ Ιμπάρμπο, Μίκλας Χουλτ, Ιβάν Ιβάνοφ, Νούνο Ρέις.

Εγώ προσωπικά πάντως δεν θα τις χαρακτήριζα νέες φανέλες αλλά επιστροφή στις παλιές.Οι περσινές μου άρεσαν καλύτερα.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ:

"Είναι μεγάλη η χαρά μου που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό γιατί αποτελεί κομμάτι της οικογένειας μου. Ήμουν περήφανος όταν έλαβα την πρόσκληση να έρθω στην Αθήνα αν και δεν την περίμενα. Είμαι χαρούμενος που έχω επιστρέψει και έτοιμος να δεχτώ την πρόσκληση. Τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Κοιτάω να κάνω το καθήκον μου. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από τον κόσμο, τους δημοσιογράφους που περιμένουν από σένα και όσο είμαι εδώ βλέπω δουλεύουν οι παίκτες θα κάνουν το καλύτερο για να πετύχουν τον στόχο τους και τον στόχο όποιου αγαπάει το κλαμπ. Μερικοί παίκτες τώρα ήρθαν αλλά είναι όλοι καλοί επαγγελματίες που ξέρουν να κάνουν το καθήκον τους. Η σεζόν για εμάς ξεκινάει με το πρώτο ματς.

Για τις μεταγραφές οι παίκτες που βλέπετε είναι αυτοί που έχουμε και πιστεύουμε. Αν χρειαστούμε κάτι άλλο θα το δούμε εγώ, ο Αντρέα, ο πρόεδρος, όλοι μαζί. Ασφαλώς υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και μεγάλοι στόχοι αλλά όπως έχετε δει και από τα φιλικά υπάρχει δίψα για να κάνουμε πολλά και καλά πράγματα με τον Παναθηναϊκό.

Όπως είπα έχω ήδη ξεκινήσει κάποια δουλειά με τους ανθρώπους της ακαδημίας. Κάθε μέρα είναι μια νέα πρόκληση για εμάς και δουλεύουμε σκληρά για να κάνουμε καλά την δουλειά μας. Για μένα όλα έχουν να κάνουν με τη δουλειά. Σκληρή δουλειά απ' όλους. Μερικά πράγματα που ήταν πριν έρθω εδώ δεν μπορώ να τα ξέρω αλλά από εδώ και πέρα θα δουλεύω μαζί με τον Αντρέα, τον Σαμαρά και τους προπονητές και ο στόχος μας είναι η σκληρή δουλειά για να γίνει ότι καλύτερο για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Εγώ κοιτάω το καλό του Παναθηναϊκού. Κοιτάμε Έλληνες αλλά κοιτάμε όλους τους παίκτες που μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν. Έλληνες όμως όχι απ' άλλες ομάδες αλλά από την ακαδημία μας που θα προωθηθούν".

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

Μίκλας Χουλτ: "Όλα είναι πολύ καλά από την αρχή, όλα γύρω από την ομάδα... ιδίως οι συμπαίκτες μου. Θεωρώ ότι έχουμε μια καλή ομάδα και ότι έχουμε πολλούς καλούς ανθρώπους στην ομάδα. Επίσης έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Όλα είναι καλά και ελπίζω να έχουμε μια καλή σεζόν".

Κριστιάν Λεντέσμα: "Νομίζω ότι όλες οι προσδοκίες μας εδώ έρχονται και επαληθεύονται. Να δείξουμε τις δυνατότητες μας εντός του γηπέδου. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας αλλά πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Στην Βραζιλία έμεινα τρεις μήνες και έπαιξα σε πέντε ματς. Το γιατί πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή. Δεν έμεινα εκεί γιατί δεν άρεσε ούτε σε μένα, ούτε στην οικογένεια μου. Το πόσο έτοιμος είμαι θα το δείτε την Πέμπτη".

Ιβάν Ιβάνοφ: "Δεν έχω πλέον κάποιο πρόβλημα με το γόνατο μου. Ολοένα και θα παίζω καλύτερα, θα είμαι σε καλύτερη φόρμα και παιχνίδι με το παιχνίδι όλο και καλύτερος".

Βίκτορ Ιμπάρμπο: "Είμαστε μια ομάδα με νέους παίκτες. Όπως είπε και ο Κριστιάν ο χρόνος είναι λίγος, κοιτάμε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο ώστε να μπορέσουμε να θριαμβεύσουμε στις διοργανώσεις που θα παίξουμε. Με τον Μάρκους προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία, εκείνος είναι πιο παλιός από μένα και έχει πολλά να μου πει. Το βασικό είναι ότι πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα. Αυτό ισχύει και για τους άλλους συμπαίκτες μου. Με την πάροδο του χρόνου όμως θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα".

Μουμπάρακ Γουακάσο: "Είναι όλα πολύ καλά. Οι συμπαίκτες, η ομάδα... όλοι είναι σοβαροί. Μπορούμε να τα καταφέρουμε φέτος. Όπως είπε και ο Ιβάν πρέπει να δουλέψουμε βήμα-βήμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο Europa League και εν συνεχεία στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Στις διακοπές ήμουν με τον Εσιέν. Μιλήσαμε πολύ για τον Παναθηναϊκό. Μου είπε καλά πράγματα και τα αρνητικά. Αυτά που είπαμε είναι μεταξύ εμένα και εκείνου. Αυτό που μου είπε είναι πως είναι στο χέρι μου να πετύχω στον Παναθηναϊκό και όλα εξαρτώνται από μένα".

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 26 Jul 2016 20:24 by Blood Prince.

More
28 Jul 2016 19:00 - 28 Jul 2016 19:01 #185461 by Blood Prince
O Παναθηναϊκός θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης από το πρώτο κιόλας παιχνίδι

Το παλιό καλό ευρωπαϊκό κοστούμι, θέλει να βγάλει από τη ντουλάπα ο Παναθηναϊκός, που ξεκινάει τις φετινές του υποχρεώσεις κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης (21.00 ΟΤΕ Sport 1) και θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης, από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Για τον Παναθηναϊκό, μετά την περσινή ευρωπαϊκή αποτυχία, θεωρούν «ιερή υποχρέωση» την πρόκριση και για αυτό το λόγο θα ψάξουν καθαρό σκορ από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, ώστε να πάει με το μικρότερο δυνατό άγχος στον επαναληπτικό στην «Tele 2 Arena» στις 4 Αυγούστου.

Οι «πράσινοι» δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, εκτός από τη δεδομένη απουσία του Τελάντερ, με τον Αντρέα Στραματσόνι να έχει γεμάτη τη φαρέτρα του για να επιλέξει το καλύτερο δυνατό σχήμα.

Ο Ιταλός θα παρατάξει όπως όλα δείχνουν την ομάδα του με 4-2-3-1, έχοντας καταλήξει σχεδόν σε όλα τα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα απέναντι στους Σουηδούς.

Έτσι λοιπόν, ο Στιλ θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ο Μέστο δεξιά, ο Χουλτ αριστερά, με τον Μολέδο και τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Λεντέσμα και Ζέκα που έχουν «δέσει» μεταξύ τους, με τον Λουντ να παίρνει θέση στο δεξί φτερό και τον Γουακάσο ή τον Βιγιαφάνιες στην αριστερή πλευρά. Ο Μπεργκ φυσικά θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, και ο Ιμπάρμπο ακριβώς πίσω του.

Από την άλλη η ΑΪΚ, γνωρίζει καλά πως δεν είναι το φαβορί στη σειρά, κάτι που επεσήμανε και ο προπονητής της Ρίκαρντ Νόρλιγκ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Οι Σουηδοί σαφώς και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, έχοντας ως στόχο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, αν τους το επιτρέψει ο Παναθηναϊκός.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 28 Jul 2016 19:01 by Blood Prince.

More
29 Jul 2016 01:19 - 29 Jul 2016 01:25 #185483 by Blood Prince
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ 1-0: ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΔΩ!

Το μεγάλο «πρέπει» που υπήρχε πάνω από τα κεφάλια των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που δυσκόλεψε τα πράγματα στη Λεωφόρο. Εκτός αυτού, η ΑΪΚ παρέταξε ένα σύστημα με 11 ποδοσφαιριστές πίσω από τη μπάλα, έκλεισε όλους τους διαδρόμους και έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα του Στραματσόνι, ενώ παράλληλα είχε και δυο στημένες φάσεις… φαρμάκι για να καταστρέψει τα όνειρα των «πράσινων» πριν καν αρχίσουν. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός είχε την ηρεμία, την υπομονή και την ψυχραιμία να διαχειριστεί την κατάσταση, ευτύχησε να έχει και τον Στιλ σε καταπληκτικό βράδυ με δυο τεράστιες επεμβάσεις ενώ παράλληλα ο Μολέδο έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και εκτός από «βράχος» στην άμυνα ήταν αυτός που με κεφαλιά άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης.

Το 1-0 σαφώς και δεν… στέλνει από τώρα τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση, πλην όμως του δίνει ένα ισχυρό προβάδισμα έτσι ώστε στις 4 Αυγούστου στη Στοκχόλμη να είναι αυτός που θα χαμογελάει με τη λήξη, έχοντας «σφραγίσει» την παρουσία του στην επόμενη φάση του EuropaLeague. Η ομάδα του Στραματσόνι, ο οποίος δούλεψε πολύ το παιχνίδι από τον πάγκο και το… έψαξε όσο δεν πάει μέχρι να βρει το σύστημα που θα «ξεκλείδωνε» την ΑΪΚ, έχει πλέον το πάνω χέρι. Προφανώς έχει και την ποιότητα για να τα καταφέρει και να προκριθεί, επιτρέποντας ξανά στον κόσμο να φωνάξει «Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός», όπως έκανε και στο ματς της Λεωφόρου όπου περισσότεροι από 13.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» πανηγύρισαν τη νίκη επί των Σουηδών.

Με 3-4-2-1 ο Στραματσόνι !

Να αιφνιδιάσει τον Νόρλινγκ θέλησε ο Στραματσόνι και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς! Ο Ιταλός προτίμησε το 3-4-2-1, έχοντας τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια και τους Κουτρουμπή, Μολέδο και Ιβανόφ στο κέντρο της άμυνας. Τη δεξιά πλευρά «πήρε» ο Μέστο και την αριστερή ο Χουλτ, με τους Ζέκα και Λεντέσμα να είναι δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι Γουακάσο και Ιμπάρμπο κινήθηκαν πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ, με τον Κολομβιανό να παίζει και πιο κοντά στον Σουηδό όσο περνούσε η ώρα.

Η ΑΪΚ από την πλευρά της, μπήκε στο ματς ξεκάθαρα με αμυντικούς προσανατολισμούς. Στο 5-3-2 των Σουηδών τερματοφύλακας ήταν ο Κάρλγκρεν με τους Κάρλσον, Σούντγκρεν και Γιόχανσον στα στόπερ. Ο Χάουκσον στη δεξιά πλευρά, ο Εκπόζο στην αριστερή και οι Ισιζάκι, Οφόρι, Μπλόμπεργκ στα χαφ με δίδυμο στην επίθεση τους Άβντιτς και Μαρκάνεν.

«Ταμπούρι» οι Σουηδοί, το έψαξε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα ήταν η ομάδα που πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Το «τριφύλλι» είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να ανοίξει την πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΪΚ Στοκχόλμης. Οι «πράσινοι» ωστόσο δεν ήταν εύκολο να… διαπεράσουν το ανθρώπινο τείχος που παρέταξε ο Νόρλινγκ, καθώς οι πέντε αμυντικοί και τα χαφ των Σουηδών είχαν κλείσει όλους τους χώρους με αποτέλεσμα οι καλές στιγμές να είναι ελάχιστες για το «τριφύλλι». Παρόλα αυτά, η ομάδα του Στραματσόνι βρήκε τον τρόπο να απειλήσει κυρίως με τις μεταβιβάσεις του Λεντέσμα να είναι αυτές που κατάφεραν να «ανοίξουν» την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Μόλις στο 5’ ο Μπεργκ από γύρισμα του Χουλτ πλάσαρε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 9’ ο Ιμπάρμπο βγήκε φάτσα με το τέρμα αλλά αντί να πλασάρει έκανε δυνατό σουτ που πέρασε λίγο έξω. Στο 13’ καταγράφηκε η μοναδική καλή στιγμή της ΑΪΚ, με τον Μαρκάνεν να κάνει κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Στιλ, μετά από κόρνερ του Ισιζάκι, ενώ για να έρθει η επόμενη ευκαιρία των «πράσινων» χρειάστηκε να φτάσουμε στο 34’ όταν ο Λεντέσμα είδε την κίνηση του Ιμπάρμπο, του πέρασε «μαγικά» τη μπάλα αλλά ο Κολομβιανός νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κάρλγκρεν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ, αυτό όμως – κακώς – δεν μέτρησε καθώς ο βοηθός Χέκερ… ανακάλυψε οφσάιντ στον Μέστο που έκανε τη σέντρα για την κεφαλιά του Μπεργκ. Η εικόνα του ματς, πάντως, «φώναζε» πως χρειαζόταν το κάτι παραπάνω μεσοεπιθετικά η ομάδα.

Μολέδο και… ξέσπασμα!

Αυτό το είδε ο Στραματσόνι και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου απέσυρε τον Κουτρουμπή βάζοντας τον Βιγιαφάνιες, για να «γυρίσει» τη διάταξη της ομάδας σε 4-2-3-1, με τον Αργεντινό σε ελεύθερο ρόλο μπροστά από Ζέκα-Λεντέσμα και τους Ιμπάρμπο, Γουακάσο στα «φτερά». Αυτό έδειξε να λειτουργεί, αφού ο Παναθηναϊκός έβγαλε φάσεις και άρχισε να απειλεί, ενώ έβρισκε και ρυθμό με αποτέλεσμα η ΑΪΚ να περιοριστεί τελείως στο δικό της μισό του γηπέδου. Στο 54’ ο Μολέδο με κεφαλιά λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, ενώ δυο λεπτά αργότερα η ΑΪΚ είχε τη δεύτερη καλή φάση της στο ματς. Ο Μαρκάνεν από κόρνερ του Μπλόμπεργκ πήρε την κεφαλιά κι ο Στιλ με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το «μηδέν».

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει τρόπο να «σπάσει» την άμυνα της ΑΪΚ, με τον Βιγιαφάνιες στο 66’ να βγάζει κάθετη στον Μπεργκ και τον Σουηδό να σκοράρει, αλλά από οριακή θέση οφσάιντ με το γκολ σωστά να ακυρώνεται. Στο 70’ ο Στραματσόνι ρίσκαρε περισσότερο, βάζοντας στο ματς και τον Λέτο αντί του Γουακάσο, με την ΑΪΚ να απειλεί για τελευταία φορά στο 75’ με την προβολή του Μπλόμπεργκ και τον Στιλ να κάνει την επέμβαση του ματς κρατώντας τον Παναθηναϊκό όρθιο. Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε η… λύτρωση. Ο Λεντέσμα εκτέλεσε κόρνερ με πάσα στον Μέστο, αυτός έκανε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι κι ο Μολέδο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν!

Ξέσπασμα στη Λεωφόρο και μέγα πάθος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που προσπάθησαν ως το τέλος να βρουν κι ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε τη ρεβάνς τυπική διαδικασία. Αυτό δεν ήρθε, αλλά όπως και να έχει αυτός ο Παναθηναϊκός είναι το «αφεντικό» και στις 4 Αυγούστου μετά τη λήξη του ματς στη Στοκχόλμη, θα είναι στα play off του Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (46’ Βιγιαφάνιες), Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο (88’ Λουντ), Γουακάσο (70’ Λέτο), Μπεργκ

ΑΪΚ Στοκχόλμης (Ρίκαρντ Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Κάρλσον, Γιόχανσον, Σούντγκρεν, Χάουκσον, Εκπόζο, Μπλόμπεργκ, Ισιζάκι (65’ Γιασίν), Οφόρι, Άβντιτς (87’ Σαλέτρος), Μαρκάνεν

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 29 Jul 2016 01:25 by Blood Prince.

More
29 Jul 2016 12:21 - 29 Jul 2016 12:24 #185506 by Blood Prince
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις καλύτερες φάσεις και το γκολ της χθεσινής αναμέτρησης στην Λεωφόρο για τα προκριματικά του Europa με αντίπαλο την ΑΪΚ.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 29 Jul 2016 12:24 by Blood Prince.

More
04 Aug 2016 22:16 - 04 Aug 2016 22:44 #185832 by Blood Prince
ΑΪΚ Στοκχόλμης - Παναθηναϊκός 0-2

Ο Παναθηναϊκός πήρε πανηγυρική πρόκριση με νίκη 2-0 μέσα στην Στοκχόλμη επί της ΑΙΚ και θα βρεθεί στην κλήρωση των πλέι οφ του Europa League την Παρασκευή. Πρωταγωνιστές Μπεργκ, Ιμπάρμπο και άμυνα.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με διάταξη 3-5-2 και τον Γιώργο Κουτρουμπή να πλαισιώνει τους Ροντρίγκο Μολέντο και Ιβάν Ιβανόφ, ενώ ο Γουακάσο Μουμπάρακ πήρε όλη την αριστερή πτέρυγα.

Οι "πράσινοι" είχαν απέναντί τους επίσης σχήμα με τρεις αμυντικούς και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επιθέσεις, παρότι στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα ο Ιταλός τεχνικός προϊδέασε για γκολ.

Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ καλή στην αμυντική οργάνωση και με τη βοήθεια πίεσης, απέτρεψε τη δημιουργία κινδύνων. Ταυτόχρονα, όμως, ο Ζέκα βρέθηκε σε κακή μέρα επιθετικά και δεν έβρισκε τους συμπαίκτες του, με συνέπεια το μηδέν να παραμείνει για όλο το 1ο μέρος.

Δευτερόλεπτα μετά από το σφύριγμα του 2ου μέρους, ο Μάρκους Μπεργκ βρήκε με κάθετη τον Βίκτορ Ιμπάρμπο και ο Κολομβιανός τερματοφύλακας σημείωσε το "παρθενικό" τέρμα του με τη νέα ομάδα του. Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με τους "πράσινους", οι οποίοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 52' με ατομική ενέργεια του Ρόμπιν Λουντ.

Το τετ α τετ του Μπεργκ στο 59' ανάγκασε την ΑΙΚ να προβεί σε διπλή αλλαγή και να αρχίσει να πιέζει στο τελευταίο ημίωρο. Στο 66', μάλιστα, ο Στέφαν Ισιζάκι είχε εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι (με κόντρα). Η αναπόφευκτη άνοδος των Σουηδών στον αγωνιστικό χώρο άφησε κενά στα μετόπισθεν. Σε μία τέτοια φάση, ο Σεμπαστιάν Λέτο που είχε περάσει στον αγώνα, εκκίνησε μία αντεπίθεση και ο Μπεργκ την τελείωσε, "τελειώνοντας" παράλληλα και την υπόθεση πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι χρειάζονταν τέσσερα γκολ που δεν ήταν δυνατό να τα βρουν (παρότι είχαν κάποιες καλές στιγμές) και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη, που τον στέλνει στην κλήρωση της Νιόν το μεσημέρι της Παρασκευής (14:00), όπου θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών στα πλέι οφ του Europa League.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΙΚ (5-1-3-2): Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Χούιφελντ, Γιόχανσον, Σούντγκρεν, Οφόρι, Μπλόμπεργκ (64' Γιασίν), Αφάνε (64' Άβντιτς), Ισιζάκι (79' Σαλέτρος), Μάρκανεν

Παναθηναϊκός (3-5-2): Στιλ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Μολέντο, Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (68' Νάνο), Λουντ (84' Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Ιμπάρμπο (70' Λέτο), Μπεργκ

MVP

Μία ασίστ και ένα γκολ. Οι εκπρόσωποι του Μάρκους Μπεργκ έχουν ραντεβού με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού στη Σουηδία για να ανανεώσουν το συμβόλαιο του αρχισκόρερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια και εκείνος έβαλε την... υπογραφή πριν από την υπογραφή. Ίσως τον τίτλο του MVP, πάντως, να πρέπει να πάρει η... συνεργασία που είχε με τον Βίκτορ Ιμπάρμπο, στοιχείο που μπορεί να καθοδηγήσει τον φετινό Παναθηναϊκό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Ιβάν Ιβανόφ για ακόμα μία φορά έδειξε ότι δεν μπορεί να φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο απόδοσης στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Λάθη, ασυνεννοησία και γενικώς ένα κενό στον χώρο ευθύνης του, με την ΑΙκ να καταγράφει ευκαιρίες, αλλά με την ασφάλεια του 2-0, να μην έχει μεγάλη σημασία.

ΣΧΟΛΙΟ

Επί ιταλικού εδάφους, Αντρέα Στραματσόνι σήμαινε άμυνα με τρεις. Επί ελληνικού εδάφους δεν του βγήκε συχνά, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση χρειαζόταν και η συνταγή πέτυχε. Για μία ώρα, ο Παναθηναϊκός "κλείδωσε" τους Σουηδούς και από τη στιγμή που βρήκε το γκολ που έψαχνε, δεν γινόταν να δεχθεί τρία και να αποκλειστεί. Βρήκε ένα δυνατό σημείο, στηρίχθηκε σε αυτό και τέλος...

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα :

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 04 Aug 2016 22:44 by Blood Prince.

More
05 Aug 2016 00:16 #185837 by Γιώργος Φιλίππου
Πίστεύω πως φέτος ο Παναθηναϊκός θα πάει πολύ καλά. Μκάρι βέβαια για να αλλάξουν τα πράγματα στο Ελληνικό πρωτάθλημα, δηλαδή να είναι πιο ανταγωνιστικό!

Αξέχαστες παιχνιδάρες:The Witcher 3:Wild Hunt , Metal Gear Solid V:The Phantom Pain, Metal Gear Solid 4:Guns Of The Patriots ,Uncharted 4:A Thief's End και Pro Evolution Soccer 2012.

More
05 Aug 2016 01:50 #185843 by Μάνος Γρυπάρης
Εκπληκτικό το ξεκίνημα κι ο λόγος είναι οι πολύ καλές μεταγραφές που έγιναν.
2/2 νίκες στην Ευρώπη και η ομάδα με εξαιρεση το σημερινό Α' ημίχρονο, έχει δέσει και ρολάρει την μπάλα όπως πρέπει στην επίθεση..

- Τι να πούμε για τον Victor Ibarbo τον οποίο κάποιοι γνωρίσαμε από το Fifa? Είναι να απορεί κανείς πως δεν έχει παίξει σε τόσες ομάδες που τον έχει στείλει δανεικό η Κάλιαρι. Τώρα που έβαλε το πρώτο γκολ, αν πάρει τα πάνω του τον βλέπω ασταμάτητο.
- Ο Μολέδο στην άμυνα αποτελεί εγγύηση και δεν είναι τυχαίο που παρά λίγο να κληθεί στην Εθνική Βραζιλίας.
- Ο Λουντ με εξέπληξε με την ντρίπλα του σε κάποια φάση που πέρασε 4 παίκτες και έφτασε σε τετ-α-τετ για να σκοράρει. Όταν είχε πρωτοέρθει τον είχα το πολύ για πάγκο. Εκεί φαίνεται η εκπληκτική δουλειά που έκανε ο Στραματσόνι.
- Ο Wakaso για ακραίος είναι επίσης καλή μεταγραφή.
- Σκεφτείτε ότι πριν από κάτι μήνες παίζαμε με Κλωναρίδη, Δώνη, Βέμερ, Νάνο και τώρα όλοι αυτοί είναι είτε στον πάγκο, είτε εκτός. Ακόμα και ο Λέτο είναι πολυτέλεια να μπαίνει αλλαγή. Πόσο μάλλον ο Βιγιαφάνες! Το περιμένατε ότι θα καθότανε εκτός 11άδας?

Ο Παναθηναϊκός φέτος εκτός από ποιότητα έχει και βάθος στον πάγκο!
Πήραμε και τον 23χρονο Ρινάλντι για επίθεση, εκεί κι αν θα γίνει πανικός.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ένα 2ο καλό στόπερ δίπλα στον Μολέδο. Ο Ιβάνοφ δεν με εμπνέει με τίποτα. Καλύτερα να γίνει γρήγορα μια μεταγραφή τύπου Μολέδο να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
05 Aug 2016 10:18 #185849 by A
Είναι νωρίς ακόμη αλλα φαίνεται πως ο ΠΑΟ είναι η ομάδα που ενισχύθηκε περισσότερο από τις υπόλοιπες Ελληνικες που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη.
Τακτικά η ομάδα πήγε πολυ καλά, κακός που ο Βιγιαφανιες έπαιξε τόσο λίγο.

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

More
05 Aug 2016 10:23 - 05 Aug 2016 11:40 #185850 by A

Manos wrote: Εκπληκτικό το ξεκίνημα κι ο λόγος είναι οι πολύ καλές μεταγραφές που έγιναν.
2/2 νίκες στην Ευρώπη και η ομάδα με εξαιρεση το σημερινό Α' ημίχρονο, έχει δέσει και ρολάρει την μπάλα όπως πρέπει στην επίθεση..

- Τι να πούμε για τον Victor Ibarbo τον οποίο κάποιοι γνωρίσαμε από το Fifa? Είναι να απορεί κανείς πως δεν έχει παίξει σε τόσες ομάδες που τον έχει στείλει δανεικό η Κάλιαρι. Τώρα που έβαλε το πρώτο γκολ, αν πάρει τα πάνω του τον βλέπω ασταμάτητο.
- Ο Μολέδο στην άμυνα αποτελεί εγγύηση και δεν είναι τυχαίο που παρά λίγο να κληθεί στην Εθνική Βραζιλίας.
- Ο Λουντ με εξέπληξε με την ντρίπλα του σε κάποια φάση που πέρασε 4 παίκτες και έφτασε σε τετ-α-τετ για να σκοράρει. Όταν είχε πρωτοέρθει τον είχα το πολύ για πάγκο. Εκεί φαίνεται η εκπληκτική δουλειά που έκανε ο Στραματσόνι.
- Ο Wakaso για ακραίος είναι επίσης καλή μεταγραφή.
- Σκεφτείτε ότι πριν από κάτι μήνες παίζαμε με Κλωναρίδη, Δώνη, Βέμερ, Νάνο και τώρα όλοι αυτοί είναι είτε στον πάγκο, είτε εκτός. Ακόμα και ο Λέτο είναι πολυτέλεια να μπαίνει αλλαγή. Πόσο μάλλον ο Βιγιαφάνες! Το περιμένατε ότι θα καθότανε εκτός 11άδας?

Ο Παναθηναϊκός φέτος εκτός από ποιότητα έχει και βάθος στον πάγκο!
Πήραμε και τον 23χρονο Ρινάλντι για επίθεση, εκεί κι αν θα γίνει πανικός.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ένα 2ο καλό στόπερ δίπλα στον Μολέδο. Ο Ιβάνοφ δεν με εμπνέει με τίποτα. Καλύτερα να γίνει γρήγορα μια μεταγραφή τύπου Μολέδο να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Ο κουτρουμπης είναι καλύτερος απο τον Βούλγαρο αλλα απο ότι δείχνει θα γυρίσει ο Σιλντενφελντ (καλυτερα).
Το Ελληνικό στοιχείο πάει περίπατο αλλά ο Παναθηναϊκός είναι δυνατότερος φέτος σε όλες γραμμές.
Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω!!!

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.
Last edit: 05 Aug 2016 11:40 by A.