Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Έλληνες ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό

More
21 May 2014 02:19 #144857 by Μάνος Γρυπάρης
Σε αυτό το topic θα συζητάμε για τους Έλληνες που παίζουν στις ομάδες του εξωτερικού.

Στο παρελθόν έχουμε δει Έλληνες ποδοσφαιριστές να κάνουν μεγάλη διεθνή καριέρα, αν και τα παραδείγματα ήταν ελάχιστα, όπως ο Μαχλάς στον Άγιαξ, ο Νταμπίζας στη Newcastle, ο Γεωργάτος στην Inter, ο Ζαγοράκης στην Leicester και προσφάτως ο Σαμαράς στην Manchester City και την Celtic.

Η χώρα μας βγάζει παραδοσιακά αμυντικούς, αφού στις τελευταίες φουρνιές έχουμε δει Σεϊταρίδη στην Πόρτο, Δέλλα στη Ρόμα (44 συμμετοχές σε μία σεζόν) Παπασταθόπουλο στη Βέρντερ Βρέμης και από το 2013 στη Dortmund (28 συμμετοχές αυτή τη σεζόν!), Κυριάκος Παπαδόπουλος (61 συμμετοχές στη Schalke από το 2010 που μετακόμισε απ' τον Ολυμπιακό) κτλ.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 May 2014 02:24 #144858 by Γιώργος Λόλας
Ο Σαμαράς σκόραρε στο (μάλλον) τελευταίο του ματς στην Celtic.

[youtube:wmczepeb]
[/youtube:wmczepeb]

Όπως φαίνεται οι Σκωτσέζοι δεν θα του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Κι όλα αυτά όταν το 2013 είχε ανακηρυχθεί από τους fans της Μπαρτσελόνα ως ο most wanted παίκτης! 8O

More
21 May 2014 02:28 #144859 by Μάνος Γρυπάρης
Ελπίζω να πάει κάπου καλά αν και επειδή τον συμπαθώ λόγω City δεν πιστεύω ότι θα έκανε ποτέ για την Μπαρτσελόνα. Και δεν έχω ιδέα πως αποφάσισαν κάτι τέτοιο σε γκάλοπ! Κανέναν Βραζιλιάνο η Αργεντινό περίμεναν να πούνε!

Αυτό είναι πάντως η καλύτερη στιγμή

Ο Τζέι δεν γνωρίζει ακόμα ότι ο Σαμαράς θα φύγει από τη Σέλτικ
[youtube:2tm0v8f6]
[/youtube:2tm0v8f6]

"Κανείς δεν του το έχει πει ακόμα. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς θα του το ανακοινώσουμε"

τα λόγια του πατέρα του 11χρονου Τζέι, που πριν από λίγες μέρες συγκίνησε όλο τον κόσμο στην αγκαλιά του Γιώργου Σαμαρά.

Ο πατέρας του αγοριού με σύνδρομο Ντάουν, έδωσε συνέντευξη στο «Εθνος της Κυριακής» και μίλησε για αυτή τη συγκινητική φιλία.

«Οπως ήδη θα γνωρίζετε, τον γιο μου τον λένε Τζέι και έχει το σύνδρομο Ντάουν. Είναι φανατικός θαυμαστής του Γιώργου Σαμαρά. Ισως και ο πιο φανατικός σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για τον αγαπημένο του παίχτη. Στην κυριολεξία, τον λατρεύει. Οι τοίχοι στο δωμάτιό του είναι καλυμμένοι με φωτογραφίες και αφίσες του Σαμ, ενώ κάθε, μα κάθε μέρα θα παρακολουθήσει DVD με τις καλύτερες στιγμές του ή θα ανοίξει το Ιντερνετ προκειμένου να τον απολαύσει», λέει ο πατέρας του 11χρονου αγοριού, Μάρτιν Μπίτι και προσθέτει:

«Τον περασμένο Ιούλιο η Σέλτικ έδινε ένα ευρωπαϊκό ματς στο Μπέλφαστ εναντίον της Κλίφτονβιλ. Εμείς πήγαμε και στην προπόνηση της ομάδας για να συναντήσει ο Τζέι το ίνδαλμά του. Ηταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Ο Σαμ τον έβαλε να κάνει προπόνηση μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, τον είχε συνέχεια δίπλα του, ενώ τον πήρε μαζί και στο πούλμαν! Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά που ένιωσε. Ο παίκτης που λάτρεψε ο Τζέι από την πρώτη στιγμή που πήγε στη Σέλτικ, τον έκανε κομμάτι της ομάδας…». Μάλιστα ο Σαμαράς είχε αναρτήσει και φωτογραφίες από εκείνη τη συνάντηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με το σχόλιο «διασκεδάζοντας με τον κολλητό μου».

Οπως λέει «αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχει κάνει ο Σαμαράς στον γιο μου. Σε όποιο ματς πήγαμε για να τον δει, πάντα του μιλούσε. Πάντα τον έπαιρνε αγκαλιά για να ανταλλάξει μερικά λόγια μαζί του. Πάντα του έδινε σημασία. Τα υλικά αγαθά δεν έχουν καμία σημασία όσο το ενδιαφέρον που έχει δείξει για τον Τζέι. Πραγματικά, του είμαστε ευγνώμονες και τον θεωρούμε οικογένειά μας. Οπου και αν πάει, σε όποια ομάδα και αν παίζει, εμείς θα τον υποστηρίζουμε. Και φυσικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο όλοι θα είμαστε με την Ελλάδα!».

Γνωρίζοντας κι εμείς κι εκείνος την απόφαση του 29χρονου επιθετικού να αποχωρήσει από τη Σέλτικ μετά το τέλος της φετινής σεζόν, δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε! «Τι θα κάνει τώρα ο Τζέι; Θα αλλάξει ομάδα για χάρη του;».

«Ο Τζέι δεν γνωρίζει ακόμα ότι ο Σαμαράς θα φύγει από τη Σέλτικ. Κανείς δεν του το έχει πει ακόμα. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς θα του το ανακοινώσουμε. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούμε, αφού δεν είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει. Σίγουρα θα ξεσπάσει σε κλάματα. Πραγματικά, μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες».

Και εξηγεί: «Για να σας δώσω να καταλάβετε το μέγεθος του θαυμασμού του για τον Σαμαρά, δεν μπορεί να φάει το φαγητό του εάν δεν ακούσει μια ιστορία γι’ αυτόν. Αν δεν του πούμε για τα κατορθώματά του και τα γκολ που σημειώνει, δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι για να φάει μαζί μας Το ίδιο συμβαίνει και το βράδυ πριν πέσει για ύπνο. Τα παραμύθια πρέπει να έχουν κεντρικό ήρωα τον Σαμ. Και κάθε βράδυ προσπαθούμε μαζί με τη μαμά του να επινοήσουμε διαφορετικές ιστορίες. Και φυσικά κοιμάται φορώντας τη φανέλα με το όνομα του Σαμαρά. Την έχει σε όλα τα χρώματα! Σε πράσινο-άσπρο, σε κίτρινο και σε μαύρο! Το εννέα έγινε ο αγαπημένος του αριθμός εξαιτίας του».

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

More
21 May 2014 04:02 #144860 by Γιώργος Λόλας
Είναι πραγματικά συγκινητική η ιστορία του Τζέι και το πόσο κοντά είναι ο Σαμαράς με τον μικρό. Χίλια μπράβο στον Γιώργο για την στάση του, δείχνει ότι είναι ένας πραγματικά καλός άνθρωπος. Μπράβο του!

More
22 May 2014 22:46 #144923 by Βασίλης
πολυ συγκινητικο το βιντεο και η ιστορια της ιδιαιτερης σχεσης τους...

More
13 Nov 2014 10:26 #152088 by sprk
Σοκ με Κυριάκο Παπαδόπουλο!
Δεν έχει προηγούμενο η κακοδαιμονία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, καθώς ο Έλληνας αμυντικός υπέστη νέο σοβαρό τραυματισμό που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2015.

Πάνω που είχε επιστρέψει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς ο Κυριάκος Παπαδόπουλος τραυματίστηκε στην πρωινή προπόνηση της Λεβερκούζεν και θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. O Έλληνας αμυντικός μάλιστα υπέστη εξάρθρωση και ωμοπλάτης, για 3η φορά μέσα σε διάστημα λιγότερο ενός χρόνου και υπάρχουν πλέον κίνδυνοι να μην μπορέσει να επιστρέψει ξανά στην πρότερη κατάσταση.

Ο 22χρονος πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού έχασε το Μουντιάλ της Βραζιλίας εξαιτίας του ίδιου τραυματισμού, ενώ φέτος ήταν εκτός από κάποια παιχνίδια στην αρχή της σεζόν πάλι γι' αυτό το πρόβλημα.

Παράλληλα με τα ματς της Λεβερκούζεν που θα χάσει τώρα, δεν θα μπορέσει να βρεθεί και στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για τον αγώνα με τα Νησιά Φερόε κι ενώ ο Κλαούντιο Ρανιέρι τον είχε συμπεριλάβει στον προεπιλογή των ξενιτεμένων.

Ακόμη και οι άνθρωποι του γερμανικού συλλόγου δεν μπορούν να πιστέψουν την ατυχία του νεαρού, με τον αθλητικό διευθυντή της Λεβερκούζεν, Ρούντι Φέλερ να δηλώνει: "Κρίμα για τον Κυριάκο!"

More
21 Mar 2015 00:33 - 21 Mar 2015 00:44 #158309 by Daniel Son
Για μένα αυτή που μετράνε πλέον στο εξωτερικό, είναι ο Παπαδόπουλος της Λεβερκούζεν και Παπαστοθόπουλος της Ντορντμουντ, όλοι οι άλλοι είναι πουθενάδες και σε κάτι ομάδες της πλάκας. Ενώ τα τελευταία χρόνια ή μόνοι που έκαναν μια αξιοπρεπή παρουσία, ήταν ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνις, ο Σειταρίδης, ο Γεωργάτος και μπορείς να πεις ότι ψιλοστέκετε καλά και ο Τοροσίδης τώρα τον Γιαννακόπουλο, παρ' όλο που του βγάζω το καπέλο σαν παίκτη, δεν του δόθηκαν ευκαιρίες στην Μπόλτον.
Τώρα όσο αναφορά τους άλλους; θυμάμαι ένα επικό σχόλιο που είχε κάνει ο Γεωργίου στον Καράμπελα που αγωνιζότανε στον τελικό κυπέλου με τον Άρη, ενάντια στον Ολυμπιακό, την συγκεκριμένη εκπομπή την είχα δει Live και έφτυσα τα συκώτια μου από το γέλιο και εννοείται επειδή τον είχα δει τον αγώνα, συμφωνούσα απόλυτα τόσο για τον Καράμπελα που πλέον αγωνίζετε στην Λεβάντε όσο και για τον Μπάγιεβιτς στο συγκεκριμένο παιχνίδι...

Αυτό όμως που δεν μου κάνει καμία εντύπωση, είναι ότι τόσα μα τόσα χρόνια πέρασαν και ένας έλληνας προπονητής δεν
υπάρχει στο εξωτερικό σαν αξία, θα μου πεις με το πρωτάθλημα που έχουμε τι περιμένεις να βγάλεις Φέργκουσουν ή Ντελμπόσκε;!
Last edit: 21 Mar 2015 00:44 by Daniel Son.