Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

NBA: Γενική Συζήτηση

More
19 Nov 2020 12:40 #241334 by Βασίλης Φρίγκας
Σε ανταλλαγή προχώρησαν Philadelphia 76ers και Dallas Mavericks, με τους πρώτους να παίρνουν τον Seth Curry και τους «Mavs» να προσθέτουν στο ρόστερ τους τον Josh Richardson για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο του ESPN Adrian Wojnarowski, νέο trade πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε Philadelphia 76ers και Dallas Mavericks.

Οι Sixers συμφώνησαν και πήραν τον Seth Curry, ενώ παραχώρησαν παράλληλα στους "Mavs" τον Josh Richardson για τη νέα αγωνιστική χρονιά, όπως και το νούμερο 36 των φετινών Draft του ΝΒΑ.

Ενισχύθηκε σημαντικά η ομάδα των Mavericks με την προσθήκη του Richardson, που θα βρεθεί δίπλα στους Kristaps Porzingis και Luka Doncic, ενώ πολύ σημαντική είναι και η προσθήκη των 76ers με τον Seth Curry να βρίσκεται στο πλάι τον Ben Simmons και Joel Embiid.

Υπενθυμίζουμε πως οι Philadelphia 76ers έλαβαν και τον Danny Green μαζί με τον Terrance Ferguson από τους Oklahoma City Thunder. Το νούμερο 36 των Draft ανήκει στον Tyler Bey, που μετακομίζει επίσης στους Dallas Mavericks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Nov 2020 11:40 #241351 by Βασίλης Φρίγκας
Μετά την επιλογή του ως νούμερο 17 στα φετινά Draft του ΝΒΑ, ο Aleksej Pokuševski δήλωσε πως τα μπασκετικά του ινδάλματα είναι ο Toni Kukoč και ο Kevin Durant, τον οποίον ανυπομονεί να αντιμετωπίσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Το "ταξίδι" στο "μαγικό" κόσμο του ΝΒΑ ξεκινάει για τον Aleksej Pokuševski του Ολυμπιακού και μάλιστα από την ομάδα των Oklahoma City Thunder, καθώς οι Minnesota Timberwolves που τον επέλεξαν από το νούμερο 17 των φετινών Draft τον αντάλλαξαν.

Ο Σέρβος αθλητής μίλησε για το μεγάλο όνειρο που πρόκεται να ζήσει και όταν ρωτήθηκε για τα μπασκετικά του ινδάλματα, τα οποία δήλωσε πως είναι ο Kevin Durant από τους τωρινούς, αλλά και από τους παλιούς ο Toni Kukoc.

Δείτε τι δήλωσε ο Aleksej Pokuševski:

«Ξέρω πως θα προσφέρω πολλή ενέργεια. Ό,τι μου ζητήσουν θα το κάνω. Θα δουλέψω στο 100% για να βοηθήσω την ομάδα μου, ό,τι και να σημαίνει αυτό».

Για τα πρότυπά του και για το ποιον παίκτη ανυπομονεί να αντιμετωπίσει είπε:

«Ο Κέβιν Ντουράντ είναι φυσικά ένας από αυτούς, μιλώντας για τη νέα εποχή του ΝΒΑ. Ο Τόνι Κούκοτς από τους παλιούς».

More
20 Nov 2020 11:42 #241352 by Βασίλης Φρίγκας
Το Draft του 2020, το υπ’ αριθμόν 74 στην ιστορία του ΝΒΑ, αποτελεί παρελθόν. Αν και θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα πιο αδύναμα των τελευταίων 20 ετών, είναι βέβαιο ότι θα βγάλει και αυτό μελλοντικούς σταρ. Κάποιοι από τους 60 παίκτες που επιλέχθηκαν, θα παίξουν για πολλά χρόνια στο ΝΒΑ. Πολλοί δεν θα στεριώσουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και άλλοι ενδεχομένως να έρθουν και από τα μέρη μας.

Η αρχή θα γίνει φυσικά με το Νο. 1, τον Anthony Edwards. Τον “Ant-Man”, όπως είναι το παρατσούκλι του για τη λατρεία του στον ομώνυμο σούπερ ήρωα της Marvel. Ο σούτινγκ γκαρντ της Georgia αποτέλεσε την (μάλλον αναμενόμενη) επιλογή των Minnesota Timberwolves, οι οποίοι θα του δώσουν εξ αρχής θέση βασικού δίπλα στον D’Angelo Russell, σχηματίζοντας μία νεανική και πολύ ταλαντούχα επιθετική τριάδα μαζί με τον Karl-Anthony Towns.

ANTHONY EDWARDS

(Νο. 1 / Minnesota Timberwolves)

Πλήρες όνομα: Anthony Edwards (Αντονι Εντουαρντς)
Nickname: Ant-Man
Εθνικότητα: Αμερικανός
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: 5/8/2001 (Atlanta, Georgia)
Ύψος: 1.96μ.
Βάρος: 102 κιλά
Highschool: Therrell (2015-2017), Holy Spirit Prep (2017-2019)
Κολέγιο: Georgia (2019-20)
Θέση: Σούτινγκ γκαρντ

Καριέρα-στατιστικά: Όταν τελείωσε το γυμνάσιο, θεωρούνταν ένας από τους πέντε καλύτερους παίκτες της χώρας και ο κορυφαίος σούτινγκ γκαρντ σε εκείνο το ηλικιακό επίπεδο. Είχε προτάσεις από κορυφαία κολέγια (North Carolina, Kentucky, Kansas, Florida State), εντούτοις επέλεξε να παραμείνει στη γενέτειρά του και να παίξει για τον Tom Crean, τον προπονητή που κοουτσάρισε τα δύο ινδάλματά του, τον Dwyane Wade και τον Victor Oladipo. Στο ντεμπούτο του πέτυχε 24 πόντους (ο τελευταίος freshman που έβαλε περισσότερους στο Georgia ήταν ο Dominique Wilkins το 1979) και ολοκλήρωσε τη σεζόν όντας ο πρώτος σκόρερ μεταξύ των πρωτοετών στο NCAA με 19,1 κατά μέσο όρο. Αναδείχτηκε ο καλύτερος freshman της σεζόν 2019-20, έχοντας 19,1 πόντους, 5,2 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1,3 κλεψίματα κατά μέσο όρο, με 77,2% στις βολές, 40,2% στα σουτ και 29,4% στα τρίποντα.

Το ξέρατε; Όταν ήταν 10 ετών, τον θεωρούσαν το next big thing του american football και τον κορυφαίο running back σε όλη τη χώρα σε αυτή την ηλικία… Φοράει το νούμερο 5 στη μνήμη της μητέρας του και της γιαγιάς του, οι οποίες πέθαναν και οι δύο από καρκίνο το 2015 σε διάστημα οκτώ μηνών η μία από την άλλη. Και οι δύο απεβίωσαν την 5η μέρα του μήνα.

Scouting report

Υπέρ: Δυναμικός και εκρηκτικός αθλητής, με εντυπωσιακή αλτικότητα. Γεννημένος σκόρερ, ίσως ο καλύτερος του φετινού Draft. Μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι με οποιοδήποτε τρόπο, στο 5 εναντίον 5 ή στο transition, διαθέτει καλό τζαμπ-σουτ από μέση ή μακρινή απόσταση και δεν συγκρατείται εύκολα όταν βρει διαδρόμους προς το καλάθι, όπου αντέχει στις επαφές και έχει καλά τελειώματα και με τα δύο χέρια.

Κατά: Οι επιλογές του στην επίθεση είναι συχνά απερίσκεπτες και έχει την τάση να προτιμάει το μακρινό σουτ, ακόμα κι όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πάει μέχρι το καλάθι. Δεν “διαβάζει” αρκετά καλά το παιχνίδι και ώρες ώρες μοιάζει να μην ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά του. Είναι ασταθής και χρειάζεται περισσότερη αφοσίωση στην άμυνα.

Θυμίζει: Κάτι μεταξύ Donovan Mitchell και Dion Waiters στο κορμί του Jaylen Brown.

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 10%
All-star: 20%
Πενταδάτος: 45%
Ρολίστας: 25%
Εκτός ΝΒΑ: 0%

More
20 Nov 2020 11:43 #241353 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Aleksej Pokusevski έκανε το μεγάλο όνειρο πραγματικότητα. Η Oklahoma City τον επέλεξε στο Νο 17 του φετινού Draft και ο 18χρονος παίκτης του Ολυμπιακού ανοίγει τα φτερά του για να πετάξει στους ουρανούς του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη σε μια πτήση πάντως, που ξεκίνησε από το YouTube.

Όχι δεν κάνουμε πλάκα. Εκεί εντόπισε τον νεαρό παίκτη ο Ολυμπιακός και μέσα από το YouTube ο Pokusevski έκανε το πρώτο βήμα για το μεγάλο όνειρο που έκαιγε πάντα μέσα του. Να πάει σε μια μεγάλη ομάδα και να φτάσει κάποια στιγμή ως τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Και να που ήρθε η ώρα να δει τον μεγάλο πόθο του να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Σέρβος ήρθε στον Ολυμπιακό το 2015 σε ηλικία μόλις 14 ετών με έναν απίστευτο τρόπο. Κάποιοι από τους προπονητές – σκάουτερ της ομάδας τον είδαν στο YouTube και έτριβαν τα μάτια τους!

Ο μικρός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την δύναμη της τεχνολογίας για να… διαφημίσει το ταλέντο του.

Είχε ανεβάσει πλάνα του από αγώνες στο You Tube, οι ερυθρόλευκοι είδαν κάποια από τα βίντεο αυτά και… έπαθαν πλάκα.

Αμέσως τον προσέγγισαν και τον έφεραν στον Πειραιά και τον έβαλαν στα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Ένα απ’ αυτά τα πρώτα βίντεο από στιγμιότυπα του Aleksej Pokusevski εντοπίσαμε κι εμείς. Ο 18χρονος παίκτης έπαιζε τότε στην Vojvodina. Ήταν τότε μια σταλιά σε σωματικό όγκο, αλλά σε μπόι ήταν γίγαντας μπροστά στα άλλα παιδιά. Ήταν κοντά στα 14, αλλά το ταλέντο του έβγαζε μάτι από τότε.

More
20 Nov 2020 11:44 #241354 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Aleksej Pokusevski παραχώρησε μια ξεχωριστή συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, μίλησε για όλη τη ζωή του, αναφέρθηκε στο όνειρο του ΝΒΑ, που έγινε πραγματικότητα, περιέγραψε τις στιγμές πριν και μετά το Daft, που τον έφερε στην Oklahoma City μέσω του No 17 και ευχαρίστησε τους ερυθρόλευκους για όλα.

Ο Aleksej Pokusevski παραχώρησε μια ξεχωριστή συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού. Ο 18χρονος Σέρβος μίλησε για όλη τη ζωή του και τη διαδρομή του από την πατρίδα του, ως την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό και το ΝΒΑ.

Έσταξε μέλι για τους ερυθρόλευκους και έβγαλε το καπέλο στον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου, ενώ έκανε ειδική μνεία στον David Blatt.

Ο Pokusevski αναφέρθηκε φυσικά και στο όνειρο του ΝΒΑ, που έγινε πραγματικότητα. Περιέγραψε τις στιγμές πριν και μετά το Daft, που τον έφερε στην Oklahoma City μέσω του No 17 και ευχαρίστησε τους ερυθρόλευκους για όλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Aleksej Pokusevski στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ Ολυμπιακός, olympiacosbc.gr:

Πεπρωμένο; Όνειρο; Το σίγουρο είναι πως από τα ξημερώματα της 19ης Νοεμβρίου του 2020 για τον Αλεξέι Ποκουσέφκσι είναι μια πραγματικότητα, που είχε ονειρευτεί και για την οποία -από όσα είπε στο Olympiacosbc.gr- είχε προοριστεί!

Ο δικός μας Πόκου επιλέχθηκε στο Νο17 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς, οι οποίοι εν συνεχεία παραχώρησαν τα δικαιώματά του στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι για να τον αποκτήσουν αντάλλαξαν τον Ρίκι Ρούμπιο και δύο picks τους!

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Προέδρους, τους κυρίους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, καθώς επίσης και στον κύριο Γιώργο Σκινδήλια, που πίστεψαν σε εμένα, με έφεραν σε πολύ μικρή ηλικία στον Ολυμπιακό και μου έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος στο διάστημα της θητείας του στην ομάδα με βοήθησε πολύ», είπε μιλώντας στο επίσημο site της ομάδας μας.

Η Οκλαχόμα αναμένεται να είναι ο επόμενος σταθμός του, όμως, το ταξίδι που μεσολάβησε έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία για τον υψηλόσωμο (2.14μ.) γκαρντ, που σε έναν μήνα και κάτι (και πιο συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου) θα γίνει 19 ετών. «Γεννήθηκα στο Βελιγράδι, όμως, όταν ήμουν ακόμη πολύ μικρός μετακομίσαμε στο Νόβι Σαντ. Εκεί, σε ηλικία περίπου έξι ετών, ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ σε μια πολύ μικρή ομάδα, την Βοϊβοντίνα. Δεν θυμάμαι ακριβώς πως και πότε γεννήθηκε η αγάπη μου για το μπάσκετ. Αυτό που ξέρω είναι πως ο μπαμπάς μου έχει ένα βίντεο στο οποίο αν και ήμουν μόλις δύο ετών ντρίπλαρα την μπάλα».

Η συνήθεια του πατέρα του να τον απαθανατίζει σε βίντεο ακόμη και στις προπονήσεις του, ήταν και εκείνη που τον βοήθησε να ξεχωρίσει πριν καν κλείσει τα 14! «Από τότε που ξεκίνησα το μπάσκετ ο πατέρας μου φρόντιζε ότι έκανα στο παρκέ να το ‘τραβά’ βίντεο και εν συνεχεία το ανέβαζε στο YouTube. Από εκεί με είδαν και ενδιαφέρθηκαν κάποιες ομάδες… Μία από αυτές ήταν και ο Ολυμπιακός».

Όταν οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του, ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι ήξερε πολύ καλά τι εστί Θρύλος! «Παρακολουθούσα γενικότερα το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και ήξερα πολύ καλά τι σημαίνουν οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης. Μάλιστα θυμάμαι πολύ καλά το τρίποντο του Πρίντεζη κόντρα στην Μπαρτσελόνα με το οποίο ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης το 2015! Είχα χαρεί τότε πάρα πολύ! Όταν, λοιπόν, έμαθα πως με θέλει ο Ολυμπιακός ενθουσιάστηκα. Αν θυμάμαι καλά νομίζω πως η πρώτη επαφή έγινε μέσω email. Για να πω την αλήθεια στην αρχή δεν το πίστεψα. Ήμουν ένα παιδί που έπαιζε σε μια πολύ μικρή ομάδα και το ότι ένας τόσο μεγάλος σύλλογος ήθελε να με εντάξει στο δυναμικό του μου φαινόταν απίστευτο! Παράλληλα, όμως, σήμαινε πως κάτι είδαν σε εμένα και πως κάτι έκανα σωστά. Ήταν μια πραγματικά μεγάλη στιγμή! Από τότε πίστευα πολύ στον εαυτό μου, πίστεψε, όμως, και ο Ολυμπιακός σε εμένα και πραγματικά τον ευχαριστώ για αυτό».

Το καλοκαίρι του 2015 ο Πόκου ταξίδεψε στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί από τους «ερυθρολεύκους». «Γινόταν ένα summer camp. Ήρθα και έμεινα σε ένα ξενοδοχείο που ‘βλέπει’ προς τον Πειραιά. Θυμάμαι πως ήμασταν στους τελευταίους ορόφους του ξενοδοχείου και κοιτώντας από το παράθυρο είπα στον πατέρα μου: ‘ Θέλω να μείνω εκεί’. Έδειχνα με το δάκτυλό μου, όμως, τότε δεν ήξερα ακόμη πως λεγόταν η περιοχή. Μετά από λίγους μήνες, όντως έμεινα στον Πειραιά!».

Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Πόσο μάλλον για ένα παιδί δεκατεσσάρων ετών που μιλά μόνο Σέρβικα και μετακομίζει σε μια άλλη χώρα (σε πρώτη φάση) χωρίς τη μισή του οικογένεια. «Στην αρχή ήμουν λίγο μόνος μου, μετά με την μητέρα μου… Δεν υπήρχε μια σταθερή κατάσταση. Δεν ήμασταν όλοι μαζί. Για αυτό, όπως είναι λογικό, το πρώτο διάστημα ήταν λίγο δύσκολο, όμως, ο Ολυμπιακός ήταν εκεί! Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο ήταν εκεί για εμένα και με έκαναν να νιώθω πάρα πολύ άνετα, σα να ήμουν στο σπίτι. Και αυτό δεν άλλαξε ποτέ μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια… Μέχρι και σήμερα ισχύει το ίδιο. Είναι πάντα εκεί για εμένα».

Σημαντικό κεφάλαιο στην πορεία και την εξέλιξή του έπαιξαν τα τμήματα υποδομής των «ερυθρολεύκων». «Οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού με βοήθησαν πάρα πολύ να εξελιχθώ ως παίκτης. Όταν ήρθα προπονητής μου ήταν ο κύριος Κεραμέας και χρωστάω και σε εκείνον ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πίστεψε και εκείνος σε εμένα, όμως, πέρα από το μπάσκετ με βοήθησε να μεγαλώσω σωστά και να μάθω μια ακόμη γλώσσα. Τον θυμάμαι να μου μιλάει ώρες στα ελληνικά, επειδή δεν καταλάβαινα τίποτα, ώστε να τα μάθω! Και μπασκετικά εννοείται πως με βοήθησε πάρα πολύ και τον ευχαριστώ. Και ελληνικά και αγγλικά έμαθα εδώ».

Εκτός, όμως, από τις Ακαδημίες σημαντικές ευκαιρίες πήρε και στην πρώτη ομάδα, με τα «αστέρια» της να τον «αγκαλιάζουν» από την πρώτη στιγμή! «Θαύμαζα και τότε και τώρα τον Κώστα Παπανικολάου. Μου αρέσει πάρα πολύ η ενέργειά του, μου αρέσει ως παίκτης πολύ, αλλά και ως άνθρωπος. Όλοι οι παίκτες με βοήθησαν. Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης με πήραν από την αρχή κοντά τους και ένιωθα πάρα πολύ άνετα. Γενικά όλοι στην πρώτη ομάδα με αγκάλιασαν και δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ».

Την περσινή σεζόν ο Ποκουσέφσκι -ο οποίος πανηγύρισε συνολικά δύο πρωταθλήματα Ελλάδος με την Εφηβική ομάδα- εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του με την αναπτυξιακή ομάδα, ενώ τη σεζόν 2018-19 έκανε και το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. «Αυτό είναι κάτι που θα το θυμάμαι για πάντα…».

Έτσι, σιγά σιγά άρχισε να τραβά το ενδιαφέρον των σκάουτερς του ΝΒΑ, που βρέθηκαν αρκετές φορές στο ΣΕΦ για χάρη του. Εν όψει του ντραφτ το φετινό καλοκαίρι έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι και πήρε μια γεύση του τι τον περιμένει στο μέλλον… «Ήμουν δύο μήνες στις ΗΠΑ, είδα πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα σε σχέση με την Ευρώπη. Όλο αυτό με βοήθησε πάρα πολύ. Σίγουρα θα χρειαστώ χρόνο για να προσαρμοστώ σε μια νέα κατάσταση, όμως, είναι κάτι που το έχω βιώσει ξανά στο παρελθόν, όταν έφυγα από το Νόβισαντ και εγκαταστάθηκα στον Πειραιά».

Τον τελευταίο μήνα είχε επιστρέψει στην Ελλάδα και αγωνιούσε για την διαδικασία του ντραφτ. «Δεν ήταν μόνο το βράδυ του ντράφτ… Ήταν πολλά βράδια και πριν από αυτό που δεν μπορούσα ούτε εγώ, αλλά ούτε οι δικοί μου να κοιμηθούμε. Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι! Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να επιλεγώ τόσο ψηλά. Στην πραγματικότητα δεν περίμενα κάτι συγκεκριμένο. Οπότε όταν άκουσα το όνομά μου τόσο ψηλά ήταν ένα είδους σοκ για εμένα. Φυσικά και χάρηκα πάρα πολύ! Επίσης, η ανταλλαγή στην Οκλαχόμα ήταν ακόμη μεγαλύτερο σοκ, γιατί είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας δεν σκεφτόμουν και πολύ. Όταν, όμως, τελείωσε όλο αυτό ένιωσα απέραντη χαρά και ευχαριστώ το Θεό που το έζησα!».

Τα σωματικά προσόντα ήταν εκείνα που σίγουρα τον έκαναν να ξεχωρίσει, όμως, το work ethic του είναι κάτι για το οποίο μιλούν όλοι όσοι συνεργάζονται μαζί του. Για εκείνον, όμως, η επιλογή του στο ντραφτ ήταν κάτι παραπάνω από προσωπική δικαίωση. «Σίγουρα έχω δουλέψει σκληρά, όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχα την στήριξη της οικογένειάς μου. Ήταν δίπλα μου σε όλες τις δύσκολες στιγμές για να με στηρίξουν, αλλά και για να με ‘σπρώξουν’ να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου. Επίσης, με βοήθησαν να παραμείνω προσγειωμένος και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Όπως όλα τα παιδιά, έτσι και εκείνος έκανε όνειρα. Όνειρα που πλέον υλοποιούνται ή πιο σωστά διαφοροποιούνται… «Από μικρός είχα όνειρο να παίξω στο ΝΒΑ. Από την ηλικία των 8-9 δεν μπορώ να πω ότι ήμουν σίγουρος 100%, ήμουν όμως αποφασισμένος να το παλέψω και μέσα μου πίστευα πως θα τα καταφέρω. Πλέον, όμως, δεν έχω όνειρα για το ΝΒΑ. Έχω στόχους και θέλω να τους εκπληρώσω!».

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι επέλεξε να «κλείσει» την συνέντευξη, όπως ακριβώς την άνοιξε: Με ευχαριστίες! «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, γιατί χωρίς αυτούς δε νομίζω πως θα ήταν εύκολο να φτάσω ως εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα… Τους παίκτες της πρώτης ομάδας, των Ακαδημιών, της Αναπτυξιακής, τους προπονητές, τους φυσιοθεραπευτές, τον Χρήστο τον Μπαφέ, γενικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού».

More
20 Nov 2020 11:46 #241355 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Klay Thompson υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα (17 μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό γόνατο) και θα χάσει ολόκληρη τη σεζόν 2020-21.

Δυστυχώς, τα νέα για τον Klay Thompson και τους Warriors δεν είναι ευχάριστα. Ο τραυματισμός του All-Star σούτινγκ γκαρντ αποδείχθηκε (όπως φοβόντουσαν στο San Francisco) πολύ σοβαρός, καθώς πρόκειται για ρήξη αχίλλειου τένοντα, γεγονός που θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων για ολόκληρη τη σεζόν 2020-21!

Θυμίζουμε ότι ο Thompson έχασε όλη την προηγούμενη χρονιά λόγω ενός άλλου πολύ σοβαρού τραυματισμού στο αριστερό γόνατο, όταν υπέστη ρήξη χιαστού στους Τελικούς του ΝΒΑ τον Ιούνιο του 2019. Η κακοδαιμονία που τον κατατρέχει, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς τραυματίστηκε εκ νέου την Τετάρτη (18/11) ενώ έτρεχε!

Το οξύμωρο είναι ότι μέχρι τον πρώτο τραυματισμό του, ο Thompson ήταν ένας από τους “σιδερένιους” παίκτες του ΝΒΑ, καθώς είχε χάσει συνολικά μόνο 25 από τα 640 παιχνίδια στα οποία μπορούσε να αγωνιστεί με τους “πολεμιστές” στην κανονική περίοδο, δηλαδή το 3,9%.

Η τελευταία φορά που τον είδαμε στο γήπεδο ήταν στον 6ο τελικό με τους Raptors, στις 13 Ιουνίου 2019. Και αν όλα πάνε καλά, θα τον ξαναδούμε τον Οκτώβριο του 2021...

More
20 Nov 2020 11:47 #241356 by Βασίλης Φρίγκας
Διαβάστε τι… ακούγεται και γράφεται τις τελευταίες ώρες στο ΝΒΑ, το οποίο απέχει μόνο μία ημέρα από την έναρξη της Free Agency (21/11, 01:00).

Το ΝΒΑ βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα (16/11) σε περίοδο ανταλλαγών, τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/11) διεξήχθη το ετήσιο Draft και στις 21/11 (στις 01:00, ώρα Ελλάδας) θα ανοίξει τις πύλες της και η Free Agency! Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, οι φήμες, τα σενάρια και οι κινήσεις δίνουν και παίρνουν αυτές τις ημέρες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Για ό,τι συνέβη τη βραδιά του Draft, ενημερωθήκατε αναλυτικά μέσω του LIVE που έκανε το basketblog.gr καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, από τις 3 τα ξημερώματα μέχρι τις οκτώ το πρωί. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε από εκεί και πέρα. Και έγιναν πολλά...

KNICKS: ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ 6 ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΗΡΑΝ ED DAVIS, ΘΕΛΟΥΝ HAYWARD

Γενικό ξεσκαρτάρισμα έκαναν στη Νέα Υόρκη. Οι Knicks αποδέσμευσαν αρχικά τους Elfrid Payton, Wayne Ellington, Taj Gibson, Kenny Wooten και δεν ενεργοποίησαν την team option για τους Bobby Portis, Theo Pinson, αφήνοντας αμφότερους ελεύθερους, κάτι που σκοπεύουν να κάνουν και στην περίπτωση του Damyean Dotson. Εν συνεχεία συμφώνησαν με την Utah για μία ανταλλαγή που θα τους αποφέρει τον Ed Davis και δύο draft-picks 2ου γύρου για το 2023,

* Ο Gordon Hayward έκανε opt-out από το συμβόλαιό του στη Βοστώνη και έμεινε ελεύθερος, ωστόσο το πιθανότερο είναι να παραμείνει στους Celtics, εκτός κι αν δεχτεί κάποια πολύ καλύτερη πρόταση από Atlanta ή Νέα Υόρκη, τις ομάδες με το μεγαλύτερο χώρο στο salary cap αυτή τη στιγμή. Ειδικά οι Knicks φημολογείται ότι τον θέλουν διακαώς και σκοπεύουν να τον διεκδικήσουν από τους "κέλτες".

* Στο μεταξύ, έγιναν και δύο ανταλλαγή γύρω από το Draft. Στη μία οι Grizzlies απέκτησαν τα δικαιώματα του Xavier Tillman (No. 35 του Draft) από τους Sacramento Kings, παραχωρώντας τον Robert Woodart (No. 40) και ένα draft-pick 2ου γύρου για το 2022. Στην άλλη οι Wizards απέκτησαν τα δικαιώματα του Cassius Winston (Νο. 53 του Draft) και ενός draft-pick 2ου γύρου του Memphis για το 2024, με αντάλλαγμα τον Τσέχο Vit Krejci (No. 37 του Draft) και τον Admiral Schofield.

TRADE PISTONS-HAWKS ΓΙΑ DEDMON

* Στο Detroit πήγε προσωρινά ο Dewayne Dedmon μετά την ανταλλαγή που έγινε με την Atlanta. Όχι για πολύ όμως, διότι το συμβόλαιό του προορίζεται για άλλο trade… Οι Hawks, από τη μεριά τους, έλαβαν ως αντάλλαγμα τον Khyri Thomas και τον Tony Snell. Ο πρώτος αναμένεται να αποδεσμευτεί από τα “γεράκια”.

* Στην Oklahoma City θα συνεχίσει την καριέρα του ο James Johnson, στο πλαίσιο της ανταλλαγής από τη Minnesota για τον Ricky Rubio. Προηγουμένως ο Johnson έκανε -όπως αναμενόταν- opt-in.

* Ο Tim Hardaway Jr. ενεργοποίησε την οψιόν στο συμβόλαιό του, παραμένοντας έτσι και τη νέα χρονιά στο Dallas.

* Ο JaMychal Green έκανε opt-out και έμεινε ελεύθερος από τους Clippers.

* Οι Kings κατέθεσαν qualifying offer στον DaQuan Jeffries, μετατρέποντάς τον σε restricted free agent. Κάτι ανάλογο έκαναν επίσης η Heat με τον Gabe Vincent, οι Raptors με τον Chris Boucher, οι Celtics με τους Tacko Fall, Tremont Waters, το Orlando με τον Gary Clark και η Minnesota με τον Malik Beasley και τον Juancho Hernangomez.

* Το Miami ενεργοποίησε την οψιόν στο συμβόλαιο του Kelly Olynyk για άλλη μια χρονιά.

* O Mike Muscala ενεργοποίησε την οψιόν του για τη σεζόν 2020-21 και παρέμεινε στην Oklahoma City.

* Οι Celtics ενεργοποίησαν την team option του Semi Ojeleye, ωστόσο το συμβόλαιό του δεν είναι εγγυημένο.

ΠΑΕΙ GOLDEN STATE O OUBRE

* Προς το Golden State οδεύει ο Kelly Oubre σύμφωνα με το Athletic, μετά τα δυσάρεστα νέα για το σοβαρό τραυματισμό του Klay Thompson. Εκεί αναμένεται να απορροφήσει την οικονομική εξαίρεση που θα πάρουν οι Warriors από το ΝΒΑ για την απώλεια του Thompson.

* Ο Enes Kanter αναμένεται να εκμεταλλευτεί την οψιόν του και να παραμείνει στη Βοστώνη τη νέα χρονιά σύμφωνα με το Athletic.

* Ο Austin Rivers σκοπεύει να κάνει opt-out από το συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος από τους Rockets, σύμφωνα με τον Marc Spears του Undefeated. Στον αντίποδα, το Houston θα κρατήσει με την team option που έχει τον David Nwaba, σύμφωνα με το HoopsHype.

* Ελεύθερος σκοπεύει να μείνει από τους Lakers o Avery Bradley, εκμεταλλευόμενος την player option στο συμβόλαιό του, Αντιθέτως, ο JaVale McGee αποφάσισε να παραμείνει στους πρωταθλητές, ενεργοποιώντας τη ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του για τη σεζόν 2020-21.

* Ο Shams Charania γράφει στο Athletic ότι οι Bucks θα αφήσουν ελεύθερο τον Ersan Ilyasova μετά την ακύρωση της ανταλλαγής του Bogdan Bogdanovic, της οποίας αποτελούσε μέρος.

* Η Oklahoma City θα κρατήσει για άλλη μια χρονιά τον Hamidou Diallo, βάσει των πληροφοριών του Shams Charania.

* Όπως γράφει ο Marc Stein των New York Times, οι Nuggets θεωρούνται το φαβορί για την απόκτηση του Facundo Campazzo, όταν μείνει ελεύθερος από τη Real Madrid.

* Οι Hawks αναμένεται να κάνουν εγγυημένο το συμβόλαιο του Brandon Goodwin.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ

* Οι Lakers αποδέσμευσαν τον Quinn Cook. Ελεύθεροι έμειναν ακόμα οι Brad Wanamaker (Celtics), Cheick Diallo (Suns), Frank Kaminsky (Suns), Garrett Temple (Brooklyn), Dwayne Bacon (Charlotte), De Andre’ Bembry, Skal Labissiere, Damian Jones, Charlie Brown (Atlanta), Kyle Alexander (Heat), Josh Gray (Pelicans), Alize Johnson (Pacers), Wes Iwundu, Melvin Frazier (Magic).

* Πάρα πολλοί παίκτες που δεν επιλέχθηκαν στο Draft, βρήκαν συμβόλαια σε ομάδες του ΝΒΑ. Πρόκειται για τους: Zavier Simpson (Lakers), Freddie Gillespie (Mavericks), Markus Howard (Nuggets, two-way), Jordan Floyd (Clippers, exhibit 10), Josh Hall (Thunder), Sean McDermott (Grizzlies, two-way), Trent Forrest (Jazz, two-way), Omer Yurtseven (Thunder, exhibit 10), Nathan Knight (Hawks, two-way), Rayshaun Hammonds (Pacers, exhibit 10), Devon Dotson (Bulls, two-way), Mason Jones, Brodric Thomas και Trevelin Queen (Rockets), Nate Sestina (Nets, exhibit 10), Markus Howard (Nuggets, exhibit 10), Nate Hinton (Mavericks, two-way), Nate Darling (Hornets, two-way), Killian Tillie (Grizzlies, two-way), Lamar Stevens (Cavaliers, two-way), Ashton Hagans (Timberwolves, two-way).

More
20 Nov 2020 11:48 #241357 by Βασίλης Φρίγκας
ΝΒΑ: Οι ευρωπαϊκές κινήσεις της ημέρας
Κινήσεις που συμπεριλαμβάνουν τους Poirier, Hernangomez και Lessort

Έντονη ήταν η χθεσινή ημέρα στο ΝΒΑ αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις των ευρωπαίων παικτών της λίγκας.

Αρχικά, ο Vincent Poirier ανταλλάχθηκε από τους Boston Celtics, όπου αγωνίστηκε πέρυσι, στους Oklahoma City Thunder, για χάρη ενός πικ 2ου γύρου για το επόμενο draft.

Αναφορικά με τον Ισπανό forward, Juancho Hernangomez, αυτός έγινε επίσημα restricted free agent, όπερ που σημαίνει πως η ομάδα του, οι Minnesota Timberwolves μπορούν να ματσάρουν οποιαδήποτε προσφορά γίνει σε αυτόν και να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους.

Τέλος, τα δικαιώματα του Mathias Lessort ανταλλάχθηκαν από τους Los Angeles Clippers στους Minnesota Timberwolves για χάρη του Daniel Oturu και ενός pick 2ου γύρου (2023). Ο Γάλλος center δεν αναμένεται να αγωνιστεί, σύντομα τουλάχιστον, στο ΝΒΑ.

More
20 Nov 2020 11:49 #241358 by Βασίλης Φρίγκας
Το Draft του 2020, το υπ’ αριθμόν 74 στην ιστορία του ΝΒΑ, αποτελεί παρελθόν. Αν και θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα πιο αδύναμα των τελευταίων 20 ετών, είναι βέβαιο ότι θα βγάλει και αυτό μελλοντικούς σταρ. Κάποιοι από τους 60 παίκτες που επιλέχθηκαν, θα παίξουν για πολλά χρόνια στο ΝΒΑ. Πολλοί δεν θα στεριώσουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και άλλοι ενδεχομένως να έρθουν και από τα μέρη μας.

Ο Wiseman, αν και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες της φουρνιάς του και σίγουρα μια ιδανική λύση για τη frontline των Golden State Warriors. Αναμένεται να έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής δίπλα στους Stephen Curry, Draymond Green και, θεού θέλοντος, Klay Thompson, με την ανάπτυξή να θεωρείται τόσο δεδομένη όσο και πιο γρήγορη εξαιτίας του συλλόγου που τον επέλεξε, αλλά και των εμπειριών που θα του προσφέρει άμεσα.

JAMES WISEMAN

(νο.2 / Golden State Warriors)

Πλήρες όνομα: James Wiseman (Τζέιμς Ουάιζμαν)
Nickname: Big Ticket
Εθνικότητα: Αμερικάνος
Ημερομηνία-πόλη γέννησης: Nashville, Tennessee (31/3/2001)
Ύψος: 2.16 μ.
Βάρος: 106 κ.
Highschool: Memphis East (2015-2019)
Κολέγιο: Memphis
Θέση: C

Καριέρα-στατιστικά: Είναι ένα από τα καλύτερα high school prospects των τελευταίων χρόνων, μαζί με τους LaMelo Ball, Zion Williamson και Ben Simmons. Στα 4 χρόνια που διέμεινε σε αυτό το επίπεδο ήταν εκκωφαντικός αριθμώντας 21.4 πόντους, 9.6 ριμπάουντ και 2.7 τάπες ανά βραδιά. Αυτές οι επιδόσεις ήταν ικανές για αξιολογηθεί ως το νούμερο 1 στο ranking των παικτών high school της χώρας. Στο κολέγιο του Memphis, πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε 3 παιχνίδια και μέτρησε 19.7 πόντους, 10.7 ριμπάουντ και 3 τάπες μ.ο.

Το ξέρατε; Το παρατσούκλι του το έδωσε μόνος του στον εαυτό του εξαιτίας του αγαπημένου του Kevin Garnett, που είχε ακριβώς το ίδιο, όταν αγωνιζόταν στο ΝΒΑ.

Scouting report

Υπέρ: Από τα prospect που έγινε μια υψηλή επιλογή εξαιτίας περισσότερο του παρελθόντος του πριν το κολέγιο, αφού τα 3 μόλις παιχνίδια όπου πρόλαβε να αγωνιστεί δεν είναι ισχυρό κριτήριο για το ποιόν. Γενικότερα, είναι ένας απο τους καλύτερους blockers που έχουμε δει ποτέ σε αυτό το επίπεδο (μόλις το 33% των σουτ του αντιπάλου είναι εύστοχα με αυτόν στο παρκέ). Είναι τρομερά αθλητικός για τη θέση και το ύψος του, και πολύ ευέλικτος αναφορικά με τα miss matches που θα προκύπτουν, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του στο ΝΒΑ. Είναι πολύ καλός στα επιθετικά ριμπάουντ και γενικά στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. 'Εξυπνος παίκτης που εκμεταλλεύεται το κορμί του τόσο επιθετικά (9 βολές ανά παιχνίδι) όσο και αμυντικά (1.7 φάουλ).

Κατά: Δεν έχει καμία επαφή με το σουτ και κυρίως το τρίποντο (μόλις 0.3 προσπάθειες). Δεν έχει το επιθετικό ρεπερτόριο και τη φινέτσα για να κυριαρχήσει στο ΝΒΑ, ενώ παράλληλα η εποχή ίσως τον ξεπεράσει σύντομα.
Θυμίζει: DeAndre Jordan/ Jarret Allen/ Mithell Robinson σε πολύ καλύτερη έκδοση

Σε 5 χρόνια θα είναι…

Super star: 10%
All-star: 35%
Πενταδάτος: 55%
Ρολίστας: 0%
Εκτός ΝΒΑ: 0%

More
20 Nov 2020 11:50 #241359 by Βασίλης Φρίγκας
Ένα βήμα πριν τους Warriors o Oubre Jr!
Δυναμικό μπάσιμο από την ομάδα της Καλιφόρνια

Οι Golden State Warriors μπαίνουν αρκετά οξύμωρα στη φετινή offseason του ΝΒΑ, αφού μπορεί να απέκτησαν με το νο.2 του draft τον James Wiseman από το κολέγιο του Memphis, αλλά την ίδια μέρα έχασαν τον 2ο καλύτερό τους παίκτη, τον Klay Thompson, με ρίξη αχίλλειου τένοντα για όλη τη σεζόν.

Έτσι, αποφάσισαν να κινηθούν αρκετά δυναμικά και φαίνεται πως σύντομα θα αποκτήσουν τον Kelly Oubre Jr, που πριν λίγες μέρες ανταλλάχθηκε από τους Phoenix Suns στους Oklahoma City Thunder, για να ενισχύσουν άμεσα την περιφέρειά τους.

Οι «Πολεμιστές» αναμένεται να προσφέρουν στην Οκλαχόμα ένα μελλοντικό πικ 1ου γύρου, στο πλαίσιο του παιδομαζώματος πικς που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πέρυσι, ο απόφοιτος του Kansas μέτρησε 18.7 πόντους, 6.5 ριμπάουντ να 1.3 κλεψίματα στο Φοίνιξ.