Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Sony Xperia J

More
02 Feb 2013 15:31 #119897 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Ειδικά το fb τρώει αρκετή μνήμη και μένει μόνιμα. Για να απαλλαχθείς τελείως από το πρόγραμμα μόνο το uninstall είναι η λύση! :P
Εγώ προσωπικά μπαίνω από τον browser.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Feb 2013 12:58 #120047 by giorgos13kl
1) πως να κανω να χτυπαει το ξυπνητηρι οταν το κινητο ειναι κλειστο

2)τι ειναι το root σε ενα κινητο
και τι κερδιζεις απο αυτο και αν αξινει να το κανει καποιος

ευχαριστω

More
06 Feb 2013 13:18 #120051 by Κώστας Λάβαρης
1) Λογικά θα βρίσκεται στις ρυθμίσεις στο ξυπνητήρι.
2)Με τον όρο “Root” στο Android, περιγράφεται η διαδικασία η οποία έχει ως σκοπό να μας επιτρέψει να επεμβαίνουμε σε όλα τα partition της συσκευής μας και όχι μόνο σε αυτό του χρήστη, το οποίο και είναι επιτρεπόμενο εξ’ αρχής. Είναι κάτι αντίστοιχο με το Jailbreak για το PS3 και το iOS.

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
06 Feb 2013 15:44 #120069 by giorgos13kl
1) δεν ειναι στις ρυθμισεις
2)δεν καταλαβα τιποτα
δλδ τι αλλαγες κανουμε

More
06 Feb 2013 16:09 #120071 by Κώστας Λάβαρης
1) Στις ρυθμίσεις στο ξυπνητήρι, όχι γενικά στις ρυθμίσεις. Όταν μπεις στο ξυπνητήρι έχει ρυθμίσεις π.χ. ποιο ήχο θες για ξυπνητήρι, αν θες να έχει δόνηση το ξυπνητήρι κ.α. Λογικά εκεί θα το έχει. Αν δεν το έχει μπορεί να μην γίνεται καν.
2)"Root" λέμε το λογαριασμό που έχει πρόσβαση σε ΌΛΑ τα αρχεία ενός συστήματος linux (το Android βασίζεται στο linux). Αυτός ο χρήστης λέγεται και superuser. Όταν λέμε θα rootάρω το τηλέφωνο / είμαι root / έχω root, σημαίνει ότι έχουμε πρόσβαση στο λογαριασμό του superuser (su). Είναι το αντίστοιχο ακριβώς του administrator account σε ένα σύστημα windows.
Είναι επίσης κάτι αντίστοιχο με το να αποκτήσεις πρόσβαση στα Symbian αρχεία ενός τηλεφώνου Nokia, ή με το να κάνεις jailbreak ένα iphone (πολύ χοντρικά).
Δε χρειάζεται να γίνει κάνενας "root" αν δε θέλει. Απλά, αν είσαι root, έχεις πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του συστήματος και μπορείς να κάνεις αλλαγές που ένας κανονικός χρήστης δε μπορεί. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να διορθώσεις κάποιο πρόβλημα και να αλλάξεις δικαιώματα σε αρχεία, έχεις με λίγα λόγια τον πλήρη έλεγχο του συστήματος. Aν δεν έχεις root, είναι σα να έχεις ένα PC και να μην είσαι ο administrator αλλά ο guest account. Φυσικά το root έρχεται με τους κινδύνους ενός administrator account, διότι αφού έχεις τον ΠΛΗΡΗ έλεγχο, μπορεί αν είσαι άσχετος να σβήσεις πράγματα που δεν πρέπει. (Γι'αυτό και π.χ. η Microsoft δε δίνει by default administrator δικαιώματα στα Windows).

Πράγματα που μπορείς να κάνεις ως root στη συσκσυή σου περιλαμβάνουν:
Εγκατάσταση extra εφαρμογών που χρειάζονται πρόσβαση στα αρχεία του συστήματος (π.χ. εφαρμογές για πλήρες backup).
Αφαίρεση εφαρμογών του συστήματος που δε θες να έχεις
Μεταφορά εφαρμογών στην κάρτα SD.
Διόρθωση κάποιων προβλημάτων που έχουνε άμεση σχέση με τα αρχεία του συστήματος(εξαρτάται τη συσκευή)
Διαφορετικά εικονίδια και τροποποιήση κατά βούληση ολόκληρου του γραφικού περιβάλλοντος.
Kαλύτερη διαχείριση μνήμης.
Πρόσβαση σε εφαρμογές που είναι φραγμένες στην Ελλάδα, πχ Gmail/Google Earth/Google Maps. ( Φυσικά τις έχεις ήδη αλλά βγαίνουνε αναβαθμίσεις συνέχεια )
Development, μπορείς ως root να φτιάξεις custom ROMs και φυσικά το root είναι βασική προυπόθεση για να φορτώσεις custom ROMs.
Reboot εκ των έσω, οverclock undervolt, etc.
Τethering σε συσκευές που δεν έχουν.
Όχι πια ενοχλητικές διαφημίσεις στα free apps.
Μπορείς πλέον να παίξεις παιχνίδια που προορίζονται αποκλειστικά για Tegra Android συσκευές, σε όλες τις Android συσκευές που έχουνε υψηλά χρονισμένο επεξεργαστή. (800mhz +)
Ξεκλείδωμα από τον πάροχο, και πολλά άλλα.
Mε λίγα λόγια, είσαι EΣΥ ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου σου, και όχι η αντίστοιχη εταιρεία ή η Google.

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
06 Feb 2013 17:10 #120078 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Ελπίζω να μην μπερδεύτηκε πάλι ο άνθρωπος. Καλή ανάλυση έκανες SirLvr αν και έχω τις αντιρρήσεις μου αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

Νομίζω ότι τα android δεν υποστηρίζουν ξυπνητήρι όσο είναι κλειστό το κινητό. Θα το δοκιμάσω στο Nexus S και θα σας πω.

More
06 Feb 2013 17:13 #120080 by Κώστας Λάβαρης
Το ίδιο ελπίζω και εγώ. Αντιρρήσεις πάνω σε τι;

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
06 Feb 2013 20:06 #120085 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Όσον αφορά το root. Για παράδειγμα δεν υπάρχει περίπτωση ακόμα και με ROM να μπορέσεις να κάνεις καλύτερη διαχείριση μνήμης. Ίσως αλλάζοντας τα priorites αλλά και πάλι... Λογικά θα εννοείς την δυνατότητα που σου δίνει το root να κάνεις unistall κάποια service ή εφαρμογές που δεν κλείνουν.
Κάποια άλλα που έχω κάνει:
Διαφορετικά εικονίδια και τροποποίηση κατά βούληση ολόκληρου του γραφικού περιβάλλοντος. -> το έχω κάνει ήδη με Apex Launcher δεν χρειάζεται root.
Μεταφορά εφαρμογών στην κάρτα SD. -> δεν χρειάζεται root πλέον με την ICS.
Τα παραπάνω τα έχω δοκιμάσει σε Galaxy S1 που έχει πλέον ICS και φυσικά στο Nexus S (καταλαβαίνεις τί είναι το Nexus και ειδικά αυτό το μοντέλο)
κ.α.

Εγώ με το root το πιο χρήσιμο που βρήκα ήταν το backup/restore που και πάλι υπολείπεται από ανταγωνιστικές λύσεις πχ iPhone. Κατά τ άλλα αν κάποιος είναι ευχαριστημένος από το κινητό του θα πρότεινα να πάει σε custom rom μόνο όταν δεν υποστηρίζεται η νέα έκδοση όπως έκανα με το S1 και το τηλέφωνο μεταμορφώθηκε! Είναι γεγονός πως με την ICS έκδοση του android όχι μόνο διορθώθηκαν πολλά προβλήματα και "στραβα" του λειτουργικού αλλά έγινε και πολύ πιο γρήγορο. Ειδικά με την 4.1.2 και το Project butter στο Nexus S δεν υπάρχει lag.

More
06 Feb 2013 20:41 #120087 by Κώστας Λάβαρης
Εντάξει πολύ σωστά τα λες, εγώ αναφερόμουν στις γενικότερες δυνατότητες στο root. Εγώ είχα κάνει root στο Samsung μου αλλά το ξέκανα γιατί είμαι ψιλοχέστης :P και φοβόμουν μην το χαλούσα και δεν έπιανε η εγγύηση.. χαχαχαχα

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
24 Feb 2013 13:29 #120897 by giorgos13kl
εχασα ολες τις επαφες μου
διαγραφηκαν
αλλα ειχα μερικες μεσα συην sim
και πατησα να κανω αντιγραφη στο κινητο και δεν γινεται
ουτε καινουρια επαφη δεν μπορω να κανω
πως το εξηγειται??