Ειχα πιασει το game και το μπανιζα ασχημα απο τοτε που εβλεπα την παρουσιαση του στην τοτε E3. Τρελαμενος απο τον αριστουργηματικο προκατοχο του (resident evil 4) ημουν στα προθυρα να παθω ανευρυσμα μεχρι να κυκλοφορισει. Και νασου τα trailer και νασου να βλεπω και να ξαναματαβλεπω τα gameplay videos. Εν ολιγης ημουν overhyped (οντας και αμουστακο παιδι τοτες) και δεν μπορουσα να περιμενω.
Σκαει η βομπα μολις το κολληταρι μου (που του ειχα πιπιλησει το μυαλο με το game τοτε) μου ειπε οτι το πηρε για το ps3. "Τι? τι λες ρε? αληθεια? που? το εχεις τωρα? παμε να παιξουμε ρε παιδι μου!" Το game μου καλαρεσε τοσο πολυ που ηταν και το πρωτο game που αγορασα γνησιο (εχμ..ναι
)
Γραφικα, action sequences, οπλα, levels τα παντα ολα.
Οσο ομως συνεχιζα να παιζω, τοσο αρχιζα να συνειδητοποιώ οτι το game αυτο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ resident evil.
Και αυτο ειναι κατι που μπορω να το πω και με σιγουρια τοσα χρονια μετα την κυκλοφορια του μιας και στον βωμο της νοσταλγιας το κατεβασα απο το ps store για να διαπιστωσω οτι ηταν ενα σiχαμενο, αυταρεσκο αναμασιμενο game με προχειρο lifting.
Ας το πιασουμε απο την αρχη λοιπον στα πλαισια ενος review ασχετα με το ρετουσαρισμα που εχει υποστει.
Το script του game δινει την εντυπωση μιας check list. Και εξηγουμε. Εχεις την αισθηση καθως παιζεις (και εχοντας παιξει κιαλλα games γενικως) οτι σου παρουσιαζοντε πραγματα και καταστασεις απλα για να συμβουν.Ειναι λες και αυτος που εφτιαχνε το σεναριο μαζι με τον σκηνοθετη να σου δειχνουν την μια εκρηξη την ταδε στιγμη, οτι σε εκεινο το λεπτο θα βαλουμε ενα πιο horror level, οτι τωρα θα κανουμε introduce και εναν νεο χαρακτηρα και φυσικα θα πεταξουμε και μες το μπλεντερ και μερικα flashback μπας και δωσουμε σε αυτο το καταπλασμα λιγο ενδιαφερον και backgound.
Tα κλισε δινουν και περνουν, απο τον chris - ντουλαπα που η φλεβα στο μπρατσο του ειναι ολοκληρος ο λαιμος μου, μεχρι την Sheva (woow) που ειναι φυσικα ενα θεομο#νο εεε συγγνωμη ενα ευαισθητο καλοσυνατο και συμπονετικο θεομο#νο. Δηλαδη? Ο ρεαλισμος (οσο ρεαλισμος μπορει να εχει ενα game που λεγετε resident evil) παει περιπατο.
Καθησανε δηλαδη και ειπανε "τι κανει ενα blockbuster πετυχημενο? Αυτο, αυτο, αυτο και εκεινο. Ωραια, θα βαλουμε ολα αυτα τα στοιχεια στο μιξερ και μετα, τσουπ, αλλο ειναι βιασμενο απο τον κ#λο κεφαλαιο ενος διασημου και πολυ αγαπητου franshise.
Μake no mistake φιλε τρολα ομως γιατι το παιχνιδι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ. "Τι? Τι λες ρε? Αυτο δεν λες τοση ωρα?"
ΟΧΙ!
Το συγκεκριμενο game δεν ειναι ασχημο και σε καμια περιπτωση unplayable.
Λεω απλα οτι τα στοιχεια που αποτελουν αυτο το κεφαλαιο της σειρας δεν ειναι αρκετα για να του επιτρεψουν να φορεσει την τιμια, ιδρωμενη και ματωμενη φανελα του resident evil. Αυτο το franshise ξεχωρισε και καθιερωθηκε χαρης τα περιορισμενα πυρομαχηκα, τους κλειστοφοβικους διαδρομους, το αισθημα του αιφνηδιασμου και εν γενη το αισθημα της επιβιωσης. Survival horror δηλαδης.
Το resident evil 5 λοιπον ειναι ενα action roleplay game με γαματο co-op (τοσο online οσο και offline) φρενηρης δραση, ατελειωτο πιστολιδι, μπολικα εφε και θεαματικες εκρηξεις (σου μυρισε μηπως hollywood η michael bay?)
Αν δεν το εχεις παιξει αξιζει να ασχοληθεις μαζι του, αλλα παντα εχε στον νου σου (ειδικα αν εισαι της παλιας σχολης των resident evil) οτι δεν ειναι ενα resident evil...
Πως λεμε ρε παιδι μου, ΒΟΥΤΥΡΟ τυπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Μπορει δηλαδη να εχει καποια συστατικα που περιεχει και το original αλλα δεν ειναι original...ειναι σαν...υποκαταστατο.
Αυτιααααα...τα πα και ξαλαφρωσα ρε φιλε.