Η Skydance New Media ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Lucasfilm Games για ένα νέο Star Wars Action-Adventure που θα περιλαμβάνει μια καινούργια ιστορία. Η Skydance New Media είναι ένα τμήμα της Skydance Media που ξεκίνησε και τώρα διευθύνεται από τη συγγραφέα και σκηνοθέτρια Amy Hennig, γνωστή για τη δουλειά της ως επικεφαλής συγγραφέας και Creative Director των Uncharted 1-4.
Η Hennig δήλωσε: "«Συχνά έχω περιγράψει πώς το να δω το Star Wars το 1977 ουσιαστικά ανακαίνισε τον 12ετή τότε εγκέφαλό μου, διαμορφώνοντας ανεξίτηλα τη δημιουργική μου ζωή και το μέλλον. Χαίρομαι που συνεργάζομαι ξανά με τη Lucasfilm Games για να αφηγηθώ διαδραστικές ιστορίες σε αυτόν τον γαλαξία που αγαπώ».
Τον Απρίλιο του 2014, η Hennig εντάχθηκε στην Visceral Games για να ηγηθεί της ανάπτυξης του Project Ragtag, ενός Star Wars Action-Adventure τρίτου προσώπου, που θα λάμβανε χώρα μετά τα γεγονότα του A New Hope. Η EA ακύρωσε το project παράλληλα με το κλείσιμο της Visceral Games.
«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε ξανά με την Hennig», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Lucasfilm Games, Douglas Reilly. «Αυτή και η ομάδα της Skydance New Media έχουν το ταλέντο και τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν μια μοναδική περιπέτεια Star Wars. Το όραμά τους για τη δημιουργία ελκυστικής, κινηματογραφικής διαδραστικής ψυχαγωγίας κάνει αυτή τη συνεργασία πολύ συναρπαστική. Δουλεύουμε σκληρά με την ομάδα έμπειρων και ταλαντούχων προγραμματιστών τους και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα με τους θαυμαστές του Star Wars όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».