Ο Mike Watson, γνωστός και ως IdolNinja, super-modder του Saints Row και senior community developer που ηγείτο του Saints Row 2 patch project στη Volition, πέθανε σήμερα το πρωί.
O πρώην υπάλληλος της Volition Ryan McCabe επιβεβαίωσε την είδηση στο
Resetera
. Ο Watson έπασχε από καρκίνο τετάρτου σταδίου και η ασθένεια τον οδήγησε στην παραίτησή του από τη θέση του διαχειριστή κοινότητας της Volition τον Μάιο. Ο Watson συνέχισε να εργάζεται στο patch project του Saints Row 2, γράφοντας ότι "είναι 100% επιλογή μου να περάσω τις τελευταίες μου μέρες συμβάλλοντας σε αυτό. Τόσο η Volition όσο και η Deep Silver ήταν απίστευτα υποστηρικτικές και μου έδιναν πάντα την ευκαιρία να αφήσω το project με τον όρκο να βεβαιωθώ ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς εμένα".Ο Watson κέρδισε τη φήμη του ως ο κύριος modder του Saints Row με ένα project που διόρθωσε πολλά από τα προβλήματα της μεταφοράς για PC, το Gentlemen of the Row, το οποίο θεωρούνταν για καιρό απαραίτητο από τους παίκτες.O modder ήταν επίσης υπεύθυνος για το mod Sandbox+ για το Saints Row: The Third, πολλά στοιχεία της συλλογής megamod Things To Do In Steelport, αρκετά mods για το Saints Row 4 και πολλά άλλα. Το πάθος του για τη σειρά του χάρισε μια θέση διαχειριστή κοινότητας στο στούντιο Saints Row Volition και τον είδε να αναλαμβάνει επικεφαλής σε ένα επίσημο patch για το Saints Row 2, χρησιμοποιώντας τον πηγαίο κώδικα -που θεωρούνταν χαμένος μέχρι που ανακαλύφθηκε ξανά το 2019 - για να το αποκαταστήσει ακόμα πιο ολοκληρωμένα από ό,τι κατάφερε το δικό του mod.Ο θάνατος του Watson αναφέρθηκε αρχικά σε ένα tweet από έναν υπάλληλο της Volition, το οποίο διαγράφηκε μετά από μια σειρά εχθρικών απαντήσεων από οπαδούς της σειράς που το χρησιμοποίησαν ως εφαλτήριο για να διαμαρτυρηθούν για την πρόσφατα ανακοινωθείσα επανεκκίνηση της σειράς.
Ο Ryan McCabe, σημερινός επικεφαλής σχεδιαστής gameplay στην Archetype Entertainment δήλωσε: "Ο Mike ήταν ένας από τους καλύτερους από εμάς και ο κόσμος είναι αναμφίβολα πιο σκοτεινός χωρίς αυτόν σε αυτόν. Μοιραζόμασταν τόσα πολλά κοινά ενδιαφέροντα, και το chat της μικρής μας ομάδας όπου ξετρελαθήκαμε για ταινίες τρόμου, ειδικά αφού μετακόμισα και ακόμα δεν έχω βρει μια αφοσιωμένη ομάδα τρόμου, ήταν τα highlights τις ημέρες που εμφανίζονταν νέα μηνύματα, γιατί ήταν εγγυημένο ότι ο Mike θα μας έλεγε για κάποια νέα, άγνωστη ταινία τρόμου που όλοι έπρεπε να δούμε. Το πάθος του ήταν χειροπιαστό και μεταδοτικό για ό,τι αγαπούσε. Από τα κόμικς μέχρι τις ταινίες και τα παιχνίδια μέχρι το Saints Row... και για όσο τα αγαπούσε, ήταν πάντα σαφές ότι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αγαπούσε ακόμα περισσότερο τους φίλους του".