Petition για το Days Gone. Garvin: "Ας το αγοράζατε στη γαμημένη αρχική τιμή του"
"Money gone" για τον συγγραφέα του παιχνιδιού.
Η καμπάνια στην οποία fans του Days Gone ζητούν sequel έχει ξεπεράσει τις 40.000 υπογραφές. Με αφορμή αυτό, ο John Garvin, director του Days Gone,
έκανε μια πολύ καυστική δήλωση
προς τους fans της σειράς.
Ο συγγραφέας και Creative Director του παιχνιδιού, δήλωσε σε podcast, ότι: "Έχω την εξής άποψη για κάτι που το κοινό σου μπορεί να το βρίσκει ενδιαφέρον και η άποψη αυτή μπορεί να εκνευρίσει κάποιους από αυτούς. Αν αγαπάς ένα παιχνίδι, αγόρασέ το στη γαμημένη αρχική τιμή του. Δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω δει gamers να λένε "Πήρα αυτό το παιχνίδι στις εκπτώσεις ή μέσω του PS Plus, ότι να 'ναι. Λέω απλά αν σου αρέσει ένα παιχνίδι μέχρι να το παίξεις. Αλλά αν δεν υπάρξει sequel για το παιχνίδι τότε αυτό σημαίνει ότι δεν είχε την ανάλογη υποστήριξη (σε πωλήσεις) στο λανσάρισμά του. Για παράδειγμα, το God of War έλαβε εκατομμύρια πωλήσεις στο λανσάρισμά του, αλλά το Days Gone όχι. Μιλάω για μένα προσωπικά ως
developer
, δεν δουλεύω για την Sony, δεν ξέρω τα νούμερα πωλήσεων. Όταν φτιάχναμε το Syphon Filter: Dark Mirror για το PSP, την πατήσαμε, η πειρατεία μας γάμησε και η Sony δεν είχε αντιληφθεί πως θα επηρέαζε τις πωλήσεις. Τους δείξαμε torrents και ένα torrent sites είχε 200.000 downloads στο Syphon Filter: Dark Mirror αν θυμάμαι καλά. Είχα τσαντιστεί τότε και έλεγα "Αυτά είναι λεφτά από την τσέπη μου." Οπότε το ενδιαφέρον για ένα παιχνίδι δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το να έχεις αγοράσει το παιχνίδι στην αρχική τιμή του. Το έκανες; Αν ναι, τότε έτσι δείχνεις ότι υποστηρίζεις τους developers απευθείας".
Η Sony Bend παρουσίασε το Days Gone 2 στη Sony, αλλά δεν κατάφερε να πάρει έγκριση, καθώς η Ιαπωνική εταιρεία ήθελε να επενδύσει τα χρήματά της σε πιο σίγουρα games που θα τις απέφεραν εγγυημένα έσοδα. Έτσι, απέρριψε το sequel πριν το
development
καν ξεκινήσει. Πλέον, το παιχνίδι παίζει στο PS5 σε 4K και 60 fps, ενώ θα κυκλοφορήσει για PC μέσα στην Άνοιξη. Επίσης, είναι διαθέσιμο αυτό το μήνα και στο PS Plus. Ίσως αν το παίξει πολύς κόσμος μετά από τόσο ντόρο και αν αυξηθούν οι υπογραφές στο petition, η Sony να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο sequel.