Assassin's Creed: Liberation HD review
Το ντεμπούτο της Aveline στις...μεγάλες οθόνες στέφεται με αποτυχία.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
H αλήθεια είναι ότι από το συγκεκριμένο HD remake δεν είχα τις υψηλότερες προσδοκίες. Η έκδοση για το PS Vita μου είχε αφήσει ανάμικτες εντυπώσεις και ο μόνος λόγος που είχα ασχοληθεί εκτενώς μαζί της είναι γιατί το Νοέμβριο του 2012 δεν υπήρχαν αξιόλογοι τίτλοι στο PS Vita.
Όπως έχω αναφέρει κατά καιρούς η σειρά Assassin's Creed θα πρέπει επειγόντως να ανανεωθεί. Τουλάχιστον το πρόσφατο Black Flag είχε κάποια στοιχεία για να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μου όπως τις ναυμαχίες και την εξερεύνηση των νησιών της Καραιβικής αλά The Legend of Zelda: The Wind Waker. Εδώ όμως τα στοιχεία αυτά δεν υπάρχουν και επιπλέον το σενάριο δεν έχει ίχνος συνοχής. Προσωπικά θεωρώ την Aveline ως την πιο αδιάφορη πρωταγωνίστρια της σειράς και γι' αυτό φταίνε οι σεναριογράφοι.
Έαν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι εδώ ο κόσμος είναι λιγότερο open ended από τα υπόλοιπα Assassin's Creed καθώς το gameplay και η εξερεύνηση ακολουθούν την γραμμική ροή της ιστορίας, τότε δύσκολα κάποιος θα βρει αρκετούς λόγους για να ασχοληθεί με το game. Στο τεχνικό κομμάτι όπως αναφέρω και στο review η Ubisoft Sofia θα έπρεπε να μας παρέχει μια εμπειρία αντάξια του Assassin's Creed III, καθώς το hardware σε αμφότερα τα PC, PS3 και Xbox 360 είναι σαφώς ανώτερο από αυτό του PS Vita. Οι developers πάντως προτίμησαν την εύκολη λύση κάνοντας απλά upscale την ανάλυση.