Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Fifa 17 vs Pro Evolution Soccer 17

Poll: Fifa 17 vs Pro Evolution Soccer 17 (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Fifa 17
17 77.3%
Pro Evolution Soccer 17
5 22.7%
Total number of voters: 22
Only registered users can participate to this poll
More
05 Oct 2016 23:37 - 23 Nov 2016 02:27 #188452 by Marios Ntallaris
Fifa 17 vs PES 17

Ψηφίστε ποιο από τα 2 ποδοσφαιρικά παιχνίδια προτιμάτε.

To Fifa πάντα καταφέρνει να εκτοξεύεται στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά φέτος δίχνει να μπαίνει ακόμα πιο δυναμικά και να σπάει κάθε ρεκόρ. Σύμφωνα με τον αναλυτή Daniel Ahmad το παιχνίδι της EA έχει καταφέρει να πουλήσει 40 φορές περισσότερο από τον ανταγωνιστή PES 17 την 1η βδομάδα της κυκλοφορίας του. Σε αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε 1.1 εκατομμύρια αντίτυπα για το Fifa, ενώ μόνο 50.000 για το Pro. O Ahmad αναφέρει πως πέρα από την άνοδο των πωλήσεων του Fifa αυτό δίχνει πως φέτος το Pro κάνει λιγότερες πωλήσεις από τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε το άρθρο Fifa 17 vs Pro Evolution Soccer 2017

Δείτε το βίντεο με το συγκριτικό:

Attachments:
Last edit: 23 Nov 2016 02:27 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Oct 2016 00:05 - 23 Nov 2016 02:33 #188453 by Βασίλης
Fifa φυσικα..
Το Pro το εχει παρατησει εδω και καιρο.
Last edit: 23 Nov 2016 02:33 by Μάνος Γρυπάρης.

More
06 Oct 2016 00:33 - 06 Oct 2016 03:47 #188454 by Παναγιώτης Τσιάτσος
Νομίζω ότι το δίλημμα-δίπολο αυτό έχει καταντήσει τυπικό τα τελευταία χρόνια. Το Fifa βρίσκεται έτη φωτός μπροστά. Το gameplay του τελειοποιείται κάθε χρόνο ακόμη περισσότερο, σχεδόν πάντα έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον απόλυτο ρεαλισμό, την ίδια στιγμή που τα γραφικά, ο ήχος και τα επίσημα δικαιώματα το εκτοξεύουν σε άλλο πλανήτη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει gamer που γνωρίζει τα στοιχειώδη του ποδοσφαίρου και, κρίνοντας αντικειμενικά, επιλέγει το Pro.

Πολλοί προφανώς το προτιμούν για την παρέα κ.λπ. (ειδκά στην Ελλάδα, όπου αυτό το πράγμα αγγίζει τα όρια του ανεξήγητου), κι επειδή έτσι έμαθαν την προηγούμενη δεκαετία, όταν το Pro όχι απλώς κοιτούσε στα μάτια το Fifa, αλλά ορισμένες εκδόσεις του υπερείχαν ξεκάθαρα στο gameplay του. Πλην όμως, υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ' αυτό και το τι ορίζουμε ως "ποδόσφαιρο" και τι ως "ποδοσφαιράκι". Και το Fifa, με αποκορύφωμα το φετινό, είναι ποδόσφαιρο.
Last edit: 06 Oct 2016 03:47 by Παναγιώτης Τσιάτσος.

More
06 Oct 2016 00:37 #188455 by Τάσος Φέτσης
Παιζω παντα και τα δύο ποδοσφαιράκια πριν πω κάτι.Πέρυσι το Pro τα πήγε καλά και ειδικά με τα λάθη του Fifa με διαιτητές και τερματοφύλακες νόμιζα ότι η EA πάει να αυτοκτονήσει.Αλλά φέτος το Fifa 17 καμία σχέση.Πολύ μπροστά.Εβαλαν The journey mode,διορθωσαν ολα τα προβληματα, γενικα σχεδον αριστο.

Οτι κι αν κανουν στο Pro αν δεν εχουν δικαιωματα ομαδων και παιζεις με 4-5 πρωταθληματα και αργουν οι παικτες να δωσουν την μπαλα τι να συζηταμε.Εδω καλα καλα δεν εβαλαν ουτε τις ελληνικες ομαδες οταν κυκλοφορησε που στην Ελλαδα κι αν πουλαει το Pro!

More
06 Oct 2016 03:30 #188459 by Γιώργος Λόλας
Εγώ πάντα αυτό που κοιτούσα πάντοτε δεν ήταν ούτε πόσα modes έχει το κάθε ποδοσφαιράκι, ούτε ποια πρωταθλήματα και άδειες διαθέτει. Αυτό που κάνω είναι να παρακολουθώ και στα δύο αγώνες και να παρατηρώ ποιο από τα δύο μου θυμίζει περισσότερο πραγματικό αγώνα. Ποιο μπορεί να μου προσφέρει ματσάκια όπου μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο που παίζεται και στην TV.

Σε αυτό τον τομέα, όσο και ρεαλιστικό να φέρεται να είναι το Fifa, δεν με κέρδισε ποτέ το ποδοσφαιράκι της EA. Τα animations, οι πάσες, η φυσική της μπάλας, τα σουτ, ο τρόπος που κινούνται και αντιδρούν οι παίκτες, τα τρελά φάλτσα, τα glitches των συγκρούσεων, οι υπερβολικές κινήσεις. Όλα αυτά μου χαλάνε την εικόνα. Ως video game θεωρείται καλό, αλλά στον τομέα που με ενδιαφέρει περισσότερο (τον οποίο περιγράφω πιο πάνω), χωλαίνει. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και στα Pro Evolution Soccer. Αλλά αν και θεωρείται arcade, μου δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα στον ρυθμό και στα υπόλοιπα που ανέφερε πιο πριν, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο.

Από την εξίσωση εξαιρώ περιπτώσεις τύπου Messi, Christiano Rolando κτλ που παίζουν διαστημικό παιχνίδι, με τρελά tricks, κάνοντας κοντρόλ λες και έχουν μαγνήτη στα πόδια τους και στρίβουν σε χιλιοστό του δευτερολέπτου. Αυτό και στα δύο ποδοσφαιράκια. Για αυτό πάντα επιλέγω να παίξω με λίγο πιο φυσιολογικές ομάδες τύπου Juventus, Arsenal και ποτέ δεν επέλεγα Barcelona, Real κτλ.

Επίσης, αυτά δεν θεωρώ ότι είναι απλά glitches/bugs. Τα βλέπουμε κάθε χρόνο και επηρεάζουν άμεσα το gameplay κάθε φορά:

More
06 Oct 2016 03:47 #188460 by Giannhs Mayrenas
Μα φυσικα Pro Evolution Soccer 2017

More
06 Oct 2016 06:42 #188462 by Αντώνης Κονδύλης
Για εμάς που παίζουμε στο PC το PRO δεν υπάρχει...

More
06 Oct 2016 08:12 #188463 by draminos4
σε καθαρο gameplay το pro για μενα ειναι πολυ καλυτερο,καθαρες κινησεις απο τους παιχτες καταλαβαινεις τι κανεις,σωστος ρυθμος παιχνιδιου,η cpu ειναι ετσι οπως πρεπει(μπορεις να ευχαριστηθεις στο offline),τωρα το φιφα μπορει να δινει μια αισθηση πιο ελευθερου ποδοσφαιρου αλλα το gameplay του τα χαλαει ολα...πολυ γρηγορο,οι παιχτες ειναι τρομερα αναλαφροι(ιδικα αν παιξεις πρωτα προ και μετα φιφα ειναι σαν να χειριζεσαι κλωστες)...το φιφα εχει παραπανω πωλησεις λογο του οτι ειναι φαντεζι,πολυ καλη προωθηση εχει απο παντου,φυσικα οτι ειναι licensed,και το fut που ειναι το δυνατο χαρτι τους(το εχουν κανει ελκυστικο με τις καρτες και ολα τα καλουδια που εχει,πραγματικα ειναι απολαυση το μενου του να ψαχνεις παιχτες και γενικα να κανεις τις αλλαγες σου),πολλα modes online,αλλα για μενα τα χαλαει ολα το gameplay του(ισως γιατι ειναι εμφανη η διαφορα οταν πας απο το ενα στο αλλο).για μενα αν θες καθαροαιμο ποδοσφαιρακι παιζεις προ και γουσταρεις,αν θες φαντεζι τριπλες σπιντατο ρυθμο,παρουσιασεις και σχολιασμο δυνατο πας φιφα και καραγουσταρεις!!

More
06 Oct 2016 09:28 - 06 Oct 2016 09:30 #188465 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Ξεκίνησα με FIFA τότε το 97-98, από το 2004 μόνο PRO μέχρι και το άθλιο pro 2012. Από το 2013 και μετά υπάρχει μόνο FIFA. Καλύτερο σε όλους τους τομείς, το pro έχει δυστυχώς πάρει τον κατήφορο όπως και η ΚΟΝΑΜΙ γενικότερα σε διάφορα games και projects της.

Δεν είναι θέμα γούστου, είναι θέμα κολλήματος. Αντικειμενικά το FIFA τα τελευταία χρόνια είναι κλάσεις ανώτερο τόσο σε gameplay αλλά και σε content! Όσοι παίζουν pro ακόμα καλά κάνουν, κανένα πρόβλημα και εγώ τα παίζω και τα δύο, αλλά όσοι λένε ότι το pro είναι καλύτερο πλέον είναι απλά κολλημένοι με το ένδοξο παρελθόν της σειράς και δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Συγνώμη αλλά έτσι είναι.
Last edit: 06 Oct 2016 09:30 by Παναγιώτης Πολυδεύκης.

More
06 Oct 2016 13:32 #188468 by Γιώργος Φιλίππου
Θα πω κι εγώ fifa 17.Τώρα τα τελευταία χρόνια το Fifa είναι πολύ πιο μπροστά. Ειδικά φέτος με το The Journey η EA έχει ξεπεράσει την Konami για πλάκα.

Εγώ σταμάτησα να παίζω πολύ pro από το 2012.Το Pes 2012 ήταν για εμένα τότε ένα έπος.Τώρα με την συνεχή απουσία των ομάδων το pro είναι πολύ μέτριο.

Αξέχαστες παιχνιδάρες:The Witcher 3:Wild Hunt , Metal Gear Solid V:The Phantom Pain, Metal Gear Solid 4:Guns Of The Patriots ,Uncharted 4:A Thief's End και Pro Evolution Soccer 2012.