Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Game of the Year 2015

Poll: Ποιο ήταν το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς για το 2015? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Assassin's Creed Syndicate
47 6.4%
Batman: Arkham Knight
29 4%
Bloodborne
22 3%
Call of Duty: Black Ops 3
35 4.8%
Cities: Skylines
2 0.3%
Dying Light
12 1.6%
Fallout 4
93 12.7%
Fifa 16
17 2.3%
Football Manager 2016
7 1%
Forza Motorsport 6
5 0.7%
Halo 5: Guardians
16 2.2%
Heroes of the Storm
10 1.4%
Just Cause 3
4 0.5%
Life is Strange
14 1.9%
Metal Gear Solid 5
67 9.1%
Monster Hunter 4
No votes 0%
Mortal Kombat X
10 1.4%
NBA 2K16
11 1.5%
Ori and the Blind Forest
6 0.8%
Pillars of Eternity
5 0.7%
Pro Evolution Soccer 2016
20 2.7%
Project Cars
6 0.8%
Resident Evil: Revelation
10 1.4%
Rise of the Tomb Raider
12 1.6%
Rocket League
11 1.5%
Soma
6 0.8%
Splatoon
3 0.4%
StarCraft II: Legacy of t
10 1.4%
Super Mario Maker
5 0.7%
Tales from theBorderlands
4 0.5%
The Talos Principle
4 0.5%
The Witcher 3: Wild Hunt
203 27.7%
Total War: Attila
3 0.4%
Xenoblade Chronicles X
1 0.1%
Until Dawn
23 3.1%
Total number of voters: 732
Only registered users can participate to this poll
More
04 Dec 2015 06:09 #172211 by ThanosPlastourgos
witcher 3 giati einai ena mageytiko rpg me teleia mousikh kai istoria pou se taksideyei,kathws kai ena aksioprepes combat
The topic has been locked.
More
04 Dec 2015 06:48 #172215 by Asklipios Barbakos
Λοιπόν...το Until Dawn...δυστυχώς δεν μπορώ να το παίξω λόγω έλλειψης PS4, και ίσως αυτό επηρεάζει λίγο την κρίση μου...anyhow...επειδή μου αρέσει και το είδος έτσι κι αλλιώς αυτό...είναι βέβαια και το Soma...αλλά όχι, Until Dawn. Νομίζω πως είναι κάτι ξεχωριστό και το αξίζει...:)
More
04 Dec 2015 08:07 #172216 by D. M.
Replied by D. M. on topic Game of the Year 2015
Ψηφίζω το Fallout 4 και για videogame της δεκαετίας. Έχω κλείσει τρία εικοσιτετράωρα απασχόλησης και συνεχίζω.
More
04 Dec 2015 08:18 #172219 by Χρήστος Μιχαηλίδης
Ανάμεσα σε witcher 3 και fallout 4 επέλεξα το fallout για τις ατελείωτες πραγματικά ώρες παιχνιδιού που σου δίνει.
More
04 Dec 2015 08:46 #172221 by Σταύρος Δήμου
Δύσκολη επιλογή γιατί φέτος βγηκάν αρκετά καλά παιχνίδια.
Για κάποιο διάστημα ήμουν αναποφάσιστος, αλλά αποφάσισα να κάνω την έκπληξη, και ψήφισα το Talos Principle.
Στο top 3 μου των φετινών παιχνιδιών είναι το The Talos Principle, Fallout 4, και The Witcher 3.
Αναφέρω πως και τα 3 παιχνίδια τα έπαιξα στο PC, και λαμβάνω υπ' όψιν στη κρίση μου τις ιδιαιτερότητες αυτής της πλατφόρμας.

Τι με έκανε να ψηφίσω το παιχνίδι της Croteam ;

Ύστερα από αρκετή σκέψη, τα εξής:

1. Η γενική ποιότητα της Croteam και η αφοσιώσή της στο να φτιάχνει καλά, ολοκληρωμένα PC games, όσων αφορά λεπτομέρειες που πολλοί προσπερνάν εύκολα. Το GUI για παράδειγμα είναι ένα σωστό, λειτουργικό GUI για ένα παιχνίδι υπολογιστή και δεν είναι μπερδευτικό ή consoloοιημένο όπως του Witcher και του Fallout αντίστοιχα. Ο χειρισμός είναι το ίδιο ομαλός και ακριβής είτε παίζεις με πληκτρολόγιο και ποντίκι, είτε με χειριστήριο, κάτι που δεν ισχύει για Fallout 4 / Witcher. Η λίστα των επιλογών γραφικών είναι τέτοια που μπορεί να κάνει το παιχνίδι playable σε low-range υπολογιστή 5ετίας και σε άλλη ρύθμιση να γονατίζει high-end PC αυτής της χρονιάς. Από τη πρώτη στιγμή το παιχνίδι έπαιζε καλά, χωρίς ηλίθια bugs, χωρίς κρασαρίσματα, και χωρίς να πρέπει να πειράζω αρχεία του παιχνιδιού ή να περιμένω mods να φτιάξουν το παιχνίδι. Το The Talos Principle κατέχει αυτό το μεράκι, τα features, τις ευκολίες, και τη ποιότητα που όλα τα PC games θα έπρεπε να διαθέτουν, και διέθεταν πριν 10 - 15 χρόνια, αλλά δυστυχώς έχουν χαθεί στον ορυμαγδό των console ports. Ακόμα και αν δεν λαμβάναμε υπ' όψιν τα στοιχεία του ίδιου του παιχνιδιού όπως το gameplay, την ιστορία, το pacing κτλπ, το Talos Principle αξίζει επιβράβευση μόνο και μόνο λόγο του ότι δουλεύει όπως θα έπρεπε να δουλεύει κάθε PC game, ενώ είναι η μόνη κυκλοφορία αυτής της χρονιάς για την οποία μπορώ να πω ότι έχει πέσει τέτοιο επίπεδο καλής δουλειάς.

2. Το ότι είναι κάτι διαφορετικό. Το ότι δεν είναι άλλο ένα sequel, άλλη μια κόπια, άλλη μια μερίδα ξαναζεσταμένου φαγητού, αλλά κάτι πρωτότυπο. Το όλο σκεπτικό της Croteam η οποία αδιαφορεί για τα trends και κοιτά απλά να φτιάξει καλά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να φτιάξει ένα παιχνίδι που δεν έχει αχρειάστο multiplayer, ούτε σε βάζει να σκοτώνεις κάτι, αλλά σου παρουσιάζει φιλοσοφικά διλλείματα και σε βάζει να σκεφτείς. Μια εποχή που τη βιομηχανία τη κυβερνά η νοοτροπία της απλοϊκότητας και του dumbing down, το Talos Principle τολμά να ζητήσει από τους παίκτες να σκεφτούν. Και αυτό σε μένα απόδειξε ότι και η σκέψη, μπορεί να φέρει διασκέδαση. Νιώθω ικανοποίηση και ευχαρίστηση κάθε φορά που λύνω ένα γρίφο, και το παιχνίδι με ευχαριστεί γιατί με κάνει να νιώθω πως είμαι έξυπνος. Επειδή ΕΓΩ είμαι έξυπνος και έχω το skill να το περάσω. Όχι επειδή ο χαρακτήρας μου είναι μεγαλύτερο level, ή επειδή έχω το πιο δυνατό όπλο, ή επειδή το παιχνίδι είναι εύκολο, αλλά επειδή λόγο των προσωπικά δικών μου ικανοτήτων μπόρεσα και το κατάφερα. Αν μη τι άλλο, πρέπει τέτοιες επιλογές να τις επιβραβεύουμε, γιατί η ποικιλία και η πρωτοτυπία είναι καλά πράγματα.

3. Το όλο story του παιχνιδιού. Το Witcher έχει πιο κινηματογραφικό τρόπο απόδοσής της ιστορίας του, και μπορείς να νιώσεις πράγματα για τους χαρακτήρες του, αλλά δεν έχει αυτό που θα σε κάνει να σκέφτεσαι το story του αφού κλείσεις τη κονσόλα. Το να παίζεις το Witcher είναι σαν να παρακολουθείς μια ωραία ταινία ή να διαβάζεις ένα καλό μυθιστόρημα. Το να παίζεις όμως Talos Principle είναι σαν να διαβάζεις ένα φιλοσοφικό δοκίμιο το οποίο θα σου ανοίξει τα μάτια και θα σε βάλει σε σκέψεις, αναλύσεις, συζητήσεις... Αυτό προσωπικά μου άρεσε, και ήταν το μόνο παιχνίδι που κατάφερε να μου το δώσει αυτό, και για αυτό το ξεχωρίζω. Και σε εμένα έχει μια ιδιαίτερη συναισθηματική θέση, λόγο του ότι τα ζητήματα που ακουμπά φιλοσοφικά το Talos Principle μέσω του story του είναι πανανθρώπινα και από αυτές τις ανησυχίες που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε σε κάποια ή κάποιες φάσεις της ζωής μας.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν ξεχωρίζω το The Talos Principle, αν και μου άρεσαν και άλλα παιχνίδια της φετινής χρονιάς.
The following user(s) said Thank You: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος
More
04 Dec 2015 08:56 #172222 by Kostas Milonas
Ψηφισα το Fallout 4 νομιζω εκανε την διαφορα...

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR
More
04 Dec 2015 09:39 - 15 Dec 2015 10:48 #172227 by Alexandr0s
Replied by Alexandr0s on topic Game of the Year 2015
ψήφισα Pro Evolution Soccer 2016 επειδή είναι ωραίο.
Last edit: 15 Dec 2015 10:48 by Alexandr0s.
More
04 Dec 2015 09:52 #172231 by teopanta1
Replied by teopanta1 on topic Game of the Year 2015
ψηφισα το nba 2k16 γιατι πολυ απλα το ελιωσα και το χαρηκα οσο κανενα αλλο
More
04 Dec 2015 09:54 #172232 by Μάρκος Ασκανιάν
Witcher 3. Με τόσες ώρες gameplay θα ξεχάσουμε τα πάντα γύρω μας. Τέλεια και η παρουσίαση του παιχνιδιού από τη Χριστιάνα στο event που έκανε το site. :cheer: :cheer: :cheer:

Adododo!!!
More
04 Dec 2015 10:07 #172236 by Βασιλης Γαλανος
Until Dawn απο μενα.Αν και μου αρεσουν περισσοτερο αλλα παιχνιδια αυτου του χρονου,το Until Dawn σε αντιθεση με αλλα games ειναι αρτιο ως αναφορα τυχον bugs/glitches και στο περιεχομενο που διαφημιζει και προσφερει.

''Stand fast. Stand Strong. Stand together. Hackett out."