Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Με ποιο κριτήριο αγοράζετε μια νέα κονσόλα?

Poll: Με ποιο κριτήριο αγοράζετε μια νέα κονσόλα? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Τα καλά exclusives
9 75%
Καλά games κι ας βγουν στα PC
1 8.3%
Τιμές/προσφορές
No votes 0%
Χειριστήριο
1 8.3%
Άλλοι λόγοι (αναφέρετέ τους)
1 8.3%
Total number of voters: 12
Only registered users can participate to this poll
More
20 Jun 2015 11:57 #162999 by Μάνος Γρυπάρης
Σε αυτό το γκάλοπ θέλουμε να μας πείτε με ποιο κριτήριο αγοράζετε μια νέα κονσόλα.

Ποια από τις παρακάτω δυνατότητες έχει την μεγαλύτερη σημασία για εσάς και σας τραβάει περισσότερο από τις υπόλοιπες στο να επενδύσετε 350-400 ευρώ για την αγορά σας? Σκεφτείτε καλά καθώς έχετε μόλις μία επιλογή.
1)Τα καλά exclusives: Aγοράζω μία κονσόλα κυρίως για τα καλά αποκλειστικά games που καλύπτουν τα γούστα μου και τα οποία μπορώ να παίξω μόνο στην συγκεκριμένη κονσόλα και πουθενά άλλου.
2)Καλά games κι ας βγουν στα PC Με ενδιαφέρει κυρίως το καλύτερο σύνολο των games, ακόμα κι αν αυτά τα games υπάρχουν και στα PC. Ακόμα κι αν μια άλλη κονσόλα έχει περισσότερα καλά exclusives εγώ θα προτιμήσω αυτήν που θα μου δώσει καλύτερο άθροισμα από exclusives + console exclusives, έστω κι αν τα περισσότερα από αυτά τα games θα τα παίξω άμεσα ή εντός 3-18 μηνών στα PC.
3)Τιμές/προσφορές: Αγοράζω μια κονσόλα κυρίως με βάση την τιμή της, την τιμή των games και τις προσφορές που δίνει.
4)Χειριστήριο: Αγοράζω μια κονσόλα κυρίως με βάση το αν και κατά πόσο με βολεύει το χειριστήριο.
5)Αγοράζω μια κονσόλα για άλλους λόγους: Π.χ. Πιστός σε μια εταιρεία, live υπηρεσίες, εμφάνιση κτλ.

Εγώ ψήφισα το Νο.1 γιατί ως άτομο που παίζει games κατά 60% σε PC και κατά 40% σε κονσόλες πιστεύω ότι αν υπάρχουν τα games σε PC δεν αξίζει να τα αγοράσεις σε κονσόλα. Συνδέεις το gamepad στο PC (υπάρχουν πατέντες ακόμα και για τα gamepad των κονσολών) και τελειώνεις. Βέβαια κάποιοι ως console gamers που δεν νοιάζονται για αναβάθμιση μπορεί να επιλέξουν το 2.

Ρίχτε την ψήφο σας αλλά θέλουμε να την αιτιολογήσετε όλοι στα σχόλια! :)

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Jun 2015 12:46 #163000 by Georgios Manolis
Να συμπληρώσω Μάνο οτι υπάρχουν και πολλά exclusives στο Pc που είναι και ο κυριότερος λόγος για το οτι είμαι κι εγώ περίπου 60-65% Pc gamer.Γι αυτό και ψήφισα το 1.
Πρώτα κοιτάω τι παιχνίδια είναι πιο κοντά στα γούστα μου,ύστερα προσέχω και άλλα πράγματα πριν την αγορά νεας κονσόλας όπως λειτουργικότητα,τιμή κλπ.

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

More
20 Jun 2015 12:49 - 20 Jun 2015 12:55 #163002 by Γιάννης Πετρόχειλος
Θέλω να παραθέσω την άποψή μου έχοντας παράλληλα στο μυαλό τη χθεσινή κουβέντα των Users. Αν θέλω να επιλέξω ανάμεσα σε exclusive και console exclusive τότε σίγουρα θα επιλέξω το πρώτο. Κατανοώ ως fan σειρών (Halo πχ) ότι ακόμα και αν μου έλεγαν πως σε 5 χρόνια τα Halo θα βγουν σε PC, πάλι σε Xbox θα τα έπαιρνα γιατί θέλω να τα παίξω day 1. Όμως εαν κάποιος δεν είναι απόλυτα πιστός σε κάποια σειρά και δεν «καίγεται» να το παίξει, τότε δεν θα προβεί σε αγορά κονσόλας. Για παράδειγμα κατά τη γνώμη μου κάποιος που του αρέσει το Killer Instict δεν θα πάρει Xbox αν του πουν ότι σε 2 χρόνια θα το παίξει στο PC του.

Από εκεί και πέρα όμως, αυτά που μετράνε κατά τη γνώμη μου είναι:
  • - Όχι console exclusive αλλά console sellers. Για παράδειγμα, τα Bloodborne και Ori and the Blind Forest είναι console exclusive αλλά κανένα από αυτά δε θα πείσει κάποιον να αγοράσει κονσόλα.
  • - 90% προηγούμενη εμπειρία. Κατά τη γνώμη μου από όλους τους αγοράστες, πολύ λίγοι θα επιλέξουν «βάζοντάς τα κάτω» και κρίνοντας τι είναι καλύτερο. Πολύ απλά θα πάρουν αυτό που έχουν συνηθίσει, όπως και αν είναι αυτό.
  • - Seller features. Πολλοί είναι αυτοί που θα αγοράσουν κονσόλα με βάση τα features της. Πχ το backwards compatibility, party system και γενικότερα καλύτερη ποιότητα Online υπηρεσιών είναι seller feature για το Xbox. Αντίστοιχες ποιοτικές υπηρεσίες βέβαια έχει και το PlayStation.

Έχοντας αυτά στο μυαλό θα επιλέξω την επιλογή 5.
Last edit: 20 Jun 2015 12:55 by Γιάννης Πετρόχειλος.

More
20 Jun 2015 12:50 #163003 by Γιώργος Δημητρούλης
Ψηφίζω και εγώ την πρώτη επιλογή γιατί ώς κάτοχος ps4 ,ps3,pc και xbox 360 κοιτάω να αγοράζω στο καθένα τίτλους οι οποίοι δεν υπάρχουν στα άλλα.Αποκλειστικότητες δηλαδή.

More
20 Jun 2015 12:53 #163004 by Anastasios Vozatzidis
Κατά κύριο λόγο το 1 αλλα και για δευτερεύοντα το 2! Προτιμώ συνήθως να παίζω ένα game στην κονσόλα γιατί είναι ποιο εύκολο ( πετάς το δισκάκι και τέλος), σιχαίνομαι τα κολλήματα και τα αδιευκρίνιστα errors συν τους περισσοτερους cheaters στα pc, βεβαια τα mods και τα γραφικά είναι δυο παράγοντες να αποφασίσω κάποια games να τα παίξω στο pc!

More
20 Jun 2015 15:04 #163007 by Tony
Κυριως για τα exclusives αλλα και για την τιμη...Αντε να βρεις pc 350-400 ευρω να τρεχει witcher,arkham knight,gra V κλπ κλπ

More
20 Jun 2015 16:11 #163010 by Νικολής Ασημάκης
Η εμπειρία μου πριν ένα χρόνο που με έκανε να επενδύσω σε Wii U.

Είδα ότι θα βγει Zelda U και Xenoblade Chronicles X και για μένα είναι system sellers.

Επίσης υπήρχαν και πολλοί άλλοι τίτλοι που ήθελα αλλά δεν με είχαν πείσει να αγοράσω την κονσόλα. Όταν όμως αποφάσισα να την πάρω, δεν θα έμενα στα δυο αρχικά παιχνίδια, είχα δηλαδή αρκετά πράγματα να παίξω, και όλα Exclusive.

Σαν εξτρά δωράκι μου ήρθε το Virtual Console από το οποίο τσίμπησα παιχνίδια προηγούμενων γενιών που δεν κατάφερα να παίξω στην εποχή τους.

More
08 Jul 2015 08:30 #164006 by aggelos oiko
Εμένα με ενδιαφέρει να μη κολλάει και να έχει λογική τιμή για τέτοιες εποχές...θέλω δηλαδή αν ένας άνθρωπος γυρνάει απο τη δουλειά του και να χαλαρώνει παίζοντας την κονσόλα που να είναι καλή και σε τιμή προσιτή για τα δεδομένα τα σημερινά

More
08 Jul 2015 12:43 #164020 by Δημήτρης Αραμπατζίδης
Βασικό κριτήριο για μένα αποτελούν τα exclusives και τίποτα άλλο. Πιστεύω πως οι καλοί αποκλειστικοί τίτλοι είναι το βασικότερο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξει κάποιος. Εκεί βέβαια, έρχονται και οι προσωπικές προτιμήσεις. Για παράδειγμα κάποιος λατρεύει τα Racing (μονόδρομος το Xbox One κατά την άποψή μου), ενώ κάποιος άλλος τα Action-Adventure. Βάση και της βιβλιοθήκης λοιπόν έρχεται και η απόφαση για την αγορά κάποιας κονσόλας.

More
15 Jul 2015 02:07 #165282 by Κατερίνα Μαρίνου
Ναι η πρωτη επιλογη ειναι η καλυτερη για μενα. Ενω σπαταλω περιπου το 99% του ελευθερου χρονου στο πισι κοιταω πολυ τις αποκλειστικοτητες που εχει μια κονσολα. Δινουμε που δινουμε τοσα λεφτα για να την αποκτησουμε αν δεν εχει μοναδικα παιχνιδια προς τι ο λογος αγορας της? Αν ειναι να βγαινουν οι τιτλοι και στο πισι μας τοτε δεν αξιζουν τα ευρω που ξοδευουμε γι'αυτην.

Αν ειναι να δωσω 350 ευρω θα σκαλισω την λιστα παιχνιδιων της παρα πολυ καλα. Ειναι και τα games ακριβουτσικα τουλαχιστον τα καινουρια. ;)