Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

OpenGL vs DirectX

Poll: OpenGL vs DirectX (was ended 0000-00-00 00:00:00)

OpenGL
3 60%
DirectX
2 40%
Total number of voters: 1
Only registered users can participate to this poll
More
21 Nov 2013 23:13 #135470 by Πας Παρτού
Με αφορμή το "PS4 vs Xbox One" πιστεύω καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος για την πιο σημαντική μάχη OpenGL vs DirectX.

Μία κατά την γνώμη μου δίκαιη κρίση βρήκα εδώ: blog.wolfire.com/2010/01/Why-you ... ot-DirectX

Το άρθρο αυτό είναι σχεδόν τεσσάρων ετών. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για το OpenGL από τότε και όλα δείχνουν ότι θα πάνε ακόμα καλύτερα στο μέλλον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Dec 2013 15:36 #135815 by Petros
Replied by Petros on topic OpenGL vs DirectX
Πολύ ωραίο το αθρό αυτό αλλά βεβαία δεν ξέρω αν όσα λέει ισχύουν. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να βγει το OpenGL και να δείξει τις δυνατότητές τις. Απο τι στιγμή που αυτό δεν γίνεται είναι πολυ δύσκολο. Αυτό με τις διαφορές 9 και 10 κάπως το πιστεύω. Βλέπε Witcher 2. Παιχνίδι με DX9 και φαίνεται λες και είναι DX 11 ξέρω γω.

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
04 Dec 2013 09:37 #136074 by Πας Παρτού
το άρθρο είναι ιδιαιτέρως ακριβές. Ναι, ισχύουν όσα λέει. Είναι ελαφρώς παρωχημένο βεβαίως. Όταν γράφτηκε (αρχές 2010) η κατάσταση ήταν πολύ πιο άσχημη για το opengl καθώς είχε προηγηθεί πάνω από μια δεκαετία πλήρους κυριαρχίας τής microsoft. Γράφτηκε ακριβώς την στιγμή που το μονοπώλιο τής microsoft είχε τις πρώτες ρωγμές. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα γιατί πλέον όχι μόνο κάποιες «εκκεντρικές» εταιρείες μιλάνε υπέρ τού opengl αλλά η κατάσταση γενικεύεται. Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι η Valve. www.extremetech.com/gaming/13382 ... on-windows

την αφορμή xbox vs ps την πήρα γιατί το xbox (microsft) χρησιμοποιεί directx ενώ το ps όχι.

θα ήθελα πάρα πολύ αυτοί που ψηφίζουν directx να δικαιολογήσουν την θέση τους.