Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Budget ομάδων

More
22 Feb 2010 18:22 #68873 by Νίκος Παπαγεωργίου
Έχω κι εγώ μία ερώτηση:

Μία ομάδα με μικρό για τα Ευρωπαικα δεδομενα budget όπως ο ΠΑΟ, μπορεί με τη σωστη διαχειριση και μετα απο καποια χρονια να αποκτησει το Budget των μεγάλων ευρωπαικων συλλογων?

Παρατηρησα οτι στην πρωτη μου χρονια στον ΠΑΟ ειχα budget 5 εκατ. ευρω, την 2η χρονια 10 εκατ. και την 3η χρονια 12 εκατ. Σε αυτο βεβαια βοηθησαν και οι πωλησεις παικτων αλλα και οι καλες μεταγραφες, που εφεραν πολυ κοσμο στο γηπεδο και 2 πρωταθληματα ελλαδος.

Αν η ομαδα συνεχισει να πηγαινει καλα στην ελλαδα και κανει μερικες καλες πορείες στο champions league, θα μπορεσει να φερει καλυτερα deals με σπονσορες που θα αποφερουν σημαντικη αυξηση των κερδων, η θα πρεπει να παρω καποιον απο τους κορυφαιους συλλογους για να δω ονοματα οπως τον Μessi στην ομαδα μου?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Feb 2010 18:53 #68874 by lavezzi7
Replied by lavezzi7 on topic Budget ομάδων
Το budget χωρίζεται σε 2 κατηγορίες.Το transfer budget και το wage budget.Το πρώτο έχει να κάνει με τα χρήματα που δίνεις σε μια ομάδα για αγορά/δανεισμό κάποιου παίκτη ενώ το δεύτερο αφορά το σύνολικό ποσό των συμβολαίων(τους μισθούς δηλαδή) που παίρνουν οι παίκτες της ομάδας σου.Όσο μειώνεται το ένα τόσο αυξάνεται το άλλο.Η επιλογή αυτή γίνεται ενεργή μέσω του adjust budget.

Αύξηση του προυπολογισμού(ελληνιστή.. :mrgreen: )μπορεί να πραγματοποιηθεί με πολλούς και διάφορους τρόπους.Μπορεί π.χ. να γίνει εξαγορά της ομάδας από έναν αγοραστή ο οποίος να διαθέτει χοντρή πορτοφόλα με άμεση συνέπεια την αύξηση του.Όλα παίζουν ρόλο.Γενικά,τα συμβόλαια που δίνεις να μην ξεπερνούν το wage budget σου(το βλέπεις από το finances -> salaries αυτό),να κάνεις έξυπνες μεταγραφές με την έννοια του αγοράζω φθηνά και πουλάω ακριβότερα,να προσπαθείς για ευρωπαικές καταξιώσεις και εγχώριους τίτλους μιας και πέρα από τα έσοδα η ομάδα κερδίζει και σε πρεστίζ.

Αν κάνεις τα παραπάνω,παίκτες όπως Gignac,Gourgouff δεν θα είναι απίθανο να δεχτούν μια ενδεχόμενη πρόταση της ομάδας σου μετά από 3-4 χρόνια.Για τον Μέσσι που λες,το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να έρθει στον Παναθηναικό σε καλή ηλικία.Εκτός αν καταφέρεις και κατακτήσεις κανα τσου λου και κανα ουέφα.Τότε ίσως επέλεγε ως προορισμό την ομάδα σου αλλά και πάλι μετά τα 30.Θα μου πεις τώρα θα με χαλάσει στα 30?Όχι,φυσικά!Ας είναι Μέσσι και ας είναι και 40 που λέει λόγος.Κάτι τέτοιο όμως έρχεται σε αντίθεση με την λογική των μεταγραφών που ανέφερα πιο πάνω(φθηνή αγορά-υψηλή πώληση).Η διαφορά αυτών των δύο είναι το καθαρό κέρδος σου.

More
22 Feb 2010 19:26 #68875 by Νίκος Παπαγεωργίου
Thanks για το γρήρορο reply :D

Όλα αυτά που λες φαντάζουν σωστά, αλλά αν η ομαδα αποκτησει αρκετο πρεστιζ και παρει ευρω-τιτλους ωστε να φερει προεδραρα και κοτζαμ Messi εστω και στα 30-φευγα, δε βλεπω γιατι να μη μπορει να φερει παιχταραδες στην καλυτερη τους ηλικια, με την προοπτικη οτι θα παρουν το champions league.

Άλλωστε,΄σπό τη στιγμή που το FM συμβαδιζει με τη λογικη του πραγματικου ποδοσφαιρου, μην ξεχνας οτι ο Rivaldo ηρθε στην Ελλαδα χωρις ο ΟΣΦΠ να έχει παρει champions league ή να εχει τρομερο πρεστιζ στην Ευρωπη.

Έχω καταφερει να παρω στην ομαδα πολυ καλους παικτες (3 αστερια) σε πολυ καλη ηλικια, οπως ο αμερικανος striker Altidore, ή έναν από τους κορυφαιους σκορερ στην primera division (Pavone). Φανταζομαι οτι θα μπορουσα αν ανεβασω το πρεστιζ οπως λες, να προσελκυσω ακομη καλυτερους παικτες με 4 ή και 5 αστέρια.

Thanks και πάλι για τα tips :D

More
22 Feb 2010 19:40 #68876 by lavezzi7
Replied by lavezzi7 on topic Budget ομάδων
Τίποτα φίλε,να 'σαι καλά!

Για τον Ριβάλντο που λες,θυμίσου πως ήρθε στα 32 και ο Ολυμπιακός έπαιζε κάθε χρόνο τσου λου και δεν έβρισκε καλύτερη πρόταση.Πολλά παίζουν ρόλο σίγουρα όπως είπα.Είναι και θέμα τύχης καμιά φορά και μην ξεχνάς πως ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που θα επιβεβαιώνουν τον κανόνα.Εύχομαι τα καλύτερα για την FMική σου καριέρα.

More
22 Feb 2010 20:28 #68877 by Νίκος Παπαγεωργίου
Σίγουρα πολλές ευρωπαικές ομάδες θα χτύπησαν το κεφάλι τους που δεν τον είχαν στη σύνθεσή τους πάντως! Όταν είσαι παιχταράς, παίζεις και στα 32 μπαλάρα.

Thanks και για την ευχή σου, είναι μεγαλόψυχο ένας γαύρος να εύχεται καλή τύχη στο βάζελο, έστω και στο FM :mrgreen: