Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Championship Manager 2010

More
23 Aug 2009 21:13 #58847 by Haris
Replied by Haris on topic Championship Manager 2010
Είδα μερικά βιντεο από το παιχνίδι. Πώς σας φάνηκε.Πιο ρεαλιστικό έγινε αλλά είδα κάποια προβλήματα.Για πείτε μου τη γνώμη σας και εσείς που το κατεβάσετε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Sep 2009 16:34 #60462 by Μάνος Γρυπάρης

Μία γεύση από το demo του Championship Manager 2010.

Όπως είχαμε προαναφέρει, το demo του Championship Manager 2010 κυκλοφόρησε πρώτο απ’ όλα τη φετινή σεζόν, κάτι το οποίο ήταν απόλυτα δικαιολογημένο. Το παιχνίδι ήταν σαφώς πιο έτοιμο από τα υπόλοιπα, καθώς θυμίζουμε ότι δεν είχε κυκλοφορήσει την περυσινή σεζόν άρα οι προγραμματιστές είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους να το αναπτύξουν.

Περιβάλλον
Η πρώτη μεγάλη αλλαγή στο Championship Manager είναι το περιβάλλον του, το οποίο είναι αισθητικά πολύ όμορφη και ταυτόχρονα εύχρηστο. Για τον σχεδιασμό του χρησιμοποιήθηκαν αποχρώσεις του μπλε χρώματος ενό το Layout θυμίζει αρκετά περιβάλλον Windows.

Τακτικές-Προπόνηση
Στις τακτικές υπάρχουν οι περισσότερες επιλογές που συναντάμε στα manager games της αγοράς. Μπορείτε να καθορίσετε οδηγίες ομάδας ή ατομικές οδηγίες παικτών. Στις ατομικές οδηγίες υπάρχει πλήρης καθορισμός ακόμα και σε μαρκαρίσματα ή τάκλιν σε συγκεκριμένους παίκτες. Μπορείτε επίσης να παροτρύνετε τους παίκτες σας να πέφτουν κάτω και να κερδίζουν φάουλ! Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει το CM 2010 είναι ο σχεδιασμός κινήσεων των παικτών στις τακτικές. Εδώ συναντάμε καθορισμό τακτική961037_20090731_790screen003.jpgς σε περιπτώσεις κόρνερ ή φάουλ. Για τα κόρνερ υπάρχουν δύο σημεία και για τα φάουλ τρία (αριστερή πλευρά, μεσαία και δεξιά). Για κάθε παίκτη σας μπορείτε να ορίσετε τα σημεία στα οποία θα κινηθεί μέσα στο γήπεδο, όπως και το πότε θα βγει σέντρα, πότε θα γίνει σουτ κ.ο.κ. Δοκιμάζοντας όμως τις οδηγίες αυτές στην πράξη, τίποτα δεν είναι σίγουρο ότι θα βγει επιτυχημένο. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι παίκτες σας θα χάσουν την μπάλα σαν ερασιτέχνες κι αυτό κατ’ επέκταση θα δημιουργήσει κατάρρευση σε ότι σχεδιάσατε.

Στην προπόνηση υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης των παικτών μέσα από οργανωμένες ασκήσεις οι οποίες ακολουθούνται και στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Μπορείτε δηλαδή να βάλετε τους παίκτες σας να συμμετέχουν σε προπονητικές ασκήσεις με σέντρες, κινήσεις overlap κτλ. Μέσα από τις ασκήσεις αυτές, κάθε παίκτης βελτιώνενται αντίστοιχα σε πάσες, σέντρες, σουτ κ.ο.κ. Μπορείτε επίσης να ορίσετε και την ένταση της προπόνησης. Ανεβάζοντάς την θα ρισκάρετε κατ' επέκταση πιθανό τραυματισμό. Βέβαια, στο θέμα της συνολικής εκτίμησης μιας προπόνησης και των συγκρίσεων απόδοσης μεταξύ των παικτών, όφειλε να υπήρχε καλύτερη ενημέρωση ώστε να μπορείτε να βγάλετε κι εσείς τα συμπεράσματά σας και να δείτε ποιοι αθλητές πραγματικά βελτιώνονται.

Μία από τις νέες προσθήκες είναι και το σύστημα scouting το οποίο στο νέο CM έχει βελτιωθεί σημαντικά, δίνοντάς σας την δυνατότητα να επενδύσετε και να οργανώσετε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο από σκάουτερς σε όλο τον κόσμο. Αν επενδύσετε χρήματα στην παρακολούθηση παικτών σε διάφορες χώρες τότε θα έχετε κατ' επέκταση αποκαλύψει περισσότερα στατιστικά παικτών. Αυτό θα σας βοηθήσει να βγάλετε σωστά και ταχύτερα συμπεράσματα για την αξία τους, όταν θα έρθει η ώρα να τους παρακολουθήσετε για ενδεχόμενη μεταγραφή.

Απεικόνιση αγώνα
Ήρθε επιτέλους και η σειρά του Championship Manager να αποκτήσει 3D απεικόνιση αγώνα. Τα γραφικά της 3D engine του CM 2010 δεν έχουν την ποιότητα του Fifa Manager αλλά είναι ανώτερα από αυτά του Football Manager, τόσο στο σχεδιασμό του γηπέδου όσο και στα animations των παικτών τα οποία έχουν πολύ περισσότερα frames για να καταγράφουν την κίνηση. Τα προβλήματα όμως παρουσιάζονται σε άλλους τομείς. Καταρχήν το μεγάλο αρνητικό είναι το timing των κινήσεων των παικτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις κανείς τους δεν μπορεί να δώσει μια πάσα παίρνοντας την σωστή κλίση του σώματος. Μερικές φορές οι ποδοσφαιριστές μοιάζουν να πασάρουν λες και τους πιέζουν αντίπαλοι, ενώ στην ουσία παίζουν μόνοι τους. Επίσης, θα είναι συχνές οι περιπτώσεις όπου οι παίκτες σας θα ξεχνούν την μπάλα ή θα χρησιμοποιούν για τις πάσες κυρίως το αδύναμό τους πόδι κάτι που σαφώς και δεν συμβαίνει στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Κατά τα άλλα, αυτό που σίγουρα θα σας αρέσει είναι οι πανηγυρισμοί των γκολ, καθώς και τα ριπλέι που δείχνουν την οπτική του γηπέδου κάθετα μας θυμίζουν θρυλικές εποχές Sensible Soccer. Για τους παραδοσιακούς, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα άμεσης αλλαγής από την 3D στην 2D απεικόνιση.

Αναμένοντας την πλήρη έκδοση
Σε γενικές γραμμές το Championship Manager 2010 φαίνεται πολύ πιο βελτιωμένο από τις προηγούμενες εκδόσεις του. Στο demo δεν μπορέσαμε να δούμε εκτενέστερα τα μικρότερα πρωταθλήματα και τα στατιστικά των παικτών μεσαίου βελινεκούς, ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την δουλειά που έχει γίνει στην βάση παικτών. Παρ’ όλα αυτά, θα αναμένουμε με ανυπομονησία την τελική έκδοση η οποία κυκλοφορεί στις 11 Σεπτεμβρίου. Στην έκδοση αυτή δεν θα υπάρχουν οι τελευταίες μεταγραφές αλλά αυτές θα περαστούν εύκολα στο παιχνίδι με το σχετικό update που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
10 Sep 2009 13:38 #60616 by Kostas Giagias
Μου ηρθε με email μία προσφορά που λήγει σήμερα 10-09-09 για αγορά του παιχνιδιού σε DOWNLOAD μορφή.

Λένε ότι πλήρωσε ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ !!!!

www.champmanstore.com/shop/index

ΤΟ 09 δεν το ειχα αγορασει αν και ειχα ακουσει πολυ ωραια πραγματα ειδικα για το PROZONE...
Φετος ειναι ευκαιρία και δεν την χάνω...

I love racing because football and basketball require only one ball...
Hellenic Racing Team

More
17 Sep 2009 18:28 #61093 by Μάνος Γρυπάρης
Διαβάστε το review

Αν είστε managerάδες τότε πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε!
Από τα 2 τελευταία Fifa Manager πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο. Επίσης μένει να δούμε και την απάντηση του Football Manager, το οποίο πλέον έχει ανταγωνιστή που το πλησιάζει αρκετά. Αν είχε η Eidos την ομάδα scouting των δεκάδων χιλιάδων ατόμων (που αυτή είναι ουσιαστικά το μεγάλο όπλο του FM) τότε τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Όλα τα λεφτά τα Set-Pieces πάντως :wink:

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
23 Sep 2009 21:01 #61536 by doxitis
Replied by doxitis on topic Championship Manager 2010
Μια απορια...αμα δεν τους κανω εγω προπονηση finishing,pieces κλπ,δεν κανουν μονοι τους προπονηση?

More
28 Sep 2009 01:41 #61778 by Μάνος Γρυπάρης
Kάνουνε. Έχουνε ήδη από την αρχή προγράμματα προπόνησης. Ακολουθούνε αυτό που ακολουθεί η ομάδα. Εσύ απλά τα αλλάζεις αν θέλεις και τους βάζεις κάτι ατομικο.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
28 Sep 2009 15:53 #61797 by Haris
Δοκίμασα περίπου 2 εβδομάδες το demo και θέλω να καταγράψω την άποψή μου. Το σίγουρο είναι ότι περίμενα πολύ περισσότερα.
Έγιναν βήματα σωστά για αρχή αλλά όχι πολλά. Ας πάρουμε το menu.Aρκετά καλό κ δν κουράζει,ειδικά η αριστερή μπάρα βοηθά αρκετά.Database:εδώ το FM απλά είναι ενα σκαλοπατι πιο πάνω.Υπάρχουν λάθη κ μόνο στα πιο γνωστά πρωταθλήματα είναι σχεδον οκ.Βέβαια σ δίνει τη δυνατότητα να μάθεισ για παίκτες κ γι'αυτό σ έχει ποσοστό knowledge.Πολύ καλό το κομμάτι προπόνησης κ με την απεικόνιση και με τη δυνατότητα να δημιουργήσεισ δικα σου free kicks(πολύ έξυπνο).Βέβαια θα μπορούσανε να μας δείχνουν τις ενδεχομενες βελτιώσεις μέσα από τις προπονήσεις.
Θέλω να σταθώ στη 3Dengine.Nαί υπάρχει περισσότερο ρεαλισμός στις κινήσεις,στις πτώσεις,ναι υπάρχει ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.Αλλά γιατί τέτοια αναρχία;Παραδείγματα..κοντρόλ δεξί μπακ και καταφέρνει να προχωρά μόνος του χωρίς πίεση κ να βγαίνει μόνος του εκτος κ να παραχωρεί πλάγιο στην αντίπαλη ομάδα....

More
28 Sep 2009 16:00 #61798 by doxitis
Replied by doxitis on topic Championship Manager 2010

DJHaris wrote: Παραδείγματα..κοντρόλ δεξί μπακ και καταφέρνει να προχωρά μόνος του χωρίς πίεση κ να βγαίνει μόνος του εκτος κ να παραχωρεί πλάγιο στην αντίπαλη ομάδα....

Σε ολα αυτα που ειπες εγω θα σταθω εδω και θα σου πω οτι αυτο γινεται πολλες φορες και με το πιο απλο παραδειγμα (ΒΥΝΤΡΑ)
Τελοσπαντων,εγω πρωτη φορα στην ζωη μου παιζω championship manager και γιαυτο δεν μπορω να κρινω σε σχεση με το περσινο!

More
28 Sep 2009 16:04 #61799 by Haris
Και συνεχίζω...ο κεντρικός αμυντικός κυνηγά την μπάλα που κατευθύνεται στο τερματοφύλακά του..κίνδυνος δν φαίνεται και ξαφνικά ο επιθετικός της αντίπαλης ομάδας αρκετά μακριά τρέχει,διεκδικεί τη μπάκα και σκοράρει,ο δε τερματοφύλακαι ξύπνησε πολύ αργά.Πολλά τέτοια παρατράγουδα.Ακόμα κ οι εντολές μου μέσα στα ματς δν εφαρμόζονταν πιστά.
Και επίσης αργεί η διάρκεια του ματς.Ακόμα και αν βάλεισ το times very fast τότε νομίζω κάθε λεπτό στο ματς είναι 15 πραγματικά δευτερόλεπτα,δλδ.22 λεπτά το ματς(αν δν κανω λάθος).Γιατί όλα αυτά;Άραγε στο κανονικό υπάρχει βελτίωσω;
Περίμενα πολύ περισσότερα.
ΥΓ.1.το αρθρο του Μάνου ως προς τα υπόλοιπα με καλύπτει
2.σόρρυ που ξαναγράφω αλλά γράφω μέσω κινητού

More
30 Sep 2009 01:03 #61876 by Μάνος Γρυπάρης
Ναι, αυτό με την διάρκεια του αγώνα είναι ότι χειρότερο. Έχασε πολλούς πόντους το CM από αυτό. Προφανώς και θα λυθεί με κάποιο patch.
Γενικά το παιχνίδι "βαραίνει" όσο φορτώνει. Το Loading έπρεπε να γίνεται με το Start New Game κατευθείαν ώστε να γλιτώνει ο χρήστης όλη αυτή την ταλαιπωρία με το ενδιάμεσο Loading.

Οι εντολές σαφώς και δεν φαίνεται να εκτελούνται, όπως επίσης και οι οδηγίες ομάδας σου δίνουν μια παρόμοια αίσθηση. Οχι ότι στο FM είμαστε 100% σίγουροι ότι αν πουμε στους παίκτες "Go there and prove a point!" ότι όντως θα το κάνουν. Ξεκολλήστε λίγο κι από την νοοτροπία του "ιδανικού Football Manager". Ναι, το Football Manager έχει καλύτερο gameplay αλλά έχει κι αυτό αρκετά λαθάκια.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)