Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Περί potential Ability, προπονητών και προπονήσεων

More
28 Jun 2008 20:07 #44293 by Δημήτρης Μπαλαγιάννης
Γειά σας και χαρά σας. Επέστρεψα πάλι στα manager games γιατί δεν ατνέχω άλλα σίδερα στο l2. Λοιπόν, για να μην χρονοτριβώ, θα ήθελα να μου λύσετε απορίες για το potential ability, την επιλογή προπονητών και τη επιλογή του καλύτερου προγράμματος προπονήσεων.
1) Έχω 1 παίχτη 18-19 ετών με potential 170-180. Αυτό πότε θα το φτάσει?
2) Έχω 1 παίχτη 31 ετών με potential 180. Υπάρχει περίπτωση να τα φτάσει? Αν ναι, πότε?
3) Από τι όριο και πάνω στο potential ability είναι καλό να κρατώ παίχτες στην ομάδα? 140, 150 ή άλλο?
4) Συμφέρει να επιλέγω προπονητές με καλό current και καλό στατιστικό, πχ Coaching Goalkeepers ή όχι?
5) Υπάρχει κάποιο ενδεδειγμένο προπονητικό πρόγραμμα με καλά αποτελέσματα? Εγώ χρησιμοποιώ το FM_GR_Training... Εάν θέλετε να σας το δείξω, όρίστε να το:
FM GR Training
Περιμένω τις απαντήσεις σας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Jun 2008 21:57 #44294 by Χρήστος Αρχοντάκης
Αν και που παιζω χρονια μανατζερ δεν χρησιμοποιω κανενα προγραμμα προπονησης.ο αφηνω παντα στο default που εχει το παιχνιδι.
Αναλογα τι παικτης ειναι.Αν ειναι wonderkid δεν θα καθυστερησει,Αλλα το potential ability εξαρταται απο την προπονηση που κανει ο παικτης, αν του δινεται χρονος συμμετοχης κλπ.
Αυτος ο 31αρης δεν προκειται να το φτασει ποτε αυτο potential.Ουτε με σφαιρες.Eιναι προς το τελος της καριερας του και δεν θα εξελιχθει παραπανω απο οτι ειναι τωρα.Δεν μας ειπες το potential του αλλα υπολογιζω οτι τωρα θα ειναι κοντα στο 150 με 160.
Γενικα με τους coaches ειναι μεγαλη ιστορια.Αναλογα τι θεσεις προπονησης υστερεις.Αλλα ο γενικος κανονας ειναι να επιλεγεις προπονητες που να ειναι σε ολους τους τομεις καλοι.Εξαιρουνται παντα οι goalkeeping coaches.Ενας παικτης με 140-150 potential ειναι αχρηστος. Χρειαζεσαι πακτες πανω απο 160 potential.Σε μια μεγαλη ομαδα (ειναι το ονειρο καθε προπονητη στο μανατζερ) δεν χωρανε τετοια potentials.Προσπαθησε να τους πασαρεις σε ομαδες μικρομεσαιες που θα πληρωσουν καμποσα.
Ελπιζω να βοηθησα οσο μπορουσα.

More
29 Jun 2008 12:40 #44300 by Δημήτρης Μπαλαγιάννης
ΟΚ, με διαφώτισες για τις ερωτήσεις 1,2,3. Θέλω όμως περισσότερα για τις 4,5.

More
29 Jun 2008 20:49 #44319 by Μάνος Γρυπάρης
1)Ανάλογα με τα Mental Stats του, τους coaches της ομάδας σου, το πόσο παίζει, άλλες συγκιρίες (π.χ. καλή διάθεση) μέσω των οποίων θα είναι σε φόρμα κτλ. Γενικά είναι αρκετά δύσκολο να το φτάσει αλλά αν σε όλα αυτά βρίσκεται στο peak του τότε πολύ πιθανό να το φτάσει.
2)Όχι, ποτέ. Εκτός κι αν το current είναι π.χ. 175 και ο παίκτης είναι GK ή αμυντικός όπου και στα 31 του η ηλικία δεν θα παίξει ρόλο.
3)Ε ανάλογα με την ομάδα! Κοίτα σταδιακά να ανεβάζεις το potential ability. Επίσης εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και το scout rating. Δηλαδή αν ένας 18χρονος έχει CA 130 και PA 180, αν έχει Scout Rating 57% τότε μέχρι να φτάσει στο 75% και στο 80% (που αντιστοιχεί σε ένα PA 180) εσύ θα κάτσεις να κάνεις υπομονή 6-7 χρόνια? Δεν νομίζω ότι αξίζει. Οπότε κοίτα και το Scout Rating να είναι υψηλό. Εγώ πάντως στον Παναθηναϊκό ποτέ δεν έχω παίκτες με κάτω από 165 PA, εκτός κι αν έχουν Potential Scout Rating ανώτερο του 75%.
4)Ναι, συμφέρει πρωτίστως να έχουν καλά στατιστικά. Και το Scout Rating παίζει επίσης ρόλο, όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο. Αν έχεις μια απλώς καλή ομάδα της Ευρώπης (π.χ. οι τρεις μεγάλες ελληνικές) μπορείς να πάρεις και coach με υψηλό PA αλλά στατιστικά κοντά στο 15 (οι coaches αργούν να βελτιωθούν). Αν έχεις ομάδα κολοσσό θα πάρεις κατευθείαν έτοιμους coaches.
5)Έχουμε στα Downloads έτοιμο πρόγραμμα προπόνησης Κλικ εδώ για να το κατεβάσεις . Ισχύει και για FM2008. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ρωτάς και στη στήλη "Στον Πάγκο" (πάνω δεξιά στο site μας, εκεί που λέει "Μόνιμες Στήλες"). Νομίζω ότι ισχύει το παλιό πρόγραμμα του FM 2006.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)