Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

The Witness

More
18 Sep 2015 12:52 - 18 Sep 2015 15:37 #168889 by Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος
Το Τhe Witness είναι ένα Puzzle και λαμβάνει χώρα σε ένα open world νησί που περιέχει αμέτρητα puzzles για να λύσετε. Σύμφωνα με τον Jonathan Blow, τον δημιουργό του παιχνιδιού, κάποιος που θέλει να ξεκλειδώσει όλα τα achievements και να φτάσει το progress στο 100% θα χρειαστεί περίπου 70 ώρες, ενώ όσοι επιθυμούν απλά να τερματίσουν το σενάριο θα χρειαστούν 8 με 12 ώρες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Attachments:
Last edit: 18 Sep 2015 15:37 by Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Apr 2016 03:03 #179795 by ΣΤ
Replied by ΣΤ on topic The Witness
Έπαιξα και εγώ λοιπόν μετά από αρκετές αναβολές το The Witness και δεν ξέρω αν φταίει το ότι το πλησίασα με αρκετά υψηλές προσδοκίες αλλά με απογοήτευσε σχεδόν από κάθε άποψη. Προτού συνεχίσω, να ξεκαθαρίσω πως έχω παίξει μόνο μερικές ώρες αλλά επειδή δεν πρόκειται να παίξω περισσότερες θα αναλύσω τις εντυπώσεις μου βάσει αυτών.
Ας ξεκινήσω από το τι μου άρεσε. Μου άρεσε πολύ η αινιγματική αφηγηματική μέθοδος που ακολουθεί. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους ιστορίες που δεν παρουσιάζονται με exposition λες και βλέπεις ταινία ή διαβάζεις βιβλίο δουλεύουν άψογα στο gaming μέσο και γενικά βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την διαδικασία του να προσπαθώ μόνος μου να ενώσω τα κομμάτια.
Επίσης μου αρέσουν τα γραφικά και γενικά η παρουσίαση του νησιού. Έχει ωραία χρωματική παλέτα και γενικά όμορφη αισθητική. Παρόλα αυτά απεχθάνομαι με πάθος τον τρόπο παρουσίασης των puzzles και κάπου εδώ ξεκινάν τα αρνητικά μου, οπότε ας το πάρω από την αρχή.
Το The Witness είναι στην ουσία δύο παιχνίδια κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο. Από την μια εχουμε την εξερευνηση του νησιου στο 3D περιβάλλον και από την άλλη τους γρίφους που περιορίζονται σε 2D πλακίδια που υπάρχουν διασπαρτα παντου. Παρά όλες μου τις καλές διαθέσεις δεν μπορώ να βρω κάποια συνδετική κόλλα για τα δύο αυτά σκέλη γεγονός που με κάνει να νιώθω πως το The Witness είνια απλά ένα ψηφιακό περιοδικό με γρίφους. Κόβεις ανούσιες βόλτες στο νησί το οποίο υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για να στεγάζει τα πλακίδια των γρίφων.
Πέραν αυτού οι γρίφοι δεν κάνουν καμία απολύτως χρήση του γεγονότος ότι βρίσκονται μέσα σε ένα video game. Εκέι που το Portal ας πουμε χρησμιοποεί έναν απλό μηχανισμό που λειτουργεί με τρόπο κατανοητό αλλά ευφάνταστο στις διαστάσεις του μέσου μεσα στο οποιο βρίσκεται, το Witness κάθε φορά που συναντάει έναν γρίφο απλά σε βάζει να παίξει ένα ξεκάρφωτο 2D minigame κοιτώντας ένα αδιάφορο πλακίδιο.
Τα οποία minigames έχουν την πλέον τεμπέλικη παρουσίαση που υπάρχει. Δηλαδή μπορεί το νησί να είναι όντως πανεμορφο αλλά η εξερεύνηση του νησιού δεν αποτελεί το πυρήνα του gameplay , οι γρίφοι τον αποτελούν. Συνεπώς όταν ο πυρήνας ενός παιχνιδιού είναι δισδιάστατα πάνελ κανενός απολύτως οπτικού εδνιαφέροντος δεν μπορώ παρά να αδιαφορήσω για το τι υπάρχει τριγύρω.
Τέλος. όπως είπα μου αρέσει η αφηγηματική προσέγγιση στο The Witness ΑΛΛΑ (και αυτό ειναι ενα μεγαλο αλλα) η εκτελεση χωλαίνει και ο λόγος για αυτό είναι επειδή στο σύνολο του το νησί δεν δίνει την αίσθηση πως είναι ένα ζωντανο οικοσύστημα αλλά μια γκαλερί αυθαίρετων γρίφων μηδενικής αφηγηματικής συνοχής. Δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχουν ήχοι, δεν υπάρχει μουσική.
Συνολικά θα προτεινα το the Witness μονο σε καποιον που πραγματικα γουσταρει το συγκεκριμενο είδος puzzle που προσφέρεται σε αφθονία.

More
12 Apr 2016 13:30 #179815 by Δημήτρης Πασχάλογλου
Καλά που έγραψες εδώ γιατί είχα σκοπό να το πάρω και θα με απογοήτευε... :(

More
12 Apr 2016 16:28 #179823 by ΣΤ
Replied by ΣΤ on topic The Witness

jimmy758 wrote: Καλά που έγραψες εδώ γιατί είχα σκοπό να το πάρω και θα με απογοήτευε... :(

Κοίτα και μόνος σου σε βίντεο και γενικά, διάβασε και το review της Χριστιάνας, γιατί αυτά που έγραψα και σε αντίθεση με ένα επίσημο review μου, είναι αρκετά υποκειμενικά. Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν είναι καλό παιχνίδι αλλά εσένα προσωπικά μπορεί αυτά που ξινίζουν εμένα να σου αρέσουν.
Για να σε βοηθήσω πιο στοχευμένα πες μου τι ακριβώς περίμενες από τo The Witness για να σου πω κατα ποσο το κανει καλα.

More
12 Apr 2016 19:15 #179839 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Verbal wrote: Κοίτα και μόνος σου σε βίντεο και γενικά, διάβασε και το review της Χριστιάνας, γιατί αυτά που έγραψα και σε αντίθεση με ένα επίσημο review μου, είναι αρκετά υποκειμενικά. Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν είναι καλό παιχνίδι αλλά εσένα προσωπικά μπορεί αυτά που ξινίζουν εμένα να σου αρέσουν.
Για να σε βοηθήσω πιο στοχευμένα πες μου τι ακριβώς περίμενες από τo The Witness για να σου πω κατα ποσο το κανει καλα.

Περίμενα ατμόσφαιρα, έναν πιο ζωντανό κόσμο και όχι ξερά puzzles και ανούσιο πήγαινε-έλα σε ένα "νεκρό" νησί. Ο ήχος και η μουσική επένδυση είναι πολύ σημαντικά σε ένα game για μένα οπότε υστερεί και σε αυτό. Όπως κατάλαβες ότι με ξίνισαν πολλά οπότε δεν θα το προτιμήσω...

More
14 Sep 2016 00:34 - 14 Sep 2016 00:36 #187580 by Χριστιάνα Θάνου
Το The Witness αποτελεί δημιουργία του Jonathan Blow ο οποίος έχει κάνει develop και το γνωστό indie, Braid. Αν αναλογιστεί κανείς το gameplay του Braid, θα περίμενε και με το The Witness ανάλογα στοιχεία. Το The Witness παίζεται με κάμερα πρώτου προσώπου και σστην ουσία σας βάζει σε έναν πανέμορφο αλλά ήρεμο κόσμο ο οποίος έχει πολλούς γρίφους. Μερικοί γρίφοι είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους, άλλοι τελείως περίεργοι και χρειάζονται πολύ κόπο.

Το καλύτερο που έκανα στο The Witness όταν με κούραζε ένας γρίφος είναι να τον παρατάω και να πάω από άλλο δρόμο. Έτσι γλίτωνα χρόνο αλλά μάθαινα ταυτόχρονα παραπάνω πράγματα για το πως να λύσω τον γρίφο που με προβλημάτιζε. Οδηγίες δεν υπάρχουν, οπότε είτε θα προσαρμοστείτε στο gameplay του The Witness, είτε θα το παρατήσετε τελείως. Όσοι παίζετε Adventures και σας αρέσει το ψάξιμο, αξίζει να του ρίξετε μία ματιά πάντως.

Διαβάστε το review του The Witness
Last edit: 14 Sep 2016 00:36 by Χριστιάνα Θάνου.

More
18 Mar 2021 00:42 #248003 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic The Witness
Δεν έχω παίξει ποτέ puzzle games, και μου θυμίζουν αρκετά παιχνίδι για κινητά.

Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο έχει ένα αρκετά ευχάριστο χάρτη για περιήγηση και ίσως το τσεκάρω, μιας που το δίνει δωρεάν η Sony.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish