Αυτές τις μέρες που παίζω την Alpha (με δέχτηκαν για αυτό το playtest!) έχω ξετρελαθεί με το παιχνίδι. Είναι σχετικά άδειο ακόμα, αλλά υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που μπορείς να κάνεις, Γρίφους, Χάρτες θησαυρού και ναυάγια. Από όλα αυτά βρίσκεις treasure chests διαφορετικής ποιότητας που τα πας πίσω για χρήματα. Αυτά τα χρήματα τώρα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μόλις για cosmetics. Μόνος έχει μια πλάκα να παίξεις, αλλά με παρέα είναι το καλύτερο. Η μέγιστη δυνατή εμπειρία είναι το τετραπλό co-op/πανζουρλισμός. Στην αρχή δεν έβρισκα κόσμο, αλλά ανακάλυψα ευτυχώς νωρίς πως υπάρχει σχετικό group στο Discord και μπαίναμε τετράδες για πλάκα, οπότε ακόμα και δικιά σου παρέα να μην έχεις, θα βρεις άτομα σίγουρα. Γνώρισα και κάποια άτομα εκεί οπότε γίνεται τεράστιος χαβαλές, μιας και όλοι μιλάμε από μικρόφωνο και γουστάρουμε που παίζουμε. Οι καλύτερές μου αναμνήσεις:
1) Ένα παιδί που είχε ως πάγια τακτική "παρκαρίσματος πλοίου" το ντου με τέρμα ταχύτητα στην ευθεία και τρακάρισμα με το νησί.
2) Ακριβώς μετά από την από πάνω σκηνή, που όλοι κατέβηκαν με τα μεγάλης αξίας treasures, καθόμασταν και παίζαμε στενάχωρη μουσική με τα in-game μουσικά όργανα, ενώ βλέπαμε το πλοίο να βυθίζεται.
3) Όταν ένας τύπος έγινε ντίρλα με grog πάνω στο πλοίο εν ώρα ταξιδιού, έπεσε στη θάλασσα, τον κυνήγησαν καρχαρίες και οι υπόλοιποι, πάλι με τη στενάχωρη μουσική, να τον κοιτάζουμε και να λέμε στο μικρόφωνο "να ζήσουμε να θυμόμαστε το νεκρό σύντροφό μας".
4) Η μόνιμη υιοθέτηση της τακτικής του drift (τέρμα ταχύτητα, πηδάλιο φουλ δεξιά/αριστερά και κατέβασμα άγκυρας) και το παρατσούκλι της ομάδας μας ως Caribbean Drifters.
5) Το πέρασμα από ένα outpost, όπου βρήκαμε ένα πλοίο που μόλις μπήκε online, χαμηλώσαμε ταχύτητα, περάσαμε από δίπλα και με δυο ομοβροντίες κανονιών το βυθίσαμε και συνεχίσαμε το ταξίδι μας που ήταν για κάπου αλλού τελείως.
6) Στο τέλος του session και με όρεξη να μαλακιστούμε, μπήκαμε σε μια καταιγίδα και εκτοξεύσαμε τους εαυτούς μας με τα κανόνια προς τα σύννεφα παίζοντας "Ride of the Valkyries".
Day-1, Collector's Edition (αν έχει κάτι ενδιαφέρον) στο χαλαρό. Ότι πιο διασκεδαστικό έχω παίξει εδώ και χρόνια και είναι μόλις Alpha και λείπουν πολλά πράγματα.