Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Blues and Bullets

More
04 Mar 2015 21:01 - 04 Mar 2015 21:01 #157634 by Παντελής Δασκαλέλος

Νέο episodic Adventure με noir αισθητική αποκλειστικά στο Xbox One.

H Α Crowd of Monsters ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του Blues and Bullets για το Xbox One, δίνοντας παράλληλα στην δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ.

Το Blues and Bullers λαμβάνει χώρα στην Santa Esperanza, μια σκοτεινή και διεφθαρμένη πόλη και εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός πρώην ντετέκτιβ. Οι developers δεν μας έχουν δώσει ακόμη πληροφορίες, όσον αφορά τον ρόλο που θα διαδραματίσετε στην υπόθεση, αλλά ο ήρωάς σας θα πρέπει να εξιχνιάσει διάφορα εγκλήματα και να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες καθορίζουν ως έναν βαθμό την εξέλιξη της ιστορίας. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω τρέιλερ το Blues and Bullets διακρίνεται για τη noir αισθητική του.
Η δημιουργία της ισπανικής εταιρείας αναμένεται να κυκλοφορήσει σε διάφορα επεισόδια, αν και για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί πόσα ακριβώς θα βγουν. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το πρώτο επεισόδιο θα κυκλοφορήσει μεταξύ Μαίου και Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Blues and Bullets κέρδισε το βραβείο “Excellence in Story & Storytelling” στο Game Developers Conference που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο San Francisco. Το τελευταίο δείγμα γραφής της A Crowd of Monsters ήταν το απογοητευτικό Funk of Titans στο Xbox One, απομένει λοιπόν να δούμε αν αυτή την φορά η ισπανική εταιρεία θα μας παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο.

Εσάς πώς σας φαίνεται μέχρι στιγμής το Blues and Bullets;

Το Blues and Bullets θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2015 για το Xbox One.
Last edit: 04 Mar 2015 21:01 by Παντελής Δασκαλέλος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Aug 2015 01:03 #166686 by Λευτέρης Νταβερνιάρης
Έπεξα λίγο το 1ο επισόδιο στο PC, αν κατάλαβα καλά ο πρωταγωνιστής είναι ο Eliot Ness, ο ηγέτης των ''Αδιάφθορων'' . Το λίγο που έπαιξα μου άρεσε αρκετά, αν και δεν έχει τόσο gripping story είναι αρκετά καλό.

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world" - G-Man

More
04 May 2016 19:47 #180909 by Παντελής Δασκαλέλος
Blues and Bullets: Episode 2 review

To Blues and Bullets είναι ένα από τα games που μου κίνησαν αμέσως την περιέργεια, τόσο λόγω του story του, όσο και της ιδιαίτερης film noir αισθητικής του. Πριν ασχοληθώ μαζί του βέβαια δεν είχα και τις υψηλότερες προσδοκίες με δεδομένο ότι η A Crowd of Monsters ήταν υπεύθυνη για ένα από τα χειρότερα games που έχω παίξει στο Xbox One, το Funk of Titans. Παρόλα αυτά το πρώτο επεισόδιο του Blues and Bullets μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις, καθώς κατάφερνε να κοιτάξει στα μάτια τα υπόλοιπα episodic Adventures της αγοράς όπως το The Walking Dead, το The Wolf Among Us, το Game of Thrones: A Telltale Series κ.ο.κ. Ως εκ τούτου περίμενα με ανυπομονησία τον διάδοχό του, ο οποίος άργησε θα έλεγα να κυκλοφορήσει, καθώς μεσολάβησαν εννιά περίπου μήνες.

Στο δεύτερο επεισόδιο η ιστορία συνεχίζει ουσιαστικά από εκεί που σταμάτησε το πρώτο, αλλά παράλληλα ρίχνει φως σε άγνωστα γεγονότα της ζωής του Eliot Ness, του πρωταγωνιστή της ιστορίας. Ένα από τα μεγάλα προτερήματα του Blues and Bullets είναι ότι προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία στο gameplay από τα αντίστοιχα cinematic Adventures της αγοράς. Κοινώς η ιστορία εξελίσσεται ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρετε στους διαλόγους, υπάρχουν διάφορες investigation missions, στις οποίες θα πρέπει να εξιχνιάσετε κάποιο έγκλημα στα πρότυπα της σειράς Sherlock Holmes, υπάρχει πιστολίδι έστω κι αν οι Third-Person Shooter μηχανισμοί που συναντάμε είναι άκρως πρωτόγονοι, ενώ για πρώτη φορά στο δεύτερο επεισόδιο συναντάμε και κάποια Horror στοιχεία. Γενικώς στην σειρά υπάρχει έντονο το μεταφυσικό στοιχείο, εδώ όμως βλέπουμε δειλά δειλά επιρροές από διάφορα First-Person Horror Adventures. Αν μάλιστα οι μηχανισμοί αυτοί εξελιχθούν ακόμη περισσότερο στα επόμενα επεισόδια θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους developers.

To μόνο αρνητικό που έχω να προσάψω είναι στο τεχνικό τομέα, καθώς κάτω από την πανέμορφη noir αισθητική συναντάμε textures χαμηλής ανάλυσης που μαρτυρούν το χαμηλό budget παραγωγής. Από πλευράς διάρκειας 3 ώρες είναι αρκετές για τα δεδομένα του είδους, εντούτοις το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που οι τρεις ώρες περνάνε νεράκι και θες να παίξεις παραπάνω. Υπάρχουν κάποια collectables, αλλά και πάλι δεν είναι αρκετά για να επιχειρήσει κάποιος ένα δεύτερο playthrough. Νομίζω ότι τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι οι developers μπορούν να μας προσφέρουν κάτι παραπάνω, οπότε ελπίζω να μεριμνήσουν στα επόμενα επεισόδια.