Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Danganronpa: Goodbye Despair

More
22 Sep 2014 09:37 #149760 by Παντελής Δασκαλέλος
[img]http://http://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/300x300s/e5/9b/c1/3a405eda0ed462114532ad5bf5eebced_Generic.jpg[/img]

Μερικές ώρες μετά την Ευρωπαϊκή κυκλοφορία του Danganronpa: Happy Trigger Havoc, η NIS America ανακοίνωσε την διάθεση του διαδόχου του σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Το Danganronpa 2: Goodbye Despair κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία, αρχικά στο PSP το 2012, ενώ πέρυσι μεταφέρθηκε στο PS Vita. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το ομώνυμο franchise έχει αποκτήσει ένα φανατικό κοινό δίνοντας την ώθηση στην Spike Chunsoft να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει δύο σειρές manga, δύο spin-off νουβέλες, καθώς και μία anime τηλεοπτική σειρά.
Το Danganronpa 2: Goodbye Despair διατηρεί το ξεχωριστό Adventure/Visual Novel ύφος της σειράς και το σενάριό του είναι παραπλήσιο με αυτό του προκατόχου του. To setting παρόλα αυτά είναι διαφορετικό, καθώς τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε ένα τροπικό νησί ονόματι Jabberwock Island. Εσείς αναλαμβάνετε τον έλεγχο ενός μαθητή, ο οποίος απολαμβάνει εκεί τις καλοκαιρινές διακοπές του στα πλαίσια μιας σχολικής εκδρομής. Η κατάσταση όμως ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν εμφανίζεται ο Monokuma (κεντρικός villain του πρώτου Danganronpa), ένα λούτρινο cyborg αρκουδάκι, o οποίος σας ανακοινώνει ότι εσείς και η παρέα σας θα μείνετε για πάντα παγιδευμένοι στο νησί. Η μόνη λύση για να δραπετεύσει κάποιος από αυτό είναι να σκοτώσει έναν συμμαθητή του και παράλληλα να μην γίνει αντιληπτός από τους υπόλοιπους (!).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το gameplay της σειράς αντλεί επιρροές από προηγούμενες δημιουργίες της Spike Chunsoft όπως τα 999: Nine Persons, Nine Hours, Nine Doors και Zero Escape: Virtue's Last Reward και από την δημοφιλή σειρά Ace Attorney της Capcom. Να προσθέσουμε ότι ήδη ετοιμάζουμε review για το πρώτο Danganronpa, το οποίο μας έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld.

Το Danganronpa 2: Goodbye Despair θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο για PS Vita.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Sep 2014 09:45 #149761 by Παντελής Δασκαλέλος
To δεύτερο κεφάλαιο της σειράς Danganronpa μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, όπως και ο προκάτοχός του άλλωστε. Το σενάριο είναι πραγματικά εξαιρετικό, καθώς δίνει απαντήσεις σε αρκετά από τα αναπάντητα ερωτήματα του πρώτου κεφαλαίου και γενικότερα η πλοκή είναι καθηλωτική με την μία ανατροπή να διαδέχεται την άλλη. Το μοναδικό παράπονό μου είναι η υπάρξη των mini games στα Class Trials, κατά τη άποψη μου ειλικρινά δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Ειδικά το καινούργιο "sword fighting" mini game είναι τραγικότατο, αφού θα πρέπει να αναποδογυρίσεις το PS Vita για να δεις του διάλογους. Όπως και να έχει το πράγμα πάντως τα δύο Danganronpa αποτελούν δύο από τις καλύτερες κυκλοφορίες του PS Vita για την φετινή χρονιά και επιβάλλεται να τα τσεκάρετε.

More
22 Sep 2014 19:02 #149776 by Donnie Darko
Πολύ καλό όντως αν και μερικά minigames ήταν επικώς τραγικότατα.Πάνω από όλα μου έφερε μια ωραία γεύση όσο αφορά την πλοκή του.Άντε να βγει το 3ο και ποιός ξέρει..Ίσως βελτιώσουν τα μικροπροβλήματα τους.

Αν δεν με βρίσκετε στο Facebook η σε κανά σουβλατζίδικο ε τότε θα είμαι μέσα στο Site :) :) :)
ΥΓ:Έχω μόνο Facebook,skype,twitter,youtube :)

More
27 Oct 2014 14:40 #151047 by Πιέρρος Φουστέρης
Το Danganronpa: Goodbye Despair έλαβε ένα 8 από τον Παντελή Δασκαλέλο . Εσείς παίξατε το παιχνίδι; Συμφωνείτε με την βαθμολογία; Πείτε μας τις απόψεις σας!

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister