Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Danganronpa: Trigger Happy Havoc

More
27 Feb 2014 22:16 - 20 Jan 2016 17:31 #141055 by Παντελής Δασκαλέλος
[center:29gnv9yu]http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20131206002338/video151/images/b/b4/Danganronpa_Trigger_Happy_Havoc_Trailer_1[/center:29gnv9yu]

To Danganronpa: Happy Trigger Havoc αποτελεί τη νέα πρόταση της Spike Chunsoft, μίας εταιρείας που προέκυψε από την συγχώνευση των developers Spike και Chunsoft. Οι τελευταίες δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια στον χώρο των Visual Novels, ένα genre που για την ώρα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Δύση, εντούτοις τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί στα μέρη μας. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην εξαιρετική ποιότητα τίτλων όπως το Zero Escape: Virtue's Last Reward και τα Phoenix Wright: Ace Attorney της Capcom. Με χαρά μου μάλιστα διαπίστωσα ότι το Danganronpa είναι ότι καλύτερο έχω συναντήσει σε Adventure/Visual ύφος για πολλούς και διάφορους λόγους.

Χωρίς να δώσω ιδιαίτερα spoilers θέλω να τονίσω ότι η θεματολογία του Danganronpa είναι πραγματικά ξεχωριστή. Συγκεκριμένα 15 μαθητές βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα σχολείο για το υπόλοιπο της ζωής τους και ο μόνος τρόπος για να δραπετεύσουν είναι να σκοτώσουν έναν συμμαθητή τους, χωρίς παράλληλα να γίνουν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους! Το gameplay ακολουθεί τυπικά Adventure πρότυπα, καθώς συνομιλείτε με άλλους χαρακτήρες και συλλέγετε στοιχεία που σας βοηθήσουν να εξιχνιάσετε τα εγκλήματα που συμβαίνουν. Στην πορεία θα πρέπει να παρουσιάσετε αυτά τα στοιχεία, όπως στο Phoenix Wright και να αποκαλύψετε τον ένοχο.
Last edit: 20 Jan 2016 17:31 by Παντελής Δασκαλέλος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Feb 2014 04:37 #141105 by Γιώργος Λόλας
Τρομερό σενάριο, με κάνει να θέλω να το παίξω! Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί με το είδος, αλλά από ότι φαίνεται αξίζει με χίλια.

More
28 Feb 2014 22:56 #141172 by Παντελής Δασκαλέλος
Πριν από λίγα λεπτά ανέβηκε το review του Danganronpa: Happy Trigger Havoc. Κατ' εμέ εδώ έχουμε να κάνουμε με την καλύτερη κυκλοφορία του Φεβρουαρίου, διατηρώ μία επιφύλαξη για το Donkey Kong Country Tropical Freeze βέβαια, αλλά με δεδομένο ότι τα πολυαναμενόμενα Lightining Returns, Lords of Shadow 2 και Thief απογοήτευσαν η δημιουργία της Spike Chunsoft ήρθε σαν μάννα από τον ουρανό.

Για το σενάριο τα είπαμε και πριν. Με λίγα λόγια είναι ότι πιο ανατρεπτικό έχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια και είναι δεδομένο ότι όσοι αρέσκεστε σε δημιουργίες ανάλογου είδους εδώ θα βρείτε την αδυναμία σας. Θα ήθελα πάντως να κάνω ένα σχόλιο για την διάρκεια, το οποίο είναι ένα μόνιμο θα έλεγα πρόβλημα στα Adventures. To Danganronpa διαρκεί 20 τουλάχιστον ώρες και με το School mode σας προτρέπει να το ξαναεπισκεφθείτε για να αναπτύξετε τις σχέσεις σας με τους άλλους χαρακτήρες.

Χωρίς να θέλω να φανώ εριστικός είναι καιρός και άλλοι developers να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Αναφέρομαι κυρίως στην Telltale Games, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει το σκήπτρα στα Adventures, αλλά έχει επαναπαυτεί στις δάφνες της και βλέπουμε επεισόδια με διάρκεια 90 λεπτά, αλλά και δεκάδες bugs και τεχνικά προβλήματα.

Όπως και να έχει το Danganronpa το λάτρεψα, πάω για την πλατίνα στα trophies τώρα και περιμένω με αγωνία το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς που θα βγει μέσα στο 2014.

More
01 Mar 2014 00:42 #141179 by Γιώργος Λόλας
Μακάρι να είχα PSP/PS Vita για να το αγοράσω. Αν το βρω σε φίλο, θα το λιώσω σίγουρα γιατί μου τράβηξε το ενδιαφέρον το όλο σκηνικό. Όσο για την διάρκεια, μπράβο τους που το φτάσανε στις 20+ ώρες. Αυτά να τα βλέπουν μερικοί μερικοί :P

Σίγορα το Danganronpa είναι ένας πολύ σημαντικός τίτλος για την "φαρέτρα" του PS Vita. Τέτοιες κυκλοφορίες είναι που καθιστούν την φορητή κονσόλα της Sony ως άξια αγορά.

More
15 Mar 2014 13:04 #141886 by Κωνσταντίνος Μακρής
Πολύ καλό review! Έχω δει το anime και ξέρω περί τίνος πρόκειται και φαντάζομαι πως και το game θα είναι εξίσου υπέροχο.