Και όντας απογοητευμένος με την εκτόξευση της πατάτας Amnesia: A Macine For Pigs αποφάσισα να στραφώ και εγώ λοιπών στο Outlast! Σίγουρα από τα ποιο τρομαχτικά παιχνίδια που μπορεί να παίξει κάποιος! Ο τρόμος προσφέρεται απλόχερα με πολλούς τρόπους και συνδεδεμένος με ένα άρτιο gameplay είναι μια πραγματικά τραυματική εμπειρία που κάθε λάτρης των Horror games πρέπει πάση θυσίας να την ζήσει! Η διάρκεια του είναι γύρω στις 6 με 7 ώρες κυρίως λόγω της δυσκολίας του gameplay στην αρχή τουλάχιστον μέχρι να προσαρμοστείς σαν σωστός gamer! To σενάριο θα έλεγα πως θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας και γενικά νομίζω πως και αυτό ταιριάζει με τον χαρακτήρα του παιχνιδιού τα γραφικά είναι πολύ όμορφα και γενικά πολλά πράγματα είναι πολύ προσεγμένα και λειτουργούν άψογα! Μόνο 2 αρνητικά μπορώ να σκεφτώ και αυτά είναι η μονοτονία στο gameplay από ένα σημείο και μετά και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ πως θα φτάσει το παιχνίδι σε τέτοιο σημείο που να γίνει υποτονικό και βαρετό αλλά δεν έχει και μεγάλη ποικιλία στις αποστολές (αν μπορώ να το πω έτσι) και όταν μαθαίνεις τον τρόπο που πρέπει να παίζεις η δυσκολία μειώνεται αισθητά! Το stealth κομμάτι θα μπορούσε να ήταν πιο ενδυναμωμένο και θα μπορούσε να έχει και κάνα puzzle για να σπάει η μονοτονία! Το 2ο αρνητικό για εμένα τουλάχιστον είναι το τέλος! Πραγματικά το πιο σπαστικό, ελλεινό τέλος που θα μπορούσε να υπάρχει! Ειλικρινά έφαγα μεγάλη ξενέρα όταν το τελείωσα! Γενικά είναι ένα καλό παιχνίδι που θα χορτάσεις τρόμο και με ένα αρκετά καλό gameplay αλλά μέχρι εκεί! Και από την στιγμή που τελείωσα και το Outlast αλλά και το Amnesia: A Machine For Pigs άποψη μου είναι πως έστω και στα σημεία υπερτερεί το Outlast καθώς είναι 10 φορές ποιο τρομαχτικό, είναι ποιο καλά δουλεμένο στον τομέα του και έχει μεγαλύτερη πρόκληση! Όμως κανένα από τα δυο δεν φτάνει το μεγαλείο του Amnesia: The Dark Descent! Ίσως το Outlast να είναι ποιο τρομαχτικό όμως την τέλεια αρμονία story, gameplay, puzzles, δυσκολία δεν την έχει! Θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τα Review του Gameworld για Outlast και Amnesia: A Machine For Pigs αλλά άλλες γνώμες για αυτά τα δυο παιχνίδια!