Μπορώ να πω πως δεν άντεξα και είδα το φινάλε live από veetle.
Ανάμικτα συναισθήματα, δυο βδομάδες αργότερα και ακόμα δεν μπορώ να τα βάλω κάτω ορθολογικά και να τα αναλύσω. Βλέπω τόσους να ξενερώνουν που δεν απαντήθηκαν αρκετά ερωτήματα. Ομολογώ πως είμαι ένας από αυτούς (χωρίς όμως να μετανοιώνω που παρακολουθούσα ανελλιπώς την σειρά).
Όμως, για να κάνω λίγο και τον δικηγόρο του διαβόλου. Βγάζω απ'έξω την δήλωση των παραγωγών (προς τέλη της 5ης ή αρχή της 6ης σεζόν, δεν θυμάμαι) που μας είχαν πει πως αρκετά ερωτήματα δεν θα απαντηθούν. Και αντί να προσπαθήσω να σας απαντήσω, απλά θα δημιουργήσω άλλο ένα.
Αυτή ακριβώς δεν ήταν πάντα η "μαγεία" του Lost;
Έβλεπες ένα επεισόδιο (ή ένα season finale) και έριχνες συζητήσεις και θεωρίες για μια βδομάδα (ή για μήνες).
Περιμένατε κάτι διαφορετικό στο τέλος;
Σχεδόν από το πρώτο επεισόδιο μας έδιναν τροφή για σκέψη, συζήτηση και αντιπαραθέσεις. Είτε με την μορφή easter eggs, είτε με την μορφή συμβόλων. Δεν υπάρχει καμία άλλη σειρά στην σύγχρονη τηλεόραση που να έχει επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Υπάρχει άλλη σειρά τώρα που να έχει τόσο βαθύ character development όπως το Lost;
Επανέρχομαι στην αρχική μου απορία:
Θα ήσασταν 100% ικανοποιημένοι αν στο φινάλε είχαν απαντηθεί όλα τα ερωτήματά σας;
Προσωπικά μιλώντας, hell no. Αν μου προσφέραν πάρε-βάλε απαντήσεις για όλα,
θα ξενέρωνα τη ζωή μου. Είτε γιατί δεν θα με κάλυπταν σε σχέση με αυτά που έχω φανταστεί, είτε γιατί θα μου αφαιρούσαν το δικαίωμα να ασχολούμαι με την αγαπημένη μου σειρά, έστω και μέσω θεωριών για αρκετό καιρό ακόμα. Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον θα ίσχυαν και τα δυο.
Πείτε με μαζόχα, γουστάρω όμως που ολόκληρο το καλοκαίρι (και τον χειμώνα, με το έξτρα υλικό) θα "ψάχνομαι" για το Lost, ίσως όσο δεν είχα ψαχτεί ποτέ τα τελευταία 6 χρόνια. Και είμαι σίγουρος πως όσοι γουστάρανε αυτό το concept και δεν ξενέρωσαν ακόμα θα κάνουν το ίδιο.
Πολλοι πιστεύουν πως η σειρά μπορεί να έπεσε "θύμα" της τηλεθέασης και να κράτησε περισσότερο ίσως από ότι χρειαζόταν για να πουλήσει. Not me. Υπήρχε "τελικό" πλάνο από την δεύτερη (ή τρίτη) σεζόν ενώ ακόμα και αυτό να μην αληθεύει, η σειρά δεν κράτησε περισσότερο, απλά οι τελευταίες προγραμματισμένες σεζόν "έσπασαν" σε περισσότερες, με λιγότερα επεισόδια η κάθε μία. Άλλοι πιστεύουν πως μπορεί να τα συμμάζεψαν στο τσάκα τσάκα και επίτηδες δεν απάντησαν σε αρκετά διότι δεν είχαν χρόνο ή ιδέα τι τους γινόταν. Και τα δυο αυτά επιχειρήματα είναι άτοπα αφού ήξεραν τρία χρόνια νωρίτερα ακριβώς πόσο χρόνο είχαν. Αν θέλαν να προσφέρουν απαντήσεις, έστω και πρόχειρες, θα το έκαναν.
Αναγνωρίζω όμως το οτι η σειρά τελείωσε έτσι ακριβώς όπως τελείωνε κάθε επεισόδιο, αφήνοντάς μας υλικό για μήνες. Στο κάτω κάτω, περιμένουμε άλλα 20 λεπτά γυρισμάτων και ένα βιβλίο, για να "κλείσει" η ιστορία, στα οποία φαντάζομαι θα μας δοθεί κάτι παραπάνω.
Απλά ελπίζω, αυτό το κάτι παραπάνω να μην είναι μασημένη τροφή.
Όπως είπε άλλωστε και ένας στην εκπομπή μου, σημασία δεν έχει ο προορισμός, έχει το ταξίδι.
1000giorgos wrote: Μαλλον απο τι φαινεται ηταν τυχαιοι αριθμοι[...]
Οι αριθμοί ήταν τα νούμερα του κάθε υποψηφίου για την θέση του Jacob
legend10 wrote: επισις το παπουτσι πιανου ηταν, η κειτ πριν μπει στην εκκλησια φοραγε αλλα ρουχα οπως και οι πιο πολλοι
Το παπούτσι στο bamboo εννοείς προφανώς, τοποθετήθηκε εκεί για να μας δείξει πως ουσιαστικά ο Jack πέθανε στο ίδιο σημείο όπου έπεσε στο νησί. Τώρα για τα ρούχα, αν δείς το προτελευταίο επεισόδιο θα δεις πως ο Desmond δίνει ένα φόρεμα στην Kate πρίν πάνε στην εκκλησία