Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Gothic Anime

More
22 Jun 2006 11:26 #15646 by Michaelides Andreas
Πρόσφατα είδα το τριμερές OVA Le Portrait de Petite Cossette. Πρόκειται για μια ιστρορία μεταφυσικού τρόμου και αγάπης, η οποία φαίνεται να αντλεί κατευθείαν από Βικτωριανά πρότυπα. Ο Eiri δουλεύει σε ένα μαγαζί με αντίκες και μέρα με τη μέρα απορροφάται όλο και περισσότερο από διάφορες αντίκες που φαίνεται "να έχουν τη δική τους ψυχή". Έτσι βρίσκεται μπλεγμένος σε μια τραγική ιστορία αγάπης και φόνου και γίνεται όχημα για την εξιλέωση ενός μοναχικού φαντάσματος, με τεράστιο κόστος για τον εαυτό του. Το anime έχει σκηνές συνειρμικές, συμβολικές, πραγματικότητα και ντελίριο αναμειγνύονται κατά καιρόυς σε βαθμό που είναι αδύνατο να ξεχωρίσουν. Η μουσική είναι υποβλητική συνάμα και αγχωτική, σαν ένα κακό όνειρο από το οποίο δεν μπορύμε να ξυπνήσουμε.

Σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας και τη μετραφορά σε manga, μεταφρασμένη από την Tokyopop.

[img

Η παραπάνω περιγραφή είναι σχεδόν ο ορισμός του gothic horror anime. Υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες του gothic χαρακτήρα, κα΄θε μία με πολλούς εκπροσώπους σε anime και manga. Εδώ μπορεί να γίνει περεταίρω συζήτηση :twisted:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jun 2006 15:05 #15651 by Δημητρης
Replied by Δημητρης on topic Gothic Anime
ΠΟλΥ καλή φάση...
απο που το κατέβασες/πηρες ;;;

άλλα ανιμέ του είδους ;;;

More
22 Jun 2006 20:26 #15661 by George F.
Replied by George F. on topic Gothic Anime
Συνιστάται ανεπιφύλακτα...απο τα καλύτερα του είδους...dementia gothic loli.... :lol:

More
22 Jun 2006 21:06 #15663 by Panagiotis Koutelidakis
Το animenewsnetwork λέει πως το manga πρόκειται γι' alternate ending, πράγμα που μοιάζει μάλλον λογικό αν υπάρχουν μόνο 2 tankoubon όπως δείχνει. Επίσης, φαίνεται να υπάρχει και ταινία.

More
23 Jun 2006 00:00 #15672 by Michaelides Andreas
Replied by Michaelides Andreas on topic Gothic Anime
Για gothic horror adventures δοκιμάστε Ergo Proxy (καινούργιο, το αναφέραμε στην εκπομπή last time), Speedgrapher (επίσης), Gilgamesh και το αναμενόμενο Kishin Hoko Demonbane (έχει βγει το OVA subbed).

Για techno-gothic νομίζω μια καλή πρόταση είναι το Serial Experiments Lain (really weird!)

Μην ξεχνάμε και το post-apocalyptic gothic horror adventure, Trinity Blood.

Had enough...?

More
26 Jun 2006 17:49 #15807 by ghost dog
Replied by ghost dog on topic Gothic Anime
Χμμμ, μοιάζουν να ΄έχουν πολύ ενδιαφέρον τα Le Portrait de Petite Cossette και Jigoku Shoujo... Είναι αλήθεια ότι έψαχνα να βρώ κάτι σε τετοιο στυλ.

Το μόνο που έχω να προτείνω σε gothic anime είναι το Vampire Hunter D που είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε. Φυσικα δεν αναφέρομαι στην πρώτη ταινία που ήταν ψιλο-μούφα αλλά στο BLOODLUST πού είναι εκπληκτικό και μάλλον το βάζω στο top-5 των καλύτερων anime-movies που έχω δει...

Aλήθεια μου φαίνεται παράξενο που δεν έχει γίνει σειρά το VhunterD...

EDIT: Φίλε dante μήμπως μπορείς να εξηγήσεις τι παίζει με το aniDB.net? Έχει torrent ή emule links και αν ναι , που στο καλό είναι? Βασικά έκανα signup και δεν βρήκα κάτι διαφορετικό...Κοιτάζω στα επισόδεια αλλά έχω χάσει τον μπούσουλα...

--=GhostDog=--

More
26 Jun 2006 23:22 #15826 by Michaelides Andreas
Replied by Michaelides Andreas on topic Gothic Anime
Υπάρχει λόγος που το VHD δεν έγινε σειρά: "and then came Hellsing (and Blood+ and Trinity Blood and...)"  :P

Παρόλα αυτά, αν σε ενδιαφέρει το αγαπημένο dhampire όλων (εμού συμπεριλαμβανομένου), οι original νουβέλες είναι πολύ καλές (η πρώτη ταινία είναι η #1 και η δεύτερη η #3) και μεταφράζονται από την Dark Horse (νομίζω ότι είναι στην τέταρτη). Επίσης έχει κυκλοφορήσει ένα mega-artbook σχετικό, το "Coffin", με σχέδια του Yoshitaka Amano (color & BW)

More
27 Jun 2006 07:51 #15834 by Panagiotis Koutelidakis
Κάποιος κύριος μου έφτιαξε τη μέρα! Γενικά σπάζομαι που πολύ λίγες νουβέλες μεταφράζονται από τα ιαπωνικά.