Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

The Cinefile Corner

More
12 Oct 2015 00:21 - 14 Feb 2016 06:27 #169619 by Αλέξανδρος - Ηλίας Κορίνθιος
Δημιούργησα αυτό το topic για να συζητάμε οτιδήποτε σχετικό με ταινίες. Ένα πρώτο θέμα συζήτησης είναι το: Κινηματογράφος vs DVD-Bluray. Ποιο είναι καλύτερο και γιατί; Αξίζει πράγματι να ξοδέψεις αρκετά λεφτά για να πας στον κινηματογράφο (και ποπ-κορν άμα λάχει) ώστε να δεις μία ταινία, που ίσως και στο τέλος να αποδειχθεί και πατάτα; Ή μήπως ο κινηματογράφος είναι η καλύτερη επιλογή, λόγω του ότι είναι καλύτερο το συναίσθημα του να είσαι στον κινηματογράφο και ίσως και επειδή μπορεί να θες να δεις μια ταινία σε 3D; Βέβαια, μπορείς με λίγα λεφτά να πάρεις ένα DVD ή Bluray, να την αράξεις με φίλους ή την οικογένεια, να πάρετε ποπ-κορν, πατάτακια, μπύρες, κλπ., και να κάνετε και την πλακίτσα σας για όσο βλέπετε ταινία, χωρίς να φοβάστε μη σας δείρει ο διπλανός σας. :P Η άποψή σας;
Last edit: 14 Feb 2016 06:27 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Oct 2015 18:27 #169629 by Marios Ntallaris
Εξαρτάται από την ταινία βέβαια, αλλά για μένα ο κινηματογράφος νικάει χαλαρά. Το πρόβλημα είναι ότι πιθανόν η ταινία να βγει κακή, και τα λεφτά δεν υπάρχουν οπότε η λύση πλέον είναι οι καλές ταινίες στο σινεμά. Ας πούμε εγώ ως οπαδός της Marvel πηγαίνω πάντα σινεμά για οποιαδήποτε ταινία της. Ταινίες δράσεις και γενικώς ταινίες με καλά γραφικά πιστεύω πως είναι καλύτερα στο σινεμά. Συνήθως πηγαίνω σε ταινίες που ξέρω τι παίζει και τι να περιμένω οπότε δεν απογοητεύομαι από το αποτέλεσμα.

More
13 Oct 2015 07:47 #169638 by Γιώργος Δημητρούλης
Φανατικός του σινεμά αλλά προτιμώ πλέον με παρέα να βλέπω ταινίες σπίτι μου καθότι είναι τέτοια η βαβούρα πλέον στους κινηματογράφους που δεν απολαμβάνεις αυτό που έχεις πληρώσει για να δείς συν του ότι ο ήχος είναι μέτριος πολλές φορές ακόμα και στις καλύτερες αίθουσες η άλλες φορές η είκονα είναι πολύ κακής ποιότητας.Ο κάθε κάγκουρας θα παίζει με το κινητό του η θα μιλάει με τον διπλανό του δυνατά λες και είναι μόνος του.Στην τελική μόνο ταινία δεν βλέπεις γιατί είναι τέτοια η νοοτροπία μας που δεν σεβόμαστε τίποτα.Βλέπω όλα τα είδη ταινιών αρκεί να είναι καλές παραγωγές και να αξίζει το καστ και η υπόθεση.Τελευταία ταινία που είδα είναι το Mission Impossible Rogue Nation.Ανάμεσα σε κινηματογράφο και dvd-bluray προτιμώ dvd-bluray.

More
14 Oct 2015 02:54 #169675 by Αλέξανδρος - Ηλίας Κορίνθιος
1) Ntallaris: Κοίτα, ταινίες που να ξέρεις ότι θα'ναι καλές, δεν υπάρχουν. Κατ'αρχάς, ακόμα και οι κριτικές να'ναι καλές, αυτό δε σημαίνει ότι θα σ'αρέσει. Επιπλέον, ωραία, είσαι οπαδός τής Marvel, αλλά σου αρέσουν όλες οι ταινίες της; Όλες μα όλες; Έχω πάει σε γνωστές ταινίες που'χα ακούσει τα καλύτερα λόγια και κατέληξαν να'ναι μπούρδες. Έχω πάει και σε άσημες ταινίες που κατέληξαν να'ναι αριστουργήματα. Βέβαια, αυτό το κρίνει διαφορετικά ο καθένας μας. Δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια. Και ναι, τώρα πια που δεν υπάρχουν λεφτά, δεν μπορείς να το ρισκάρεις και να πηγαίνεις σε οποιαδήποτε ταινία, ελπίζοντας να'ναι καλή. Δεν είναι σαν τα παλιά χρόνια, που δεν υπήρχαν trailers και reviews, και απλά πήγαινες στον κινηματογράφο, ελπίζοντας να σ'αρέσει η ταινία που θα προβαλλόταν σήμερα. :P
2) ashbringer: Ισχύει, κανείς δε σέβεται τίποτα τώρα πια. Και με ένα φίλο μου που πάω κάποιες φορές, όλο αρχίζει και μου μιλάει και σχολιάζει και δεν αφήνει τους άλλους σε ησυχία. :P Είναι καλή η επιλογή τού dvd-bluray πάντως. Γλυτώνεις λεφτά και έχεις και την ησυχία σου. Στο σπίτι μου έχω πάρα πολλές βιντεοκασέτες, από τα παλιά τα χρόνια που έβλεπα μανιωδώς ταινίες. :P DVD και bluray δεν έχω και τόσα πολλά. :/

More
15 Oct 2015 20:05 - 15 Oct 2015 20:06 #169753 by Marios Ntallaris
TheLuckyShamrock, η αλήθεια είναι πως ανέφερα ότι είμαι οπαδός της Marvel γιατί όντως μου αρέσουν όλες οι ταινίες της :) (και εννοώ όσες ανήκουν στο MCU). Σωστές μεταφορές και γενικώς η Marvel ξέρει να διαχειρίζεται τις ιδιοκτησίες της και να δίνει στους οπαδούς αυτό που θέλουν λαμβάνοντας υπόψη και το υλικό από τα κόμικς. Τώρα αν πάμε και στις υπόλοιπες ταινίες προφανώς και υπάρχουν πολλές που φαινόντουσαν τέλειες και ακόμα κλαίω τα λεφτά μου. Αυτό που θέλω να πω είναι πως επιλέγω πλέον fransice που γνωρίζω και ξέρω τι δουλειά κάνουν οι παραγωγοί τους (π.χ. Marvel, Lotr, Πειρατές της Καραϊβικής) . Για αυτό το αποτέλεσμα με ικανοποιεί.
Last edit: 15 Oct 2015 20:06 by Marios Ntallaris.

More
01 Nov 2015 23:55 #170515 by Αλέξανδρος - Ηλίας Κορίνθιος
Εχμμμ, άργησα λίγο να δω την απάντησή σου. xD Εγώ είχα πάει να δω τις ταινίες Hobbit, πιστεύοντας ότι θα ήταν το ίδιο επιτυχημένες με τις ταινίες LOTR, αλλά τελικά καμία σχέση. Επομένως, ποτέ δεν ξέρεις τελικά αν θα τα κλαις τα λεφτά σου ή όχι.

More
09 Dec 2015 20:23 #172790 by Αλέξανδρος - Ηλίας Κορίνθιος
Κάτι άλλο που θα'θελα να πω είναι ότι ο τελευταίος James Bond δε μας τα λέει καθόλου καλά. :P Είχαμε συνηθίσει έναν ανίκητο James Bond, με τα gadgets του, τις αυτοκινητάρες του που είχαν και όπλα πάνω, το πλήθος γυναικών που είχε και που κλασσικά πεθαίνανε, ένα shaken, not stirred, martini, καταπληκτικά boss fights, που πρώτα πολεμούσε με κάτι ντούκια τσιράκια και μετά με το boss, κλπ. Τώρα, ο τελευταίος James Bond είναι τελείως διαφορετικός και αυτό δε μου αρέσει καθόλου. Συμφωνεί κανείς μαζί μου;

More
09 Dec 2015 21:06 #172803 by 001
Replied by 001 on topic The Cinefile Corner
Παραδόξως δεν είδα το τόπικ όταν ανέβηκε. Δε σκας, κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Σαν άτομο που βλέπει ταινίες από Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο κινηματογράφο (κατά βάση) των τελευταίων ετών (το Serbian Film έσπειρε, σκηνοθετικά τουλάχιστον) μέχρι pinku του '86 (λέγε με και Entrails of a Virging) και άλλα έπη όπως το Beyond the Darkness ('79), μπορώ να πω πως: κινηματογράφος και πάλι κινηματογράφος. Είναι σαν να συγκρίνεις την ορειβασία σε βουνό με την προπόνηση στον τοίχο με τα τα εξογκώματα. Αν και τα τελευταία χρόνια πηγαίνω πολύ πιο αραιά και κατά βάση σε φεστιβάλ, τίποτα δεν ξεπερνάει την αίσθηση που έχει ο κινηματογράφος, από τη στιγμή που θα μπεις στην αίθουσα μέχρι τι στιγμή που θα γυρίσεις σπίτι.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο κινηματογράφος είναι το σεξ και το dvd/torrent η μαλακία. Και τα δύο φέρνουν ευχαρίστηση, αλλά μάντεψε τι προσφέρει τα περισσότερα :P

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)

More
09 Dec 2015 21:10 #172804 by 001
Replied by 001 on topic The Cinefile Corner
Προσωπικά γουστάρω τα καινούρια Bond, 1ον γιατί είναι πιο ρεαλιστικά και πιο σύγχρονα, βρε παιδίμ' και 2ον γιατί οι παλιές ταινίες είναι ΤΟΣΟ CHEESY (για κατασκοπικό φίλμ πάντα) που πονάει. Ναι ΟΚ καταλαβαίνω πως δεν γίνεται να περιμένουμε θαύματα το '60 αλλά αυτό δεν τα δικαιολογεί σε καμία περίπτωση.

Επίσης το LotR είναι και αυτό τσίζυ όσο δεν πάει. Αυτό που σώζει βιβλία και ταινίες αμφότερα είναι το backstory και γενικότερα το πλούσιο lore. Η ιστορία από μόνη της είναι τουλάχιστον αστεία. Σιλμαρίλιον και πάλι Σιλμαρίλιον.

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)

More
06 Apr 2016 00:23 - 21 Oct 2016 03:16 #179476 by G
Hardcore Henry | Η πρώτη(?) FPS ταινία

Σκέψου μια ασύλληπτη, ανατρεπτική περιπέτεια με πρωταγωνιστή εσένα: Δεν θυμάσαι τίποτα. Η γυναίκα σου (Χέιλι Μπένετ) σε έσωσε τελευταία στιγμή από τον θάνατο, ενώ πρακτικά ήσουν ήδη νεκρός! Σου είπε ότι το όνομά σου είναι Χένρι και μόλις πέντε λεπτά αργότερα σε πυροβόλησαν και την απήγαγαν, οπότε εσύ τώρα θα πρέπει να τη βρεις και να την πάρεις πίσω. Ποιος την απήγαγε; Το όνομά του είναι Ακάν. Είναι ένας πανίσχυρος πολέμαρχος με μεγάλο στρατό μισθοφόρων και βλέψεις για παγκόσμια κυριαρχία. Επίσης, βρίσκεσαι σε μια περιοχή της Μόσχας, όπου όλοι θέλουν να σε σκοτώσουν. Όλοι, εκτός από έναν περίεργο Βρετανό ονόματι Τζίμι (Σάρλτο Κόπλι), ο οποίος μπορεί να είναι και με το μέρος σου, αλλά δυστυχώς δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Αν καταφέρεις να επιβιώσεις και να λύσεις το μυστήριο, τότε ίσως καταφέρεις να αποκαλύψεις και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την άγνωστη ταυτότητά σου. Καλή τύχη, Χένρι. Απ’ ό,τι φαίνεται, θα σου χρειαστεί!

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016.

Playlist -> www.youtube.com/playlist?list=PLoQzwOjEjuqjFY7XPX2DlgbILYxQFjaiV

Σχόλιο: μόλις τώρα την ανακάλυψα και δε πρόκειται να την χάσω. τ α ι ν ι ά ρ α. :silly:
Όσο για το πρώτη(?) FPS ταινία στον τίτλο, σχωρέστε με αν κάνω λάθος και υπάρχει/ουν, δεν πολυασχολούμαι με ταινίες.
Last edit: 21 Oct 2016 03:16 by Nikos Georgopoulos.