Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Manga

More
12 Jun 2006 03:16 #14831 by Michaelides Andreas
Manga was created by Michaelides Andreas
Όσοι ακούτε την εκπομπή μας και παρακολουθείτε τα post μου (εκτός από το FBI, την NSA, την KGB και την ΕΥΠ  :cool: ), θα έχετε καταλάβει ότι είμαι Otaku anyway whichever way. Κοινώς, δεν βλέπω απλώς μανιωδώς anime :) , αλλά διαβάζω και πάρα πολλά manga :D . Καθότι γίνεται (ή τουλάχιστον κάνω προσπάθεια να γίνεται :mrgreen: ) αρκετή συζήτηση σχετικά με το έντυπο visual culture της Ιαπωνίας, άμεσα και άρρηκτα σνδεδεμένο με το animated one, ξεκινάω αυτό το thread για να έχουμε άνεση συζήτησης χωρίς να χωνόμαστε σε άλλα, anime-oriented topics.

Στο επόμενο posta Θα παραθέσω και ένα list of favorites, αλλά πρέπει πρώτα να την φτιάξω και είναι μετά συγχωρ'ησεως... ΝΑ! :twisted:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jun 2006 04:58 #14832 by Panagiotis Koutelidakis
Replied by Panagiotis Koutelidakis on topic Manga
Το Koi Kaze το έχεις διαβάσει;

More
12 Jun 2006 14:28 #14840 by Michaelides Andreas
Replied by Michaelides Andreas on topic Manga
Όχι, αλλά νομίζω το ξέρω. Δεν είναι αυτό που έχει ένα romance story την εποχή του bakumatsu μεταξύ δύο shinsen gumi;

More
12 Jun 2006 14:31 #14842 by Κώστας Παραδιάς
Replied by Κώστας Παραδιάς on topic Manga
Εγώ πάντως διαβάζω τελευταία μανιωδώς Priest, King Of Hell και έχω αρχίσει να ψάχνω και το Last Fantasy X, μια παρωδία του FF7...

More
12 Jun 2006 14:44 #14844 by Michaelides Andreas
Replied by Michaelides Andreas on topic Manga
Priest πολύ καλό, το King of Hell δεν μου πολυαρέσει (Κορεάτικο δεν έιναι και αυτό;). Το Last Fantasy είναι πολλά υποσχόμενο για όσους εκτιμούν τις fantasy πρωδίες. Αν

More
12 Jun 2006 15:53 #14853 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Πήρα το Robotech: Invasion απο το εξωτερικό μια και ειμαι λάτρης του Robotech αλλα ψιλο ξενέρωσα λιγάκι. Πολύ αμερικανίζει!! Ακομα και το σχέδιο, αλλα κυρίως απο την σκηνοθεσία!
Τα καρε ήταν ετσι δομημενα σαν να έβλεπες GIJoe ( ναι ειχα παλιά :P )

More
12 Jun 2006 19:42 #14862 by Panagiotis Koutelidakis
Καμία σχέση, το Koi Kaze εξελίσσεται την περίοδο των nineties γενικά, αν και θα μπορούσε να είναι και σχετικά σύγχρονο σαν εξέλιξη. Το έχει το StopTazmo, αν θες να του ρίξεις μια ματιά, εγώ σίγουρα θα το αγοράσω!

Όπως έχω ξαναγράψει, τα Robotech ΕίΝΑΙ αμερικάνικα. Αν θες τη γιαπωνέζικη σειρά πάνω στην οποία πάτησαν, θα ψάξεις για τα Macross. Επίσης, το Robotech σαν σειρά ήταν αμάγαλμα των 3 σειρών Super Dimensional Fortress Macross, Super Dimensional Cavalry Southern Cross, και Genesis Climber Mospeada, όλες της ίδιας εταιρίας, μόνο που κανονικά είναι ασύνδετες.

More
12 Jun 2006 23:51 #14875 by Φίλιππος Δαουκόπουλος

RaspK_FOG\ wrote: Όπως έχω ξαναγράψει, τα Robotech ΕίΝΑΙ αμερικάνικα. Αν θες τη γιαπωνέζικη σειρά πάνω στην οποία πάτησαν, θα ψάξεις για τα Macross. Επίσης, το Robotech σαν σειρά ήταν αμάγαλμα των 3 σειρών Super Dimensional Fortress Macross, Super Dimensional Cavalry Southern Cross, και Genesis Climber Mospeada, όλες της ίδιας εταιρίας, μόνο που κανονικά είναι ασύνδετες.

Ενταξει, τα εχουμε πει εκατο φορες δεν ειμαστε και ασχετοι. Αλλα να ξερεις οτι την συγκεκριμενη σειρα την λένε manga. Οι δημιουργοι έκαναν και το warcraft που επισης το θεωρούν manga.
Αυτο που είπα εγω είναι πως ειναι κατι ενδιαμεσο, οτι το σχεδιο δεν μοιαζει στα manga απλως φέρνει λίγο. Επειδη, εχω πολλα x-men, iron-man κλπ κλπ είδα ομοιοτητες.
Παντως το robotech ειναι american adaptation και οχι αμερικανικο manga. Μονταζ εκαναν οι ανθρωποι, δεν ειναι διαφορετικο στο σχεδιο για να λες " μα ειναι αμερικανικο το robotech"
Ούτε καν το anime Robotech (ναι το αμερικανικο) δεν θυμιζει. Διαφορετικοι χαρακτηρες, χαλια μαχες, μονο τα χρωματα μου αρεσαν (προσωπικες απόψεις)

ΥΓ. ξερεις μηπςσ που μπορω να βρω macross?? ειναι στα αγγλικα ή μονο στα ιαπωνικα δεδομενου οτι στα αγγλικα εχουν το αντιστοιχο robotech??

More
13 Jun 2006 13:42 #14900 by Panagiotis Koutelidakis
Πρώτον, λέω ότι το Robotech είναι αμερικάνικο επειδή έχουν κάνει τόσες αλλαγές πλοκής και κοψοραψίματα, όχι απλώς ραψίματα, που έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της ουσίας του Macross ανά φάσεις, τόσο, μάλιστα, που καταντάει και πολύ αμερικλανιά, μετά συγχωρήσεως...

Η άποψή μου για τα σχέδια που «θυμίζουν manga» είναι ανάμεικτη: οι πραγματικοί γνώστες σχεδίου ξέρουν ότι δεν υπάρχει «θυμίζω,» υπάρχει είτε «αντιγράφω» είτε «προσάπτω,» και δυστυχώς συνήθως έχουμε το 1ο, που χαρακτηρίζεται από μια κάποια προχειροδουλειά, κι όχι πραγματική εξοικείωση και αφομοίωση μιας τεχνικής ώστε να γίνει δική μας.

Όσον αφορά το που θα βρεις το Macross, το έχω εγώ, αλλά κάπου βόσκουν τα επεισόδια 21-36 και δεν τα βρίσκω, γαμώτο... Προτίμησε, κατ' εμέ, ιαπωνικούς διαλόγους μ' αγγλικούς υπότιτλους, τ' αγγλικά dubbing είναι σχεδόν πάντα άθλια (δε θες ν' ακούσεις το Oh! My Goddess στ' αγγλικά).

More
13 Jun 2006 14:18 #14906 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Εγω διαφωνω με την δικια σου αποψη περι σχεδιου. Αρκει να ρίξεις μια ματια στα Κομιξ και να δεις τους πολλους καλλιτεχνες με σχεδιο που μοιάζει αλλα ειναι διαφορετικο και οχι αντιγραφή. Disney είναι, αν συγκίνεις Don Rosa