Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βραβεία Oscar 2014

More
04 Mar 2014 13:19 #141318 by Jester
Η "βαρύτητα" (Gravity) της 12ετούς σκλαβιάς (12 Years a Slave)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή που μας πέρασε (2/3) η 86η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, των γνωστών σε όλων μας Oscars. Οικοδέσποινα του show ήταν για δεύτερη φορά η Ellen DeGeneres, η οποία κινήθηκε στα συνήθη πλαίσια των παρουσιαστών του συγκεκριμένου event, με τις κλασσικές πλέον υπερβολές και τα αστεία που "εκβιάζουν" το γέλιο του κοινού. Τίποτα καινούριο και τίποτα ενδιαφέρον αν θέλετε τη γνώμη μου. Εξακολουθώ να αναπολώ τη μοναδική σκηνική παρουσία του Billy Crystal...

Στα ενδιαφέροντα τώρα, όπως καταλάβατε ίσως από την προσπάθειά μου να φτιάξω ένα λογοπαίγνιο στον υπότιτλο του θέματος, η βραδιά άνηκε στο αδιαφιλονίκητο φαβορί "12 Years a Slave" και στο επίσης εξαιρετικό "Gravity". Είδα και τις δύο ταινίες αυτές και θεωρώ ότι το "Gravity" ήταν σαφώς ανώτερω και θα μπορούσε να χτυπήσει το χρυσό αγαλματάκι για την καλύτερη ταινία, όπως επίσης και το "Dallas Buyers Club" και το πολύ καλό "Wolf of Wall Street".
Τελικώς όμως το Oscar για την καλύτερη ταινία κατέληξε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο "12 Years a Slave", κατά τη γνώμη μου λόγω του θέματος αλλά και εξαιρετικού του τρόπου που το έφερε και το απέδωσε στη μεγάλη οθόνη. Δίπλα σε αυτό το βραβείο βάλτε και τα αγαλματάκια για το 2ο γυναικείο ρόλο (Lupita Nyong'o)και διασκευασμένου σεναρίου (John Ridley) και συμπληρώνετε το πορτραίτο μιας επιτυχημένης ταινίας.
Το "Gravity" κατάφερε να κλέψει την καλύτερη σκηνοθεσία από τον Martin Scorsese (νικητής ο Alfonso Cuarón), ενώ κέρδισε ακόμα τα βραβεία Μουσικής, Ηχητικών Εφέ, Μίξης Ήχου, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Οπτικών Εφέ. Κοινώς, σάρωσε τη "δεύτερη κατηγορία".
Τα υπόλοιπα αγαλματακία από το "πάνω ράφι" πήραν ο Matthew McConaughey για τον πρώτο αντρικό ρόλο και ο Jared Leto για τον δεύτερο αντρικό ρόλο στο "Dallas Buyers Club" (συμφωνώ απόλυτα με ειδικά με τον πρώτο, ο McConaughey είναι απλά άψογος) και η Kate Blanchett τον πρώτο γυναικείο για το Blue Jasmine (εδώ με πιάνετε, δεν την έχω δει ακόμα την ταινία, αλλά θα με ενδιέφερε να δω πόσο καλύτερη ήταν από την Bullock που κατά τη γνώμη μου στο "Gravity" δίνει ερμηνεία ζωής).
Ήδη είπα πολλά, δε θα σας κουράσω άλλο με περισσότερες κατηγορίες. Πιστεύω ότι γενικώς τα βραβεία φέτος κατέληξαν όπου ήταν αναμενόμενο με εξαίρεση ίσως τον πρώτο γυναικείο ρόλο. Η χρονιά που μας πέρασε νομίζω ότι είχε αρκετές καλές ταινίες και σαν επίλογο θα ήθελα να επισημάνω μία που, λόγω των περιστάσεων, ίσως αδικήθηκε. Το "Wolf of Wall Street" νομίζω ότι άξιζε κάποιο αγαλματάκι, όντας η καλύτερη συνεργασία του πολύ δυνατού διδύμου Scorsese - DiCaprio...Ίσως την επόμενη φορά!

Συγκεντρωτικά τα βραβεία ανά κατηγορία:
Καλύτερης Ταινίας: «12 Χρόνια Σκλάβος» (12 Years a Slave)
Σκηνοθεσίας: Αλφόνσο Kουαρόν για το «Gravity»
Α' Ανδρικού Ρόλου: Μάθιου Μακόναχι για το «Dallas Buyers Club»
Α' Γυναικείου Ρόλου: Κέιτ Μπλάνσετ για το «Blue Jasmine» (Θλιμμένη Τζάσμιν)
Β' Ανδρικού Ρόλου: Τζάρεντ Λέτο για το «Dallas Buyers Club»
Β' Γυναικείου Ρόλου: Λουπίτα Νιόγκ'ο για το «12 Χρόνια Σκλάβος» (12 Years a Slave)
Πρωτότυπου Σεναρίου: Σπάικ Τζονζ για το «Her» (Δικός της)
Διασκευασμένου Σεναρίου: Τζον Ρίντλεϊ για το «12 Χρόνια Σκλάβος» (12 Years a Slave)
Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: Frozen
Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας: «La Grande Bellezza» (The great beauty) από την Ιταλία
Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: 20 Feet from Stardom
Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: The Lady in Number 6: Music Saved My Life
Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους: Helium
Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: Mr. Hublot
Μουσικής: Στίβεν Πράις για το «Gravity»
Τραγουδιού: "Let It Go" για την ταινία «Frozen»
Μοντάζ Ηχητικών Εφέ: Gravity
Μίξης Ήχου (Όσκαρ ήχου): Gravity
Φωτογραφίας: Εμανουέλ Λουμπέσκι για το «Gravity»
Μακιγιάζ: Αντρουίθα Λι και Ρόμπιν Μάθιους για το «Dallas Buyers Club»
Σχεδιασμού Κοστουμιών: Κάθριν Μάρτιν για το «The Great Gatsby»
Μοντάζ: Αλφόνσο Kουαρόν και Μαρκ Σάνγκερ για το «Gravity»
Οπτικών Εφέ: Gravity
Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης - Σκηνογραφίας: The Great Gatsby

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2014 13:32 #141319 by Μάνος Γρυπάρης
Τα Gravity, 12 Χρόνια Σκλάβος και Dallas Buyers Club μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Το Dallas Buyers Club το έχει δει κανεις? Το αξιζει πιστευετε? Πάντως με αυτό το...μονοπώλιο έμειναν εκτός πολλές ακόμη ταινίες που άξιζαν έστω ένα βραβειάκι όπως το The Conjuring για παράδειγμα.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
04 Mar 2014 13:35 #141320 by Alex Filos

Jester wrote: Τα υπόλοιπα αγαλματακία από το "πάνω ράφι" πήραν ο Matthew McConaughey για τον πρώτο αντρικό ρόλο και ο Jared Leto για τον δεύτερο αντρικό ρόλο στο "Dallas Buyers Club" (συμφωνώ απόλυτα με ειδικά με τον πρώτο, ο McConaughey είναι απλά άψογος) και η Kate Blanchett τον πρώτο γυναικείο για το Blue Jasmine (εδώ με πιάνετε, δεν την έχω δει ακόμα την ταινία, αλλά θα με ενδιέφερε να δω πόσο καλύτερη ήταν από την Bullock που κατά τη γνώμη μου στο "Gravity" δίνει ερμηνεία ζωής).
Ήδη είπα πολλά, δε θα σας κουράσω άλλο με περισσότερες κατηγορίες. Πιστεύω ότι γενικώς τα βραβεία φέτος κατέληξαν όπου ήταν αναμενόμενο με εξαίρεση ίσως τον πρώτο γυναικείο ρόλο.

Η νίκη της Blanchett στο όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου ήταν με διαφορά ότι πιο αναμενόμενο στην τελετή, μεγαλύτερο σιγουράκι και από το 12 years a slave για καλύτερη ταινία. Τώρα η Bullock έπαιξε όντως πολύ καλά στο Gravity αλλά η ερμηνεία της Blanchett ήταν κλάσεις ανώτερη.

Το Dallas Buyers Club κέρδισε ακριβώς τα βραβεία που του άξιζαν. Και οι δύο πρωταγωνιστές ήταν οι καλύτεροι της κατηγορίας τους, αντιμέτωποι με πολύ αξιόλογους αντιπάλους.

More
04 Mar 2014 14:41 #141330 by Βασίλης Καλφούντζος
Θρίλερ πλέον για να πάρει οσκαρ είναι υπερβολικά δύσκολο. Δε θα μπορούσε κανένα θρίλερ να συναγωνιστεί το Gravity ή το Dallas Buyers Club. Δυστυχώς ή ευτυχώς φέτος φέτος υπήρχαν ταινίες αλλά όχι Ταινίες. Τα παρακολούθησα τα οσκαρ και δε διαφώνησα με κανένα ωστόσο με πόνεσε που ο Bale δεν πήρε το 1ο αντρικού. Ο Leo δεν πήρε ΠΑΛΙ οσκαρ και αυτήν τη φορά όχι μονο δεν πήρε αλλά ήταν και 4ος (δηλαδή ούτε καν κοντά). Δε μου φαίνεται περίεργο γιατί αν και η ερμηνεία του ήταν καλή η ταινία ήταν κάτω του μετρίου.

[align=center] GameWorld Facebook page [/center]

More
04 Mar 2014 18:38 #141340 by Sharkman
Replied by Sharkman on topic Βραβεία Oscar 2014
Τα βραβεία ήταν δίκαια σε πολύ μεγάλο βαθμό, το Gravity για εμένα δεν νομίζω να άξιζε και τα 7 όσκαρ και σχετικά με το Conjuring και τις ταινίες θρίλερ έχουν δικά τους όπως τα scream awards κτλπ και όχι το κόκκινο χαλί.

Wade Wilson/Deadpool: Did I say this was a love story? I meant horror movie!