Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Cthulu

More
26 Jun 2006 23:14 #15822 by Nikos Pourn
Cthulu was created by Nikos Pourn
Ακούω συνέχεια για το Cthulu (ή Cthullu) και το μόνο που ξέρω είναι ότι πραγματεύεται μια πραγματικότητα του H.P.Lovecraft όπου υπάρχουν αυτα τα πανίσχυρα τέρατα και οτι ο Cthulu περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κατακτήσει τον κόσμο και πως οι παίχτες είναι κάτι πενιχροί commoners χωρις το παραμικρό ίχνος ήρωα μέσα τους και πως κάθε φορά που συναντάνε ενα τέρας χάνουν sanity points (αυτά ξέρω τι είναι).
Κάντε το μου όμως λιανά:Γιατί κάποιος να παίξει Call of Cthulu, πως είναι το combat system σε γενικές γραμμές, αν υπάρχουν races,classes και αν ναι ποιές...και οτι άλλο πιστεύετε πως θα έπρεπε να ξέρω 8O

In the light I'm quite transparent
In the dark I'm such a dream

[img

[img

[img

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Jun 2006 21:03 #15875 by L33t H@xx0r
Replied by L33t H@xx0r on topic Cthulu
Υποθέτω αναφέρεσαι στο Pen and Paper RPG "Call of Cthulhu", έτσι?

Το CALL OF CTHULHU μπορώ να πω πως είναι μακράν ότι πιο ατμοσφαιρικό έχω παίξει. Δεν κερδίζεις Experience Points κτλ, οπότε ο παίκτης αφιερώνεται σε καθαρό ROLE PLAYING προκειμένου να εξιχνυάσει τα μυστήρια που παραθέτει ο DM.

Στο παιχνίδι δεν υπάρχουν Races/Clases με τη συμβατική έννοια, αλλά μπορείς να φτιάξεις ουσιαστικά τη δική σου Class ανάλογα με το που θέλεις να βάλεις τα στατιστικά σου, καθώς τα πάρα πολλά Skills,όπως επιστήμες (Anthropology, Archaeology, Psychology, Medicine κτλ κτλ), ικανότητες (Ξένες Γλώσσες, οδήγηση, χρήση όπλων, Climbing, Persuasion κτλ κτλ) και άλλα διάφορα, προσφέρουν πάρα πολλές δινατότητες δημιουργίας χαρακτήρα. Ουσιαστικά μπορείς να παίξεις και τον εαυτό σου άμα θέλεις (όπως εγώ πχ σπουδάζω αρχαιολογία και ξέρω 3 γλώσσες, ε έκανα και ανάλογο χαρακτήρα)!

Γενικά τα Dice Rolls στο παιχνίδι γίνονται όλα με ένα απλό D100. Το Combat System λειτουργεί με απλές ζαριές D10 ή D6 (ανάλογα με τα όπλα που έχουν οι χαρακτήρες). Είναι απίστευτα απλό και ο καθένας μπορεί να παίξει.

More
30 Jun 2006 16:36 #16062 by Χρήστος Ζαγγογιάννης
Συμφωνώ με τον Hellion. Το Call of Cthulhu της Chaosium (γιατί έχει βγει και μια D20 έκδοση
της Wizards of the Coast που ούτε να την βλέπω δεν θέλω) είναι ένα από τα πιό ατμοσφαιρικά pen
n' paper που υπάρχουν, το combat system δε είναι πιθανότατα το πληρέστερο που έχω δει.

Βέβαια, θέλει σοβαρούς παίκτες γιατί είναι ως επί το πλείστον RP και δεν έχει μάχες παρά μόνο στο
τέλος (που βέβαια πεθαίνουν και οι παίκτες), και φυσικά απαγορεύεται ρητά ο χαβαλές του D&D γιατί χαλάει την ατμόσφαιρα.

Hasta la victoria Siempre!!

More
23 Nov 2006 15:12 #22678 by Φιλιππος Κλειδαράς
Παιδια το παιδι μιλαει γιτ το Xbox game!!!Αν ξερει κανεις ας βοηθησει γιατι νομιζω οτι στην Ελλαδα δεν εχει βγει ακομη...!!