Υποθέτω αναφέρεσαι στο Pen and Paper RPG "Call of Cthulhu", έτσι?
Το CALL OF CTHULHU μπορώ να πω πως είναι μακράν ότι πιο ατμοσφαιρικό έχω παίξει. Δεν κερδίζεις Experience Points κτλ, οπότε ο παίκτης αφιερώνεται σε καθαρό ROLE PLAYING προκειμένου να εξιχνυάσει τα μυστήρια που παραθέτει ο DM.
Στο παιχνίδι δεν υπάρχουν Races/Clases με τη συμβατική έννοια, αλλά μπορείς να φτιάξεις ουσιαστικά τη δική σου Class ανάλογα με το που θέλεις να βάλεις τα στατιστικά σου, καθώς τα πάρα πολλά Skills,όπως επιστήμες (Anthropology, Archaeology, Psychology, Medicine κτλ κτλ), ικανότητες (Ξένες Γλώσσες, οδήγηση, χρήση όπλων, Climbing, Persuasion κτλ κτλ) και άλλα διάφορα, προσφέρουν πάρα πολλές δινατότητες δημιουργίας χαρακτήρα. Ουσιαστικά μπορείς να παίξεις και τον εαυτό σου άμα θέλεις (όπως εγώ πχ σπουδάζω αρχαιολογία και ξέρω 3 γλώσσες, ε έκανα και ανάλογο χαρακτήρα)!
Γενικά τα Dice Rolls στο παιχνίδι γίνονται όλα με ένα απλό D100. Το Combat System λειτουργεί με απλές ζαριές D10 ή D6 (ανάλογα με τα όπλα που έχουν οι χαρακτήρες). Είναι απίστευτα απλό και ο καθένας μπορεί να παίξει.