Gamer άρχισε να παίζει ξανά παρά την τύφλωσή του
Τα Pokemon έπαιξαν ρόλο στο να το καταφέρει.
Ο 19χρονος Ross Minor από το Κολοράντο των Η.Π.Α. συγκινεί με την ιστορία του, διότι επέζησε από την απόπειρα δολοφονίας που διέπραξε ο πατέρας του, όταν εκείνος ήταν 8 ετών και εξηγεί πως κατάφερε παρότι τυφλώθηκε από τον πυροβολισμό, κατάφερε να μπορεί να παίζει τα video games που τόσο πολύ αγαπάει.
Σε αναλυτική συνέντευξη ανέλυσε τι του συνέβη αρχικά: ‘’Στην ηλικία των 8 ετών, ενώ κοιμόμουν ο πατέρας μου με πυροβόλησε, έπειτα πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό μου και εν τέλει αυτοκτόνησε. Ο πυροβολισμός με κατέστησε τυφλό, διότι η σφαίρα κατέστρεψε το αριστερό μου μάτι, τα οπτικά νεύρα του δεξιού ματιού διαλύθηκαν και έχασα επίσης και την αίσθηση της όσφρησης.’’
Στη συνέχεια ανέφερε πως κατάφερε να συνεχίσει να παίζει video games: ‘’Σαν παιδί κι εγώ, όταν ήμουν μικρός έπαιζα video games και παρόλο που τυφλώθηκα, θέλησα να συνεχίσω να μπορώ να παίζω. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο, τα ξαδέρφια μου με βοήθησαν να το καταφέρω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να παίζω Pokemon Ruby και ενώ απλά τριγυρνούσα μέσα στο παιχνίδι, με βοήθησαν πολύ ο ήχος που ακουγόταν όταν ο χαρακτήρας χτυπούσε στον τοίχο, τα διαφορετικά τραγούδια που έπαιζαν σε κάθε πόλη, ακόμη και οι κραυγές από το κάθε Pokemon, διότι μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει.’’
Τα Pokemon έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην αποθεραπεία του Ross, διότι μπορούσε να συνεχίζει να παίζει με τους φίλους του και δήλωσε πως: ‘’ Τα Pokemon μου ήταν πάντα κάτι το ξεχωριστό γιατί όταν επέστρεψα στο σχολείο μπορούσα ακόμη να παίξω με τους φίλους μου και να μπορώ να είμαι ακόμη κοινωνικά αποδεκτός.’’
Όσο περνούσε ο καιρός , ο Ross βλέποντας πως τα καταφέρνει με τα Pokemon, θέλησε να δοκιμάσει τον εαυτό του και γι’ αυτό ξεκίνησε να ξαναπαίζει Super Smash Bros και Mortal Kombat.
Όπως με τα Pokemon, έτσι και με το Mortal Kombat, ο Ross με βάση τους ήχους κατάφερε να μπορεί να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στο παιχνίδι και να μπορεί να ανταπεξέλθει, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με το GTA όπως ανέφερε διότι ‘’ όταν ο χαρακτήρας χτυπάει στον τοίχο, οι ήχοι παραμένουν ίδιοι και δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά. Το Mortal Kombat έχει διαφορετικούς ήχους για τα πάντα και με βοηθάει πολύ. Ο στερεοφωνικός ήχος που υπάρχει πλέον στα video games κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη ζωή μου γιατί μπορώ να διακρίνω πιο εύκολα τις διαφορές.’’
Κλείνοντας είπε: ‘’Θέλω να καταφέρω να δείξω πως η αναπηρία μου δεν μ’ έχει κόψει από τις δραστηριότητες μου και θέλω επίσης να εμπνεύσω τον κόσμο ώστε να μην τα παρατήσει και να κάνει αυτό που θέλει πραγματικά. Πέρασα πολλές δύσκολες καταστάσεις αλλά δεν με πτόησαν από το να καταφέρω μέχρι και σήμερα να συνεχίζω να παίζω video games ή να κάνω άλλα πράγματα που επίσης αγαπώ’’
Ο Ross Minor επίσης είναι Παραολυμπιακός κολυμβητής και έχει κολυμπήσει αγωνιστικά σε Αριζόνα, Iντιάνα, Βόρεια Καρολίνα , Καναδά και ακόμη και στην Ιταλία και προπονείται 20 ώρες την εβδομάδα στο Ολυμπιακό Προπονητικό Κέντρο του Κολοράντο. Παράλληλα, μπορεί να παίξει πιάνο, ντραμς και μπορεί και να τραγουδήσει και ζει με τον σκύλο-οδηγό, Dixie.