Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Gamescom 2013

More
20 Aug 2013 22:47 #130709 by Παντελής Δασκαλέλος
Μετά το τέλος της πρώτης μέρας μια ανακοίνωση μου έκανε αίσθηση και αυτή είναι η ανακοίνωση του Shadow of the Beast. Για να πω την αλήθεια έχω αρκετές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα καταφέρει να προκαλέσει ανάλογη αίσθηση με τον τίτλο της Amiga, αλλά αν μη τι άλλο είμαι σίγουρος ότι πολλοί retro gamers θα θελήσουν να το δοκιμάσουν. Αν καταφέρουν να αποδώσουν και την ατμόσφαιρα του original τότε μιλάμε για ένα πραγματικό αριστούργημα.

Από τα υπόλοιπα κρατώ την συμφωνία μεταξύ EA και Microsoft, η οποία έχει ήδη οδηγήσει σε ένα κορυφαίο exclusive (Titanfall), timed exclusives για Battlefield 4 καθώς και το τζαμπέ Fifa 14 σε όσους προπαραγγείλουν την κονσόλα. Σαφώς και θα δώσει σημαντικό κίνητρο σε αρκετούς να προτιμήσουν το Xbox One.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Aug 2013 00:54 #130718 by Χριστιάνα Θάνου
Πραγματικα η σημερινη ημερα ειχε πολλες ωραιες ανακοινωσεις! Οπως ειπε και ο Παντελης το Shadow of the Beast ηταν ενας τίτλος που σιγουρα δεν περιμεναμε και εκανε εντυπωση. Χαρηκα που επιτελους μαθαμε την ημερομηνια κυκλοφοριας του PS4 ακομα και αν αργησει να ερθει στην Ελλαδα οπως λενε μερικοι.Περιμενω να δω αυριο τι θα πει η Blizzard κυριως για το Hearthstone το οποιο θα κανει παταγο!

More
21 Aug 2013 01:01 #130719 by stormare
Replied by stormare on topic Gamescom 2013
αν κανεις import χρεωνει τελωνειο;

More
21 Aug 2013 10:49 #130724 by Σπύρος
Replied by Σπύρος on topic Gamescom 2013
Ναι, εκτός αν είναι από χώρα εντός της ΕΕ.

More
21 Aug 2013 14:38 #130747 by Κώστας Λάβαρης
Το GameWorld.gr σας μεταφέρει έγκαιρα και έγκυρα όλες τις ειδήσεις από τη φετινή Gamescom. Διαβάστε τι έγινε στις παρουσιάσεις των μεγάλων gaming εταιρειών:

Microsoft
Sony
Electronic Arts
Blizzard

Όπως και με τη E3 έτσι και τώρα έριξα τη περισσότερη προσοχή στους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν, παρά στη "μάχη" των next-gen κονσολών. Περιμένω να δοκιμάσω πολλούς τίτλους, όπως Battlefield 4, NFS: Rivals, FIFA και πολλά άλλα. Από τις κονσόλες με ενθουσίασε το Shadow of the Beast που θα κυκλοφορήσει στο PS4 και νομίζω ενθουσίασε τους πάντες στη Gamescom. Ωστόσο από τίτλους βλέπω πληρέστερη τη Microsoft, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν. Πιστεύω πως μετά το πρώτο χρόνο θα δούμε από τη Sony αρκετά δυνατά exclusives και τίτλους.

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
21 Aug 2013 15:07 #130748 by Μάνος Γρυπάρης
Μετά το τέλος των 4 press conferences έχουμε ως συνήθως μία Gamescom με "χλιαρές" ανακοινώσεις. Στην ευρωπαϊκή έκθεση των games που είναι και η μεγαλύτερη σε προσέλευση κόσμου, η Sony και η EA ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος απ' όλους για άλλη μια χρονιά, μόνο που φυσικά οι ανακοινώσεις τους είναι μικρότερες από αυτές της E3 του Ιουνίου που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα.

Microsoft
Η Microsoft ξεκίνησε ανακοινώνοντας τα games του Xbox One , χωρίς να πει κάτι για ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας. Παράλληλα από νέα games το Fable Legends άφησε θετικές εντυπώσεις.

Electronic Arts
Ακολούθησε η EA χθες το απόγευμα. Δεν είδαμε κάποιο νέο game, τουλάχιστον σημαντικό, πέρα απ' το...Peggle 2. Ξεκίνησε κλασικά με casual, κοιμηθήκαμε λίγο όρθιοι με Sims 4 και PopCap και συνέχισε με τα καλά. Need for Speed Rivals, FIFA 14, Titanfall, Battlefield 4. Κάπου ενδιάμεσα στο UFC πάθαμε πλάκα με τα γραφικά (φαίνονται τα μαλλιά κι ο ιδρώτας με απίστευτη λεπτομέρεια), το Titanfall δείχνει...τιτανομέγιστο και το Battlefield 4 ανακοίνωσε νέο mode. So far so good.

Sony
Σίγουρα με βάση το hype που είχε χτιστεί περιμέναμε περισσότερα. Προσωπικά όμως με εξέπληξε η ανακοίνωση του Shadow of the Beast. Δεν περίμενα να ασχοληθεί η Sony μαζί του, καθότι έχει εδώ και δεκαετίες τα δικαιώματα (η Sony Liverpool έχει εξαγοράσει την Psygnosis). Το θέμα είναι έπρεπε να περάσουν 4 κονσόλες για το θυμηθεί? Επίσης ένα σκέτο τρέιλερ δεν με πείθει. Θέλω να δω gameplay video. Κι όπως σχεδιάσανε τον Aarbron πάλι δεν πείστηκα γιατί περίμενα μια μορφή ενός μωβ τέρατος όπως το ξέραμε από την Amiga. Αν είναι reboot τουλάχιστον κάντε το σωστά.

Για το THe Order: 1886 δεν είδαμε κάτι νέο, παρά μόνο gameplay videos των νέων Killzone και inFamous (με τα οποία προσωπικά δεν θα ασχοληθώ). Επίσης είδαμε τρέιλερ του Gran Turismo 6 αλλά όχι του Driveclub. Σημαντική η ανακοίνωση του Minecraft για PS4 όπως και του War Thunder (λέγε με World of Tanks clone) έτσι για να πιάσουμε και το MMO κοινό.

Κι από εκεί και πέρα indie, indie, indie games μέχρι τέλους. Αμέτρητα indie games να φαν κι οι κότες. Παιχνίδια που φτιάχνονται μέσα σε μήνες με 2D γραφικά, απλό gameplay και πάει λέγοντας. Τα exclusives της Sony στη φάση αυτή δεν μπορούν να χτυπήσουν τα αντίστοιχα της Microsoft, βλέπε Ryse, Forza 5 ή το Titanfall που είναι έστω console exclusive βρε αδερφέ ή ακόμα και το Killer Instinct καθότι η Sony θα ξεκινήσει χωρίς Fighting.

Το lineup των τίτλων που θα έχει το PS4 για αρχή δεν με πείθει όσο οι αντίστοιχοι του Xbox One. Επίσης θεωρώ μέγιστη σπατάλη να αγοράσετε μία από τις δύο κονσόλες απ' το εξωτερικό. Καλύτερα να περιμένετε να έρθουν Ελλάδα και -ποιος ξέρει- ειδικά για το Xbox One αν η Microsoft δει ότι δεν τραβάνε τα pre-orders ίσως λίγους μήνες αφότου έρθει Ελλάδα να πέσει κι η τιμή της. Όλα γίνονται.

Πάντως κρατάω το 14 μέρες free PS Plus της Sony με την αγορά ενός PS4. Όσο να 'ναι για να πας από το free multiplayer στο paid model πρέπει να καλοπιάσεις το κοινό σου! :D

Blizzard
Η Blizzard ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα το expansion του Diablo 3 με αλλαγές για όσους το παίζουν ακόμα, δηλαδή...το τερματίζουν ξανά και ξανά και ξανά. Κρατάει τα καλά για την BlizzCon όπως μας είπατε στα σχόλια.

Γενικά οι συνεντεύξεις τύπου της Gamescom είχαν λίγες ανακοινώσεις. Θα δούμε τι θα παιχτεί μέχρι την Κυριακή στα περίπτερα της έκθεσης. Όχι ότι σκάνε πολλές ειδήσεις από εδώ και πέρα απλά...ποτέ δεν ξέρετε. :wink:

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
21 Aug 2013 16:16 - 21 Aug 2013 17:23 #130753 by Alex Filos
Replied by Alex Filos on topic Gamescom 2013
Η indie σκηνή καθώς και οι πιο low-budget παραγωγές από non-indie δημιουργούς έχει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Μπορεί κανείς να πει ότι τα καλά indie και low-budget games που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια καθώς και αυτά που περιμένουμε στο κοντινό μέλλον είναι πολύ περισσότερα απ' ότι οι μεγάλες παραγωγές έχουν να προσφέρουν στο αντίστοιχα χρονικά διαστήματα. Με αυτή την έννοια, το focus της Sony στα indie games και η αντίστοιχη στρατιγική της Microsoft έχουν νόημα.

Με την αύξηση του κόστους παραγωγής των παιχνιδιών που θα προκύψει με την άφιξη της νέας γενιάς κονσολών, τα ποιοτικά big budget games φαίνεται ότι θα μειωθούν ακόμα περισσότερο, με λιγότερα ακόμα original IPs. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον τα indie games που ξεχωρίζουν με την πρωτοτυπία τους, τις έξυπνες ιδέες και το καλοφτιαγμένο gameplay είναι απαραίτητα.

Το πρόβλημα, όμως, με το να βασίζεις μεγάλο μέρος του opening lineup σε indie games, είναι να πείσεις τους χρήστες σου ότι χρειάζεσαι την κονσόλα σου για να τα παίξουν. Εκτός από μερικά exclusive (τα περισσότερα μάλιστα είναι timed exclusives) κυκλοφορούν σε PC και συχνά τρέχουν και σε low-end μηχανήματα που σχεδόν όλοι λίγο πολύ έχουμε. Ακόμα μπορεί να τρέχουν και στις κονσόλες της τρέχουσας γενιάς οπότε οι χρήστες αναρωτιούνται γιατί αγόρασαν την καινούρια.

Πάντως νομίζω ότι ως συνήθως τα λεγόμενα "killer apps", τα παιχνίδια που θα πουλήσουν τις κονσόλες, θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μετά τον πρώτο χρόνο.

Edit: Ορθογραφία.
Last edit: 21 Aug 2013 17:23 by Alex Filos.

More
21 Aug 2013 17:20 #130754 by Μανώλης Παπαστεργιανός
Shadow of the beast δυνατη ανακοινωση. Το ειχα παιξει παλια και παρα την δυσκολια του που ειχε κατακριθει πιστευω οτι σε 3D θα ειναι το κατι αλλο. Για το The Order: 1886 περιμενα κι εγω ενα gameplay βιντεο κι απογοητευτηκα.

Η Microsoft ότι ειχε να πει το ειπε στην E3. Παντως το οτι δεν κυκλοφορουν οι κονσολες στην Ελλαδα αλλα σε τοσες αλλες ευρωπαικες χωρες ειναι κατι που θα πρεπει να το δουν πολυ σοβαρα οι εταιρειες. Παρα την κριση ενα χαρτζηλικι για κονσολες το εχουμε πιστευω.

Vitril θα μου επιτρεψεις ειναι indie και οχι indy. Κι εγω ειμαι υπερ των indy αρκει να εχουν κατι να προσφερουν. Γιατι απο οσα ειδα απ τη Sony δεν βλεπω να εχουν κατι να προσφερουν τα συγκεκριμενα πλην 1-2 βλεπε Rime που θυμιζει Ico αντε και του Volume.

Το κοβω Sony και Microsoft να το πηγαινουν πολυ χαλαρα μεχρι την E3 2014 κι εκει να ριχνουν την τιμη για να κανουν πωλησεις. Οσο κι αν λεει η Sony για 1 εκ πωλησεις θα το δειτε οτι θα πουλησει 2-3 η Microsoft λογω πολιτικης, 3-4 η Sony και μετα στην E3 θα αρχισουν οι προσφορες παλι και δωστου. Εχουν ξεχασει τις τιμες του 2005 στις κονσολες τους ολοι μου φαινεται.

More
21 Aug 2013 19:51 #130759 by Παντελής Δασκαλέλος

IamTheOne wrote: Shadow of the beast δυνατη ανακοινωση. Το ειχα παιξει παλια και παρα την δυσκολια του που ειχε κατακριθει πιστευω οτι σε 3D θα ειναι το κατι αλλο. Για το The Order: 1886 περιμενα κι εγω ενα gameplay βιντεο κι απογοητευτηκα.

Η Microsoft ότι ειχε να πει το ειπε στην E3. Παντως το οτι δεν κυκλοφορουν οι κονσολες στην Ελλαδα αλλα σε τοσες αλλες ευρωπαικες χωρες ειναι κατι που θα πρεπει να το δουν πολυ σοβαρα οι εταιρειες. Παρα την κριση ενα χαρτζηλικι για κονσολες το εχουμε πιστευω.

Vitril θα μου επιτρεψεις ειναι indie και οχι indy. Κι εγω ειμαι υπερ των indy αρκει να εχουν κατι να προσφερουν. Γιατι απο οσα ειδα απ τη Sony δεν βλεπω να εχουν κατι να προσφερουν τα συγκεκριμενα πλην 1-2 βλεπε Rime που θυμιζει Ico αντε και του Volume.

Το κοβω Sony και Microsoft να το πηγαινουν πολυ χαλαρα μεχρι την E3 2014 κι εκει να ριχνουν την τιμη για να κανουν πωλησεις. Οσο κι αν λεει η Sony για 1 εκ πωλησεις θα το δειτε οτι θα πουλησει 2-3 η Microsoft λογω πολιτικης, 3-4 η Sony και μετα στην E3 θα αρχισουν οι προσφορες παλι και δωστου. Εχουν ξεχασει τις τιμες του 2005 στις κονσολες τους ολοι μου φαινεται.

+1 από μένα σχετικά με τα indie. Εάν έχουν κάτι να προσφέρουν είναι καλοδεχούμενα. Καλώς ή κακώς όμως οι τάσεις της βιομηχανίας των video games οδηγούνται προς αυτή την κατεύθηνση, αν και νομίζω η Sony το έχει παρακάνει λίγο. Δεν γίνεται από τα 40 games της, τα 20 χοντρικά να είναι indie και να επιμένεις ότι έχεις καλύτερο launch πρόγραμμα από το Xbox One. Με την ίδια λογική να πάμε να πάρουμε όλοι Wii U που ανακοίνωσε πάνω από 20 indie games για το 2013 στην πρόσφατη Nintendo Direct.

More
24 Aug 2013 19:09 #130953 by Στέλιος Παπαδόπουλος
H φετινή Gamescom μας έχει αφήσει άφωνους με τα παιχνίδια που παρουσίασαν οι εταιρίες!! Καθώς και άφωνους μας άφησε και η προσέλευση του κόσμου! Βέβαια σ αυτό βοήθησαν και τα λεγόμενα booth babes που με τα μικροσκοπικά τους ρούχα και τα πανέμορφα cosplays τους τράβηξαν πολλά βλέμματα..

[youtube]
[/youtube]

προσωπικά θα ήθελα να δω λίγο πιο όμορφες παρουσίες και cosplays όπως μία succubus :D

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες