Τις τελευταίες εβδομάδες έχω κολλήσει και παίζω Civ IV online. Ακόμα δοκιμάζω leaders και στρατηγικές, και μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στον Huayna Capac των Incas. Οι λόγοι είναι οι εξής:
1) Οι αρχικές τεχνολογίες των Incas: Το agriculture είναι χρήσιμο για να μεγαλώνουν οι πόλεις, και το Mysticism τους δίνει την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι που θα ανακαλύψουν religion. Τα religions είναι κρίσιμα για τη συνέχεια, γιατί μειώνουν το unhapiness και ανάλογα με το religion civic που έχω διαλέξει, προσφέρουν διαφορετικά bonus.
2) Η αποκλειστική unit τους. Οι Quechua αντικαθιστούν τους warriors, και κάνουν περισσότερο damage εναντίον archers. Με το που αρχίσει το παιχνίδι, φτιάχνω μπόλικους Quechua, και κάνω επίθεση στους γείτονές μου κατακτώντας τις φτωχά προστατευμένες πόλεις τους. Εννοείται ότι αυτό μου δίνει αβαντάζ για τη συνέχεια.
3) Τα χαρακτηριστικά του leader τους. Ο Huyana Capac είναι industrious και financial.
Industrious σημαίνει ότι οι Incas κατασκευάζουν τα wonders δύο φορές πιο γρήγορα, και financial σημαίνει ότι χτίζοντας αρκετά cottages στην αρχή, θα είμαι ο πιο αναπτυγμένος ΄τεχνολογικά απ'όλους.
4) Το αποκλειστικό κτίριο των Incas: Το terrace αντικαθιστά το granary και δίνει επιπλέον health στις πόλεις τους, επιτρέποντάς τους να μεγαλώσουν εύκολα.
Εσείς ποιον leader του CIV IV προτιμάτε, και γιατί?