Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Act of War

More
15 Dec 2005 13:42 - 24 Feb 2007 02:50 #6725 by Μάνος Γρυπάρης
Το Act of War είναι ένα από τα καλύτερα Real Time Strategy του 2004. Κάτι που σημαίνει βέβαια ότι μπορείτε να το βρείτε πλέον σε πολύ προσιτή τιμή. H όχι και τόσο γνωστή Eugen Systems έκανε πολύ καλή δουλειά με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάρει πολλά...90άρια από τα ελληνικά έντυπα. Developer είναι η Atari.

Τα γραφικά του παιχνιδιού κυμαίνονται σε υψηλά επίπέδα ενώ το παιχνίδι διαθέτει πάρα πολυ καλή ατμόσφαιρα αφού οι εναλλαγές μεταξύ του παιχνιδιού που παίζετε και των videos είναι συνεχή. Στο παιχνίδι είστε ο ταγματάρχης Jason Richter, ο οποίος έχει μια ομάδα ειδικών αποστολών. Επικεφαλής της είναι ο Jefferson, χαρακτήρας που παίζει σημαντικό ρόλο στο πεδίο της μάχης αφού "σκοτώνει ότι κινείται". Όλοι οι στρατιώτες έχουν μια συγκεκριμένη μορφή (καμουφλάζ θα λέγαμε) ανάλογα με την αποστολή ενώ υπάρχουν και μερικά οχήματα που στην πορεία τους βοηθούν. Πέρα από το κλασικό Overview μπορείτε να κάνετε zoom σε απόσταση αναπνοής από τους χαρακτήρες σας, οι οποίοι αν έχουν δεχτεί σφαίρες μπορεί π.χ. να κουτσαίνουν, όταν εντοπίζουν εχθρό τον κυνηγούν κτλ. Συχνά συναντάτε (πέρα από τα full screen videos) και μερικά μικρά videάκια τα οποία τρέχουν στο πάνω αριστερά μέρος της οθόνης σας, σε ένα παράθυρο, την ώρα που εσείς παίζετε (συνήθως αν έχετε πετύχει κάτι σημαντικό).

Διαβάστε το review

Στα αρνητικά του παιχνιδιου είναι ορισμένες κάκιστες υποκριτικές ικανότητες των ηθοποιών καθώς και η πλοκή που μερικές φορές "κολλάει" στην ίδια πίστα για αρκετές ώρες (π.χ. Λονδίνο)

Γενικά πρόκειται για ένα RTS το οποίο έχει γρήγορη δράση και αν το ξεκινήσετε τότε σίγουρα θα θέλετε να το τελειώσετε. Αλλωστε πιάνει 5.3GB απ τον σκληρό σας άρα εχετε έναν λόγο παραπάνω!

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 24 Feb 2007 02:50 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 May 2006 15:43 #13549 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Δεν ξέρω, δεν το έχω δει ακόμα και δεν καίγομαι κιολας.

Η αλήθεια είναι πως ενώ είχε ακουστει αρκετά πριν κυκλοφορήσει μετά φαίνεται πως λίγοι συγκινήθηκαν και δεν έχει δημοτικότητα. Ας με διαψέυσει κάποιος.

More
29 May 2006 21:52 #13587 by Γρηγόρης Μωυσίδης
Το αν ένα παιχνίδι τυγχάνει δημοτικότητας ή μη δεν συνεπάγεται ότι είναι καλό ή κακό. Με τη σωστή προώθηση ακόμα και ένα κακό παιχνίδι μπορεί να τύχει εξαιρετικά υψηλής δημοτικότητας.

Έχοντας ασχοληθεί αρκετά με το Act of War και το Expansion Pack του (το review του οποίου μπορείτε να βρείτε και στο τρέχον τεύχος του περιοδικού PC Master) είμαι της γνώμης ότι το παιχνίδι είναι αρκετά αδικημένο ως προς την προβολή του.

Έχει πάρα πολλά καλά στοιχεία και αν σας αρέσουν τα παιχνίδι που είναι τοποθετημένα σε μοντέρνα πεδία μάχης με αληθοφανή σενάρια τότε πρέπει σίγουρα να του ρίξετε μια ματιά :D

More
29 May 2006 23:26 #13588 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Φίλε μου ArChEaN δεν μιλούσα γενικά και με το θέμα της δημοτικότητας συμφωνώ μαζί σου. Άλλωστε δεν μπορώ να ξεχάσω την επιτυχία των Sims!!
Απο την αλλη όμως ήθελα να καταδείξω το πρόβλημα της μη προβολής απο gamers. Δεν το είχα ακούσει απο κανέναν μα κανέναν και αυτό όσο να'ναι σε προδιαθέτει, σωστα?

Αλλο αφου εσεις οι δυο λέτε οτι ειναι καλο θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω (όταν τελειώσω το empire at war).

More
30 May 2006 17:16 #13698 by Άγγελος Κυρίτσης
To Act of War - το οποίο είχα κάνει και review στη θητεία μου στο PC Master - είναι ένα από τα λίγα σύγχρονα παιχνίδια που διαθέτει μια σφιχτή και καλοδουλεμένη πλοκή κι εξέλιξη στο σενάριό του. Αν θυμάμαι σωστά, είχε επιστρατευτεί ένας επαγγελματίας συγγραφέας και σεναριογράφος για το λόγο αυτό.

Από τη στιγμή που μια μεγάλη πλειοψηφία από τα σύγχρονα παιχνίδια δείχνει να αγνοεί εντελώς την έννοια σενάριο (π.χ. το Unreal Tournament, τα RTS που βασίζονται σ' ένα πολύ υποτυπώδες campaign και κυρίως στο skirmish/multiplayer κλπ), το Act of War αποτέλεσε μια όαση την περίοδο που κυκλοφόρησε.

Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πώς το σενάριό του, το οποίο έχει να κάνει με την πετρελαϊκή κρίση, επιβεβαιώνεται καθημερινά με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου. Επιπλέον, σύμφωνα με τους δημιουργούς, όλα τα όπλα που εμφανίζονται στο παιχνίδι είναι είτε όπλα που χρησιμοποιούνται ή που βρίσκονται σε πειραματικό επίπεδο.

Τώρα, για τις κακές ερμηνείες των ηθοποιών, ε, αν το παιχνίδι είχε μέσα το καστ της συμμορίας των 11 (Clooney, Pitt, Damon κλπ) θα είχε πενταπλάσιο προϋπολογισμό και θα έπρεπε να σκάσουμε 100+ ευρώ για να το αγοράσουμε. Ε, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας...

Επειδή η τεχνολογία μικρή διαφορά έχει από τη λογοτεχνία...

Το πρώτο μου βιβλίο!

www.kastaniotis.com/new-site/dir ... book=01326