Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Homeworld

More
21 Jul 2013 16:01 #128839 by Νικόλας Μαρκόγλου
Μπορεί τη Relic Entertainment να την γνωρίζεται κυρίως από τις εξαιρετικές σειρές των Warhammer 40.000 και Company of Heroes (ας ξεχάσουμε καλύτερα το "ασήμαντο" The Outfit), όμως την παρθενική της εμφάνιση -και σαν εταιρία αλλά και στο είδος των RTS- την έκανε με το εκπληκτικό, αν και συνήθως παραμελημένο, Homeworld του 1999. Στην περίοδο των μεγάλων Command & Conquer Tiberian Sun και Age of Empires 2 το Homeworld ήρθε να δώσει το δικό του δείγμα ενός πραγματικού 3D RTS, κάτι που ακόμα και σήμερα το βλέπουμε σπανίως. Πολύ σύντομα θα μάθετε, μέσα από το κείμενό μας, την αξία που είχε το Homeworld.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Jul 2013 17:36 #129028 by Κώστας Λάβαρης
Το review του Homeworld από το Νικόλα Μαρκόγλου είναι έτοιμο. Το παιχνίδι αποτελεί ένα από τα κλασσικά και πιο αξιόλογα real time strategies.

[youtube:20cmrpge]
[/youtube:20cmrpge]

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
25 Jul 2013 05:25 #129088 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Φοβερό παιχνίδι με έξυπνες ιδέες και πρωτοποριακή τεχνική. Γινότανε ένας πανικός στις μάχες. Η έμφαση στις μάχες σε σχέση με το management δεν μου επιτρέπουν να το εντάξω στα all time classic.
Ασε που με την δύναμη των αριθμών αρκούσε να στείλεις το κατάλληλο σκάφος για την κατάλληλη επίθεση και τελείωνες αμέσως. Αγαπημένο "όπλο" το ion cannon σκάφος.

Πιστεύω πως το sins of a solar empire είχε περισσότερη στρατηγική με το homeworld να θεωρείται περισσότερο ένα διαστημικό RTS παρά ένα υβρίδιο 4Χ. Σαφώς και δεν είναι ούτε θέλει να γίνει κάτι άλλο αλλά εγώ ακόμα περιμένω το homeworld 3 με ανάπτυξη βάσεων, εκμετάλευση πλανητών κλπ.

More
25 Jul 2013 10:57 #129091 by GamesEmperor
Replied by GamesEmperor on topic Homeworld
Τόσα παιχνίδια 4Χ υπάρχουν, γιατί να γίνει και το Homeworld; Δεν νομίζω να κολλάει σύγκριση με το SOASE, που ήρθε και αρκετά χρόνια αργότερα.

Για τους οπαδούς των μαχών, το νέο παιχνίδι της Blackbird Interactive δεν λαμβάνει χώρα στο ανοιχτό διάστημα αλλά μάλλον θα ξύσει την φαγούρα...

Το ερασιτεχνικό μου blog στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

More
25 Jul 2013 11:50 #129093 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Μπορεί να υπάρχουν πολλά 4Χ αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότερα RTS. Αρα το παράδειγμα σου άστοχο.
Εγώ αναφέρθηκα στο τι μου άρεσε και πως θα ήθελα να γίνει. Πραγματικά, με το σύστημα μάχης και με ένα καλό μοντέλο management θα είχε σαρώσει. Την στρατηγική την κερδίζεις πριν την μάχη (δες Total War)... Οταν αρχίσει η μάχη μιλάμε για τακτική ;-)

More
25 Jul 2013 16:23 #129111 by GamesEmperor
Αφού τα μέτρησες πές μας και την διαφορά έτσι για να ξέρουμε :P

Το Homeworld ειδικά για την εποχή του (τελευταία βλέπουμε περισσότερα να κάνουν κάτι παρόμοιο, αλλα φυσικά πάλι με διαφορετικό τρόπο) απείχε και από τα κανονικά RTS ακριβώς επειδή δεν είχε στοιχεία base building κτλ.

Το να έχεις έναν συγκεκριμένο στόλο και μόνο του δίνει άλλο αέρα. Σαν Battlestar Galactica ένα πράγμα :P

More
25 Jul 2013 17:49 #129119 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Δεν σε ειρωνεύτηκα αγαπητέ συμφορουμίτη. Αμφισβητείς το γεγονός πως υπήρχαν περισσότερα RTS από ότι 4Χ εκείνη την περίοδο;

Εγώ είπα την άποψη μου. Ναι δεν ήταν το κλασσικό RTS. Ήταν πρωτοποριακό στο θέμα της παρουσίασης, στο 3D. Κατα τ'αλλα δεν είχε τίποτα το σπουδαίο σαν strategy. Έφτιαχνα σκάφη, και νικούσα με καθαρή αριθμητική υπεροχή! Απλά πράγματα και καθόλου δυσκολία!
Προσωπική άποψη εκφράζω και ναι το είχα original!
Για να με καταλάβεις το μεταγενέστερο Empire at War στο space κομμάτι ήταν καλύτερο.

More
26 Jul 2013 04:33 #129180 by GamesEmperor
Δεν είπα κάτι κακοπροαίρετα. Αντίκρουσες μια γενική αλλά σίγουρα αληθή δήλωση με μια πολύ πιο συγκεκριμένη της οποίας το αποτέλεσμα είμαι σίγουρος πως δεν επαλήθευσες πριν την κάνεις. Αχρείαστα μάλιστα, εφόσον δεν είπα κάτι τόσο σοβαρό και μπορούσες να πεις ότι δεν έχει σημασία για εσένα.

Απλά πράγματα.

Το "εκείνη την εποχή" που μόλις πρόσθεσες είναι διαφορετικό από την αρχική συζήτηση που έλεγε καθαρά "υπάρχουν" οπότε ίσως πρόκειται και για παρεξήγηση κάποιων από τις δηλώσεις.

Δεν είπα κάτι για την ποιότητά του για να αναφέρεις τι βρήκες κακό (ως ανταπάντηση σε εμένα εννοώ, φυσικά πες ότι θέλεις γενικά) και σίγουρα η βελτίωση της στρατηγικής ή και όλου του παιχνιδιού δεν συνεπάγεται απαραίτητα με στοιχεία 4Χ που απλά είναι δική σου επιθυμία αν και το παρουσίασες με μια αίσθηση υπεροχής για αυτά τα παιχνίδια. Το μόνο που έκανα ήταν να εκφράσω με τον τρόπο μου μια άλλη άποψη.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο επί του θέματος, δεν ήρθα για να μαλώσω :D

More
26 Jul 2013 11:35 #129200 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Συμφωνώ σε όσα είπες :)
Για το "πλεονέκτημα" των 4Χ έναντι των rts πιο πολύ το έθεσα ως προς αυτό το παιχνίδι και μόνο. Σαφώς και δεν μπορούν όλα να γίνουν 4Χ (φανταστείτε το starcraft)!

Για το μειονέκτημα της στρατηγικής μπορούμε να ανοίξουμε μια συζήτηση με αφορμή αυτό που έγραψα. Ότι γενικά πολλά RTS εγγενώς στερούνται στρατηγικής.
To έκανα εδώ :
www.gameworld.gr/forum/44/13478 :)