Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

VB .NET

More
08 Aug 2005 09:06 #482 by Nick Maroulis
VB .NET was created by Nick Maroulis
Καλά, η VB πιά, απλά ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ!! Τελευταίο project ένα μικρό προγραμματάκι που ανάλογα με ένα file έφτιαχνε φόρμα με κουμπιά που σε κάθε κουμπί ανιστοιχούσε και μια (προγραμμένη) ρουτίνα.. Να μου ζήσεις AddressOf μου!
Τι λέτε για τη νέα VB .NET?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Aug 2005 09:35 #485 by Nick Maroulis
Replied by Nick Maroulis on topic VB .NET
Κι όμως ο τίτλος δεν είναι λάθος..
Βλέπετε, μιά και υπάρχει από κάτω από το Framework το CLR, κάποια καλόπαιδα σκεφτήκανε και είπανε, άραγε, όπως το κάνει ο θείος Bill με ένα κονβέρτορα, δε μπορόύμε κι εμείς;
Και μπόρεσαν..
Μπορείτε να μεταφράσετε σχεδόν οτιδήποτε σε C# από VB .NET
Πληροφορίες για τσαμπέ IDE εδώ , για ΑΥΤΟΜΑΤΗ και επιτόπια μετάφραση, με πολύ κέφι, στο χώρο σου, εδώ , κι άμα θέλετε ένα top εργαλείο γιατί είστε επαγγελματίες και δε μπορείτε παρά να έχετε τα πάντα στο σκληρό σας, επέλεξα αυτό , κι αναμένω τα σχόλιά σας..
:roll:

More
10 Aug 2005 13:17 #531 by Kostas Giagias
Replied by Kostas Giagias on topic VB .NET
Εγώ δουλεύω περισσότερο με vb.net και χρησιμοποιώ συχνά εργαλείο μετατροπής από C# se VB.Net όταν βρίσκω codes που είναι μόνο σε C#...

I love racing because football and basketball require only one ball...
Hellenic Racing Team

More
26 May 2006 13:06 #13346 by Fevos Verganelakis
Replied by Fevos Verganelakis on topic VB .NET
blepo sta biblia programatismou Visual Basic v6 kai Visual Basic .NET...
den etixe na pesei ena sta xeria mou omos kai roto: iparxei diafora anamesa tous h apla kialles edoles px? :?:

More
30 May 2006 14:21 #13649 by Kostas Giagias
H vb6 και γενικά το Visual Studio 6 είναι μία σχετικά παλαιά Σουίτα me ανεξάρτητες γλώσσες προγραμματισμού που η κάθε μία έχει τις δικές της δυνατότητες αλλά και περιορισμούς.

Με την έκδοση .NET η Microsoft προσπαθεί να ενωποιήσει τις γλώσσες. Εφτιαξε το .Net Framework που ουσιαστικά είναι ένα κοινό Layer με βιβλιοθήκες και λειτουργίες κοινές για όλες τις γλώσσες.
Το .Net 2002 λειτουργούσε με .Net Framework 1.0
Το .Net 2003 λειτουργούσε με .Net Framework 1.1
Το .Net 2005 λειτουργούσε με .Net Framework 2.0

Η δυνατότητες που έχει κάποιος developer είναι πια περισσότερες και ενοποιημένες. (μικροδιαφορές πάντα υπάρχουν, εκτός της διαφορετικής σύσταξης)

Το καλό είναι οτι η ΜS υποστηρίζει το .NET και εκτός VS όπως και στον SQL Server 2005.

Αν ξεκινάς τώρα λογικά πήγαινε για .ΝΕΤ αλλά αν θέλεις να εργαστείς σε εταιρία πληροφορικής θα ανακαλύψεις αρκετές που είτε προγραμματίζουν, είτε κάνουν Support σε εφαρμογές από Visual Studio 6.

Hellenic Racing Team

More
19 Jun 2006 10:07 #15362 by Lefteris
Replied by Lefteris on topic VB .NET
Γιατί υπάρχει ακόμα η VB; Η C# νομίζω την αντικαθιστά με το παραπάνω. Μου διαφεύγει κάτι;

More
19 Jun 2006 10:31 #15369 by Kostas Giagias

leste\ wrote: Γιατί υπάρχει ακόμα η VB; Η C# νομίζω την αντικαθιστά με το παραπάνω. Μου διαφεύγει κάτι;

NAI. Ευτυχώς ή δυστυχώς καμμία γλώσσα δεν αντικαθιστά καμία άλλη. Και με τις 2 έχεις σχεδόν τις ίδιες δυνατότητες αλλά η κάθε μία κρατάει την δική της σύνταξη. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον που έγραφε χρόνια σε VB να την πετάξει.

Ακόμα υπάρχουν πολλοί Converters που μετατρέπουν κώδικα vb σε C# και το ανάποδο.

Hellenic Racing Team

More
19 Jun 2006 16:51 #15421 by Lefteris
Replied by Lefteris on topic VB .NET

Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον που έγραφε χρόνια σε VB να την πετάξει.

Όντως, είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβει από μόνος του

More
17 Sep 2006 15:22 #19624 by Sotiris Filippidis
Replied by Sotiris Filippidis on topic VB .NET
Για την ακρίβεια το .net framework μπορεί να ενσωματώσει οποιαδήποτε γλώσσα υποστηρίζει το CLR - εκτός από τις διαδεδομένες C# και VB.NET.

Είναι κάτι αντιστρόφως ανάλογο με την προσπάθεια της Sun με τη Java (θυμάστε το write once - run everywhere, που θεωρητικα τουλάχιστον ίσχυε; ) Εδώ έχουμε το "write in any language(s) you like, run on Windows (mostly)", για να είμαι πιό σαφής :)

Το ωραίο με το CLR είναι οτι κομμάτια που έχουν γραφτεί σε διαφορετικές γλώσσες μπορούν - compiled - να συνεργαστούν μεταξύ τους. Ετσι αν κάποιος έχει γράψει μια ωραία βιβλιοθηκούλα σε C# μπορεί να τη δώσει σε κάποιον που δουλεύει VB.NET για να την εκμεταλλευτεί και ούτω καθ'εξής.

Οι γλώσσες μεταξύ τους έχουν διαφορές, κυρίως στα control structures. Οχι όμως τόσο μεγάλες που κάποια να θεωρείται "καλύτερη" ή "χειρότερη" μια και τελικά το CLR είναι αυτό που μετράει.

More
18 Sep 2006 12:16 #19709 by Kostas Giagias
Συμφωνώ με τον φίλο!!!

Είναι και πιο ειδικός :)

Εγώ προσωπικά δουλεύω τα περισσότερα σε VB.Net και κάποια Dll se c#.

Από ότι έχω καταλάβει δεν υπάρχει διαφορά ούτε σε ταχύτητα. Και οι δύο γλώσσες φτιάχνουν Assemblies

Hellenic Racing Team