Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.
Rasmo wrote: Έχω forthnet τώρα και βεβαίως είναι χάλια. Πλερώνω για 24άρι χρόνια τώρα και με δυσκολία πιάνω το 1,5, βάλτε και τα ups and down της σύνδεσης. Οι δικαιολογίες? γνωστές σε όλους. Γι'αυτό σκέφτομαι να αλλάξω μιας και βλέπω να γίνεται ντόρος για το ΟΤΕ VDSL, κλπ. Τι παίζει εκεί? Παίζει ρόλο απόσταση καφάο κλπ? κανείς που να έχει? και αν όχι, τι προτείνει?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Rasmo wrote: Έχω forthnet τώρα και βεβαίως είναι χάλια. Πλερώνω για 24άρι χρόνια τώρα και με δυσκολία πιάνω το 1,5, βάλτε και τα ups and down της σύνδεσης. Οι δικαιολογίες? γνωστές σε όλους. Γι'αυτό σκέφτομαι να αλλάξω μιας και βλέπω να γίνεται ντόρος για το ΟΤΕ VDSL, κλπ. Τι παίζει εκεί? Παίζει ρόλο απόσταση καφάο κλπ? κανείς που να έχει? και αν όχι, τι προτείνει?
Ίσα ίσα φίλε τόνυ, μένω αθήνα και έχω χάλια σύνδεση, οπότε γι'αυτό ρωτάω και για VDSL γιατί έχω μια "φοβία" για το όλο θέμαtonyler wrote: Αύτο που λέω ειναι για ADSL του ΟΤΕ και οχι για VDSL :Φυσικά και παίζει ρόλο η απόσταση από το κέντρο.Eχω 24αρα γραμμή και πιάνω 10 mbps download speed και 0,80 upload speed.Πιστεύω αυτές οι ταχύτητες για επαρχία που μένω είναι πολύ καλές.Τώρα αν μένεις Αθήνα/Θεσσαλονίκη λογικά θα έχεις πολύ καλύτερη σύνδεση.Φαντάσου ότι με VDSL είναι ακόμα καλύτερα.
Απο ότι είδα στην περιοχή μου(Αθήνα μένω σε προάστιο), έιχα δεί και είχαν κάνει εργασίες σε κάτι δρόμους ο ΟΤΕ, και απ'ότι έμαθα είναι οι οπτικές ίνες που περάσαν και 2 στενά πάνω απο το σπίτι μου είδα ένα νέο καφάο που βάλαν με αυτές τις εργασίες και υποψιάζομαι ότι έιναι των οπτικών ινών. Τώρα δεν έχω ιδέα αν η περιοχή μου όντως έχει VDSL αλλά θα πάρω ένα τηλ να μάθω τι και πως αλλά έχω πάψει να έχω εμπιστοσύνη στα λεγόμενα τους. Τώρα που λές για την forthnet που έχω, άστα φίλε πολύ τραγικά τα πράγματα, έχει έρθει τεχνικός και λέει την ίδια ιστορία ότι μένω πολύ μακρυά απο το καφάο, κλπ και δεν αλλάζει κάτι. Έχω νευριάσει πλέον με το όλο θέμα γι'αυτό και δεν ασχολούμαι μαζί τους πλέον και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω ΟΤΕ και συγκεκριμένα VDSL που πιστέυω σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα απ'ότι είμαι τώρα. Το μόνο κόλλημα που έχω και δεν έχω προβεί ακόμα στην αλλαγή είναι για πόσο καιρός θα μείνω ξεκρέμαστος χωρίς ίντερνετ μέχρι να γίνει η αλλαγή του παρόχου, που δεν μπορώ να μείνω χωρίς, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων..Asxetoss wrote: Λοιπόν VDSL αρχικά μπορεί να μπει σε απόσταση από κέντρο ΟΤΕ κοντά στα 500 μετρά και αυτό λόγο ελλειψη καλής καλωδίωσης στην Ελλάδα , χρησιμοποιείτε ο χαλκός ,Τώρα όταν φτάσουμε στο σημείο να αλλαχτούν τα καλώδια χαλκού με οπτική ινα θα μπορεί να φτάσει VDSL σήμα σε μεγαλύτερες αποστάσεις .Μου φαίνεται λίγο περίεργη η ταχύτητα σου όμως ,και εγώ επαρχεία που μένω έχω 10mbps download και 0,8 περίπου upload .νομίζω εκεί κοντά παίζουν συνήθως στην επαρχεία , Δεν ξέρω αν τους έχεις ενοχλήσει για την ταχύτητα που έχεις , αν όχι θα έπρεπε. Καλό είναι να μάθεις αν δεν ξέρεις τι ταχύτητες πιάνει σε άλλα σπίτια στην περιοχή σου να κρίνεις περίπου τι παίζει .Αν η ταχύτητα τους είναι ίδια με την δικιά σου δύσκολα τα πράγματα. Αν έχεις απόκλιση τότε καλείς και ερχεται τεχνικός και μετράει σε καφαο κουτιά την γραμμή σου και που κλειδώνει (νομιζω τεχνικοί ΟΤΕ έρχονται ) αν σου πει οτι μέχρι το σπίτι σου φτάνει κανονικό και νορμάλ σήμα πρέπει να ψαχτεις στις καλωδιώσεις του σπιτιού σου. Νομίζω να σε κάλυψα οσο μπορούσα. Ελπίζω να βρεθεί λύση γιατι είναι αμαρτία να έχεις αυτή την ταχύτητα ενώ πληρώνεις για πολύ περισσότερο.