Το Instagram κλείνει μαζικά λογαριασμούς με αναίτια bans
Η παράνοια συνεχίζεται.
Τον τελευταίο χρόνο το Instagram έχει αρχίσει να κλείνει λογαριασμούς χωρίς λόγο. Τον Δεκέμβριο του 2021 προσωπικά έχασα τον λογαριασμό μου (@manosgryparis) χωρίς κανέναν λόγο. Αυτό το φαινόμενο πολλαπλασιάστηκε σήμερα.
Από το πρωί μέχρι και τώρα, ένα σημαντικό ποσοστό από Instagram accounts άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Αρχικά υπήρξε φήμη ότι το Instagram κλείνει ψεύτικους λογαριασμούς, ωστόσο πολλοί από εσάς μας στείλατε emails επιβεβαιώνοντας ότι χάσατε προφίλ στα οποία φαινόσασταν κανονικά σε φωτογραφίες, ανεβάζατε stories και κάθε άλλο παρά ψεύτικα φαινόντουσαν!
Ο λόγος που έχασα accounts και που μπορεί κάποιοι από εσάς να έχασαν επίσης, είναι γιατί συνδεόμουν από PC. Τότε, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, όταν έφτιαξα και άλλα προφίλ ή χρησιμοποίησα παλιά προφίλ που είχα, επίσης από PC, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Όλα τους δέχονταν ban. Έρχεται ένα μήνυμα που λέει "Ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί επειδή παραβίαζε τους όρους χρήσης της κοινότητας" (παραμύθια), στέλνετε την φωτογραφία που σας ζητάει το Instagram και δεν λαμβάνετε ποτέ απάντηση. Τα bans στο Instagram πέφτουν βροχή, πιο γρήγορα κι από το Facebook. Προτείνουμε σε κάθε περίπτωση να μην μπαίνετε καθόλου από PC, παρά μόνο από το κινητό σας.
We're aware that some of you are having issues accessing your Instagram account. We're looking into it and apologize for the inconvenience.
#instagramdown
— Instagram Comms (@InstagramComms)
October 31, 2022
Εδώ και χρόνια ο κόσμος διαμαρτύρεται προς το Facebook και το Instagram μέσω του LinkedIn, όπου δεν πέφτει κανένα ban. Πλέον, τώρα που παράλληλα ο Elon Musk εξαγόρασε το Twitter, μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε και μέσω Twitter, στο παραπάνω post.
Όσο για το τι θα γίνει με τον λογαριασμό σας, όσοι δεν τον πάρετε πίσω (το πιθανότερο) στείλτε μου ένα email στο manos [ατ] gameworld.gr γιατί ετοιμάζω μαζική αγωγή. Είμαστε ήδη πάνω από 10 άτομα και ακόμα δεν την έχω ανακοινώσει σε βίντεο.