Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Πως θα βελτιώσετε τον Η/Υ σας με 6 clicks

More
20 Jan 2014 22:41 #139385 by Γιωργος Φραζεσκαρος
Μήπως έχετε παρατηρήσει πως τις πρώτες μέρες της αγοράς ο Η/Υ σας δουλεύει πολύ πιο γρήγορα; Ο σκληρός δίσκος είναι το μόνο μηχανικό αντικείμενο στον Η/Υ σας. Το αρνητικό του είναι πως για να κάνει μια αναζήτηση πρέπει να "ψάξει". Μπορεί αυτό να είναι σύντομο (διαρκεί κάποια mSecond), αλλά καλό θα ήταν να το μηδενίσουμε αυτό. Το όλο πρόβλημα είναι στις αποθηκεύσεις και στης διαγραφές που γίνονται σε αυτόν.

θα σας δώσω ένα Π.χ.
Αν ένα πρόγραμμα για να εκτελεστεί χρειάζεται αρχεία τα οποία είναι στης θέσεις 7, 8, 30, 60, 100, 150, 2, με τον τρόπο με την σειρά άφιξης.

Ο σκληρός δίσκος θα τα εκτελέσει ως εξής:
7 -> 8 -> 30 -> 60 -> 100 -> 150 -> 2.
με τον μικρότερο χρόνο ανίχνευσης
Ο σκληρός δίσκος θα κάνει το εξής:
7 -> 8 -> 2 -> 30 -> 60 -> 100 -> 150.

Δεν θα ήταν καλύτερα λοιπόν αντί να κάνει όλο αυτό τον δρόμο να κάνει άπλα:
1 -> 2 -> 3 -> 4 -> 5 ?

Πως το καταφέρνουμε λοιπόν αυτό. Αυτό γίνεται από ένα ξεχασμένο εργαλείο από τους περισσότερους:
Ο υπολογιστής μου -> Δεξί click στο δίσκο C: -> ιδιότητες -> εργαλεία -> βελτιστοποίηση.

Ελπίζω να βοήθησα.

Ο Καρχαρίας όμως μου το παίζει τσανμπουκάς

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
23 Jan 2014 16:08 #139486 by Ανδρέας Γρυπάρης
Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, μήπως θες να πεις για το defrag ?
που φυσικά σε SSD δεν έχει νόημα γιατί κάνεις τζάμπα εγγραφές, αφού οι μνήμες των SSD είναι ταχύτατες.

Ποιό σημαντικό είναι να σβήνεις κάθε crapware και ανούσιο πρόγραμμα συν virus check, registry clean κ.α. παρά τόσο αυτό που ανέφερες.

More
23 Jan 2014 16:30 #139490 by Κώστας Λάβαρης
Στα Vista και 7 το defragment γίνεται αυτόματα σε προγραμματισμένη χρονική στιγμή, αλλά μπορείς αν θες να το κάνεις χειροκίνητα.

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
23 Jan 2014 17:50 #139498 by Γιωργος Φραζεσκαρος

Pokemon wrote: που φυσικά σε SSD δεν έχει νόημα γιατί κάνεις τζάμπα εγγραφές, αφού οι μνήμες των SSD είναι ταχύτατες.

οι SSD δεν δουλεύουν μηχανικά

Ο Καρχαρίας όμως μου το παίζει τσανμπουκάς