Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Windows XP - 8 σε παλιο υπολογιστη

More
28 Dec 2013 21:19 #138167 by Jester

wavee wrote: Στις ρυθμισεις υπολογιστη, εκει που γραφει τα χαρακρηριστικα του λαπτοπ δειχνει ότι εχω 1GB ram και διπλα σε παρενθεση γραφει (894ΜΒ είναι δυνατη η χρηση). Που οφείλεται αυτό?

Τα 100-κάτι MB που σου λείπουν είναι δεσμευμένα ως kernel memory και δεν μπορείς να τα αποδεσμεύσεις.
Τώρα, όσον αφορά το λειτουργικό, αφού θες windows υποχρεωτικά, κι εγώ θα σου πρότεινα τα 7, κυρίως λόγω σταθερότητας.
Πάντως αν θες τον υπολογιστή μόνο για internet, καμιά ταινία και βασικές δουλειές γραφείου τύπου office θα σου πρότεινα κι εγώ linux. Τουλάχιστον δοκίμασε να έχεις dual boot και να χρησιμοποιείς το linux για αυτές τις δουλειές. Το dual boot μη σε τρομάζει, στις τελευταίες διανομές του linux στήνεται μόνο του...

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Dec 2013 21:46 #138175 by wavee
Ειχα βαλει τα 7 πριν βγουν τα 8 και κολλαγαν πολύ. Τωρα με τα 8 είναι καλυτερα απλα σκέφτομαι μηπως με τα XP δεν κολλαει καθολου.

Οι ελάχιστες απαιτησεις των XP είναι:

-Επεξεργαστής του Pentium 233-megahertz (MHz) ή ταχύτερος (συνιστάται 300 MHz)
-Μνήμη RAM τουλάχιστον 64 megabyte (MB) (προτείνονται 128 MB)

Και οι ελάχιστες απαιτησεις των Windows 8.1 είναι:

-Επεξεργαστής: 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος με υποστήριξη για PAE, NX και SSE2
-RAM: 1 gigabyte (GB) (32 bit) ή 2 GB (64 bit)

Απ ότι φαινεται εγω που εχω 1.6 GHZ και 1Gb ram μπορω να εχω τα windows 8 32 bit. Αλλα βλεπω ότι κολλαει καποιες φορες. Λετε με τα Xp να παει καλυτερα? Απ΄ οτι ξερω θα σταματησει να υποστηριζει η Microsoft τα xp τον απριλιο.

More
28 Dec 2013 21:59 #138178 by Jester
Φίλε μου σου ξαναλέω...Εξαρτάται από τη χρήση που θέλεις να κάνεις. Σε ένα laptop μου με αντίστοιχα specs με το δίκο σου έχω XP - linux σε dual boot και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αλλά το χρησιμοποιώ μόνο για internet και media. Οπότε από αυτή τη σκοπία θα σου έλεγα αν έχεις κάτι αντίστοιχο στο μυαλό σου να πας σε XP.

Τα Windows 8 εγώ δεν τα συμπαθώ. Αν έχει κάποιος άλλος άποψη ας την καταθέσει...Μου κάνει πάντως εντύπωση το γεγονός ότι δεν σου "έκατσαν" καλά τα 7...

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

More
28 Dec 2013 22:14 #138179 by Πας Παρτού

wavee wrote: Οι ελάχιστες απαιτησεις των XP είναι:

-Επεξεργαστής του Pentium 233-megahertz (MHz) ή ταχύτερος (συνιστάται 300 MHz)
-Μνήμη RAM τουλάχιστον 64 megabyte (MB) (προτείνονται 128 MB)

οι απαιτήσεις αυτές πιστεύω είναι χωρίς τα SP. Αποκλείεται με τα SP να παίζουν σε τόσο χαμηλές προδιαγραφές.

Ο υπολογιστής σου είναι τής εποχής XP/Vista τα επόμενα λειτουργικά τής microsoft (7 και 8) δεν είναι φτιαγμένα για τόσο παλιούς υπολογιστές. Υπάρχει κάποια συμβατότητα για αυτό και μπορείς τυπικά να τρέξεις αλλά δεν σημαίνει ότι υποστηρίζεσαι.

Αν θες windows 8 πήγαινε και πάρε καινούργιο υπολογιστή.
Ούτε windows 7 είναι καλή ιδέα στον υπολογιστή σου (και τα έχεις δοκιμάσει)
Μεταξύ XP και Vista η συγκριτικά λιγότερο κακή επιλογή είναι τα XP τα οποία είναι λειτουργικό που τουλάχιστον πέρασε την δοκιμασία τού χρόνου.

Για τον υπολογιστή σου όμως υπάρχει η πολύ ανώτερη επιλογή τού Linux. Πιάσε και εγκατέστησε Mint mate 32bit.

τελευταία έκδοση:
www.linuxmint.com/edition.php?id=145

τελευταία LTS έκδοση:
www.linuxmint.com/edition.php?id=103

Θα έχεις ένα πολύ πληρέστερο και πολύ καλύτερο λειτουργικό συγκριτικά με τα windows. Το μειονέκτημα τού λίνουξ είναι στα εμπορικά προγράμματα, αλλά δεν σε απασχολεί. Firefox ή Chromium θα έχεις κανονικά για το δίκτυο, Libre Office θα έχεις, Vlc θα έχεις, κοκ για όλες τις ουσιαστικές σου ανάγκες.

Διαφορετικά δώσε τον υπολογιστή σε κάποιον που δεν έχει κόλλημα εναντίων τού λίνουξ και πάρε καινούργιο υπολογιστή.

More
28 Dec 2013 22:40 #138180 by wavee
οκ.Εχω δοκιμασει τα Linux και δεν μου αρεσαν καθολου. Εκτος αυτου εχω πολλα προγράμματα να χρησιμοποιησω και εχουν βγει μονο σε windows.

More
29 Dec 2013 00:09 #138184 by Πας Παρτού

wavee wrote: οκ.Εχω δοκιμασει τα Linux και δεν μου αρεσαν καθολου. Εκτος αυτου εχω πολλα προγράμματα να χρησιμοποιησω και εχουν βγει μονο σε windows.

αν όντως έχεις ανάγκη προγράμματα που έχουν βγει μόνο για windows, προσωπικά σού προτείνω windows XP, και dual boot με Linux. Να χρησιμοποιείς τα XP μόνο για να τρέχεις αυτά τα προγράμματα και για κάθε άλλη χρήση (οπωσδήποτε ίντερνετ) να χρησιμοποιείς το λίνουξ. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις τα XP ασφαλή και δεν σε ενοχλεί το γεγονός ότι σταματάει η υποστήριξή τους.

More
29 Dec 2013 00:25 #138186 by Σταύρος Δήμου
τα windows 8 θα καταναλώνουν περισσότερους πόρους του συστήματος όμως, που σημαίνει πως λιγότεροι πόροι θα είναι διαθέσημοι για προγράμματα.
βάλε xp για να μη σέρνεται.

More
29 Dec 2013 00:28 #138187 by wavee
οκ ευχαριστω.

More
29 Dec 2013 00:56 #138190 by Πας Παρτού

StavrosDimou wrote: τα windows 8 θα καταναλώνουν περισσότερους πόρους του συστήματος όμως, που σημαίνει πως λιγότεροι πόροι θα είναι διαθέσημοι για προγράμματα.
βάλε xp για να μη σέρνεται.

πάντως δεν είναι μόνο θέμα λιγότερης ανάγκης πόρων για τα XP. Τα 8 υποθέτουν ότι το υλικό έχει νέα χαρακτηριστικά που αν λείπουν είτε δεν θα τρέξουν καθόλου είτε θα επιχειρήσουν να τα εξομοιώσουν και αυτό δεν λειτουργεί τόσο καλά.