Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βιβλίο Java και Δημόσια σχολή προγραμματισμού ανεξαρτήτου ηλ

More
17 Dec 2013 23:29 #137404 by Κώστας Γιαλαντζής
Καλησπέρα σας.
Είμαι 16 ετών, πάω τρίτη γυμνασίου (έχω χάσει χρονιά, δεν έχω μείνει σε κάποια τάξη)

Όνειρο μου είναι να γίνω προγραμματιστής παιχνιδιού, και όσο έχω ψάξει, έχω δει ότι οι καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού για να φτιάξεις ένα παιχνίδι είναι Java και C#, έτσι πήρα την απόφαση να αρχίσω να μαθαίνω Java/JavaScript.

Θέλω να μου προτείνεται κάποιο βιβλίο (Στα Ελληνικά αν είναι δυνατόν) για να μάθω πολύ καλά την γλώσσα προγραμματισμού Java, και όταν την μάθω να μπορέσω να φτιάξω μικρά παιχνίδια όπως τρίλιζα κτλ ή ακόμα παιχνίδια όπως το Minecraft που από όσα tutorials έχω δει, είναι σε Java/JavaScrip και για κάποιον που ξέρει αυτήν την γλώσσα προγραμματισμού ο χρόνος για να το φτιάξει αυτό το παιχνίδι είναι 1-2 εβδομάδες.

Επίσης αν μπορείτε πείτε μου αν υπάρχει κάποια δημόσια σχολή στην Αθήνα όπου μπορώ να πάω να κάνω μαθήματα πάνω στον προγραμματισμό.
Απ'όσο έχω ψάξει βρήκα αυτό:
zen.coderdojo.com/dojo/85

έστειλα email πριν 5 μέρες αλλά ακόμα περιμένω απάντηση. Μήπως έχετε να μου προτείνεται κάτι καλύτερο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος (paixtroni)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Dec 2013 00:31 #137416 by Αποστόλης Αναστασίου
κοίτα φιλαράκο ... σου έχω ένα φόρουμ στο οποίο μπορείς να ρωτάς κάθε απορία μέσα και έχει πολύ καλά παιδιά ... σε βοηθάνε στο οτιδήποτε αρκεί να είσαι καλός και εσύ και όχι τρόλλερ ...
Hackforums . Εκεί μπορείς να ρωτάς κάθε σου απορία σχετικά με αυτά που σε προβληματίζουν . Τώρα για εσένα για Αθήνα δεν ξέρω , εγώ εξωτερικό Αγγλία θα πάω να σπουδάσω και σου προτείνω να αρχίσεις να μαθαίνεις και άμα όντως έχεις θέληση επικοινώνησε μαζί μου .

Μην πας και γράψεις κάποιο τέτοιο ποστ εκεί όμως , κακό στην φήμη σου θα προκαλέσεις έστω και ως νέο μέλος ... δεν είναι ότι πιο ωραίο να πηγαίνεις να ζητάς βοήθεια και πατερίτσες αντί να αρχίσεις ήδη να διαβάσεις και να ρίξεις δουλειά . Θεωρούνε και θεωρώ ότι δεν σέβεσε τον εαυτό σου αλλά σε καταλαβαίνω ... θέλεις τον σωστό δρόμο ...

Προγράμματα δεν θα φτιάξεις από την πρώτη σου στιγμή . Την πρώτη στιγμή θα κάνεις τύπου :
class myclass{
public static void main(String[] args){
string name = "Apostolis";
Console.WriteLine("Hello {0}",name )

}
}
και μέχρι να φτάσεις στο Minecraft θέλει χρόνο και προσπάθεια πολύ . Στα ελληνικά δεν θα συναντήσεις επίσης τόσο αξιόλογα βιβλία και θα σου πρότεινα να διαβάζεις αγγλικά για να τα εξασκήσεις ... Α επίσης άρχισε να διαβάζεις και να παίρνεις κανένα αξιοπρεπή βαθμό στο σχολείο ... αλλιώς όποιος έχει ένα τέτοιο όνειρο και δεν διαβάζει πιο πολύ για απλό τεχνικό υπολογιστών τον βλέπω ... καλός και αυτός αλλά δεν φαντάζομαι να ήταν ο αρχικός σου στόχος ... σωστά ;

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

More
18 Dec 2013 01:33 #137426 by Κώστας Γιαλαντζής
σου έστειλα PM, και πίστεψε με για αυτό το πράγμα έχω πολύ θέληση και υπομονή.
ΥΓ: όχι δεν θέλω να γίνω τεχνικός υπολογιστών αλλά προγραμματιστής παιχνιδιών.
Σε ευχαριστώ για ακόμη μία φορά για την απάντηση σου.

More
25 Dec 2013 23:47 #138010 by Παναγιώτης Κυριακόπουλος
Καλά κάνεις και ασχολείσαι με C και Java αλλά γενικά να ξέρεις οτι αν θες "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ" να ασχοληθείς με αυτό καμία σχολή ιδιωτική δεν θα στο προσφέρει.

Θα πρέπει να πας σε ΑΕΙ πληροφορικής να πάρεις σωστές βάσεις.

Από εκεί θα πάρεις το δρόμο σου και υπάρχουν αρκετά μαθήματα σχετικά με αυτό (Τεχνητή νοημοσύνη κλπ).

Φυσικά δεν είναι μόνο η σχολή. Η σχολή, και η κάθε σχολή είναι απλά αυτό που λέμε "η μίζα σου" για να πάρεις μπρος. Το πόσο μακριά θα πας δεν στο μαθαίνει καμία σχολή. Τα βασικά θα διδαχθείς. Από κει και πέρα είναι εξερεύνηση.

Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ (όσο και αν σου φαίνεται κουραστικό) είναι να ξεκινήσεις από τώρα να φρεσκάρεις τα μαθηματικά σου. Είναι πιο σημαντικά από τη γλώσσα προγραμματισμού. Οι γλώσσες έρχονται και παρέρχονται και γενικά αν μάθεις μια τις ξέρεις όλες. Τα μαθηματικά είναι κάτι που θα σου χρειαστεί περισσότερο.

Δεν είναι τόσο "μαγικός" ο κόσμος του προγραμματιστή ούτε φτιάχνει αυτός το παιχνίδι. Ο προγραμματιστής είναι περισσότερο... η κόλλα που φέρνει κοντά κομμάτια άσχετα μεταξύ τους. Τη μουσική, το 3D art Design, τον έλεγχο, το σεναριο κλπ.

Το θέμα που πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου είναι οτι όλα τα παραπάνω τα κάνουν άλλοι. Δεν ξέρω κατα πόσο γίνομαι αντιληπτός. Αν παρόλαυτά όντως σου αρέσει απλά σε συμβουλεύω να μη χαραμιστείς σε ιδιωτικές σχολές τύπου κολλέγια, ΙΕΚ, Κέντρα σπουδών κλπ. Θα σου μάθουν απλά τα προγράμματα χωρίς να σε καθοδηγήσουν πάνω σε σωστές βάσεις.

ΥΓ: Εκτός από τα μαθηματικά εξίσου ή και παραπάνω θα σου χρειαστεί να είσαι άριστος στη φυσική.

Για να σου φέρω ένα απλό παράδειγμα. Ας πούμε οτι θα ήθελες να φτιάξεις το πιο απλό, μια μπάλα να αναπηδά σε ένα 2D περιβάλλον. Φυσικά και μπορείς να την κάνεις να πηγαίνει από το χ στο ψ σημείο και να γυρνά πίσω και να βάλεις και κάποια χ ταχύτητα που θα το κάνει. Μόνο αν ξέρεις όμως οτι υπάρχουν οι Νόμοι κίνησης του Νεύτωνα θα πετύχεις το απόλυτα σωστό αποτέλεσμα και δεν θα φτιάξεις μια μπούρδα που να πηγαίνει μπρός πίσω.

More
26 Dec 2013 01:43 #138013 by Petros
καλησπέρα , και εγώ κάποια στιγμή θέλω να το κάνω αυτό αλλά η Java δεν είναι και ή καλύτερη γλώσσα έστω αν θες να ασχοληθείς με Android. Μια πολύ συμαντική γλώσσα είναι η C++. Επίσεις μπορείς να ασχοληθείς με κάποια Free engines όπως Unity3D,Unreal Development Kit, CryEngine,GameMaker etc. Εγώ προσοπικά έχω σπουδάσει Computer Science και απο ότι βλέπω το να ασχοληθείς κατευθείαν με game development είναι πολυ δύσκολο τουλάχιστον στην ελλάδα. Μπορείς βέβαια να ασχοληθείς μόνο σου και να φτιάξεις κάτι χρησιμοποιόντας τα δωρεάν εργαλεία. Πάντος Java δεν σου το συνηστώ.

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
26 Dec 2013 02:35 #138015 by Σπύρος
Όντως για game development το καλύτερο που έχεις να κάνεις αφού τελειώσεις ένα πανεπιστήμιο πληροφορικής στην Ελλάδα είναι να πας σε κάποιο τμήμα στην Ευρώπη για μεταπτυχιακό (στη Γαλλία ειδικά είναι σχεδόν τζάμπα, αλλού θα χρειαστείς αρκετά λεφτά).
Μια λίστα μπορείς να βρεις εδώ: www.edge-online.com/get-into-games/university-listings-europe/

More
26 Dec 2013 04:11 #138021 by Αποστόλης Αναστασίου
Ρε παιδιά , το παιδί τώρα αρχίζει , τι γράφετε για Game Engines τα οποία χρειάζονται ώρες εκμάθησης για την κάθε μια και για το ότι η Java δεν είναι μια Recommented γλώσσα ; Η Java έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως και πολλά μειονεκτήματα , μπορεί να γραφτεί πάνω σε Sites , μπορεί επίσης να γραφτεί σε οποιοδήποτε Operating System ( Λειτουργικό Σύστημα) αντίθετα οι .NET γλώσσες όπως η C# δεν μπορούνε .

Η Java είναι πανεύκολη αντίθετα με την C++ που είναι μια πολύ χαμηλότερη επιπέδου γλώσσα προγραμματισμού , οπότε τι θα κάνουμε ; Θα τον πάμε κατευθείαν στα βαθιά ; Ούτε εγώ δεν έμαθα ακόμη C++ καλά . Χαλαρώστε λίγο , αφού σπουδάσατε και όλας θα έπρεπε να ξέρετε ότι δεν πας κατευθείαν στα βαθιά , ειδικά όταν μιλάμε για σχεδιασμό παιχνιδιού , είναι κάτι πολύ δύσκολο και παίρνει πολύ χρόνο ακόμη και για έναν εμπειρογνώμονα προγραμματιστή , θα βάλετε το παιδί που δεν ξέρει καν καμία γλώσσα να παίξει με Game Engines ;

Πράγματι οι ιδιωτικές σχολές δεν θα τον βοηθήσουν αλλά πιστεύω δεν είναι μόνο αυτές , είναι και η Ελλάδα που δεν θα τον βοηθήσει καθόλου . Για αυτό σιγά σιγά όλοι οι Έλληνες μαζεύουνε βαλίτσες για εξωτερικό . Αλλά το κυριότερο που συμφώνησα με τον "Volga" ο οποίος ανέφερε για το ότι θα πρέπει να είσαι άριστος στην φυσική και στα μαθηματικά . Είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί δεν πα να έχεις γενικό 13 , αυτοί θα σε πάρουν αν στα Μαθηματικά και στην Φυσική έχεις 18-19 για αυτό καιρός να τα πάρεις σοβαρά ... είναι μαθήματα δύσκολα οπότε δώσε βάση τώρα που είσαι στην 3η Γυμνασίου παρά όταν θα είναι αργά .

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

More
26 Dec 2013 21:36 #138051 by Παναγιώτης Κυριακόπουλος
Μια χαρά είναι και η Ελλαδίτσα μας για σπουδές. Ενδεικτικά δείτε το πρόγραμμα του Αριστοτέλειου πανεπιστημιού στην πληφορορική και συγκεκριμένα στον τομέα "Ψηφιακών Μέσων". Μην έχετε ξενομανία :)

www.csd.auth.gr/files/direction- ... -media.pdf

Έχουμε καλή εκπαίδευση απλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι αυτό που τόνισα κι εγώ παραπάνω. Το πανεπιστήμιο είναι σαν την πρώτη δημοτικού για ένα παιδάκι. Την αλφάβητο θα σου δείξει δεν θα σου μάθει όλες της λέξεις της Ελληνικής γλώσσας. Εσύ πρέπει να στρωθείς και να πας παραπέρα τη σπίθα που θα σου δώσει, να την εξελίξεις και να μη σταματήσεις ποτέ να γίνεσαι καλύτερος.

More
27 Dec 2013 13:28 #138064 by Κώστας Γιαλαντζής
ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.. έχω αρχίζει να διαβάζω και φυσική και μαθηματικά γιατί κατάλαβα ότι είναι αναγκαία για τον προγραμματισμό..
εγώ είπα ότι θα πάω εξωτερικό σε σχολή για gaming programming γιατί από'τι έχω διαβάσει αυτές οι σχολές στην Ελλάδα δεν είναι καλές σε αντίθεση με τις σχολές της Αμερικής για παράδειγμα που πηγαίνετε και για ξεναγήσεις σε διάφορα studios, ενώ στην Ελλάδα κάθεστε μέσα δεν μαθαίνετε τίποτα και χρυσοπληρώνετε.. δεν ξέρω αν είναι σωστά αυτά που λέω.. ότι μου έχουν πει λέω..

YΓ: όταν οι άλλοι μου μιλούσαν για σχολές προγραμματισμού ενός παιχνιδιού στην Αμερική πχ μπορεί να εννοούσαν και για μεταπτυχιακό(;!;!) δεν ξέρω.. συγχωρέστε με :/
πάντως τον προγραμματισμό τον γουστάρω και δεν θα αλλάξω γνώμη :D

More
27 Dec 2013 14:01 #138068 by Νίκος Τριανταφύλλης
Παντως τα ιδια ελεγα κ εγω ηθελα να γινω προγραμματιστης απλα κ μου αρεσαν ως που στο λυκειο κ παει λεγοντας αρχισα να τον μισο οσο δν παει !!! Δν ημουν καλος στα μαθηματικα κ εκει πανω κατω την ιδια λογικη με τα μαθηματικα ειναι οποτε το σιχαθηκα κ αυτο.Στο τει ειναι ακομα πιο δυσκολα αμα περασεις εκει κ αν κανεις μαθηματικα κ φυσικη οχι οτι πηγα κ ξερω απλα ρωτησα κ εμαθα!!!