Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Δύο αστυνομικοί νεκροί στο Ρέντη

More
02 Mar 2011 14:10 #90517 by Νικολής Ασημάκης
Ούτε καν οι περισσότεροι δεν είναι, αλλά τέσπα...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Mar 2011 14:15 #90518 by Andr
πρωτα απο ολα συλλυπητηρια στις οικογενειες των δυο παιδιων.εγω νομιζω οτι πιο τραγικο σε ολη την υποθεση περα απο το θανατο των δυο αστυνομικων ειναι η ελλειψη οργανωσης που υπαρχει.πληρωνουν μονοι τους τον εξοπλισμο τους και μετα τους στελνουν σε οτι πιο επικινδυνο υπαρχει.αντι η πολιτεια να εξασφαλισει ενα καλο εξοπλισμο και μια σωστη εκπαιδευση σε αυτα τα ατομα,τους αφηνει πολλες φορες απροστατευτους σε τετοιες καταστασεις.οσο για αυτο που λετε οτι καλα τους κανουν ή οχι που τους κατηγορουν και τους βριζουν,πρεπει να ξεχωρισουμε τους αστυνομικους απο τους μπατσους.

More
02 Mar 2011 16:38 #90521 by rafor
Κανεις δεν αξιζει τον θανατο.Ουτε ο χειροτερος εχθρος μας.Φυσικα και η κατασταση στην αστυνομια ειναι τραγικη.Ξερω κατι συγκεκριμενο που σας κανει να φανταστειτε το επιπεδο της μελλοντικης αστυνομιας, αλλα δεν ταιριαζει εδω.Πεπειραμενοι ή απειροι, αυτοι ηταν εκει κοντα, γιατι εαν καλουσαν ενισχυσεις και αυτοι απλα υποχωρουσαν, τοτε θα ειχαν ξεφυγει για τα καλα.Επισης δεχονται εντολες, δεν δρουν αυτοβουλως.Τελος μου την σπαει παρα πολυ που ολους τους λετε ''μπατσους''.Δεν νομιζω να ειναι ολοι τους τετοιοι, γιατι καποιους τους ενδιαφερει να βοηθουν την κοινωνια.Δεν ειναι ολοι τους τιμες και δοξες και απο ενδιαφερον τιποτα.

More
02 Mar 2011 17:25 #90524 by Aνέστης Αδαμίδης

Alcatraz wrote:

Nikolis wrote: Alcatraz, κάνεις λάθος. Επειδή ορισμένοι "αστυνομικοί" (βλέπε, Μπάτσοι) το παίζουν μάγκες, με τους περισσότερους να είναι στα ΜΑΤ, δεν σημαίνει πως όλοι οι αστυνομικοί κάνουν κατάχρηση εξουσίας κλπ Συνήθως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις εμείς οι άνθρωποι κατακρίνουμε το σύνολο για τα παραπτώματα μονάδων, κάτι το οποίο είναι λάθος.

Τι Γιάννης τι Γιαννάκης! Δεν είπα ότι είναι όλοι ΑΛΛΑ οι περισσότεροι! Εκεί που πρέπει να βγάλει το παιχνιδάκι του και να το παίξει ΕΚΕΙ μάγκας αυτός το παίζει μπροστά στα παιδιά. Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα αλλά φταίνε κάτι κόπ*νοι... που κάθε χρόνο κάνουν και την κοτσάνα τους! Δεν ήταν μια φορά, κάθε χρόνο το ίδιο γίνετε. Και επίσης σε κάτι τέτοιες περιοχές δεν στέλνουν άπειρα άτομα... αλλά άτομα με πείρα που ξέρουν τι να κάνουν σε κάτι τέτοιες καταστάσεις!

Έχεις καθόλου επίγνωση του τι λες; Άκουσες καθόλου τι έγινε; Ενέδρα τους είχαν στήσει, γιατί ήξεραν ότι θα τους ακολουθούσαν. Ε-Ν-Ε-Δ-Ρ-Α!!! Γίνε λίγο πιο σοβαρός. Το να κατηγορείς όλο το Σώμα επειδή ένα μέρος του είναι σάπιο είναι χαζή σκέψη από μέρους σου. Ούτε καλά τους κάνουν που τους βρίζουν, ούτε είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τραυματίες, ακόμη και νεκροί όπως λες κι ο ίδιος.

Αυτό που αναφέρεις για την εμπειρία, ίσως είναι το μόνο σημείο στο οποίο έχεις δίκιο. Όμως πιθανότατα δεν ξέρεις ότι δεν υπάρχουν άτομα για να καλύψουν τις θέσεις. Από το δεύτερο έτος και μετά τους δίνουν πόστα σε τμήματα. Χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση. Γιατί; Επειδή είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών που προτίθενται να μπουν στις αστυνομικές σχολές. Γι' αυτό υπάρχουν μόνο άπειροι αστυνόμοι.

More
02 Mar 2011 18:50 #90527 by Ιβάν
Καλά σοβαρολογείς τώρα? Δεν είναι λογικό σε μια σύγκρουση με πιου-πιου να υπάρξουν τραυματίες ή και νεκροί?

Όσο για τους άπειρους, δεν πρέπει να τους βάζουν σε επικίνδυνες ζώνες-περιοχές!

Και τέλος, όλοι τους τα ίδια είναι! Πέρναγε ένας φίλος μου με κουκούλα και ένα πράγμα που φτάνει ως τα μάτια (είναι έτσι το φούτερ του συλλόγου της ΑΕΚ που είναι) και περνάνε οι μπάτσοι και του λένε να τα βγάλει τους κάνει αυτός γιατί, εσυ γιατί το φοράς? Από που και ως που έχουν το δικαίωμα να πουν στον άλλων να βγάλει την κουκούλα! Ασε μας, φοράει την στολή και νομίζει πως είναι μάγκας!

:20cly2oc

More
02 Mar 2011 19:03 #90528 by Aνέστης Αδαμίδης
Του το είπαν γιατί υποτίθεται πως έχει απαγορευτεί δια νόμου.

More
02 Mar 2011 20:19 #90529 by Νικολής Ασημάκης
Αν το κάνουμε έτσι εμένα (ενός μουσάτου μαλλιά ντυμένο στα μαύρα όλος) τα ΜΑΤ στο κέντρο πριν μια-δυο εβδομάδες που είχαν γίνει τα επεισόδια, γιατί δεν μου είπαν τίποτα και με άφησαν να περάσω χωρίς ούτε μια μαγκιά κλπ; Και είχα και τσάντα μαζί μου και όπως προανέφερα η εμφάνισή μου θυμίζει αυτά τα λεγόμενα "αναρχοκομμούνια" οπότε θα ήταν λογικό να μου έκαναν τουλάχιστον έλεγχο. Τίποτα όμως δεν έγινε. Αυτοί δηλαδή δεν είναι μέρος του αστυνομικού σώματος;

More
02 Mar 2011 21:39 #90531 by Andr
Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στο μακελειό

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ
Όσο περνούν οι ώρες, έρχονται στο φως πληροφορίες για τα τραγικά λεπτά πριν αρχίσει το μακελειό στου Ρέντη.Όπως όλα δείχνουν, υπήρξε επιχειρησιακό λάθος, αφού οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ακολουθούσαν πιστά τις εντολές του κέντρου και του επικεφαλής της όλης επιχείρησης.

Οι αξιωματικοί από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας που έλαβαν την κλήση για την ληστεία στο περίπτερο, έδωσαν εντολή στις κοντινότερες μονάδες περιπολίας, να σπεύσουν στο σημείο.
Πήραν τις περιγραφές για τους δράστες, ότι ήταν οπλισμένοι και μάλιστα βαριά και διατάχθηκαν να ψάξουν την περιοχή και να τους εντοπίσουν.

Όταν πια εντοπίστηκε το κλεμμένο αυτοκίνητο, η εντολή που πήραν ήταν να το παρακολουθούν διακριτικά.
Έτσι κι έγινε.

Χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί λένε, ότι δόθηκε εντολή για σήμα Β και σήμα Γ. Που στην γλώσσα των αστυνομικών, σημαίνει να παρακολουθήσουν το ύποπτο όχημα, με σβηστούς τους φάρους και τις σειρήνες των περιπολικών και των μηχανών.

Από την στιγμή όμως που οι αστυνομικοί βρίσκονται πια σε απόσταση αναπνοής-βολής από τους δράστες, αρχίζουν και τα λάθη.

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις παρακολούθησης, παγκοσμίως λένε οι αξιωματικοί, μπροστά προπορεύεται το περιπολικό όχημα, το οποίο λειτουργεί και ως ασπίδα.
Στην προκειμένη περίπτωση και για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζει κανείς, παρά μόνο οι άνθρωποι που βρίσκονταν στον θάλαμο επιχειρήσεων της αστυνομίας, δόθηκε εντολή να μπουν μπροστά οι μοτοσυκλετιστές και να ακολουθήσει το περιπολικό.

Κι όχι μόνο αυτό. Η εντολή που πήραν ήταν να ανάψουν τους φάρους και τις σειρήνες.

Με αυτόν τον τρόπο, έγιναν εύκολος στόχος για τους δράστες, οι οποίοι έστρεψαν τα καλάσνικοφ εναντίον τους και τους γάζωσαν.

Το αποτέλεσμα της συμπλοκής είναι γνωστό.

Παραμένουν όμως πολλά, μα πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Όπως γιατί ενώ είχαν σπεύσει στο σημείο ενισχύσεις, δεν καταδίωξε κανείς τους δράστες.
Όλα αποδίδονται στον πανικό της στιγμής;

Και το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν όλοι, είναι ότι απλά δεν υπάρχει η απαραίτητη εκπαίδευση για να μπορούν οι αστυνομικοί να αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις, τη στιγμή μάλιστα που όλοι συμφωνούν, ότι το έγκλημα στην χώρα μας, έχει αλλάξει.
Οι πρακτικές των κακοποιών είναι "εισαγόμενες" και πάνω εκεί θα έπρεπε να εκπαιδευτούν.

Μάλλον όμως, όλες αυτές οι διαπιστώσεις, γίνονται όπως άλλωστε και πάρα πολλά άλλα "στραβά", εκ των υστέρων.

newsday.gr

More
02 Mar 2011 21:58 #90532 by Aνέστης Αδαμίδης

Nikolis wrote: Αν το κάνουμε έτσι εμένα (ενός μουσάτου μαλλιά ντυμένο στα μαύρα όλος) τα ΜΑΤ στο κέντρο πριν μια-δυο εβδομάδες που είχαν γίνει τα επεισόδια, γιατί δεν μου είπαν τίποτα και με άφησαν να περάσω χωρίς ούτε μια μαγκιά κλπ; Και είχα και τσάντα μαζί μου και όπως προανέφερα η εμφάνισή μου θυμίζει αυτά τα λεγόμενα "αναρχοκομμούνια" οπότε θα ήταν λογικό να μου έκαναν τουλάχιστον έλεγχο. Τίποτα όμως δεν έγινε. Αυτοί δηλαδή δεν είναι μέρος του αστυνομικού σώματος;

Αν αυτό το λες σε μένα, σου απαντώ μόνο ότι η κουκούλα έχει απαγορευτεί δια νόμου. Τουλάχιστον έτσι υποτίθεται. Κι εγώ έχω γυρίσει σα λέτσος στη Βικτώρια(ήμουν και χάλια από την προπόνηση-άστα να πάνε) αλλά με σταμάτησε ο άλλος γιατί πέρασα από σημείο που δεν ήταν διάβαση πεζών. Αν δεν το έκανα, δε θα μου έλεγε τίποτα.

More
02 Mar 2011 22:07 #90533 by Νικολής Ασημάκης