Παραθέτω ένα e-mail που έστειλα στο blog tro-ma-kti-ko και δημοσιεύτηκε....
Η γραφειοκρατία της Εθνικής Τράπεζας
Θα ήθελα ως συνάδελφος να διατυπώσω την άποψή μου για την Εθνική Τράπεζα. Η εικόνα που αντικρίζει κανείς εδώ και χρόνια στα καταστήματά της είναι χειρότερη από οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και στις μέρες μας η κατάσταση χειροτερεύει ακόμα πιο πολύ.
Και για αυτό φταίει αποκλειστικά η διοίκησή της. Εργαζόμενος σε γνωστό όμιλο, αναγκάστηκα να ανοίξω λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, θέλοντας και μη, καθώς εκεί θα μου κατατίθονταν ο μισθός κάθε μήνα. Το τι τράβηξα δεν περιγράφεται.
Σε γνωστό κατάστημα των Νοτίων Προαστείων, η ουρά που αντικρίζει κανείς μόνο στην είσοδο της τράπεζας, ξεκινάει από την πόρτα και φτάνει μέχρι τον δρόμο. Κι αυτό διότι το σύστημα ελέγχου απαιτεί στην είσοδο να κοιτάει ο πελάτης κατάματα την κάμερα, χωρίς γυαλιά και χωρίς να κουνίσει βλέφαρο και μετά να μπαίνει μέσα. Επειδή όμως το σύστημα έχει τεχνικό πρόβλημα (αν δεν έχουν κλείσει καλά οι πόρτες η κάμερα δεν τραβάει φωτογραφία) και τα γερόντια δεν ξέρουν από "συστήματα" η ταλαιπωρία και τα βρισίδια που πέφτουν κάθε πρωί δεν έχουν προηγούμενο. Τέλος, αφού μπει κάποιος στο κατάστημα, θα πρέπει να περιμένει από 40 έως 120 λεπτά (!) ανάλογα με την ημέρα και ώρα. Ναι, φτάσαμε στο 2010 και υπάρχουν πολίτες που περιμένουν 2 ώρες να εξυπηρετηθούν!
Έκδοση κάρτας για ATM
Θέλοντας λοιπόν απ' την πρώτη μέρα να βγάλω κάρτα για ATM και να είμαι ήσυχος, πήγα στους υπαλλήλους που είναι στα γραφεία. Εκεί, συμπλήρωσα μια αίτηση και όπως ενημερώθηκα θα έπρεπε να περιμένω μετά από 7-10 ημέρες να έρθει η κάρτα στο σπίτι! Πέραν αυτού, αφού έρθει η κάρτα στο σπίτι, θα έπρεπε να την ενεργοποιήσω εντός 2 μηνών, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν γνώριζα. Περνάει το πρώτο τρίμηνο, η κάρτα ακυρώνεται, ξανά λοιπόν πηγαίνω για δεύτερη φορά στο κατάστημα με την κάρτα στο χέρι. Εκεί ενημερώνομαι ότι δεν γίνεται επανενεργοποίηση κάρτας αλλά θα πρέπει να περιμένω να μου βγάλουν άλλη. Αφού λοιπόν ήρθε η νέα κάρτα την οποία περίμενα πάνω από μία εβδομάδα, διαβάζοντας τις πληροφορίες στο έντυπο, είδα ότι έπρεπε να ξαναπάω και τρίτη φορά στο κατάστημα για να μου βγάλουν κωδικό κάρτας! Κι όλα αυτά για μία διαδικασία που σε άλλες τράπεζες, όπως Eurobank ή Alphabank, θα διαρκούσε 10-15 λεπτά, με την κάρτα και τον κωδικό στο χέρι, χωρίς αναμονή σε ουρές και φυσικά χωρίς να χρειάζεται να ξαναπάει κάποιος στο κατάστημα!
"Μίζα" για Phone/Internet Banking
Τα άσχημα όμως δεν σταματούν εδώ. Έστω ότι θέλω να δω τις κινήσεις του λογαριασμού μου στο Internet ή να ενημερωθώ μέσω τηλεφώνου. Σε άλλες τράπεζες η υπηρεσία αυτή παρέχεται δωρεάν. Στην Εθνική θα πρέπει για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών αυτών να πληρώσετε το αρχικό ποσό των 7 ευρώ! Τι παραπάνω προσφέρει η Εθνική σε σχέση με τους άλλους δεν μας είπανε μόνο.
Συνολική Εικόνα
Αυτό που αντικρίζει κανείς στην Εθνική Τράπεζα εδώ και χρόνια είναι μία κάκιστη εικόνα. Το πελατολόγιο αποτελείται στην πλειοψηφία του από ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι έρμαια του κράτους, καθώς αφενός πρέπει υποχρεωτικά να πηγαίνουν να παίρνουν τις συντάξεις τους από εκεί, αφετέρου δεν ξέρουν τι θα πει ATM και στιβάζονται στις ουρές των ταμείων σαν τα μοσχάρια. Κι ερωτώ όσους είναι απλοί πελάτες της Εθνικής και δεν έχουν ανάγκη ούτε σύνταξη να πάρουν, ούτε δάνειο να αποπληρώσουν: Γιατί ταλαιπωρείστε και δεν μεταφέρεστε σε άλλη τράπεζα, να έχετε κι ένα επιτόκιο της προκοπής; Νομίζετε ότι έχοντας τα λεφτά σας στην Εθνική θα σώσετε το κράτος απ' τη χρεωκοπία; Νομίζετε ότι οι άλλες τράπεζες θα κλείσουν και θα μείνει η Εθνική τελευταία; (άλλο μεγάλο παραμύθι) Η συμβουλή μου είναι σώστε πρώτα απ' όλα την αξιοπρέπειά σας και τον πολύτιμο χρόνο σας.
Κι εδώ άλλο ένα e-mail από εμπειρία μίας πρώην υπαλλήλου, που δημοσιεύτηκε την επόμενη ημέρα.
Η "αναπηρία" της Εθνικής Τράπεζας
ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ''ΑΝΑΠΗΡΙΑ'' ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΕΚΠΛΗΣΣΕΣΤΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΝΕΑΡΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ. ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ. ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΚΑΠΟΥ. ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΛΕΜΕ ΟΟΟΟΟΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ....ΤΙ ΤΥΧΕΡΟΣ/ΤΥΧΕΡΗ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΜ ΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ....ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΣΑΝ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ.....ΕΛΑ ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΜΑΣΤΕΡ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΑΒΕΡΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΕΜΑΘΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ (ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ) ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΑ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ. (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ). ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: 1.ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΕΝΤΟΜΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΕΧΘΡΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ. 2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ??? ΧΑΧΑΧΑ ΘΑ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ. 3. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ....ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΨΟΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΤΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ???? Η ΚΥΡΙΑ ΤΑΔΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΤΑΔΕ ΑΝΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 8 ΠΑΡΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 10 ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΝΕ. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΜΕΤΕΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΕΤΣΙ ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΠΑΙΔΑΚΙ 2 ΑΤΟΜΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΥΣΗ. 4. ΟΟΟΟ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ....ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΣΤ... 5. ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΡΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΩ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΓΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΙΣΣΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΔΗΛΑΔΗ?? ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. 6. ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ....ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΣΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ....ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ. 7. ΠΗΓΕ ΔΩΔΕΚΑ Η ΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΩ ΕΞΩ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.....ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΚΟΜΙΣΣΑ-ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ, ΜΠΙΖΟΥΔΑΚΙΑ ΚΤΛ ΚΤΛ.... Ο ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ-ΑΦΑΝΤΟΣ-ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΗΜΟΥΝ ΕΠΙ ΠΤΥΧΕΙΩ. ΜΟΝΟ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΥΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΛΥΣΗ. 8. Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΚΟΜΙΣΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΤΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ 9. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΧΟΛΑΜΕ ΣΤΙΣ 15.30 ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΜΙΣΣΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΓΡΑΦΟ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ. ΕΤΣΙ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 8ΩΡΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ...ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ...ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΙ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΕ ΕΞΑΝΛΗΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 14 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΨΟΓΟΙ ΛΟΓΩ ΟΡΕΞΗΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ, ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ..
Τα συμπεράσματα δικά σας