Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Μια μόνιμη ρομποτική καρδιά χτυπά στο στήθος 15χρονου!!!

More
04 Oct 2010 21:27 #80491 by thanasis
Έβαλαν ρευματολήπτη πίσω από το αριστερό αυτί για να τροφοδοτήσει την ...υδραυλική αντλία που φορτίζεται από κινητό!

Δέκα ώρες διήρκεσε η τοποθέτηση μιας μόνιμης τεχνητής ρομποτικής καρδιάς σε ένα αγόρι 15 ετών στην Ιταλία.

Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια απόπειρα τοποθέτησης τεχνιτής καρδιάς σε άνθρωπο, αφού μέχρι τώρα οι καρδιολόγοι τοποθετούσαν προσωρινά τεχνιτές καρδιές σε ενήλικους ασθενείς.

Η σπάνια ασθένεια του 15χρονου ανάγκασε τους καρδιοχειρουργούς του Νοσοκομείου Παίδων «Μπαμπίνο Τζέσου» της Ρώμης, με επικεφαλής τον δρα Αντόνιο Αμοντέο, να πάρουν το ρίσκο για να γλιτώσουν το παιδί από βέβαιο θάνατο.

Ο 15χρονος υπέφερε από ένα σπάνιο μυικό σύνδρομο που καθιστούσε αδύνατη την αναμονή για μεταμόσχευση φυσιολογικής καρδιάς.

Η τεχνητή καρδιά έχει πλάτος τεσσάρων εκατοστών και ζυγίζει 400 γραμμάρια.

Αν όλα πάνε καλά, το παιδί αναμένεται να ζήσει 20 - 25 χρόνια φυσιολογικής ζωής με την τεχνητή καρδιά. Η συσκευή είναι ουσιαστικά μια ηλεκτρικά ενεργοποιούμενη υδραυλική αντλία, τοποθετημένη μέσα στον θώρακα η οποία τροφοδοτείται από ένα ρευματολήπτη που βρίσκεται πίσω από το αριστερό αυτί.

Ο ρευματολήπτης συνδέεται με μια μπαταρία που είναι στερεωμένη στη ζώνη του ασθενούς και φορτίζεται τη νύχτα από ένα κινητό τηλέφωνο. :icon applaud:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Oct 2010 21:34 #80492 by Lalo007
Καλα και μονο απο τον τιτλο καταλαβα οτι ηταν θεμα του 8@nou....Ωραιος παντως ο μικρος...Καλα και μονο 4 εκατοστα?....Τελος παντων μηχανη ειναι θα μου πεις,10 φορες πιο δυνατη απο φυσιολογικη καρδια...

More
04 Oct 2010 21:36 #80493 by thanasis

Lalo007 wrote: Καλα και μονο απο τον τιτλο καταλαβα οτι ηταν θεμα του 8@nou ....Ωραιος παντως ο μικρος...Καλα και μονο 4 εκατοστα?....Τελος παντων μηχανη ειναι θα μου πεις,10 φορες πιο δυνατη απο φυσιολογικη καρδια...

Δεν καταλαβα υπονοεις κατι??Επισης αμα κατι τετοιο ανακλυφθει και χρησιμοποιηθει θα λυσει πολλα προβληματα..

More
04 Oct 2010 21:38 #80494 by Lalo007

8@no$ wrote:

Lalo007 wrote: Καλα και μονο απο τον τιτλο καταλαβα οτι ηταν θεμα του 8@nou ....Ωραιος παντως ο μικρος...Καλα και μονο 4 εκατοστα?....Τελος παντων μηχανη ειναι θα μου πεις,10 φορες πιο δυνατη απο φυσιολογικη καρδια...

Δεν καταλαβα υπονοεις κατι??Επισης αμα κατι τετοιο ανακλυφθει και χρησιμοποιηθει θα λυσει πολλα προβληματα..

Υπονοω οτι εισαι το καμαρι του φορουμ με τα αξιοπεριεργα και χρησιμα τοπικ σου. :mrgreen:

More
04 Oct 2010 21:42 #80495 by thanasis

Lalo007 wrote:

8@no$ wrote:

Υπονοω οτι εισαι το καμαρι του φορουμ με τα αξιοπεριεργα και χρησιμα τοπικ σου. :mrgreen:

:o :o αχαχαχαχα Με τιματε... :mrgreen:

More
04 Oct 2010 22:09 #80499 by Ιβάν

8@no$ wrote: :o :o αχαχαχαχα Με τιματε... :mrgreen:

Πολύ καλάη προτοβουλία που πήραν οι γιατροί. Ευτυχώς το αγόρι έζησε.

ΥΓ. Μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας. :mrgreen:

More
04 Oct 2010 22:10 #80500 by Νικολής Ασημάκης

Lalo007 wrote: Καλα και μονο απο τον τιτλο καταλαβα οτι ηταν θεμα του 8@nou...

To ίδιο έπαθα και εγώ :mrgreen:

More
04 Oct 2010 22:26 #80503 by Aνέστης Αδαμίδης

Lalo007 wrote:

8@no$ wrote:

Aξιοπερίεργα σίγουρα. Τώρα για χρήσιμα δεν είμαι τόσο σίγουρος. Μάλλον ενημερωτικά θα το έλεγα.

More
04 Oct 2010 22:31 #80504 by Lalo007
Γιατι δεν ηταν χρησιμο το θεμα με το service των babys????Λοιπον δεν συνεχιζω γιατι ειμαι παλι off-topic.Για να συνεχισουμε την κουβεντα περιμενω απο το θανο να δημιουργησει θεμα με τιτλο:Τα πιο ενδιαφερων τοπικ του gameworld(μετα τις υπολοιπες ειδησεις για τα games).

More
04 Oct 2010 22:33 #80507 by Aνέστης Αδαμίδης

Lalo007 wrote: Γιατι δεν ηταν χρησιμο το θεμα με το service των babys????Λοιπον δεν συνεχιζω γιατι ειμαι παλι off-topic.Για να συνεχισουμε την κουβεντα περιμενω απο το θανο να δημιουργησει θεμα με τιτλο:Τα πιο ενδιαφερων τοπικ του gameworld(μετα τις υπολοιπες ειδησεις για τα games).

Εδώ θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, αλλά πιστεύω πως θα κερδίσει δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα το "Users ή κορίτσια" που αν θυμάμαι το έφτιαξε ο souvlaki.