Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ηλεκτρονικες Απατες.Τα ματια σας 400.

More
29 Sep 2010 22:24 #79924 by Lalo007
Αυτον τον καιρο εχω ανεβασει αγγελια για το wii μου(πωληση) σε διαφορα sites.Και να λοιπον 2 μερες μετα βρισκω ανταποκριση απο εμενα ξενο.Μου στελνει το ακολουθο email:Do you still have the item in good condition ? Let me know the final cost ok..

Thanks...

Του απαντησα οτι οντως το wii βρισκεται σε καλη κατασταση και του εγραψα την τελικη του τιμη,παρεξενευμενος απο το ειδος της ερωτησης,μιας και η αγγελια αναρτηθηκε μολις πριν 2 μερες.Υπεθεσα τελικα οτι μαλλον δεν το ειχε προσεξει.Το αμεσως επομενο του email ηταν το παρακατω:

Thanks for your response..Am Mrs Phat Jean from Toronto (Canada) and
am interested in buying this item for my Friend in Nigeria...

So,due to urgently needed i will be offering you 450euro for this item
plus the postage cost via LOCAL POST OFFICE to my Friend address in
Nigeria ok..

You can find the shipment address below :

Name: Haqib Temidara
Address: No 24, Esa Oke Way
City: Ilesha
State: Osun
Country: Nigeria
Zip code: 234036
Tel : +2347085769845

However, the payment will make out of my bank account and i want you
to get back to me now with your bank information so that i can make
the payment immediately...

Thanks and regards,

Mrs Phat Jean...

Απο εδω και περα αρχιζε να μου μυριζει κατι πολυ εντονα...Η ΑΠΑΤΗ.Αν ειναι δυνατον ο αλλος να ειναι απο τον καναδα και να βρηκε το δικο μου wii απο ελλαδα για να στο στειλω σε εναν φιλο του στην νιγηρια και να μου δινει 150 ευρω παραπανω απο αυτο που εχω.Του ειπα λοιπον οτι θα σκεφτω την προσφορα του και θα του απαντησω συντομα.Αυτος μου στελνει ακομα ενα email:

Hi ,

Am very grateful to read back from you and i want you to know that am
here to make a clean clear transaction with you and we shall both be
satisfied at end ok..

In addition, i want you to know that the shipment can be easily make
via Greece Post Office ( www.elata.gr ) to him in Nigeria and is very
cheap,safe and reliable ok..

So,kindly end the auction for me and reply with your bank information
so that i can make the payment immediately ok..

Thanks..

Και ιδου η επομενη απορια.Ειναι δυνατον να μου ξαναστελνει hi και να με ευχαριστει ξανα που του απαντησα?Η βρωμοδουλια ειναι ξεκαθαρη.Και να λοιπον τα συμπερασματα μου:Αυτη(οπως η ιδια συστηθηκε) εχει ετοιμες φορμες,οι οποιες στελνονται αυτοματα σε διαφορα email,και αλλαζουν μονο μερικοι παραγωντες αναλογα με τη χωρα,την τιμη κοκ.Και για να φαινεται η ολη φορμα ακομα πιο πειστικη γινεται και το "τυχαιο" ορθογραφικο στο ελτα το οποιο αμεσως διορθωνεται με το επομενο email:

sorry it is ( www.elta.gr ) okay...

Επισης αξιζει να σημειωθει οτι οι απαντησεις "τις" σταλθηκαν μολις λιγα δευτερολεπτα μετα το δικο μου μαιλ.

Εχοντας λοιπον ολα αυτα στο μυαλο εκανα και μια ερευνα για ηλεκτρονικες απατες,βλεποντας οτι υπηρχε μεσα και η δικη μου περιπτωση."Φιλος" απο το εξωτερικο,Ισπανια ή Νιγηρια ενδιαφερεται για τον αριθμο του τραπεζικου λογαριασμου σου και μολις τον παρει,ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ.

Για αυτο αγαπητοι συμφορουμιτες και επισκεπτες,τα ματια σας 14 οπως λεει και ο σοφος κοσμακης...Ευχαριστω για το διαβασμα που ριξατε και ξαναλεω,ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΨΑΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.ΨΑΞΤΕ ΠΡΙΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.Αυτα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Sep 2010 22:45 #79930 by Νικολής Ασημάκης
Σταθερή αξία τέτοιου είδους mails. Πάντως εκτός από προσοχή μια προπληρωμένη πιστωτική για αγορές μέσω ίντερνετ και πωλήσεις σε εγχώρια site και κυρίως με την απαίτηση συναλλαγής χέρι με χέρι σε δημόσιο χώρο είναι καλοί τρόποι προστασίας από απάτες.

υ.γ. Δεν ευθύνομαι εγώ αν πείτε για συναλλαγή χέρι με χέρι και εμφανιστεί παρέα με καδρόνια. :mrgreen:

More
29 Sep 2010 22:48 #79931 by Aνέστης Αδαμίδης
Γι' αυτό φίλε μου Lalo007 εγώ ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ δεν κάνω συναλλαγές μέσω internet. Κάποτε ήθελα να πουλήσω ένα κινητό μου. Έβαλα μια αγγελία στην τοπική εφημερίδα και αυτός που ενδιαφερόταν με πήρε τηλέφωνο και του είπα ότι η συναλλαγή θα γίνει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ. Εκεί κόλωσε λίγο ο τύπος, αλλά του είπα πως αν θέλει το κινητό θα το πάρει μόνο έτσι. Και όντως, μετά από δύο μέρες που είχαμε κανονίσει να βρεθούμε, έγινε η συναλλαγή, με τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ όρους.

Οπότε ξεχάστε τα site δημοπρασιών, μήπως και σας πετύχει κανείς από το εξωτερικό. Και στο τόπικ "Αγγελίες" να βάλετε την αίτησή σας, όλο και κάποιος θα βρεθεί να το πάρει. Αλλά προπαντός, να είναι στην Ελλάδα.

More
29 Sep 2010 23:49 #79941 by Άγγελος Φασούλης
Χαχα αυτό είναι τελείως κουφό λες και αν πράγματι ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να το κάνει απευθείας από την χώρα της! Παντού υπάρχουν απατεώνες!!!

More
30 Sep 2010 07:39 #79960 by Lalo007
Οσο κουφο και αν ειναι αν κανεις το λαθος και δωσεις κωδικο θα στα φανε ολα!

More
30 Sep 2010 09:35 #79962 by ifigeniaki
Εγώ έχω ακούσει και χειρότερα από αυτό. Ένας τύπος είχε βγάλει σε δημοπρασία υποτίθεται ένα κινητό και είχε μάλιστα δημοσιεύσει και την φωτογραφία του κινητού. Έτσι ενώ το κινητό έκανε χχχ λεφτά, κάποιος το "χτύπησε" στα χχχ-300 ευρώ. Ε, όταν το πακέτο πήγε σπίτι του είδε ότι το κινητό έλειπε και οτι είχε μόνο το κουτί/συσκευασία του. Τι είχε γίνει? Πολύ απλά η δημοπρασία ήταν για την συσκευασία και όχι το ίδιο το κινητό (το έγραφε με μικρά γράμματα στο τέλος της ιστοσελίδας, αλλά ποιος τα διαβάζει αυτά?).

More
30 Sep 2010 13:06 #79997 by Lalo007

ifigeniaki wrote: Εγώ έχω ακούσει και χειρότερα από αυτό. Ένας τύπος είχε βγάλει σε δημοπρασία υποτίθεται ένα κινητό και είχε μάλιστα δημοσιεύσει και την φωτογραφία του κινητού. Έτσι ενώ το κινητό έκανε χχχ λεφτά, κάποιος το "χτύπησε" στα χχχ-300 ευρώ. Ε, όταν το πακέτο πήγε σπίτι του είδε ότι το κινητό έλειπε και οτι είχε μόνο το κουτί/συσκευασία του. Τι είχε γίνει? Πολύ απλά η δημοπρασία ήταν για την συσκευασία και όχι το ίδιο το κινητό (το έγραφε με μικρά γράμματα στο τέλος της ιστοσελίδας, αλλά ποιος τα διαβάζει αυτά?).

Αυτη η περιπτωση δεν ειναι ακριβως απατη...Ναι μεν ηθικα,αλλα νομικα οχι.Αλλες περιπτωσεις παρομοια με τη δικη σου ειναι για παραδειγμα να αγορασει καποιος ενα προιον στα 400 ευρω για παραδειγμα και να του ερθει κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο που ζητησε και πληρωσε.Κανει μετα την καταγγελια,αλλα δεν μπορουν να τον βρουν τον απατεωνα,επειδη ειχε δωσει ψευτικα στοιχεια και με ειδικα προγραμματα αλλαζει την ip του.

More
30 Sep 2010 15:10 #80017 by Μπάμπης Χαραλάμπους

Lalo007 wrote: ( www.elata.gr )

Ω έλατο, ώ έλατο μ' αρέσεις πως μ' αρέσεις... :mrgreen:

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
30 Sep 2010 16:33 #80022 by Ιβάν
Αυτός ο τύπος ρε παιδιά μπορεί να ήταν και Ελληνας. Απλά είπε να το παίξει Αμερικανός και έτσι. Φαίνεται και από το πως γράφει.

Εγώ Lalo007 θα σε συμβούλευα να παίξεις με τους δικούς του όρους αλλά δίνοντας μια κάρτα στην οποία δεν θα υπάρξει φράγκο. Ή του στέλνεις πως δεν μασάς και έτσι.

More
30 Sep 2010 16:55 #80024 by Νικολής Ασημάκης
Ή δεν απαντάς καθόλου και περιμένεις για καμιά πιο σοβαρή προσφορά.