Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Πνευματικά Δικαιώματα

More
22 Sep 2010 22:01 #79214 by Aνέστης Αδαμίδης
Θέλω μερικές ερωτήσεις να κάνω όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Και ξεκινώ:

Πως κατοχυρώνεις πνευματικά δικαιώματα πάνω σε κάτι; Έχω μια ιδέα για το πως κατοχυρώνονται σε τραγούδια, αλλά ισχύει το ίδιο για το ο,τιδήποτε; Δηλαδή μου έχουν πει ότι αν στείλεις στον εαυτό σου ένα τραγούδι το οποίο έχεις γράψει, τότε κατοχυρώνεις τα πνευματικά δικαιώματα. Αυτό γίνεται όμως και με τις φωτογραφίες; Αν δηλαδή φτιάξεις μια φωτογραφία πως κατοχυρώνεις τα πνευματικά δικαιώματα για να μην έχεις μπελάδες; Ή γράφεις ένα ποίημα, ένα μυθιστόρημα. Πώς γίνεται να κατοχυρώσεις πνευματικά δικαιώματα γι' αυτό το δημιούργημα(τέλος πάντων); Ή ένα όνομα. Πως κατοχυρώνεις τα πνευματικά δικαιώματα για μια ονομασία, ας πούμε εταιρείας;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Sep 2010 22:48 #79222 by lavezzi7
Γιατί να έχεις μπελάδες με μια φωτογραφία? :?

Για την εταιρία που γράφεις είναι κομμάτι του καταστατικού,μόνο αυτό γνωρίζω.

Anyway,''κατοχυρώση πνευματικών δικαιωμάτων''...google it! :cool:

More
22 Sep 2010 22:54 #79225 by Ιβάν
Μιας και άνοιξε ένα τέτοιο topic, μπορεί κανείς να μου πει τι είναι η "κατοχυρώση πνευματικών δικαιωμάτων"? :bduh:

More
22 Sep 2010 22:58 #79228 by lavezzi7

Alcatraz wrote: Μιας και άνοιξε ένα τέτοιο topic, μπορεί κανείς να μου πει τι είναι η "κατοχυρώση πνευματικών δικαιωμάτων"? :bduh:

Όταν ''δηλώνεις'' κάτι που έχεις δημιουγήσει εσύ για να μην μπορεί κανένας άλλος να το εκμεταλλευτεί κυρίως για εμπορικούς σκοπούς.

More
22 Sep 2010 23:00 #79230 by Αιμίλιος Τσουβελεκάκης

More
23 Sep 2010 12:07 #79283 by Aνέστης Αδαμίδης

lavezzi7 wrote: Γιατί να έχεις μπελάδες με μια φωτογραφία? :?

Για την εταιρία που γράφεις είναι κομμάτι του καταστατικού,μόνο αυτό γνωρίζω.

Anyway,''κατοχυρώση πνευματικών δικαιωμάτων''...google it! :cool:

Για την φωτογραφία το λέω, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος τρελός θα σου βγει στον δρόμο. Τώρα για την εταιρία, καλά δεν μας λες και εταιρία. Μια ομάδα ατόμων είμαστε και έχουμε βγάλει ένα όνομα για την ομάδα μας, γι' αυτό λέω για κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων με το σκεπτικό ότι και μια εταιρία κατοχυρώνει το όνομά της.

Επειδή το έχω ψάξει στο google και δεν είχα βρει τίποτα. Δηλαδή τίποτα που να με βοηθήσει. Γι' αυτό σκέφτηκα μήπως ο Μάνος ήξερε να μου απαντήσει στο συγκεκριμένο, γιατί θυμάμαι μια εκπομπή που είχε πει ότι έχουν τα δικαιώματα για το όνομα "Users" της εκπομπής.

More
03 Oct 2010 19:20 #80365 by Manowar
Ήθελα να δώσω κάποια τραγούδια σε μια δισκογραφική εταιρία. Θυμάμαι που μου έδωσαν να συμπληρώσω ένα έντυπο για τα πνευματικά δικαιόματα. Ελπίζω να σε κάλυψα!