Ειδήσεις

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κολομβούνης

More
06 Nov 2009 13:09 #64184 by Μάνος Γρυπάρης

Όσοι από εσάς μένετε στα Νότια Προάστεια, πιθανόν θα έχετε δει μια αλυσίδα καταστημάτων, ΑΦΟΙ Κολομβούνοι, που διαφημίζεται αρκετά. Εδρεύει σε Ελληνικό, Άγιο Δημήτριο, Ηλιούπολη, Βύρωνα, ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε και στο Κορωπί.

Μου συνέβη το εξής. Αγόρασα πρόσφατα ένα κλιματιστικό LG από το υποκατάστημα Κολομβούνη στο Ελληνικό. Ζήτησα μαζί και εγκατάσταση, ώστε να είμαι καλυμένος για να μην γίνει καμιά πατάτα και να δουλέψει. Στο site τους έγραφε ότι η εγκατάσταση κοστίζει 85 ευρώ. Επειδή όμως ήθελα να βγάλουν το παλιό κλιματιστικό που είχα στο δωμάτιο και να το μεταφέρουν αλλού, ρώτησα επανειλλημένα το κατάστημα πόσο extra κοστίζει η μεταφορά του παλιού κλιματιστικού. Δεν μου απάντησαν.

Το κλιματιστικό το αγόρασα 5 μέρες πριν έρθουν να μου το βάλουν. Το πλήρωσα και πηγαίνοντας στο ταμείο ζήτησα να πληρώσω και την εγκατάσταση. Είπα μάλιστα στην ταμεία να πληρώσω από τώρα όλο το ποσό, δηλαδή 450 κλιματιστικό+85 εγκατάσταση+εγκατάσταση παλιού κλιματιστικού. Μου είπε ότι απ' ότι βλέπει στο σύστημα, το ποσό για την εγκατάσταση είναι μόνο +85 ευρώ. "Δηλαδή το παλιό κλιματιστικό θα μου το μεταφέρετε δωρεάν"? (την ρωτάω). Και μου απαντάει "Απ' οτι βλεπω στο συστημα η εγκατάσταση είναι 85 ευρώ". Πληρώνω όλο το ποσό (500κάτι), παίρνω το κλιματιστικό και περιμένω την εγκατάσταση.

Λίγες μέρες μετά, με παίρνει ένας τεχνικός για να κλείσουμε ραντεβού. Όλα οκ ως εδώ. Έρχονται δύο τεχνικοί, βάζουν το κλιματιστικό, βάζουν και το παλιό κλιματιστικό στο άλλο δωμάτιο κι όταν είναι να φύγουν μου λένε:
"Έχετε πληρώσει όλο το ποσό?"
"Ναι, το πλήρωσα στο κατάστημα Κολομβούνη πριν μια βδομαδα" (του είπα)
"Δεν είναι αυτό όλο το ποσό. Για μεταφορά κι εγκατάσταση παλιού κλιματιστικού, είναι +100 ευρώ!" (μου λέει κι εκεί παθαίνω...πρόωρη ψύξη!)

Τι είχε γίνει? Για να μην τα πολυλογούμε, ο Κολομβούνης συνεργάζεται με τεχνική εταιρεία, δεν έχει ο ίδιος τεχνικό για αυτές τις δουλειές. Άρα από τα 85 ευρώ που έδωσα, κανένα 50-55άρι θα πήρε η εταιρεία και τα άλλα 30...στην τσέπη του Κολομβούνη. Για το ότι έπρεπε να πληρώσω όμως +100 ευρώ κανείς δεν με ενημέρωσε, ούτε ο Κολομβούνης, ούτε ο υπεύθυνος της εταιρείας που με πήρε τηλέφωνο, αλλά το έμαθα αμέσως μόλις εγκαταστάθηκε το παλιό κλιματιστικό που είχα ήδη. Μάλιστα, οι τεχνικοί δεν είχανε καν μπλοκ αποδείξεων μαζί τους. Μπορούσαν να ζητήσουν ότι ήθελαν.

Φυσικά αρνήθηκα να πληρώσω +100 ευρώ. Δηλαδή 185 ευρώ κόστος για εγκατάσταση νέου κλιματιστικού και μεταφορά κι εγκατάσταση παλιού? Κι όλα αυτά όταν ανεξάρτητοι ψηκτικοί παίρνουν 50 ευρώ για κάθε εγκατάσταση? Δηλαδή αν ερχότανε ένας τέτοιος, με τα παζάρια, τα 2 κλιματιστικά θα μου τα άφηνε και κάτω από τα 100 ευρώ.

Μετά απ' όλα αυτά, έλαβα συνολικά 5 τηλέφωνα. 2 από το κατάστημα Κολομβούνη, 1 απ' τον ίδιο τον Στέλιο Κολομβούνη και 2 από την τεχνική εταιρεία, οι οποίοι ζητούσαν τα χρήματά τους. Τους ενημέρωσα ότι η ταμίας του καταστήματος Κολομβούνη μου είπε ότι "θα πληρώσω 85 ευρώ για την εγκατάσταση" και ο κ. Στέλιος Κολομβούνης μου είπε ότι "κακώς απευθύνθηκα στην ταμία". Δηλαδή όταν ο υπάλληλος εκπροσωπεί την εταιρεία και δεν ξέρει κάτι, δεν πρέπει να σε παραπέμψει να μιλήσεις με κάποιον άλλο? Και φυσικά συν τις άλλοις, η τιμή εγκατάστασης παλιού κλιματιστικού δεν είχε προβλεφθεί μεταξύ Κολομβούνη και τεχνικής εταιρείας, άρα ήμουνα στο έλεος της τεχνικής εταιρείας η οποία θα...ζητούσε ότι ήθελε. Επίσης, ο κ. Κολομβούνης είπε ότι "θα μου χαρίσει τα χρήματα για το λάθος που έγινε"

Τελικά δεν μου χαρίστηκε τίποτα και ο κ. Κολομβούνης αθέτησε την τηλεφωνική υπόσχεσή του. Στο τέλος λάμβανα τηλέφωνα μόνο από την τεχνική εταιρεία, η οποία απείλησε με μηνύσεις/αγωγές. Φυσικά όταν τους είπα ότι "αν ήξερα το ποσό απ' την αρχή δεν θα συνεργαζόμουν μαζί τους" και ότι άλλοι παίρνουν λιγότερα, το έκλεισα με παζάρια στα +60 ευρώ, μου έκοψαν απόδειξη και κάπου εκεί το θέμα τελείωσε.

Δυστυχώς αυτά παθαίνει κανείς όταν απευθύνεται σε μικρά καταστήματα. Άμα υπάρχουν ασάφειες προς τον πελάτη...αυτά συμβαίνουν. Το συγκεκριμένο κατάστημα βέβαια ανήκει σε αλυσίδα που θέλει να επεκταθεί στην Αττική.

Με κρυφές χρεώσεις όμως και με διαφημιστικά SMS στο κινητό στους πελάτες τους (έλαβα ένα σήμερα και φυσικά ενοχλήθηκα άνευ γνώσης μου) το μόνο που μπορείς να πετύχεις είναι η δυσφύμιση.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Nov 2009 13:42 #64185 by Greg
Replied by Greg on topic Κολομβούνης

Manos wrote: ώστε να είμαι καλυμένος για να μην γίνει καμιά πατάτα και να δουλέψει.

Αυτη ειναι η μαγικη φραση. Οπως σωστα ειπες ενας ανεξαρτητος ψυκτικος θα σου παιρνε κατω απο 100 για ολη τη διαδικασια (εχω και εγω ξαδερφο που ειναι 20 χρονια ψυκτικος). Το προβλημα ειναι οτι εχουμε γεμισει λαμογια εδω μεσα που κοιτανε να φανε οτι μπορουμε εκμεταλλευομενοι ανθρωπους που δεν ξερουνε. Και επιπλεον πες οτι παιρνεις μονο το κλιματιστικο και φωναζεις τον ανεξαρτητο γιατι ειναι γνωστος σου ο,τι και στο κανει εγκατασταση. Σπαει ο διαολος το ποδαρι του ειναι ελλατωματικο το κλιματιστικο, κατι λειπει, κατι εχει χαλασει κτλ. Ειναι ικανοι να σου πουν οτι δεν εχεις εγγυηση επειδη δεν το εκαναν αυτοι εγκατασταση η κατι παρομοια. Τα εχω δει ουκ ολιγες φορες και ειναι ανηκουστα πραγματικα.

Τουλαχιστον σωστη η επιλογη να παρεις κλιματιστικο τωρα. Αν πηγαινες τιποτα Μαιο, Ιουνιο που πανε οι περισσοτεροι τοτε ειθε η δυναμη να ηταν μαζι σου θα γινοσουν μαρτυρας δαιμονων :twisted: :twisted: :twisted:

Please Log in or Create an account to join the conversation.