Ειδήσεις

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Χωρίς πάγους η Αρκτική το 2030

More
15 Oct 2009 19:22 #62434 by Μάνος Γρυπάρης

Χωρίς πάγους θα μείνει ο Αρκτικός Ωκεανός στη διάρκεια της θερινής περιόδου 20 χρόνια από σήμερα, γεγονός που θα οδηγήσει σε άνοδο των επιπέδων της θάλασσας και σε καταστροφή της πανίδας, όπως οι φώκιες και οι πολικές αρκούδες, προειδοποιεί ο δρ Πίτερ Γουένταμς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή θαλάσσιας φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, σημαντικό μέρος της τήξης των πάγων το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί εντός μιας δεκαετίας, ωστόσο, οι χειμερινοί πάγοι θα διατηρηθούν για εκατοντάδες χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γουένταμς, η κορυφή της Γης θα φαίνεται μπλε αντί για λευκή στις φωτογραφίες που λαμβάνουν οι δορυφόροι και τα πλοία θα μπορούν να χαράξουν καινούργιες πορείες για τη βόρεια Ρωσία.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η τήξη των πάγων της Αρκτικής είναι σαφής ένδειξη των κλιματικών αλλαγών και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη.

Πηγή: Reuters

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Oct 2009 23:16 #62442 by Chris Zotos
Είδα ένα αντίστοιχο ντοκιμαντέρ σήμερα στο ΣΚΑΙ..
Και να φανταστείς ότι για όλη αυτή την κατάσταση φταίει το σύστημα διακυβέρνησης που επικρατεί σε ολόκληρο τον πλανήτη... :(

More
16 Oct 2009 09:55 #62451 by Μιχάλης Σπίγγος
Και να'ταν μόνο αυτό;
Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τις κλιματικές αλλαγές, αλλά το είδος μας απλά δεν καταλαβαίνει.
Εγώ λέω επιστροφή στις σπηλιές!

More
17 Oct 2009 01:14 #62485 by Chris Zotos

magnum83 wrote: Και να'ταν μόνο αυτό;
Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τις κλιματικές αλλαγές, αλλά το είδος μας απλά δεν καταλαβαίνει.

Ναι! Το θέμα όμως είναι ότι το σύστημα της διακυβέρνησης μας έχει οδηγήσει ως εδώ..
Αν δεν υπήρχαν σαν αξία τα λεφτά και αν ο άνθρωπος είχε την κατάλληλη παιδεία (Πράγμα ασύμφορο στον καπιταλισμό), δε θα μιλάγαμε τώρα για τίποτα απ' όλα αυτά...

More
17 Oct 2009 02:43 #62486 by Stathis Yannacopoulos

Tilion wrote:

magnum83 wrote: Και να'ταν μόνο αυτό;

Ναι! Το θέμα όμως είναι ότι το σύστημα της διακυβέρνησης μας έχει οδηγήσει ως εδώ..
Αν δεν υπήρχαν σαν αξία τα λεφτά και αν ο άνθρωπος είχε την κατάλληλη παιδεία (Πράγμα ασύμφορο στον καπιταλισμό), δε θα μιλάγαμε τώρα για τίποτα απ' όλα αυτά...

Αν και gaming forum και μου αρέσει κάθε θέμα να έχει τον τόπο του πρέπει να σου πω οτι συμφωνώ μαζί σου. Γι'αυτό διαφωνω με την αποκοπή θεμάτων οικολογίας, ανθρωπινων δικαιωμάτων κτλ απο την συζήτηση περι κοινωνικης οργάνωσης, όπως κάνουν κάποια κόμματα της αριστεράς και τα πράσινα κόμματα. Δηλαδή ο εχθρός του εργάζομενου και του δάσους δεν είναι ο ίδιος? Divided and conquer παγίδα..
Για να διορθώσω λίιιιγο -αν μου επιτρέπεις- την σκέψη σου δεν έχει να κάνει με σύστημα διακυβέρνησης ( πχ καιη Κίνα άλλο σύστημα έχει αλλα τα ιδια σκατά είναι) αλλα απο τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο.. Δηλαδή γενικότερα το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα που στην περίπτωση μας είναι ο καπιταλισμός. Δεν είναι άλλος ο εχθρός της φτώχιας και του δάσους, ο ίδιος είναι. Σαφώς ο καπιταλισμός ως κυρίαρχο σύστημα που δοκιμάστηκε -όχι 70 χρόνια και μάλιστα με εκατομμύρια νεκρούς στην μάχη με τον φασισμό- αλλα αιώνες έιναι λανθασμένο, απάνθρωπο και πρέπει να αλλάξει.. Εγώ έχω την άποψη μου τι πρέπει να γίνει αλλα δεν θέλω να το πάω παραπέρα.