Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ξύρισμα

More
11 Nov 2009 03:17 #64670 by BigBang
Replied by BigBang on topic Ξύρισμα

akpe wrote: Πφφφ απορώ γιατί χάνετε τον χρόνο σας με το καθημερινό ξύρισμα.

Εγώ τα παίρνω μια φορά το μήνα και καθάρισα :lol:

Πλάκα πλάκα έχει κανείς να προτείνει κάποια καλή ξυριστική μηχανή; Κατα προτίμηση με σκάλες :D

Επειδή κι εγώ είμαι μηνιαίος, χρησιμοποιώ πλέον ένα blender που έχει η μάνα μου, αυτό που κάνεις τριμμένο το τυρί για τα μακαρόνια.Τι ξυριστικές και ξυραφάκια και αηδίες. Μια δυο και ειμαι :king:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Nov 2009 14:45 #65828 by antonis 21
Replied by antonis 21 on topic Ξύρισμα
αυτο ξυρισμα κατανταει βαρετο,καθε τριτη μερα θελω ξυρισμααν και ειμαι μολις 13 .ελεως δεν αντεχω αλλο.εγω χρησιμοποιο κατι ξιραφακια bic αλλα δεν μενω ευχαριστιμενος.εχω παρει και κατι gillete αλλα οχι το πολυ ακριβα τα απλα. :)

More
22 Sep 2020 13:16 - 22 Sep 2020 13:22 #239192 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Ξύρισμα
Πρόσφατα ανακάλυψα πως ο αδερφός μου άρχισε να ξυρίζεται και τακτικά και μου φαίνεται κάπως καθώς εγώ έχω να χρησιμοποιήσω ξυράφι από τον καιρό που έκλεισα τα 30 μου χρόνια. (5 χρόνια πρίν)

Πάντα χρησιμοποιώ μηχανή ακόμα και για τις τρίχες στο λαιμό τις οποίες τριμάρω στα 0,5 m.m με την μηχανή.Οταν χρησιμοποιούσα ξυράφι τραυματιζόμουν και ο λαιμός ήταν κόκκινος από το αίμα.

Τα γένια γενικότερα τα έχω στα 6 mm ή 9 mm ή 12 mm μέχρις στιγμής.Το καλοκαίρι μια φορά τα είχα τριμάρει στα 3 mm.

Η αλήθεια είναι πως και εγώ εδώ και καιρό άρχισα να βαριέμαι να ασχολούμαι με τα γένια και το βλέπω αναγκαίο κακό.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 22 Sep 2020 13:22 by Blood Prince.

More
02 Oct 2020 19:13 #239670 by Sotiris Greece
Replied by Sotiris Greece on topic Ξύρισμα
Εγώ αφιερώνω χρόνο στο ξύρισμα κάθε 1 ή 2 βδομάδες δεν το αφήνω παραπάνω καθώς έριξα και ένα κούρεμα και έφυγε και το πολύ «πράμα» που είχε μαζευτεί. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ο Covid-19 στη μέση αλλά δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς.

More
03 Oct 2020 01:44 - 03 Oct 2020 01:53 #239719 by Blood Prince
Μου δημιουργείται επιθυμία να ξυριστώ με την μηχανή πάντα (ποτέ με το ξυράφι) αλλά δεν το κάνω για να μην μου πεί ο αδερφός μου πως τον αντιγράφω. :P (αυτός αφρό ξυρίσματος και ξυράφι χρησιμοποιεί)

Πάντως ακόμα και αν ξυριστώ δεν θα χρησιμοποιήσω αφρό ξυρίσματος και ξυράφι για να είναι λείο το δέρμα αλλά μηχανή χωρίς χτένα.Εχω να ξυριστώ από όταν έκλεισα τα 30 χρόνια.

Τελευταία φορά που τρίμαρα τα γένια μου ήταν στα 6 m.m στις 12 Σεπτεμβρίου και έχει περάσει 1 μήνας σχεδόν και δεν τα έχω αγγίξει καθόλου.

Βέβαια έρχεται και Χειμώνας και τα γένια προστατεύουν από το κρύο.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 03 Oct 2020 01:53 by Blood Prince.

More
03 Oct 2020 13:20 - 03 Oct 2020 13:47 #239724 by Blood Prince
Το μούσι είναι υγιεινή επιλογή

Attachment Waitingforthefourthseason___.jpg not found

Προστασία από τον ήλιο

Τα γένια προστατεύουν το πρόσωπο από τις ακτίνες UV, έχοντας παρόμοια δράση με αυτή του δείκτη προστασίας. Όσο πιο πυκνή αλλά και μακριά είναι η γενειάδα τόσο καλύτερα προστατεύει το πρόσωπο από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και κατ΄ επέκταση από τον καρκίνο του δέρματος.

Προστασία από το κρύο

Ο Άγιος Βασίλης δεν έχει τυχαία μακριά και πλούσια γενειάδα. Τα γένια προσφέρουν ζεστασιά στο πρόσωπο, καθώς εμποδίζουν τον κρύο αέρα να έρθει σε επαφή με το δέρμα. Λειτουργούν σαν ένα κασκόλ τυλιγμένο γύρω από το λαιμό προλαμβάνοντας έτσι και διάφορα κρυολογήματα.

Αποτρέπουν τις κρίσεις άσθματος και γενικότερα αλλεργίες

Ακριβώς όπως γίνεται και με τις τρίχες στα ρουθούνια, οι τρίχες στο πρόσωπο εμποδίζουν ξένα σώματα όπως σκόνη ή γύρη να εισέλθουν στους πνεύμονες δημιουργώντας κρίσεις άσθματος.

Αποφυγή δερματικών εξανθημάτων

Το ξύρισμα δημιουργεί πολλές φορές δερματικούς ερεθισμούς, θυλακίτιδα και σπυράκια.

Μείωση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος

Οι άνδρες με γένια έχουν πιο ενυδατωμένο δέρμα από αυτούς που ξυρίζονται, καθώς οι τρίχες λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας απέναντι στις καιρικές συνθήκες. Η ενυδάτωση είναι ο βασικός παράγοντας για να παραμείνει νεανικό το δέρμα και να φαίνεται υγιές και λαμπερό.

[IMG

Peter Baylish

Attachments:
Last edit: 03 Oct 2020 13:47 by Blood Prince.

More
11 Oct 2020 15:43 #239982 by Blood Prince

Sotiris wrote: Εγώ αφιερώνω χρόνο στο ξύρισμα κάθε 1 ή 2 βδομάδες δεν το αφήνω παραπάνω καθώς έριξα και ένα κούρεμα και έφυγε και το πολύ «πράμα» που είχε μαζευτεί. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ο Covid-19 στη μέση αλλά δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς.

Εχω να κουρευτώ πάνω από 4 μήνες... :P

Ξύρισμα κάθε 1 ή δύο εβδομάδες ; Ο αδερφός μου ξυρίζεται κάθε μέρα...εγώ δεν ξυρίζομαι ποτέ εδώ και μια 5 ετία.Μπορώ να χρησιμοποιήσω Μηχανή και να τα κόψω στο 0,5 (σχεδόν ξυρισμένος) αλλά
ούτε αυτό το κάνω.

Εχω να τριμάρω τα γένια μου από τις 12 Σεπτεμβρίου και όσο και να φαίνεται παράξενο σε κάποιους στις 12 Σεπτεμβρίου είχα μούσι 6 m.m και από τότε δεν έχω κόψει τρίχα...:P Viking λέμε.

[IMG

Peter Baylish

More
11 Oct 2020 18:25 #239989 by Sotiris Greece
Replied by Sotiris Greece on topic Ξύρισμα
@Blood Prince Καθημερινό ξύρισμα έκανα μόνο στον στρατό αλλιώς δεν την γλίτωνες την καμπάνα όπως και στο σώμα της αστυνομίας. Προσωπικά δεν με αρέσουν τα πολλά μούσια θα μοιάζω σαν παπάς και γενικά με χαλάει το Image.

More
12 Oct 2020 00:59 - 28 Nov 2020 23:25 #240004 by Blood Prince

Sotiris wrote: @Blood Prince Καθημερινό ξύρισμα έκανα μόνο στον στρατό αλλιώς δεν την γλίτωνες την καμπάνα όπως και στο σώμα της αστυνομίας. Προσωπικά δεν με αρέσουν τα πολλά μούσια θα μοιάζω σαν παπάς και γενικά με χαλάει το Image.

Το σαν Παπάς το λέω Viking εγώ και ο ξυρισμένος είναι σαν Καθολικός Πάπας.

Τέσπα σήμερα τα τρίμαρα πάλι στα 6 mm (6 m.m είναι short beard στην ουσία) και ξύρισα με την μηχανή μόνο τον λαιμό (beard neckline)

Πάντως στα μάγουλα δεν έχω πυκνά γένια...το σχήμα είναι κάπως τοξωτό...έχω στον λαιμό,στο κάτω μέρος του προσώπου full ,αλλά όχι πυκνά στην αριστερή και δεξιά πλευρά του προσώπου,στα μάγουλα δηλαδή.

edit Τώρα που τα τσέκαρα πάλι και στα μάγουλα είναι πιο πυκνά από το τοξωτό σχήμα απλά δεν είναι εκεί 100 % φούλ πυκνό το μούσι.

Κάπως έτσι είναι στα μάγουλα (patchy beard) δηλαδή.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 28 Nov 2020 23:25 by Giorgos Tsolaridis.

More
28 Nov 2020 18:16 - 28 Nov 2020 18:17 #241666 by Blood Prince

Sotiris wrote: @Blood Prince Καθημερινό ξύρισμα έκανα μόνο στον στρατό αλλιώς δεν την γλίτωνες την καμπάνα όπως και στο σώμα της αστυνομίας. Προσωπικά δεν με αρέσουν τα πολλά μούσια θα μοιάζω σαν παπάς και γενικά με χαλάει το Image.

Ακόμα και στο στρατό στο Πολεμικό Ναυτικό επιτρέπεται να έχεις Short Beard.

Εγω short beard έχω 6 m.m και το τριμάρω ανά 1-2 εβδομάδες.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 28 Nov 2020 18:17 by Blood Prince.