Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Με μία μόνο ανάσα...

More
25 Apr 2009 02:35 #52364 by Μπάμπης Χαραλάμπους
ΜΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ώθησε τα όρια της ανθρώπινης αντοχής σε νέα επίπεδα, καθώς καταδύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε βάθος 96 μέτρων στον Ατλαντικό και επέστρεψε παίρνοντας μόνο μία βαθιά ανάσα. Η Σάρα Κάμπελ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο εξτρίμ σπορ της ελεύθερης κατάδυσης με σταθερό βάρος.

Κρατώντας την ανάσα της για τρία λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, κατέβηκε βαθύτερα από οποιαδήποτε γυναίκα πριν απ΄ αυτή, χωρίς βάρη για να επιταχύνει την κάθοδό της ούτε αερόσακο για να επιταχύνει την επιστροφή της στην επιφάνεια. «Η βουτιά ήταν υπέροχη και αισθάνομαι φανταστικά», είπε μετά το εγχείρημά της. «Για μένα αυτή ήταν η προσωπική μου μάχη- να πολεμήσω τους δαίμονές μου και να ξεπεράσω τις αμφιβολίες μου».

Η 37χρονη Κάμπελ ξάφνιασε την κοινότητα των δυτών το 2007 όταν έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ μέσα σε 48 ώρες ενώ ήταν ακόμη αρχάρια, καθώς είχε ξεκινήσει το άθλημα μόλις εννέα μήνες νωρίτερα. Όμως ο θάνατος της μητέρας της την ανάγκασε να αποσυρθεί πέρυσι από τις καταδύσεις, επιτρέποντας στη Ρωσίδα αντίπαλό της, την Νατάλια Μολτσάνοβα, να πάρει τους τίτλους της. Την Πέμπτη, στον διαγωνισμό καταδύσεων Vertical Βlue, στα ανοικτά του Λονγκ Άιλαντ στις Μπαχάμες, η Κάμπελ ανέκτησε το στέμμα της.

Η Κάμπελ, το ύψος της οποίας είναι 1,50 μ. (γι΄ αυτό και τη φωνάζουν «Μάιτι Μάους»), έχει μελετηθεί από γιατρούς που προσπαθούν να κατανοήσουν την εξαιρετική φυσιολογία της. Οι πνεύμονές της είναι 25% μεγαλύτεροι απ΄ αυτούς ενός μέσου ανθρώπου του ύψους και του βάρους της και της επιτρέπουν να αποθηκεύει περισσότερο αέρα στο σύστημά της. Βασίζεται επίσης σε ένα φυσικό σωματικό ένστικτο, το οποίο συντηρεί το σώμα κάτω από το νερό, βοηθώντας το να αντέξει στην απουσία αέρα και στην υψηλή πίεση. Ο καρδιακός παλμός επιβραδύνεται, γεγονός που μειώνει την ποσότητα του οξυγόνου που χρειάζεται το σώμα.

ΤΗΕ ΤΙΜΕS , ΤηςJacqui Goddard

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 May 2009 18:52 #52958 by Στέφανος Τρίγγας
Τρομακτικο εγω το περισσοτερο που εχω κανει ειναι 1 λεπτο και κατι παραπανω μετα πηγα να πνιγω γιατι ξεχασα να παρω ανασα.

More
19 May 2009 19:01 #52960 by Μπάμπης Χαραλάμπους

ThunderHawk wrote: Τρομακτικο εγω το περισσοτερο που εχω κανει ειναι 1 λεπτο και κατι παραπανω μετα πηγα να πνιγω γιατι ξεχασα να παρω ανασα.

Looooooooooooooooooool :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
19 May 2009 20:24 #52970 by Νικολής Ασημάκης

ThunderHawk wrote: Τρομακτικο εγω το περισσοτερο που εχω κανει ειναι 1 λεπτο και κατι παραπανω μετα πηγα να πνιγω γιατι ξεχασα να παρω ανασα.

Τη δουλειά του ναυαγοσώστη την έχεις στα υπόψην σου; Μπορεί να σου ταιριάζει! :mrgreen:

More
19 May 2009 20:37 #52971 by Στέφανος Τρίγγας
Βασικα οχι γιατι φοβαμε το νερο οταν φτανω κοντα σε φυκια ετσι νομιζο οτι δεν θα μπορουσα να γινω ενας καλος ναυαγοσωστης.

More
19 May 2009 20:38 #52972 by Μπάμπης Χαραλάμπους

ThunderHawk wrote: Βασικα οχι γιατι φοβαμε το νερο οταν φτανω κοντα σε φυκια ετσι νομιζο οτι δεν θα μπορουσα να γινω ενας καλος ναυαγοσωστης.

Δεν βαριεσαι ''να σου την λες'';

More
19 May 2009 20:40 #52973 by Στέφανος Τρίγγας
Οχι γιατι εκει ειναι το θεμα αμα μου την λεω εχει πιο πολυ πλακα γιατι γελαω και εγω μαζι μου ετσι δεν νιωθω ασχημα.

More
19 May 2009 20:44 #52974 by Νικολής Ασημάκης

ThunderHawk wrote: Βασικα οχι γιατι φοβαμε το νερο οταν φτανω κοντα σε φυκια ετσι νομιζο οτι δεν θα μπορουσα να γινω ενας καλος ναυαγοσωστης.

Ενώ αυτό είναι το μόνο πρόβλημα! :mrgreen:

ThunderHawk wrote: Οχι γιατι εκει ειναι το θεμα αμα μου την λεω εχει πιο πολυ πλακα γιατι γελαω και εγω μαζι μου ετσι δεν νιωθω ασχημα.

Γαμάτη λογική! :lol: :lol: :lol:

More
19 May 2009 20:45 #52975 by Στέφανος Τρίγγας
Το εχο σπουδαση χρονια τωρααα!!!

More
19 May 2009 21:05 #52976 by Μπάμπης Χαραλάμπους

ThunderHawk wrote: Οχι γιατι εκει ειναι το θεμα αμα μου την λεω εχει πιο πολυ πλακα γιατι γελαω και εγω μαζι μου ετσι δεν νιωθω ασχημα.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Οι σοβαρες απαντήσεις!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: