- Thank you received: 931
Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Μη συγκρίνουμε και βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι μονοθειστικές θρησκείες(χριστιανισμό, μουσουλμανισμό, κλπ) με "θρησκείες"-φιλοσοφίες όπως ο βουδισμούς, κλπ. Μεγάλο σφάλμα να εξισώνουμε τα θρησκευτικά δόγματα και μια φιλοσοφία.Sephi wrote: 1. Δεν υπάρχει μεγάλη θρησκεία που να σε καθοδηγεί στο μίσος απέναντη στον συνάνθρωπο σου.
Ούτε ο Χριστιανισμός, ούτε ο Μουσουλμανισμός, ούτε ο Βουδισμός, ούτε ο Ινδουισμός.
Όλες αυτές η θρησκείες δημιουργήθηκαν με βασικές αρχές όπως η αγάπη και τον αλληλοσεβασμό.
Καμία δεν θα είχε γίνει αποδεκτή απο το ευρύ κοινό ανα τους αιώνες, άν έγραφε το αντίθετο!
Προκαλώ οποιονδήποτε να διαβάσει το κοράνι και να μου βρεί μια παράγραφο που να δηλώνει το αντίθετο. Και όχι να αναπαράγει ρατσιστικές ανασφάλειες και προβοκάτσιες απο το ίντερνετ. Να το αγοράσει και να το διαβάσει (αμφιβάλω αν όσοι δηλώνουν χριστιανοί έχουν διαβάσει ολόκληρη την βίβλο).
Το πρόβλημα είναι η θρησκεία και τα δόγματα που δημιουργούμε όχι ο άνθρωπος σαν οντότητα.Sephi wrote: Το πρόβλημα δεν είναι η θρησκεία. Εμείς οι ίδιοι είμαστε το πρόβλημα που στο όνομα κάποιας θρησκείας βιάζουμε καθημερινά την ιστορία.
Συμφωνώ αλλά τι με αυτό? Τα ίδια έκανε και ο μουσουλμανικός κόσμος (άραβες, τούρκοι, κλπ) προς τα εμάς εδώ(ευρώπη). Δύο μέτρα και δύο σταθμά? Και στην τελική το ίδιο ακριβώς λέμε μόνο που εγώ θεωρώ πληγή τα δόγματα(=θρησκείες) και όχι τον άνθρωπο.Sephi wrote: 2. Όταν χώρες όπως η Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Όλλανδια κατακτούσαν μικρότερες χώρες και δημιουργούσαν αποικίες για να εκμεταλευτούν φυσικούς πόρους, υποδούλωναν λαούς και τους καταδίκαζαν σε αιώνες χωρίς πρόοδο. Να τον χέσω τον Ευρωπαικό πολιτισμό. Για να μην μιλήσουμε για Εκχριστιανισμό, Μεσαίωνα και ιερά εξέταση. Και όχι το Βυζάντιο δεν ήταν καλύτερο απο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
Δεν διαφωνώ κάπου και προσωπικά δεν κατηγόρησα κανέναν. Το μόνο που είπα είναι όπως δεν θέλω τους χριστιανοταλιμπάν(που εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια τυραννάει τουτον εδώ τον τόπο με ένα timeout 400 χρόνων για να πάρουν τον βούρδουλα οι "καλοί" οι μουσουλμάνοι και μετά πάλι απτην αρχή) αλλό τόσο δεν θέλω τους μουσουλμανοταλιμπάν και κατεπέκταση τα δόγματα (είτε αυτά λέγονται μονοθειστικές θρησκείες είτε πολιτικές ιδεολογίες).Sephi wrote: Τα ίδια γίνονται και σήμερα στο όνομα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Δεν μπορείς να βομβαρδίζεις μια χώρα, να διαταράσεις κοινωνικοπολιτικές ισορροπίες, ακόμα και αν αυτές συντηρούνται απο ένα δικτάτορα (που στην τελική ο δυτικός “πολιτισμός” δημιούργησε και ανύψωσε στην εξουσία) και μετά να κατηγορείς ανθρώπους και οικογένειες που μεταναστεύουν απο την πατρίδα τους για ένα καλύτερο αύριο.
Σιγά μην κάτσουν εκεί να τρώνε βόμβες και χημικά, να τους σφάζουν και να τους βιάζουν εγκληματίες που το παίζουν θρησκόληπτοι,
σε ένα διαλυμένο κράτος, χωρίς νόμους, εργασία, παιδία, νερό και τρόφιμα.
Rasmo wrote: Δεν διαφωνώ κάπου και προσωπικά δεν κατηγόρησα κανέναν. Το μόνο που είπα είναι όπως δεν θέλω τους χριστιανοταλιμπάν(που εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια τυραννάει τουτον εδώ τον τόπο με ένα timeout 400 χρόνων για να πάρουν τον βούρδουλα οι "καλοί" οι μουσουλμάνοι και μετά πάλι απτην αρχή) αλλό τόσο δεν θέλω τους μουσουλμανοταλιμπάν και κατεπέκταση τα δόγματα (είτε αυτά λέγονται μονοθειστικές θρησκείες είτε πολιτικές ιδεολογίες).
Μα η ιστορία τους και των 3 αυτό δείχνει ότι είναι, το εκάστοτε ποιηματάκι είναι απλά είτε κακέκτυπα copy-paste είτε για κρυψώνα. Οι πράξεις δηλώνουν το τι είσαι και όχι το κάθε ποίημα που έχεις ως αβάντα. Σου προτείνω να διαβάσεις τα Δελφικά παραγγέλματα.Sephi wrote: Μα δεν έγραψα οτι εσύ κατηγορείς κάποιον. Αλλα μην τους αναφέρεις ώς Χριστιανοταλιμπάν, η Μουσουλμανοταλιμπάν. Διότι δεν είναι ούτε πραγματικοί Χριστιανοί ούτε πραγματικοί Μουσουλμάνοι. Άλλα γράφει η θρησκεία τους και άλλα κάνουν. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά!